X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka na bank mi wkladal patyczek do odbytu :) tego sie nie zapomina, zapytam jutro na infolini jak oni to widza.

Psioszka jutro wieeelki dzien :) az nie moge z wrazenia. Kiedy to zlecialo? Te odliczanie

Skurcze mam ale nie regularne, tyle ze jak dowali do sklada mnie na pol. Dalej mnie czysci po jedzeniu. No zobaczymy jak bedzie dalej :)

Ide spatki, aaa se poszlam kolejne ktg...5 dzis. Oby nie zapomnieli o mnie i odpieli po 20 min a nie po 1.5 h jak ostatnio

AgaSad, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ellena a do kogo chodzisz w Medicoverze? Ja też tam prowadzę ciążę.

Wczesniej u Wodowskiej a teraz u J. Maciejewski.

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A ja idę w środę prywatnie bo dzis mi nie dal skierowania na cc bo uważa ze mogę tak rodzic. Niestety nie zgodzę sie na to i w środę nie wyjde z gabinetu bez zaświadczenia ze mam miec cc.

Dziewczyny trzymajcie sie jakos w tych szpitalach.
    Magda dalej odczuwasz skurcze?

A ja wymiotuje:( żołądek mnie boli i pije miętę prosto z ogródka.

A przypomnij mi bo moglam przeoczyc lub nie wiem dlaczego masz miec cc ?

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a Tybu kogo ? I gdzie rodzisz?

qb3co7ese836ar93.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ułożenie twarzyczkowe i czytałam na necie oraz dziewczyny z forum pisały o cc i jestem ku temu. Na Sn sie nie zgodzę.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena, ja chodziłam kiedyś do O. Wodowskiej, bardzo fajna kobieta, ale postanowiłam zmienić na kogoś innego, bo spodziewałam się, że nie będę miała łatwej ciąży i potrzebowałam kogoś, kto praktykuje w szpitalu i ma dobre opinie. Ja prowadzę ciążę u Ewy Filipp i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona, mimo tego, że z dostępnością wizyt jest bardzo trudno. Ona pracuje w Instytucie Matki i Dziecka. Ja zamierzam rodzić na Madalińskiego, jeśli poród będzie w terminie, stamtąd mam też lekarza do którego zaglądam już od kilku lat, poza Medicoverem. Jeśli poród miałby być przed terminem, to umówiłam się z moją prowadzącą, że jednak przyjadę do IMiD-u.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leos to Twój dzień!!! Daj czadu maleńki :-) forumowe ciocie czekają :-)

sylwucha89, małaMyszka, Paula_071, Lady Savage lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli mozna tak powiedziec to wlasnie mam zalamanie. W nocy tak mi zszedl na pluca kaszel, ze zaraz sie udusze. Wisze na kiblu az do wymiotow, boje sie o malego...maz dalej w szpitalu, noga na sruby. ja nie wiem jak on przy porodzie bedzie. On ledwo siedzi, nawet o kulach, to przeciez nawet mi mqlego nie poda, nie pomoze wstac pod prysznic, nie przyniesie wody do wanienki...zakupow nie zrobi, jeszcze mu trzeba pomoc. Jak ja po tej cesarce mam to ogarnac... siedz. I rycze, mam kryzys. Poradzcie na kaszel cos. Rano siora mnie moze zbada....nie chce zaczac rodzic od tego kaszlu, jestem sama. No i musze odebrac dzisiaj tego kustyka ze szpitala... czekam na wiesci o Leosiu...

psioszka11, małaMyszka, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka z tego co pamietam masz cc na zyczenie, moze w zaistnialej sytuacji przemyslalabys porod sn...na pewno wtedy szybciej do siebie dojdziesz, po cc musialabys miec kogos do'pomocy

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kibelka;)Nerwy robią swoje choć noc przespalam. Idę się szykować. Proszę,myślcie o nas. Dam znać w razie możliwości. Jakby co napiszę do Griszanki- ona ma mój nr tel. No kuzwa boję się...

KasiaeN., gosia.b, mamasia, Cassie_DE, 0na88, Laura, małaMyszka, Pati Belgia, Paula_071, witaminkab, Lady Savage, Y, Neyla, kasiuleek, Aga89, Maniuś, lys, zabka11, Katarka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Witam się z kibelka;)Nerwy robią swoje choć noc przespalam. Idę się szykować. Proszę,myślcie o nas. Dam znać w razie możliwości. Jakby co napiszę do Griszanki- ona ma mój nr tel. No kuzwa boję się...

A jak tu myslec o czyms innym ;) Kurcze tylko Griszanka za czesto do nas nie zaglada, a my tu ocipiejemy z nerwow :P
    Trzymajcie sie i powodzenia!

KasiaeN., psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho!

Wyspałam się!Pomimo wstawania na siku, po powrocie do łóżka zasypiałam jak niemowlę :)

Ofka wyobrażam sobie, ze jest Ci bardzo ciężko ale dasz radę kobieto!Jesteś twardzielką!Pojęcia nie mam co mogę Ci napisać bo gdybym byłą w Twojej sytuacji też pewnie byłabym bliska załamania. Ale trzymam kciuki aby wszytstko potoczyło się pomyślnie!

Psioszka czuję się jakbym to ja miała dziś rodzić, takie emocje! :) Trzymajcie się dzielnie, my tu trzymamy kciuki i czekamy na wieści, ze Leoś już na świecie a Ty czujesz się rewelacyjnie! :) Powodzenia!

A ja nabrałam wielkiej ochoty na kąpiel. Napełniłam właśnie wannę wodą, potem zrobię jakieś śniadanie i pojadę na ryneczek po owoce bo od wczoraj mam ochotę na koktajl :)

Miłego wtorku! :)

psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka jesteśmy z Tobą myślami i z niecierpliwością czekamy na małego Leosia:)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie my juz po porannych badaniach.
    W nocy mialam jakas faze ze cos po mnie lazi i gryzie i tak sie cala obdrapalam ze mam rany..no ale dalabym reke obciac ze mialam bable ugryzienia..wczoraj skurcze na ktg o 23- 60-80 ale sie Majeczce odwidzialo i w nocy moze kilka razy..
    Juz moze sie rodzic ale chyba nie chce, beda ja blagac o litosc zebym nie musiala miec indukcji porodu tak jak wiekszosc tutaj. Non stop biegaja po schodach, 1000 okrazen korytarsza dziennie w spacerach :) no a i tak konczy sie cewnikiem foleyea i oksy. Ciekawe ja te moje badanka wyjda.

Psioszka bedziemy sie modlic zeby poszlo sprawnie i szybko i czekamy na informacje o Was jak tylko bedziesz w stanie juz pisac :) powodzonka kochana.

psioszka11, małaMyszka, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- a moze na kaszel syrop z mlecza. Zapomnialam jak fachowo sie nazywa. Gdybys mieszkala blizej to bym Ci dala bo mam domowej roboty. Sadze ze w ciazy taki domowej roboty , naturalny nie zaszkodzi. A podobno bardzo dobry. Podobno dobry na kaszel jest syrop zrobiony z buraka. Ale to chyba na odrywajacy sie kaszel...

Co do meza to trzeba byc dobrej mysli. Trzymam kciuki za powrot do zdrowia.

No i ten potod sn ja sn ja na Teoim miejscu bym rozwazyla. Poboli Cie troche przed zas po bedziesz w pelni dysponowana niemal od razu.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- trzymam kciuki. Choc i tak pewnie bedzie wszystko dobrze.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz- nie masz skad pozyczyc pilke? Zapytaj sie jakiejs poloznej czy jak nie ma porodow to z bloku moglabys pozyczyc?

qb3co7ese836ar93.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka powodzenia! Trzymamy kciuki i czekamy na info! :) ale zleciało, to już dziś, dziś wielki dzień Leona! :)

nie śpię od 6, mąż sobie smacznie chrapie a mnie energia roznosi... ale nie mogę się wziac za nic bo go obudzę i będzie afera ;D
    hehe a jaki wczoraj był ze mnie dumny, że się "prawie" spakowałam ;D

dziś w planach sprzątanie, pranie, gołąbki i kawka z koleżanką :)
    miłego dnia :)

aaaaga, małaMyszka, Paula_071, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka powodzenia! :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ellena, ja chodziłam kiedyś do O. Wodowskiej, bardzo fajna kobieta, ale postanowiłam zmienić na kogoś innego, bo spodziewałam się, że nie będę miała łatwej ciąży i potrzebowałam kogoś, kto praktykuje w szpitalu i ma dobre opinie. Ja prowadzę ciążę u Ewy Filipp i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona, mimo tego, że z dostępnością wizyt jest bardzo trudno. Ona pracuje w Instytucie Matki i Dziecka. Ja zamierzam rodzić na Madalińskiego, jeśli poród będzie w terminie, stamtąd mam też lekarza do którego zaglądam już od kilku lat, poza Medicoverem. Jeśli poród miałby być przed terminem, to umówiłam się z moją prowadzącą, że jednak przyjadę do IMiD-u.

Agatamoja kol ptowadzi u Niej ciaze. Ja pierwsza prowadzilam poza medi mimo pakietu. U Osobki-Morawskiego, w momencie jak zalecil mi echo serca plodu to poszlam do medi-trafilo sie do Wodowskiej po skierowanie bo mam to za free w pakiecie. No a ze nie robila problemu to jakos tak od razu przy drugiej ciazy poszlam do niej.
    Czy jest dobrym lekarzem... nie wiem. Wiem ze jest mila i bezproblemowa.

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ