X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Ja akurat zamawiałam z tej stronki http://www.bialymotylek.pl/pink-no-more-m-43.html, zależało mi na materiałach dobrej jakości.

dzięki!

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje... nie dam rady sn, nie chodzilam do szkoly rodzenia, nic nie czytalam, nie umiem, boje sie...ja jestem twarda na codzien, ale tak nie dam rady. Siostra mi nie pomoze, jest lekarzem pracuje jak dzik, ma dwoje malutkich dzieci i wlasnie rozstala sie z mezem. Rodzina mi pomoze, jasne...nas jest duzo, ktos wpadnie zawsze. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Jeszcze nie wiem jak to zorganizuje. Tylko jakos wyjatkowo psychicznie zle sie czuje.

Psioszka do kosciola mi daleko ale sie pomodle za Was.

małaMyszka, KasiaeN., ainer85, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jestes w szpitalu? Bo tak pobieznie czytam. Moze w poscieli sa pchly? Tak mi przyszlo do glowy...

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze macie opcje przyspieszacza z meza :) moj to jakis wadliwy egzemplarz sie trafil bo nie chce nawet slyszec o seksie na tym etapie ciazy. We wczesniejszych etapach tez wlasciwie nie chcial slyszec ;-) cala ciaze sluze za inkubatorek a ten taki bezuzyteczny - chociaz do wywolania by sie przydal . Jako stworca juz sie narobil - pfff.

Ewa123, małaMyszka, KasiaeN., niecierpliwa, Neyla, mamasia, Maniuś, zabka11, lys, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa moj maz po tym cewniku to nie poszaleje teraz.

0na88, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kochane dziekuje... nie dam rady sn, nie chodzilam do szkoly rodzenia, nic nie czytalam, nie umiem, boje sie...ja jestem twarda na codzien, ale tak nie dam rady. Siostra mi nie pomoze, jest lekarzem pracuje jak dzik, ma dwoje malutkich dzieci i wlasnie rozstala sie z mezem. Rodzina mi pomoze, jasne...nas jest duzo, ktos wpadnie zawsze. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Jeszcze nie wiem jak to zorganizuje. Tylko jakos wyjatkowo psychicznie zle sie czuje.

Psioszka do kosciola mi daleko ale sie pomodle za Was.
    Kochana ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia. Nie mam doświadczenia. Też w gadce jestem twarda, ale jak przyjdzie co do czego to będę płakać i błagać żeby się skończyło... Może jednak zdaj się na naturę i spróbuj...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka trzymam kciuki... Emocje sięgają zenitu... Już nie mogę się doczekać info!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowczki :-)

Psioszka trzymam kciuki kochana I czekam z niecierpliwoscia.
    U mnie wczoraj kolejna porcja czopa wyszla ale narazie nic sie nie dzieje.... ciekawe....

Milego dnia :-)

Paula_071, KasiaeN., małaMyszka, Lady Savage, Neyla, kasiuleek, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka juz za chwil kilka będzie Leonek ;)

Madzia sz Tobie życzę szybkiego rozwoju sytuacji.

Ja tez nie mam rozka. Mamy kilka kocykow i tak będę kłada małego. Jakoś te rozki mnie przerażają .

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak cos to Cie polozne pokieruja ;) Dostaniesz znieczulenie i przetrwasz ta I faze porodu. Pozniej przyjda parte i koniec ;)
    Heh... latwo pisac ;)
    Na pewno dasz rade. Vedzie Wam trudniej ale w kupie sila ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozki, kocyki i otulaczek. Ale w taka pogode nie bede go meczyc w rozku. Pewnie w otulaczku lub lekkim kocyku bawelnianym.

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jakbym sie mialam za chwile rozleciec. Niedosc ze spiaca jestem strasznie to wszystko mnie boli... ta koncowka jest bardzo meczaca.

KasiaeN., małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Psioszka juz za chwil kilka będzie Leonek ;)

Madzia sz Tobie życzę szybkiego rozwoju sytuacji.

Ja tez nie mam rozka. Mamy kilka kocykow i tak będę kłada małego. Jakoś te rozki mnie przerażają .
    U mnie w szpitalu wymagają to kupiłam. Tez mam kocyki, śpiworek cienki i zamierzam kupić kołderkę z poduszka wraz z pościelą za jakiś czas, albo właśnie otulacz na noc.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy RADĘ!
    Damy radę!
    Damy RADĘ! :-)

P.S. Dziś wizyta. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:03

Cassie_DE, maaadzik1207, Paula_071, Laura, KasiaeN., niecierpliwa, Amberla, małaMyszka, futuremama, Lady Savage, gosia.b, Pati Belgia, jesslin87, Neyla, kasiuleek, Maniuś, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- mam w miare blisko na Kamienskiego więc przesylam tam pozytywne fluidy :-) koniecznie daj znać, chociaz rozumiem ze moze nie byc to takie latwe zaraz po cc

Ofka- ale masz jeszcze chwile czasu do porodu, nie? Moze mazowi sie polepszy. Szybko wypuscili go ze szpitala wiec moze nie jest z nim tak zle? A Zus udalo Ci sie zalatwic?

Nie wiem jak to sie dzieje, ale kolejny raz budze sie ze spuchnietymi palcami w dloniach. Jak je rozruszam wszystko jest ok, ale bardzo bola palce jak wstaje. A wszystkie wyniki krwi i moczu mam bardzo dobre. Chyba mały mi cos uciska w pozycji lezacej.

Tez nie mam rozka, mam otulacz, spiworek i kocyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:07

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ! Powodzenia ! :)

Ofka- spokojnie, może mąż zdązy:) wczoraj sie dowiedziałam ze nasz kolega po wypadku motocyklowym o którym wczoraj pisałam juz wyszedł, był w szpitalu 1,5tyg a był baaaardzo poturbowany (zerwane 2 wiązadła jakos z koscią-nie rozumiem za bardzo ale cos takiego mówił,zmasakrowane kolano, w drugiej nodze tez coś miał i z koscią ogonową też cos było) takze trzymam kciuki ze szybko do ciebie wróci :)

Paula- co do palców, mam to samo juz od dłuższego czasu..ponoć to normalne i przejdzie po porodzie..

Ja mam rożek, 2 śpiworki i 2 kocyki :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Noc ciezka bol brzucha i żołądka doprowadzal mnie do szalu.

Magda oby się rozkręciło:)
    Psioszka czekamy na wieści ze Leoś juz na świecie :)
    Chcebycmama daj znac po wizycie.
    Rybka zazdroszczę odchodzącego czopa...
    Ofka ja rodziłam sama pierwsze dziecko,bez szkoły rodzenia itd. To Twoja decyzja chociaż ja po Sn tez chodzić nie mogłam przez tydzień tak mnie bolalo bo syn mnie rozerwał po cc niby ciężej ale nie wiem. Twój wybór to Ty musisz czuć sie na silach i podjąć dobra decyzje dla siebie.

Skurcze lekkie i jak zawsze nie regularne.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz zaliczylam 2h drzemke, teraz pora na kawke moze sie obudze. Chetnie spalabym dalej, ale tak mnie bola boki, godzine na jedny, godzine na drugim a trzeciego nie mam :P

Chcebycmama ja tez mam'dzis wizyte i to u lekarki, ktorej nigdy na oczy nie widzialam, ciekawe jak przebiegnie ;) Tesciowa ja chwali, no zobaczymy, takie uroki okresu urlopowego ;)

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Ty silna babka jestes, dasz rade.
    Ja tez pol roku nastawialam sie na porod naturalny, a tu wyskoczyla cesarka, tez nigdy cc nie mialam, tez sie boje, baa nawet posrana jestem, bo wiem jak ciezkie byly pierwsze dni po laparoskopii, a tu jednak o wiele powazniejszy zabieg mnie czeka, ale mysle sobie, ze to beda takie emocje, ze bede musiala szybko pozbierac sie dla mlodej, w koncu zazdrosc mnie zezre jak maz bedzie ja mial na wylacznosc :P
    Ostatnio mu mowie, ze jak zjawi sie w szpitalu w dzien cc to niech sobie kanapki na caly dzien zrobi, a on na to ze nie potrzebuje, ze bedzie zyc miloscia i kangurowaniem ;)

maaadzik1207, gosia.b, Hermiona, Cassie_DE, małaMyszka, Laura, Paula_071, Maniuś, lys, Amberla lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba psychicznie nie dam rady sn. Podziwiam Was wszystkie. Cc wiem kiedy, ile potrwa, jakie beda po tym cierpienia. A mezu moze wyjdzie ale dzis czeka go jeszcze zabieg usuwania szkla z reki.

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ