X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Nie chce mi sie gotowac. Wrzucilam frytki do piekarnika a wieczorem zrobie zapiekanki i kropka.

Wystarczy ze pranie zlozylam powiesilam nowe poodkurzalam i umylam podlogi.
    Plecy mnie od tego bola...

i tak podziwiam za energię, ja zrobiłam herbatę i tu się moja energia kończy :D

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tez nic nie robię. Tzn byłam na spacerze i odebrać wyniki badań, poza tym się obijam. Obiad mam od mamy, bo kochana mi przywiozla w weekend także mogę sobie pozwolić na słodkie lenistwo. Jak mąż wróci z pracy to wyciągnę go na drugi spacer chyba żeby spalić te batony dziś którymi się objadalam żeby zachęcić córkę do aktywności :P

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja jestem w szoku z tym co piszesz... serio

Kurcze ja dostalam skierowanie od gina pojechalam do kliniki umowic sie na rozmowe z lekarzem i podczas ustalania tego terminu babka sie mnie pyta (polozna) cc czy sn? Mowie cc ona zapisala i kazala sie zglosic 22.07 na rozmowe,badania i ustalenie daty cc.

U Ciebie to wyglada tak ze jeden lekarz madrzejszy od drugiego i kazdy podwaza decyzje drugiego... totalna porazka z tymi lekarzami. Serio wspolczuje.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka pewnie siedzi juz jak na szpilkach :) trzymam kciuki żeby Leon jutro bezproblemowo przyszedł na świat :) Ale to musi być uczucie kiedy wiesz, że to już za chwilę :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru skoro masz skierowanie na cc to nie przeciez nie moga Ci jej odmowic.
    Ja tez sie nigdzie nie umawiam, tylko Andrzej wpisal mnie do zeszytu planowych operacji na 31.07. Caly czas jeszcze rozwazam szpital w Gliwicach, tam ordynator kazal mi sie zjawic w dniu wyznaczonym przez lekarza prowadzacego zrobia usg, badania i zdecyduja kiedy ciac.

Czyli nie operuje Cię Twoja lekarka? Mówiłaś, że ona tylko w środy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to mam w dupie. Jak będą stwarzać zadzwoniępo tego lekarza co ppisał skierowanie i nie wyjdę póki w te obiecane dwa dni nie zrobią cc. A jak będą szukać dziury w całym tel do TVN juz mam naszykowany :) będę dzwonić do faktów i do uwagi :) może jakiś celebryta-reporter się zjawi :)
    Spokojna? Bo mi już sił na nerwy brakuje.
    Niecierpliwa no właśnie po to dzwoniłam bo myślałam że o i maja jakiś zeszyt albo coś. ..
    ocopieje :$

A ja nie wiem co ma się zmienić bo CC mam ze względu na ilość poronien i wadę serca to nie wiem co cofnąć mi poronienia albo wyłącza serce ? :)

A myślicie że jakby coś stwarzali i powiedziałabym ze idę do domu bzyknac się z chlopem i wrócę z akcją to nie będą stwarza to nie wyślą mnie do psychiatry? Bo taki oddział tez maja :))

futuremama, lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czyli nie operuje Cię Twoja lekarka? Mówiłaś, że ona tylko w środy?

Nie, jakis inny lekarz. W sumie jest mi to obojetne kto mnie potnie, byle bylo wszystko dobrze, a jakos gryzlo mnie to, ze to ja mam sie dostosowac do dyzuru lekarza ;) Wole miec ten 38 tc skonczony, chyba ze Julka zechce wczesniej, ale poki co nic na to nie zapowiada.
    Mialam wybor albo 29.07 lub 5.08 ona albo 31.07 jakis inny lekarz, z ktorym to ugada. Wybralam 31.07

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:49

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ta baba nienormalna, pewnie tak gada bo nie wie o co chodzi ;) Masz skierowanie i nic się nie zmieniło więc niech nie kombinują. Już wystarczająco namącili.

Moje pozytywne ADHD zwą "syndromem wicia gniazda" :D Mąż się ze mnie śmieje, że codziennie sprzątam pokój i ogarniam rzeczy jakbym od jutra nie miała na to czasu (nieumyta szklanka w pokoju mi przeszkadza i zaraz ją myję:D ) Robię miejsce na bałagan który zapewne tu zapanuje gdy mały się urodzi i zapewne ciężko bedzie na początku nad tym wszystkim zapanować :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a nie chcesz podejsc do Gliwic wybadac sytuacje jaka tu maja wizje na "Twoja osobe"??

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja juz nie mam siły naprawdę na latanie po szpitalach.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o tych dzienniczkach do zapisywania notatek o dziecku:
    "Dzienniczek dnia i nocy maluszka", "Maluszka czas" będziecie coś takiego prowadzić?

http://www.maluszkaczas.pl/

http://www.brioko.pl/dzienniczki.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj i babja w przedszkolu i.szkole cisnienie podniosla... nie po to planuje swoje trrminy w czasie kiedy sa zajecia zeby oni minnagle plany zmieniali...
    mialabyc w srode wycieczka? Miala dzisiaj posza ze syn nie pojedzie bo cos tam nabroil. Przeciez donszpitala go nie zabiore! Drugi specjalnie na caly dzien zapisany z obiadem zebym miala na wszystko czas.
    Ku..a m.ac jestem zla cholernie zla jak osa...

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jutro przyjdzie na świat Leon !! :) Kurcze ja bym pewnie ostrej sraczki dostala jakbym wiedziała ze to juz jutro ! :P

KasiaeN., gianna88, futuremama, 0na88, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa ja juz nie mam siły naprawdę na latanie po szpitalach.

Rozumiem. Ja zaluje, ze wybralam sie do Gliwic. Cala ciaze bylam nastawiona na Pyskowice, a tu mi ta "wycieczka" na gliwicka porodowke i oddzial namacila w glowie. Warunkh bez porownania lepsze, mimo iz nie bylam umowiona zadna polozna nie robila problemu, ordynator tez mnie przyjal z marszu bez zadnego umawiania, powiedzial jak on to ewentualnie widzi, no i dodatkowo kusi ta sala, a w zasadzie salon, ktory mozna wynajac na wylacznosc dla siebie i meza po porodzie i maz mial by latwiej, bo 5 minut pieszo, a nie 30 samochodem. No, ale poki co jestem wpisana do Pyskowic, a ostateczna decyzje podejme za tydzien w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:57

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ojej jutro przyjdzie na świat Leon !! :) Kurcze ja bym pewnie ostrej sraczki dostala jakbym wiedziała ze to juz jutro ! :P

No dla mnie to też jest takie niepojęte ;) Jeszcze dziś chodzisz z brzuszkiem, czujesz ruchy swojego syna/córki, kopniaki itp a już jutro wyjdziesz z domu ze świadomością, ze to ostatnie chwile sam na sam z mężem, ze już nigdy nie będziecie sami :) i będziesz przytulać maleństwo, dotykać, wąchać...zmieni się cały świat! Dopiero robiłyśmy testy, drżałyśmy przed każdą wizytą żeby zobaczyć serduszko a już za chwilę, za momencik będzie TEN dzień. Wiem, zę często o tym piszę ale ja po prostu nie mogę w to wszystko uwierzyć, ze to już!Wydaje się to wszystko tak odległe ale jednak zostało tak mało czasu :)

niecierpliwa, Paula_071, 5ylwia, gosia.b, witaminkab, futuremama, Maniuś, psioszka11, kasiuleek, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a ile taka przyjemność kosztuje ? Chodzi mi o ten salon i o co właściwie chodzi?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co juz chce do domu, ktg tak na odwal robia, mowie gdzie mala ma serce ta mi z drugiej strony przyczepia ten detektor i potem ktg przerywane bo nie moze pulsu znalezc, czuje ze mam skurcz a na ktg nic..pytam sie poloznej no i co wyszlo a ona ze mam z dziecko w brzuchu..wow naprawde? W ogole porodowka jest full i czesc porodow odbywa sie na patologii..przynajmniej te pierwsze fazy. Kolezance probuja na sile wepchnac ten cewnik foleya czy jak tam no bez kitu patologia :)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa a ile taka przyjemność kosztuje ? Chodzi mi o ten salon i o co właściwie chodzi?

Jest to sala 1 bardzo duza i jest tam dodatkowo skorzana sofa, na ktorej moze spac maz, no i lazienka z wc. Wynajecie kosztuje 350 zl za pobyt do 5 dob plus 25 zl/doba pobyt osoby towarzyszacej. Tylko taka rodzinna sala jest tylko jedna i to jest loteria czy bedzie wolna choc polozna mowila, ze jak jest zajeta to wtedy daja inna jedynke w zamian. No i sale sa 1os i 2 os. Tylko po cc pierwszy dzien lezy sie na 4 osobowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:15

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Goscie juz odjechali, moj maz z Julcia tez- mam wooooolne do srody wieczorem ;)
    Jestem sama w domku, jutro wpadnie psiapsiolka, pojutrze kolezanka ;)
    Maz pojechal z Jula do wroclawia - taki spontan wyjazd na tuz przed urodzinkami Klary;)
    A ja ogarnelam domek, spakowalam torby do szpitala i teraz zamierzam Was nadroibuc od piatku, zatem ide do lektury ;)

Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce wypisac bo mowi ze potrzyma mnie do terminu bo wedlug niego wszystko ok jest.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ