X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie badania przed cc robia w klinice nie musze nic powtarzac.

Strasznie jestem ciekawa jak wygladaja sale. No ale w srode wszystko sobie poogladam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina twój oddzial porodowki prawie jak prywatny fajnie będziesz miała

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to niezly zapas tych badan, ja sie wkurzylam bo luxmed mi nie wpisal w wynikach ze byl z pochwy i odbytu i jest tylko z pochwy i powiedzieli ze i tak dadza mi antybiotyk. Zadzwonie do luxmedu nieh to poprawiaja :/
    Ewa chca mnie trzymac do srody, ale jak tak ma wygladac ich opieka to ja sie jutro na zadanie wypisze bo ktg to jakis zart, jutro mam mocz i krew jak wyjda ok i jeszcze jedno ktg rano i badanie szyjki to sie wypisuje.
    Zetka bierz te zastrzyki i bedzie dobrze.

Ewa123, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Karolina twój oddzial porodowki prawie jak prywatny fajnie będziesz miała

Moja kuzynka tak samo określiła,ze jak w prywatnym szpitalu, bo podczas porodu wszystko się kreci wokół ciebie, u nas często jeżeli ktoś ma tutaj rodzine a mieszka daleko to przyjezdza przed porodem tutaj zeby tutaj urodzic.

No i moja prowadząca pracuje w tym szpitalu i mieszka 5min drogi piechotą od szpitala, wiec jak bede rodzic to kazała dzwonic i przyjdzie żeby być obok.

aaaaga, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe lys małymi kroczkami ale do przodu - jeszcze tydzień - dwa i będziesz spakowana ;)
    Aaa Niecierpliwa myślałam, że nie masz jeszcze... a Ty już na wyższy level wkroczyłaś :)
    hehe ja rozłożyłam na kupki bo będę pakowac się w 2 torby i na dziś wystarczy...
    zaraz mąż wróci i pewnie będzie "opr"... no trudno, niech sam spakuje jak taki mądry ;P
    w ogóle stw, że mój minimalizm chyba za bardzo mnie poniósł i mam za mało ubranek :/

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż od dwóch tygodni każe mi się pakować a ja mówię że jeszcze mamy czas ;)
    Ale nie no chyba zacznę pomału i myślę skończyć do końca przyszłego tygodnia.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula to niezly zapas tych badan, ja sie wkurzylam bo luxmed mi nie wpisal w wynikach ze byl z pochwy i odbytu i jest tylko z pochwy i powiedzieli ze i tak dadza mi antybiotyk. Zadzwonie do luxmedu nieh to poprawiaja :/
    Ja mam z pochwy dodatni, z odbytu ujemny i też mi powiedział że to bez znaczenia - antybiotyk dostanę.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna tak mozolnie, ale do przodu... jakby mąż był to by mnie spakował, on ma wprawę ;)
    co do ubranek to ja chyba z kolei na odwrót: myślę, że kupiłam za dużo 56 i 62 i pewnie się okaże, że Lily połowy nie ubierze bo wyrośnie, więc jesteś w lepszej sytuacji, bo zawsze możesz dokupić w razie potrzeby

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - a jak się nazywa ta lekarka, na którą są skargi?

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f409ec652aa.jpg

Emma jest przesłodka!!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8298d68fd585.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89272aff9931.jpg
    piękne zdjęcia <3

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8298d68fd585.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89272aff9931.jpg
    Ale super fotki :)
    Co do pakowania torby, zrobiłam tak, że przygotowałam rzeczy, a mąż wsadził je do torby.. Ale dam sobie rękę uciąć, że gdybym go dzisiaj zapytała co znajduję się w środku to połowy rzeczy by nie wymienił ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie, no właśnie chodzi mi tylko o poród i wymagania szpitali, więc nie będę robić tego po raz trzeci(robiłam przed ciążą i w ciąży).
    A swoją drogą Ty nie musisz robić jakiś specjalnych dodatkowych badań w związku z cc?

Nie, raczej zadnych innych nie potrzebuje. W tym tygodniu bede sie widziec z ginem od ciecia to sie upewnie, ale położona ozadnych szczegolnych badaniach nie mowila. Tylko mocz+ morfo mają byc max 3dniowe.

Przyszly topy z h&m. Sa super jak ktos nie ma bardzo duzego biustu (ja mam teraz 85d, przed ciaza 70d), bo maja w srodku dodatkowy material z gumka i odpinany przod by nakarmic juniora. Nie trzeba wtedy nosić stanika, w sam raz na domowe warunki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ale super fotki :)
    Co do pakowania torby, zrobiłam tak, że przygotowałam rzeczy, a mąż wsadził je do torby.. Ale dam sobie rękę uciąć, że gdybym go dzisiaj zapytała co znajduję się w środku to połowy rzeczy by nie wymienił ;-)

Moj maz nie widzi roznicy miedzy wkladkami laktacyjnymi, nakladkami na brodawki, a do majciochow to by mi wsadzil'podklad na lozko :D

Laura, AgaSad, Ewa123, magda sz, małaMyszka, Neyla, gianna88, 5ylwia, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie, raczej zadnych innych nie potrzebuje. W tym tygodniu bede sie widziec z ginem od ciecia to sie upewnie, ale położona ozadnych szczegolnych badaniach nie mowila. Tylko mocz+ morfo mają byc max 3dniowe.

Przyszly topy z h&m. Sa super jak ktos nie ma bardzo duzego biustu (ja mam teraz 85d, przed ciaza 70d), bo maja w srodku dodatkowy material z gumka i odpinany przod by nakarmic juniora. Nie trzeba wtedy nosić stanika, w sam raz na domowe warunki.

dopytaj, bo wiem, że coś tam się robi do CC (układ krzepnięcia, elektrolity?)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam co u mnie, zrobili małej dziś szczegółowe badania wszystkie, głowy, nóg, serca, dziecko jak ma wszystko w normie i adekwatnie do swego tygodnia. Badania krwi i czegoś tam jeszcze na cukier, wyszły bardzo dobre, czemu ja mam rano cukier wysoko, za cholere nie wiadomo, czemu źle reaguje na insulinę i tu też archiwum X się kłania. Jedynie czego są pewni to to że nie widzą niebezpieczeństwa i mogę jutro iść do domu :3 Happy :3

lys, Aska87, mamasia, KasiaeN., gosia.b, Laura, la_lenka, psioszka11, Paula_071, sylwucha89, witaminkab, małaMyszka, kasiuleek, 0na88, Aga89, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my znowu w szpitalu. Dostalam goraczki i prowadzacy gin kazal przyjechac narazie nie majom pojecia z kad ta goraczka. A ja mam dola ze po 3 dniach w domu znowu tu jestem...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• apaczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z tym GBS w Luxmedzie to może Ci nie pobrali z odbytu? Bo oni to traktują jako osobne badanie - ja tam pobierałam, zapłaciłam za pochwę + odbyt 88 zł (i tak 10% taniej, szał)! Cena z kosmosu ale nie chciało mi się szukać taniej. W każdym razie trzeba zaznaczyć, że się chce i z pochwy i odbytu.

Lipcówki rozpakowują się na potęgę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:57

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Hej my znowu w szpitalu. Dostalam goraczki i prowadzacy gin kazal przyjechac narazie nie majom pojecia z kad ta goraczka. A ja mam dola ze po 3 dniach w domu znowu tu jestem...
    trzymaj się dzielnie, oby szybko Cię zdiagnozowali i zbili gorączkę

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:06

Paula_071 lubi tę wiadomość

‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ