X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie badania przed cc robia w klinice nie musze nic powtarzac.

Strasznie jestem ciekawa jak wygladaja sale. No ale w srode wszystko sobie poogladam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina twój oddzial porodowki prawie jak prywatny fajnie będziesz miała

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to niezly zapas tych badan, ja sie wkurzylam bo luxmed mi nie wpisal w wynikach ze byl z pochwy i odbytu i jest tylko z pochwy i powiedzieli ze i tak dadza mi antybiotyk. Zadzwonie do luxmedu nieh to poprawiaja :/
    Ewa chca mnie trzymac do srody, ale jak tak ma wygladac ich opieka to ja sie jutro na zadanie wypisze bo ktg to jakis zart, jutro mam mocz i krew jak wyjda ok i jeszcze jedno ktg rano i badanie szyjki to sie wypisuje.
    Zetka bierz te zastrzyki i bedzie dobrze.

Ewa123, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Karolina twój oddzial porodowki prawie jak prywatny fajnie będziesz miała

Moja kuzynka tak samo określiła,ze jak w prywatnym szpitalu, bo podczas porodu wszystko się kreci wokół ciebie, u nas często jeżeli ktoś ma tutaj rodzine a mieszka daleko to przyjezdza przed porodem tutaj zeby tutaj urodzic.

No i moja prowadząca pracuje w tym szpitalu i mieszka 5min drogi piechotą od szpitala, wiec jak bede rodzic to kazała dzwonic i przyjdzie żeby być obok.

aaaaga, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe lys małymi kroczkami ale do przodu - jeszcze tydzień - dwa i będziesz spakowana ;)
    Aaa Niecierpliwa myślałam, że nie masz jeszcze... a Ty już na wyższy level wkroczyłaś :)
    hehe ja rozłożyłam na kupki bo będę pakowac się w 2 torby i na dziś wystarczy...
    zaraz mąż wróci i pewnie będzie "opr"... no trudno, niech sam spakuje jak taki mądry ;P
    w ogóle stw, że mój minimalizm chyba za bardzo mnie poniósł i mam za mało ubranek :/

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż od dwóch tygodni każe mi się pakować a ja mówię że jeszcze mamy czas ;)
    Ale nie no chyba zacznę pomału i myślę skończyć do końca przyszłego tygodnia.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula to niezly zapas tych badan, ja sie wkurzylam bo luxmed mi nie wpisal w wynikach ze byl z pochwy i odbytu i jest tylko z pochwy i powiedzieli ze i tak dadza mi antybiotyk. Zadzwonie do luxmedu nieh to poprawiaja :/
    Ja mam z pochwy dodatni, z odbytu ujemny i też mi powiedział że to bez znaczenia - antybiotyk dostanę.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna tak mozolnie, ale do przodu... jakby mąż był to by mnie spakował, on ma wprawę ;)
    co do ubranek to ja chyba z kolei na odwrót: myślę, że kupiłam za dużo 56 i 62 i pewnie się okaże, że Lily połowy nie ubierze bo wyrośnie, więc jesteś w lepszej sytuacji, bo zawsze możesz dokupić w razie potrzeby

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - a jak się nazywa ta lekarka, na którą są skargi?

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f409ec652aa.jpg

Emma jest przesłodka!!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8298d68fd585.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89272aff9931.jpg
    piękne zdjęcia <3

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8298d68fd585.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89272aff9931.jpg
    Ale super fotki :)
    Co do pakowania torby, zrobiłam tak, że przygotowałam rzeczy, a mąż wsadził je do torby.. Ale dam sobie rękę uciąć, że gdybym go dzisiaj zapytała co znajduję się w środku to połowy rzeczy by nie wymienił ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie, no właśnie chodzi mi tylko o poród i wymagania szpitali, więc nie będę robić tego po raz trzeci(robiłam przed ciążą i w ciąży).
    A swoją drogą Ty nie musisz robić jakiś specjalnych dodatkowych badań w związku z cc?

Nie, raczej zadnych innych nie potrzebuje. W tym tygodniu bede sie widziec z ginem od ciecia to sie upewnie, ale położona ozadnych szczegolnych badaniach nie mowila. Tylko mocz+ morfo mają byc max 3dniowe.

Przyszly topy z h&m. Sa super jak ktos nie ma bardzo duzego biustu (ja mam teraz 85d, przed ciaza 70d), bo maja w srodku dodatkowy material z gumka i odpinany przod by nakarmic juniora. Nie trzeba wtedy nosić stanika, w sam raz na domowe warunki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ale super fotki :)
    Co do pakowania torby, zrobiłam tak, że przygotowałam rzeczy, a mąż wsadził je do torby.. Ale dam sobie rękę uciąć, że gdybym go dzisiaj zapytała co znajduję się w środku to połowy rzeczy by nie wymienił ;-)

Moj maz nie widzi roznicy miedzy wkladkami laktacyjnymi, nakladkami na brodawki, a do majciochow to by mi wsadzil'podklad na lozko :D

Laura, AgaSad, Ewa123, magda sz, małaMyszka, Neyla, gianna88, 5ylwia, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie, raczej zadnych innych nie potrzebuje. W tym tygodniu bede sie widziec z ginem od ciecia to sie upewnie, ale położona ozadnych szczegolnych badaniach nie mowila. Tylko mocz+ morfo mają byc max 3dniowe.

Przyszly topy z h&m. Sa super jak ktos nie ma bardzo duzego biustu (ja mam teraz 85d, przed ciaza 70d), bo maja w srodku dodatkowy material z gumka i odpinany przod by nakarmic juniora. Nie trzeba wtedy nosić stanika, w sam raz na domowe warunki.

dopytaj, bo wiem, że coś tam się robi do CC (układ krzepnięcia, elektrolity?)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam co u mnie, zrobili małej dziś szczegółowe badania wszystkie, głowy, nóg, serca, dziecko jak ma wszystko w normie i adekwatnie do swego tygodnia. Badania krwi i czegoś tam jeszcze na cukier, wyszły bardzo dobre, czemu ja mam rano cukier wysoko, za cholere nie wiadomo, czemu źle reaguje na insulinę i tu też archiwum X się kłania. Jedynie czego są pewni to to że nie widzą niebezpieczeństwa i mogę jutro iść do domu :3 Happy :3

lys, Aska87, mamasia, KasiaeN., gosia.b, Laura, la_lenka, psioszka11, Paula_071, sylwucha89, witaminkab, małaMyszka, kasiuleek, 0na88, Aga89, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my znowu w szpitalu. Dostalam goraczki i prowadzacy gin kazal przyjechac narazie nie majom pojecia z kad ta goraczka. A ja mam dola ze po 3 dniach w domu znowu tu jestem...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• apaczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z tym GBS w Luxmedzie to może Ci nie pobrali z odbytu? Bo oni to traktują jako osobne badanie - ja tam pobierałam, zapłaciłam za pochwę + odbyt 88 zł (i tak 10% taniej, szał)! Cena z kosmosu ale nie chciało mi się szukać taniej. W każdym razie trzeba zaznaczyć, że się chce i z pochwy i odbytu.

Lipcówki rozpakowują się na potęgę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:57

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Hej my znowu w szpitalu. Dostalam goraczki i prowadzacy gin kazal przyjechac narazie nie majom pojecia z kad ta goraczka. A ja mam dola ze po 3 dniach w domu znowu tu jestem...
    trzymaj się dzielnie, oby szybko Cię zdiagnozowali i zbili gorączkę

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:06

Paula_071 lubi tę wiadomość

‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ