X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska podejrzewam ze chodziło jej o zwapnienie... to normalne że pod koniec ciąży się zmienia. Są chyba 3 poziomy zwapnienia. I to nic strasznego z tego co się orientowalam to są mniejsze przeplywy ale to chyba normalne na tym etapie ciąży. Takie moje zdanie.
    ja więcej biorę na logikę bo jakbym miała czytać co tam piszą w necie to bym małego nożem kuchennym wyciągnęła z brzucha żeby się o niego nie bać ;)
    Niecierpliwa zobaczysz jak po obchodzie może Cię wycisza. Życzę Ci tego :)

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpniowczki :-)

Co do sterydow I ciazy donoszonej to ja ufam lekarzom stad. Oczywiscie, ze chcialabym urodzic w terminie ale u mnie to I tak super, ze dotrwalam do tej poprzedniej niedzieli. To moj i lekarzy sukces. Niestety juz nie mam wplywu na to kiedy urodze. Jesli mala zechce wyjsc przed terminem to juz nikt nie da rady nic zrobic. Sterydy to tak jak pisalam... bazuje na tym co powiedziala pani neonatolog, nie ginekolog, ze sterydy daje sie do 36 tygodnia. Ale podkreslam, nie oceniam slusznosci bo nie jestem lekarzem. Natomiast ciaza, 38 tydzien jest juz ciaza donoszona I nikt mi nie wmowi inaczej. Wiec sterydy po 38 tygodniu to fakt, gruba przesada...

magda sz, futuremama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Co do łożyska podejrzewam ze chodziło jej o zwapnienie... to normalne że pod koniec ciąży się zmienia. Są chyba 3 poziomy zwapnienia. I to nic strasznego z tego co się orientowalam to są mniejsze przeplywy ale to chyba normalne na tym etapie ciąży. Takie moje zdanie.
    ja więcej biorę na logikę bo jakbym miała czytać co tam piszą w necie to bym małego nożem kuchennym wyciągnęła z brzucha żeby się o niego nie bać ;)
    Niecierpliwa zobaczysz jak po obchodzie może Cię wycisza. Życzę Ci tego :)

Wlasnie leze podpieta pod ktg, a obok kobitka rodzi chyba zaraz sama urodze.
    Polozna powiedziala, zebym dla swojego bezpieczenstwa nawet nie napominala lekarzom na obchodzie o wyjsciu do domu.
    Wchodzac na porodowke moj polozny wlasnie wywozil malenstwo urodzone o 5 rano - CUDNY WIDOK!!!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam sierpniowczki :-)

Co do sterydow I ciazy donoszonej to ja ufam lekarzom stad. Oczywiscie, ze chcialabym urodzic w terminie ale u mnie to I tak super, ze dotrwalam do tej poprzedniej niedzieli. To moj i lekarzy sukces. Niestety juz nie mam wplywu na to kiedy urodze. Jesli mala zechce wyjsc przed terminem to juz nikt nie da rady nic zrobic. Sterydy to tak jak pisalam... bazuje na tym co powiedziala pani neonatolog, nie ginekolog, ze sterydy daje sie do 36 tygodnia. Ale podkreslam, nie oceniam slusznosci bo nie jestem lekarzem. Natomiast ciaza, 38 tydzien jest juz ciaza donoszona I nikt mi nie wmowi inaczej. Wiec sterydy po 38 tygodniu to fakt, gruba przesada...

Dla lekarzy to ja dobiero jestem w 36 tc, niestety licza sie dla nich tylko tygodnie skonczone.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj, dzis piekny dzien jak na wypis- mam nadzieje bo wczoraj cos o wysokim crp mowili. Za godz obchod wiec bede wiedziala co dalej.

Apaczka ja wiem ze porod rzadzi sie wlasnymi prawami w kazdym szpitalu to tak moze wygladac ale mi chodzi o to ze ja wybralam ten szpital ze wzgledu na warunki- piekne sale porodowe super wyposazone, duzo prywatnosci i spokoju podczas porodu na sali rodzinnej a po co tu sie dzieje moge nawet tych sal nie zobaczyc i rodzic na sali z parawanami jak na poligonie. Nastawilam sie ze przyjade z tym skurczami dostane sale wlacze swoja muzyke, pobujam sie na pilce, maz bedzie mnie calowal i masowal a nie ze nie pozwola mi nawet siku zrobic. Aa no i na tych salach z parawanem meza nie moze byc wiec zupelnie tego sobie nie wyobrazam.

Na SR babka mowila ze nigdy nie jest tak ze jest 8 porodow na raz czyli tyle ile jest sal wiec spokojnie itp... I ze one sobie daja rade ze nie trzeba wykupywac. Tak sobie teraz mysle ze moze warto te 1500 zaplacic za polozna bo wtedy podobno dostaje sie wszystko co sie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 07:43

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co kraj to inne myslenie lekarzy. W DE ciaza donoszona to 39+0 w 38+0 dziecko traktowane jest jeszcze jako wczesniak.

Nie ma sensu sie desnerwowac porodem. Jak dziecko weszlo tak i wyjsc musi. Obojetnie czy cc czy sn bedzie bolalo jak cholera. Mimo to ja sie tego malego kickboxera doczekac nie moge ;)
    No i wreszcie wozek ruszy w trase :) a ja sobie schudne.
    Wazylam sie dzisiaj rano mam 15.5kg plusie.

• lys Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh jak mnie głowa nawala od wczoraj. Myślałam, że jak pół nocy nie spałam to może rano pośpię, ale nie. Zjem lekkie śniadanie i pojadę do labu, chociaż najchętniej to bym się nigdzie nie ruszała.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Niecierpliwa co prawda to nie do mnie pytanie, ale cesarkę miałam 6 lat temu i niestety jeszcze dużo z niej pamiętam:) Otóż przeciwbólowy to tylko paracetamol:) ewentualnie Ketonal w kroplówce, ale wtedy nie można karmić dziecka. Tak było 6 lat temu w Poznaniu na Polnej. Być może tam gdzie Ty rodzisz jest inaczej:)

We Wroclawiu na Klinikach nic sie nie zmienilo odkad rodzilas :-)

Psioszka- dzielna babka jestes. Daj znac jak będzie wygladal Twoj dzisiejszy dzien. Trzymam kciuki za Ciebie i Leona!

Paskudnie mi sie spalo. Przezywalam każdą z Was w szpitalach w nocy. Na dworze goraco wiec chodzi klima, ale bylo mi co godzine za zimno albo za goraco, wiec mąż tylko klikal tym pilotem. Jestem strasznie niewyspana.

Na 10:40 dzisiaj wizyta i juz ostatnie l-4. Nie do pojecia ze to juz koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 08:04

futuremama, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej za nami znowu noc w bolach.. Pobrali mase wynikow z krwi i czekamy.. Na opchod mam nadzieje ze dowiem sie czegos. Strasznie boje sie o malego. Magda twoj opis porodu jak marzenie niestety u mnie rzeczywistosc wyglada inaczej. Bedac tu zauwazylam ze bez znajomosci lub koperty nie ma co liczyc na standardy napisane na stronie szpitala.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj dopadł lekki smuteczek. Zrobiłam pompony do girlandy na zaslonke i taka byłam dumna, a mój mąż skwitował, że to " mało chlopackie", że pompony są "dziewczynskie" i teraz nie wiem. Mi się podoba, w pokoikach wielu chłopców widziałam pompony i fajnie wyglądały, a teraz zagwozdka czy je zostawić czy ściągnąć, zobaczę. Gdyby tego było mało to wczoraj padła nam lodówka i musimy dziś na gwałtu rety kupić nową, bo tamtej nie ma co naprawiać ( po poprzednich właścicielach, a już swoje wcześniej chyba nachlodzila). Także tego, ale co tam, gdyby były tylko takie problemy to bylibyśmy szczęśliwi ;-)

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Ja to mam szczescie ze spaniem bo spie jak zabita,wstaje na siku i momentalnoe znowu zasypiam!

Moja lusia wczoraj powiedziala ze teoretycznie donoszona to 37+0 ale lepiej jak dziecko urodzi sie w 38+0,ale ze ja moge rodzic juz za te 2 tyg i napewno bedzie dobrze bo od 6tc do teraz ciaza jest +1tydzien do przodu,wiec powoedziala ze bardziej mogennastawic sie na termin z usg a nie z om (20.08 usg,26om).
    Zobaczymy jak to bedzie..
    Kazda dzidzia jsst inna i kazda inaczej sobie radzi,dlatego wolalabym ze 3 tyg urodzoc a nie za 2 :)

36tc,9 miesiac !:))

mamasia, Lady Savage, kasiuleek, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie teraz mysle, ze musze sprawdzic jak daleko jest kardiologia od porodowki bo moge zawalu dostac zanim urodze.
    Dlaczego kobieta, ktora daje nowe zycie musi sie tak nameczyc? Tyle staran by zajsc w ciaze, 9 msc gdzie sa mdlosci, bole, skurcze, badania etc. I zwienczeniem tego porod, gdzie trzeba sie prosic o miejsce w szpitalu, zwijac z bolu. Potem sie krwawi, ciagna szwy - w kroczu albo na brzuchu. Potem kolejne kilka miesiecy wyrzeczen, wstawania i stresow. I to wszystko przez instynkt macierzynski...
    Wiadomo, jest dzieciatko, jednoczesnie cud i czastka nas, ale dlaczego to musi sie wiazac z takimi przezyciami?

Cassie_DE, gianna88, sylwucha89, Weridiana, zabka11, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Paula i jeszcze nazywają to stanem błogosławionym oraz non-stop tekst, że ciąża to nie choroba :)

Paula_071, Cassie_DE, gianna88, aaaaga, Y, zabka11, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Tak każdy poród jest inny i po sn boli na pewno.
    Ja nie jestem świadoma bólu po sn bo nigdy nie rodziłam.
    Teściowa mi mówiła ostatnio że to ból niesamowity a ja mówię że dam radę :)
    Taa mówię tak bo nie wiem co mnie czeka heh ;)

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się dzielnie, już bliżej jak dalej!

sylwucha89, zabka11, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa w tym szpitalu co leży sz irytujące jest to ze im się ciaza zawsze cofa.
    Niby tłumacza ze z badań prenatalnych masz się trzymać terminu ale jak ja leżałam i byłam w 33 +3 tc to wg usg waga była z 31 tc główka 34 tc nóżka 34+3 tc to oni mi na wypisie wpisali ze byłam na obserwacji tydzień ciąży 31. Nóż kurde trochę to irytujące bo gdyby coś się stało to np dziś ko urodzone prawie w 34 tc ma inne szanse i traktowany jest inaczej niż to w 31 tc...
    teraz jak byłam w TG to lekarz stwierdził że trzyma się posredniej wartości.
    Bo waga dziecka przy moim ciasnym ciele nigdy nie będzie większa dziecka bo macica się aż tak nie rozciąga. ...a np to ze ma długie nogi to po prostu genetyka. ..
    Ale założenie jego było takie ze dziecko jest starsze niż ma mu obejmować przez wagę tygodnie ciąży. ..
    Ale namieszalam ale może mnie ktoś zrozumie ;)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wlasnie leze podpieta pod ktg, a obok kobitka rodzi chyba zaraz sama urodze.
    Polozna powiedziala, zebym dla swojego bezpieczenstwa nawet nie napominala lekarzom na obchodzie o wyjsciu do domu.
    Wchodzac na porodowke moj polozny wlasnie wywozil malenstwo urodzone o 5 rano - CUDNY WIDOK!!!

Eh nie ma jak leżeć na poródowce tydzień przed porodem ;)
    Ja tam też mało zawału nie dostałam jak słyszałam że obok jest cc ...
    A widok na pewno cudny. W rudzie slaskiej 3 takie maluchy widziałam ale urodzone duzo przed porodem bo w inkubatorze włożone....

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) ale się wyspałam, raz na siusianiu byłam, nie wiem czy to sprawka materaca, czy tak bardzo sie cieszę że jestem w domu :3 ale wyspałam się :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :) Paula i jeszcze nazywają to stanem błogosławionym oraz non-stop tekst, że ciąża to nie choroba :)

O to to !

Szczerze ? Nie wiem kto to wymyślił ze ciaża to taki cudowny okres :P No z jednej strony cudowny bo to jednak cud ze w twoim brzuchu rozwija się dziecko które powstało z miłości dwojga ludzi, ale tego samopoczucia do cudownego stanu bym nie zaliczyła :P

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Apaczka ja wiem ze porod rzadzi sie wlasnymi prawami w kazdym szpitalu to tak moze wygladac ale mi chodzi o to ze ja wybralam ten szpital ze wzgledu na warunki- piekne sale porodowe super wyposazone, duzo prywatnosci i spokoju podczas porodu na sali rodzinnej a po co tu sie dzieje moge nawet tych sal nie zobaczyc i rodzic na sali z parawanami jak na poligonie. Nastawilam sie ze przyjade z tym skurczami dostane sale wlacze swoja muzyke, pobujam sie na pilce, maz bedzie mnie calowal i masowal a nie ze nie pozwola mi nawet siku zrobic. Aa no i na tych salach z parawanem meza nie moze byc wiec zupelnie tego sobie nie wyobrazam.

Na SR babka mowila ze nigdy nie jest tak ze jest 8 porodow na raz czyli tyle ile jest sal wiec spokojnie itp... I ze one sobie daja rade ze nie trzeba wykupywac. Tak sobie teraz mysle ze moze warto te 1500 zaplacic za polozna bo wtedy podobno dostaje sie wszystko co sie chce.

Ja z tego samego powodu wybrałam ten szpital ;) No i dlatego, że nie jest Żelazną, gdzie za wszystko trzeba płacić, odsyłają i do tego kładą, moim zdaniem, zbyt duży nacisk na poród siłami natury. No nic, mam w pt wizyte u swojego ginekologa, zapytam czy rzeczywiście jest tam taki kataklizm. Ostatnio wspominał, że zawsze w wakacje tak wyglądają porodówki w Warszawie. Podobno i tak jest lepiej niż kiedyś - wtedy niektóre porodówki zamykały się na wakacje...Pocieszam się, że z moim terminem na połowę sierpnia może się trochę uspokoi.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Eh nie ma jak leżeć na poródowce tydzień przed porodem ;)
    Ja tam też mało zawału nie dostałam jak słyszałam że obok jest cc ...
    A widok na pewno cudny. W rudzie slaskiej 3 takie maluchy widziałam ale urodzone duzo przed porodem bo w inkubatorze włożone....

Miru tydzien tu, a w zasadzie poltora, bo gdzie tam 31.07 to ja chyba nerwicy dostane, w domu tez na pewno bym miala stresa, ale co w domu to w domu. Chociaz to ktg 2 razy dziennie mam, tak sie pocieszam :/ 3 pozostale dziewczyny czekaja na wywolanie porodu, wiec pewnie do piatku sie rozpakuja i zas nowe .
    Chyba bede blagac lekarke, zeby mnie jednak 29.07 pokroila skoro dostalam sterydy, o ile jeszcze mnie nie wysle na obserwacje do psychiatryka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 08:58

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ