X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Lipcówki rozpakowują się na potęgę :)
    Ale jest też sporo 40 i 41 tyg plus, o rety :) pewnie mnie też to czeka :) a nasza Malagosia napisała na lipcówkach, że chyba kawałek czopa jej odszedł i jutro ma badania usg i ktg :) ciekawe czy nam też napisze tu, wg listy ma termin na 1.08

edit: Malagosia chyba przeszła na lipcówki, bo tam też figuruje na liście i termin 31-07-2015 CÓRECZKA - Dominika <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:17

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html

Hardcore! :D

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze chwila i tu też będzie po kilka wpisów dziennie, że przyszły na świat bobaski :) ja juz tak bardzo czekam! Jeszcze tydzień Córcia i wylaz! Bo inaczej pogadamy :) spacery po schodach, mycie okien, bliskie spotkania z tatusiem są w planach od przyszłego wtorku :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html

Hardcore! :D

Widziałam, ale ryczałam normalnie oglądając to :P
    chyba na wszelki wypadek spakuje do torby podręcznej jakiś ręcznik, podkład pod pupę XD bo ja mam do szpitala 40 min XD kto wie może też urodzę w 4 min XD
    a jak będą korki XD to z 40 min zrobi się 1.40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:24

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    No dla mnie to też jest takie niepojęte ;) Jeszcze dziś chodzisz z brzuszkiem, czujesz ruchy swojego syna/córki, kopniaki itp a już jutro wyjdziesz z domu ze świadomością, ze to ostatnie chwile sam na sam z mężem, ze już nigdy nie będziecie sami :) i będziesz przytulać maleństwo, dotykać, wąchać...zmieni się cały świat! Dopiero robiłyśmy testy, drżałyśmy przed każdą wizytą żeby zobaczyć serduszko a już za chwilę, za momencik będzie TEN dzień. Wiem, zę często o tym piszę ale ja po prostu nie mogę w to wszystko uwierzyć, ze to już!Wydaje się to wszystko tak odległe ale jednak zostało tak mało czasu :)

Mam dokładnie tak samo. Wszyscy do mnie, że pewnie chce już urodzić itd ale dla mnie to w ciąż takie odległe się wszystko wydaje :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz. Kurcze jak ja lezalam na patologii to bylam zachwycona z opieki. Ale to bylo w 2013r. Moze cos sie zmienilo. Kurcze. Moze sama sobie przeloz to cos do zapisu jak Ci zle zakladaja. Serio. Mi jak Blazej zmienil pozycje i nie lapalo serca to sama przekladalam bo zanim one przyszly czasem to szok.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!Dzięki,że o mnie myślicie. Powiem Wam,że na razie luz może dlatego,że mama i mąż jest obok. Dzień zlecial,obiad mama zrobiła, spacerek zaliczony a teraz idę się szykować do wanny. W ogóle zastanawiam się czy mnie przyjmą jak takie akcje, ale zadzwoniłam do kumpeli położnej i mówi, że wszystko ustawiła ale zobaczymy.
    Siostry w nas siła. Trzymajcie kciuki!Ściskam Was mocno!

niecierpliwa, Cassie_DE, mamasia, AgaSad, Ewa123, Paula_071, magda sz, Maniuś, KasiaeN., sylwucha89, witaminkab, małaMyszka, Neyla, kasiuleek, gianna88, aaaaga, Laura, Y, Aga89, bosa, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg . Mlody wazy 2600 tyle prawie co jego starszy brat w podobnym okresie (2700). Wiec ryzyko ze bedzie taki sam duzy wzrasta z wizyty na wizyte. W czwartek mam wizyte u nowego lekarza prowadzacego w medicover. Jak on mi nie da skierowania na cc to w piatek mam wizyte juz w prywatnym gab ubginki ktora mi prowadzila ciaze w medicover ale odeszka stamtad. A 27.07 mam wizyte u lekarza w szpitalu w ktorm chcialabym miec cc wykonane.

Mam zas do was pytanie.
    Bo u mnie jest teraz 35t2d a Mlody jest miednicowo ulozony. Zastanawiam sie czy to juz nie jest bezwzgledne wskazanie do cc ? Czy ktoras ma/ miala na tym etapie ciazy takie ulozenie i ma cc ??

Cassie_DE, magda sz, małaMyszka, kasiuleek, Laura, Pati Belgia, Zetka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka bo to chyba my sie denerwujemy za Ciebie :P Czekamy jutro na wiesci i trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo jak po masle :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka,trzymam kciuki i czekam na wiadomosc ze Leon juz jest przy tobie a nie w tobie;))

Co do rodzenia- aby zadna z nas nie zostala wrzesniowka!:p

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!Dzięki,że o mnie myślicie. Powiem Wam,że na razie luz może dlatego,że mama i mąż jest obok. Dzień zlecial,obiad mama zrobiła, spacerek zaliczony a teraz idę się szykować do wanny. W ogóle zastanawiam się czy mnie przyjmą jak takie akcje, ale zadzwoniłam do kumpeli położnej i mówi, że wszystko ustawiła ale zobaczymy.
    Siostry w nas siła. Trzymajcie kciuki!Ściskam Was mocno!
    jej, ależ emocje :) chyba bardziej przeżywam od Ciebie, skoro piszesz, że u Ciebie póki co luz :P

psioszka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Ja po usg . Mlody wazy 2600 tyle prawie co jego starszy brat w podobnym okresie (2700). Wiec ryzyko ze bedzie taki sam duzy wzrasta z wizyty na wizyte. W czwartek mam wizyte u nowego lekarza prowadzacego w medicover. Jak on mi nie da skierowania na cc to w piatek mam wizyte juz w prywatnym gab ubginki ktora mi prowadzila ciaze w medicover ale odeszka stamtad. A 27.07 mam wizyte u lekarza w szpitalu w ktorm chcialabym miec cc wykonane.

Mam zas do was pytanie.
    Bo u mnie jest teraz 35t2d a Mlody jest miednicowo ulozony. Zastanawiam sie czy to juz nie jest bezwzgledne wskazanie do cc ? Czy ktoras ma/ miala na tym etapie ciazy takie ulozenie i ma cc ??

Zuzia od 20 tyg główkowe położnie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:

Mam zas do was pytanie.

Ellena ja mam ułożenie miednicowe i dostałam skierowanie na cc - ale to moje pierwsze dziecko, jeżeli rodzisz drugi raz to ponoć takie ułożenie nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc. Nie rozumiem za bardzo dlaczego..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad a w ktorym tyg mialas usg po ktorym dali Ci skierowanie na cc?

qb3co7ese836ar93.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 tyg temu czyli 33 tydzień

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze co mi lekarz w czwartek powie.

qb3co7ese836ar93.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę w środę prywatnie bo dzis mi nie dal skierowania na cc bo uważa ze mogę tak rodzic. Niestety nie zgodzę sie na to i w środę nie wyjde z gabinetu bez zaświadczenia ze mam miec cc.

Dziewczyny trzymajcie sie jakos w tych szpitalach.
    Magda dalej odczuwasz skurcze?

A ja wymiotuje:( żołądek mnie boli i pije miętę prosto z ogródka.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad czasami dziecko dzień przed potrafi sie obrócić. Znam takie przypadki.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena a do kogo chodzisz w Medicoverze? Ja też tam prowadzę ciążę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik wiem że jest jeszcze szansa przy takim ułożeniu ale ja nie mam zbyt wiele wód płodowych i to trochę utrudnia sprawę. Zobaczymy..jestem gotowa na wszystko:)

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ