X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Lipcówki rozpakowują się na potęgę :)
    Ale jest też sporo 40 i 41 tyg plus, o rety :) pewnie mnie też to czeka :) a nasza Malagosia napisała na lipcówkach, że chyba kawałek czopa jej odszedł i jutro ma badania usg i ktg :) ciekawe czy nam też napisze tu, wg listy ma termin na 1.08

edit: Malagosia chyba przeszła na lipcówki, bo tam też figuruje na liście i termin 31-07-2015 CÓRECZKA - Dominika <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:17

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html

Hardcore! :D

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze chwila i tu też będzie po kilka wpisów dziennie, że przyszły na świat bobaski :) ja juz tak bardzo czekam! Jeszcze tydzień Córcia i wylaz! Bo inaczej pogadamy :) spacery po schodach, mycie okien, bliskie spotkania z tatusiem są w planach od przyszłego wtorku :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html

Hardcore! :D

Widziałam, ale ryczałam normalnie oglądając to :P
    chyba na wszelki wypadek spakuje do torby podręcznej jakiś ręcznik, podkład pod pupę XD bo ja mam do szpitala 40 min XD kto wie może też urodzę w 4 min XD
    a jak będą korki XD to z 40 min zrobi się 1.40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:24

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    No dla mnie to też jest takie niepojęte ;) Jeszcze dziś chodzisz z brzuszkiem, czujesz ruchy swojego syna/córki, kopniaki itp a już jutro wyjdziesz z domu ze świadomością, ze to ostatnie chwile sam na sam z mężem, ze już nigdy nie będziecie sami :) i będziesz przytulać maleństwo, dotykać, wąchać...zmieni się cały świat! Dopiero robiłyśmy testy, drżałyśmy przed każdą wizytą żeby zobaczyć serduszko a już za chwilę, za momencik będzie TEN dzień. Wiem, zę często o tym piszę ale ja po prostu nie mogę w to wszystko uwierzyć, ze to już!Wydaje się to wszystko tak odległe ale jednak zostało tak mało czasu :)

Mam dokładnie tak samo. Wszyscy do mnie, że pewnie chce już urodzić itd ale dla mnie to w ciąż takie odległe się wszystko wydaje :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz. Kurcze jak ja lezalam na patologii to bylam zachwycona z opieki. Ale to bylo w 2013r. Moze cos sie zmienilo. Kurcze. Moze sama sobie przeloz to cos do zapisu jak Ci zle zakladaja. Serio. Mi jak Blazej zmienil pozycje i nie lapalo serca to sama przekladalam bo zanim one przyszly czasem to szok.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!Dzięki,że o mnie myślicie. Powiem Wam,że na razie luz może dlatego,że mama i mąż jest obok. Dzień zlecial,obiad mama zrobiła, spacerek zaliczony a teraz idę się szykować do wanny. W ogóle zastanawiam się czy mnie przyjmą jak takie akcje, ale zadzwoniłam do kumpeli położnej i mówi, że wszystko ustawiła ale zobaczymy.
    Siostry w nas siła. Trzymajcie kciuki!Ściskam Was mocno!

niecierpliwa, Cassie_DE, mamasia, AgaSad, Ewa123, Paula_071, magda sz, Maniuś, KasiaeN., sylwucha89, witaminkab, małaMyszka, Neyla, kasiuleek, gianna88, aaaaga, Laura, Y, Aga89, bosa, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg . Mlody wazy 2600 tyle prawie co jego starszy brat w podobnym okresie (2700). Wiec ryzyko ze bedzie taki sam duzy wzrasta z wizyty na wizyte. W czwartek mam wizyte u nowego lekarza prowadzacego w medicover. Jak on mi nie da skierowania na cc to w piatek mam wizyte juz w prywatnym gab ubginki ktora mi prowadzila ciaze w medicover ale odeszka stamtad. A 27.07 mam wizyte u lekarza w szpitalu w ktorm chcialabym miec cc wykonane.

Mam zas do was pytanie.
    Bo u mnie jest teraz 35t2d a Mlody jest miednicowo ulozony. Zastanawiam sie czy to juz nie jest bezwzgledne wskazanie do cc ? Czy ktoras ma/ miala na tym etapie ciazy takie ulozenie i ma cc ??

Cassie_DE, magda sz, małaMyszka, kasiuleek, Laura, Pati Belgia, Zetka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka bo to chyba my sie denerwujemy za Ciebie :P Czekamy jutro na wiesci i trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo jak po masle :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka,trzymam kciuki i czekam na wiadomosc ze Leon juz jest przy tobie a nie w tobie;))

Co do rodzenia- aby zadna z nas nie zostala wrzesniowka!:p

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!Dzięki,że o mnie myślicie. Powiem Wam,że na razie luz może dlatego,że mama i mąż jest obok. Dzień zlecial,obiad mama zrobiła, spacerek zaliczony a teraz idę się szykować do wanny. W ogóle zastanawiam się czy mnie przyjmą jak takie akcje, ale zadzwoniłam do kumpeli położnej i mówi, że wszystko ustawiła ale zobaczymy.
    Siostry w nas siła. Trzymajcie kciuki!Ściskam Was mocno!
    jej, ależ emocje :) chyba bardziej przeżywam od Ciebie, skoro piszesz, że u Ciebie póki co luz :P

psioszka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Ja po usg . Mlody wazy 2600 tyle prawie co jego starszy brat w podobnym okresie (2700). Wiec ryzyko ze bedzie taki sam duzy wzrasta z wizyty na wizyte. W czwartek mam wizyte u nowego lekarza prowadzacego w medicover. Jak on mi nie da skierowania na cc to w piatek mam wizyte juz w prywatnym gab ubginki ktora mi prowadzila ciaze w medicover ale odeszka stamtad. A 27.07 mam wizyte u lekarza w szpitalu w ktorm chcialabym miec cc wykonane.

Mam zas do was pytanie.
    Bo u mnie jest teraz 35t2d a Mlody jest miednicowo ulozony. Zastanawiam sie czy to juz nie jest bezwzgledne wskazanie do cc ? Czy ktoras ma/ miala na tym etapie ciazy takie ulozenie i ma cc ??

Zuzia od 20 tyg główkowe położnie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:

Mam zas do was pytanie.

Ellena ja mam ułożenie miednicowe i dostałam skierowanie na cc - ale to moje pierwsze dziecko, jeżeli rodzisz drugi raz to ponoć takie ułożenie nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc. Nie rozumiem za bardzo dlaczego..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad a w ktorym tyg mialas usg po ktorym dali Ci skierowanie na cc?

qb3co7ese836ar93.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 tyg temu czyli 33 tydzień

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze co mi lekarz w czwartek powie.

qb3co7ese836ar93.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę w środę prywatnie bo dzis mi nie dal skierowania na cc bo uważa ze mogę tak rodzic. Niestety nie zgodzę sie na to i w środę nie wyjde z gabinetu bez zaświadczenia ze mam miec cc.

Dziewczyny trzymajcie sie jakos w tych szpitalach.
    Magda dalej odczuwasz skurcze?

A ja wymiotuje:( żołądek mnie boli i pije miętę prosto z ogródka.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad czasami dziecko dzień przed potrafi sie obrócić. Znam takie przypadki.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena a do kogo chodzisz w Medicoverze? Ja też tam prowadzę ciążę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik wiem że jest jeszcze szansa przy takim ułożeniu ale ja nie mam zbyt wiele wód płodowych i to trochę utrudnia sprawę. Zobaczymy..jestem gotowa na wszystko:)

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ