SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas jest tak że wychodzi się na 3 dobe do domu, w tym jedną dobre dzieciaczek jest w kokonie w pieluszce tetrowej, a dopiero potem ubiera się go w swoje ubranka i zakłąda pampersy, to mysle ze z 15szt. zapakuje a jakby trzeba bylo wiecej to mąż dowiezie..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Paula wszystkie te badania powtarzałaś do porodu??? Sama z siebie, czy tak zalecił lekarz? No bo po co rózyczka i toxo?
Poszłam dzisiaj do luxmedu, powiedziałam w którym tygodniu ciąży jestem i pani w rejestracji wpisała do zlecenie do labolatorium te wszystkie badania. Moim zdaniem była nadgorliwa, wystarczyło mocz, morfologię, Antygen i przeciwciała Hbs, HIV, VDRL, HCV. Nie wiem po co reszta, ale była taka kolejka, że nie chciałam z nią dyskutować, a że nie płacę za te badania to wiesz;) Dopiero w środę będę mieć posiew na paciorkowca.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:u nas jest tak że wychodzi się na 3 dobe do domu, w tym jedną dobre dzieciaczek jest w kokonie w pieluszce tetrowej, a dopiero potem ubiera się go w swoje ubranka i zakłąda pampersy, to mysle ze z 15szt. zapakuje a jakby trzeba bylo wiecej to mąż dowiezie..
Ale że sama zakładasz i zmieniasz dziecku pieluchę tetrową? Toż to szkoła życia Cię czeka pierwszego dnia:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Nie nie
Robią to pani od niemowląt-no chyba ze chce sama to moge i sama
- ja zostawie tą robote dla tych kobietek ;p
I co 2 godziny będziesz chodzić z dzieckiem do położnych żeby zmieniły pieluchę? Powiem Ci, że jestem w szoku, że same sobie dokładają roboty.Cassie_DE, KasiaeN., futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny
Po całym dniu nadrobiłam Was, nie powiem że szybko mi to poszło
Kasia, rybko brzuszki opadłyczyli już coraz bliżej....
Weridiana śliczna Emma aż się popłakałam seriozauważyłam że ma dużo włosków
Matrusia zdrówka dla Stasia
Dziewczyny szpitalne trzymajcie się dzielnie!
Magda powodzenia i niech Majka zechce już wychodzić, przemów jej że teraz już może
A co z Migotką? Euforia się nie odzywa?
Ja po wizycie u diabetolog, bardzo zadowolona jestem. Mogę pić siemie lniane między posiłkami, więc zaczynam od jutra.
Ale ale UWAGA najważniejsze że zaraz po urodzeniu mogę zjeść tą upragnioną KRÓWKĘ
A to że waga mi spadła to nic się nie dzieje, ważne że synek rośnie i cukry w normie
gosia.b, kasiuleek, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
One same do mnie będą przychodzic
Położne w moim szpitalu są rewelacyjne i z uśmiechem to robią, wszystkie moje znajome jednogłośnie to potwierdzają, bardzo staraja sie zeby mama i dziecko miały wszystko co najlepsze, u nas w szpitalu na raz jest 1-2 noworodki, bo mieszkam w małym miasteczku (10tys ludnosci) wiec nie ma masówki, dlatego jeżeli jest jedna mama i dziecko na oddziale to jest traktowane jak księżniczka
futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Poszłam dzisiaj do luxmedu, powiedziałam w którym tygodniu ciąży jestem i pani w rejestracji wpisała do zlecenie do labolatorium te wszystkie badania. Moim zdaniem była nadgorliwa, wystarczyło mocz, morfologię, Antygen i przeciwciała Hbs, HIV, VDRL, HCV. Nie wiem po co reszta, ale była taka kolejka, że nie chciałam z nią dyskutować, a że nie płacę za te badania to wiesz;) Dopiero w środę będę mieć posiew na paciorkowca.
Aha, rozumiem, myślałam że może z jakiegoś powodu trzeba wszystko powtórzyć.
Ja się zastanawiam czy powtarzać HIV i HCV. Moja gin miała mi rozpisać badania jakie mam zrobić do porodu i zapomniała, no i na pewno zrobię HbsAg, morfo, mocz i VDRL, no i się głowię czy robić znów HIV i HCV czy nie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:One same do mnie będą przychodzic
Położne w moim szpitalu są rewelacyjne i z uśmiechem to robią, wszystkie moje znajome jednogłośnie to potwierdzają, bardzo staraja sie zeby mama i dziecko miały wszystko co najlepsze, u nas w szpitalu na raz jest 1-2 noworodki, bo mieszkam w małym miasteczku (10tys ludnosci) wiec nie ma masówki, dlatego jeżeli jest jedna mama i dziecko na oddziale to jest traktowane jak księżniczka
U mnie na osiedlu więcej osób mieszka;)
We Wrocławiu trzeba się modlić o miejsce na korytarzu, a w innych szpitalach pustki. Jak ta służba zdrowia działa w Polsce to ja nie ogarnę.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:Aha, rozumiem, myślałam że może z jakiegoś powodu trzeba wszystko powtórzyć.
Ja się zastanawiam czy powtarzać HIV i HCV. Moja gin miała mi rozpisać badania jakie mam zrobić do porodu i zapomniała, no i na pewno zrobię HbsAg, morfo, mocz i VDRL, no i się głowię czy robić znów HIV i HCV czy nie.
Jak masz płacić to bym odpuściła. Chyba że chodzi Ci po głowie, że mogłabyś gdzieś się zarazić, to wtedy lepiej zweryfikować, inaczej szkoda zachodu, szpitale tego nie wymagają obligatoryjnie. Do porodu weź ze sobą te wyniki, które masz z początku ciąży.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No właśnie kiedys bardzo narzekałam że zadupie itp. a teraz nie wyobrazam sobie gdzieś indziej mieszkać, Mońki mimo że małe to fajne miasteczko, mamy sklepy takie jak pepco,rossman,neonet,lidl,2 biedronki itp. a to ze nie ma kina to nie problem bo jedziemy wtedy do Białegostoku (nie całe 40km) godzinka i jest się w kinie
No a jeżeli chodzi o szpital to całkiem jest super, ale to tylko oddział polozniczy tak wygląda, bo na innch oddziałach jest bardzo dużo ludzi..nawet jeżeli chodzi o RTG (moja mama jak juz kiedys pisałam jest radiologiem) to roboty jest bardzo duzo..
-
Paula_071 wrote:Jak masz płacić to bym odpuściła. Chyba że chodzi Ci po głowie, że mogłabyś gdzieś się zarazić, to wtedy lepiej zweryfikować, inaczej szkoda zachodu, szpitale tego nie wymagają obligatoryjnie. Do porodu weź ze sobą te wyniki, które masz z początku ciąży.
Nie, no właśnie chodzi mi tylko o poród i wymagania szpitali, więc nie będę robić tego po raz trzeci(robiłam przed ciążą i w ciąży).
A swoją drogą Ty nie musisz robić jakiś specjalnych dodatkowych badań w związku z cc?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ale ekstra rodzic w takim szpitalu jak Ty Karolina - zazdraszczam
Bez masówki, położne będą mogły Wam poświęcic czas a i na pewno Cię nie odeślą ze szpitala z powodu braku miejsc - super!
Wzięłam się za tę torbę, coś tam poukładałam na kupki nawet, ale same dylematy mam robiąc to... chyba nie dam rady i poczekam na koleżankę która ostatnio rodziła - niech mi pomoże ;P w ogóle w ciąży jestem tak mało decyzyjna, że aż mnie to wkurza... mam nadzieję, że wróci do normy po porodzie wszystko.
A Wy Lys i Niecierpliwa jakieś postępy poczyniłyście?
Zetka, nie martw się tymi zastrzykami, będziesz je brała i wszystko będzie ok
A pytałaś albo mówił Ci nasz lekarz czy masz jakieś badania powtórzyc do porodu? Bo mi nic nie mówił, a ja ostatnio się nie zapytałam nawet
Aaa i czy pytałaś kiedy ma dyżury oprócz wtorków?
-
Ja mam juz od tygodnia spakowana, ale tez tydzien zbieralam sily, a jak juz wszystko wyjelam i mialam pakowac to nie umialam tego ogarnac i maz sie nade mna zlitowal i pakowal
Teraz dokupilam jeszcze chusteczki do higieny intymnej i jeszcze jedna koszule i jestem tak leniwa, ze nawet nie chce mi sie jej otworzyc wiec leza na walizbe
-
Gianna tak postępy hmmmm, no jest jeden postęp mianowicie otworzyłam plik z listą rzeczy do szpitala...
tak mi "dobrze" idzie, że w przypływie energii to może i uda się włączyć drukarkę i wydrukować ową listę, ale więcej od siebie dziś nie wymagam....małaMyszka lubi tę wiadomość