X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja przed ciążą miałam bardzo spokojny puls, zwykle w granicach 65. W ciąży ciągle od 100 do 110, mówiłam mojej lekarce, to powiedziała, że ciut wysoko nawet jak na ciążę, ale to jest jeszcze w miarę i nie będziemy z tym nic robić, jakby był wyższy to żeby do niej dzwonić.

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a u mnie w tej ciąży to wszystko jest na odwrót :) ale mówią że podobno u rudzielców to normalne że wszystko na opak :) waga leci w dół, puls też przed ciążą zawsze miałam podniesiony teraz to w granicach 80-90 się trzyma czasem skoczy do 100 tylko, ciśnienie też się unormowało jedynie została reakcja na biały fartuch w gabinecie sakacze 140-150 a w domu zawsze w granicy 120

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, z tego co słyszałam to możesz się umówic na ktg jak nie będzie lakarza, ALE tam jest chyba tylko jedna położna która może podłączac urządzenie więc to też nie jest tak, że codziennie - zadzwoń i dopytaj. Ale jak byłam na którejś wizycie to usłyszałam taką rozmowę pomiędzy M. a położną, że ona nie ma jak umówic pacjentki bo jej w dany dzień nie ma a dziewczyny z rejestracji nie mają uprawień...

Kurcze Mały mnie dziś mega stresuje... zjadłam już pasek czekolady, batona a on cisza :(

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ilości porodów teraz to wczoraj z położną rozmawiałam to mówiła że w tym roku to się strasznie dużo dzieciaczków rodzi :) taki rok :) w zeszłym tygodniu podobno się tyle urodziło że ledwo z wizytami patronażowymi się wyrabiają
    a co do miesięcy porodu to zawsze coś :) w kwietniu wakacyjne, teraz długie wieczory jesienne, później będą świąteczne i sylwestrowe, później zaś z ferii zimowych itp itd :) teraz jedynie najgorsze jest że to okres urlopowy i jest może faktycznie troche mniej personelu

Y, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelne sale porodowe mieli w grudniu 2006 lezalam przy samej porodowce gdzie juz klada serio gdy maja mega duzo ludzi.
    W kwietniu 2009 przed Wielkanoca mieli remont calej porodowki, sale puste. Rodzilam w jakiejs malej klitce na przedwojennym lozku... na poporodowej lezalam jak krolowa caly pokoj tylko dla mnie ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kolezanki noce coraz gorsze co sie przekrecam z boku na bok to cos chrupie w miednicy brzuch sie stawia goraco duszno znowu upaly no masakra
    Zetka wdech wydech i wyluzuj kochana bo cisnienie reaguje na emocje jestes w domku masz tabletki porob cos milego i uspokajającego
    Psioszka super ze sie odezwalas szybkiego powrotu do formy
    Ja nie spie od 5 otworzylam okno bo duszno w nocy maz zamknal bo mu chlodno bylo ja piorkuje szok nie spie juz pod koldra ani kocem na gaciach i staniku i mi goraco a ten pod kocem i mu chlodno potem po 7 zasnelam do 9 wiec nie jest zle
    Ja wizytuje w piatek nie u mojej pani doktor zobaczymy jak bedzie
    Milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:05

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie a orientujecie się ile mogę zjeść na obiad pierogów leniwych??
    Mąż ma urlop i właśnie klei :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula te koszulki do karmienia, jestes z nich zadowolona?
    Ja wczoraj zamowilam ciekawa jestem jakie beda.

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no aż zaplułam monitor prawie :-) Chłodno... a to się udał :-D Ja każdej nocy czuję, że płonę od środka, wszystko w domu pootwierane, wiatrak włączony, śpię na kołdrze i dalej mi gorąco. Dobrze, że mojemu mężowi chociaż nie chłodno :-D

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chlodno owiniety kocem po uszy i zamyka mi okno a ze mnie sie leje dzisiaj zaproponuje mu koldre a okno ma byc otwarte

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Słodkie mamusie a orientujecie się ile mogę zjeść na obiad pierogów leniwych??
    Mąż ma urlop i właśnie klei :)

Nie wiem jak robicie leniwe, u mnie są one na słodko i nie odważyłabym się zjeść ani jednego ;)
    Tak w ogóle to mi się chyba cukry unormowały. Zauważyłam, że mogę zjeść znacznie więcej niż wcześniej a cukry w normie :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A tak swoją drogą, to moja koleżanka jest w 39 tc i wybrała Szpital Praski. Otworzyli nową porodówkę, była pooglądać i mówiła, że warunki są świetne. Położna powiedziała, że w innych szpitalach warszawskich na porodówkach jest hurt a u nich detal, bo zwykle mają 1-2 porody jednocześnie. Dla mnie trochę za daleko i nie wiem za bardzo nic o tym szpitalu, ale może to dla kogoś ciekawa alternatywa.

Ja go rozwazam. Jak mnie zelazna idesle z kwitkiem to na cc pojde tam.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    No chlodno owiniety kocem po uszy i zamyka mi okno a ze mnie sie leje dzisiaj zaproponuje mu koldre a okno ma byc otwarte

Aga, to może termofor mu zorganizuj pod kocyk i będzie lepiej :-D

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Mój Adam to samo, pod szyję zakryty kołdrą a ja się budzę w nocy-koszulka mokra, poduszka mokra ledwo dyszę.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas okna pootwierane, moja koldra wyleciala oficjalnie z lozka. Jest tylko poducha ciazowa i ta pod glowe.
    Moj maz czasem sie przykryje a ja sie za glowe lapie bo taka duchota.
    Przed ciaza nawet w najwieksze upaly spalam w skarpetach.

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza zmarzlak bylam skarpety obowiazkowo koldra nawet latem a moj na lato kocyk zeby chlodniej mu bylo paradoks
    A teraz majty stanik i goraco pot po tylku leci cycki spocone no masakra

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo, zawsze byłam zmarzluchem i potrafiłam latem się odkrywać kocem, a teraz mi wiecznie gorąco. Ciekawe czy po ciąży minie

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O to to !

Szczerze ? Nie wiem kto to wymyślił ze ciaża to taki cudowny okres :P No z jednej strony cudowny bo to jednak cud ze w twoim brzuchu rozwija się dziecko które powstało z miłości dwojga ludzi, ale tego samopoczucia do cudownego stanu bym nie zaliczyła :P

A ja uważam właśnie to za cudowny okres, i za stan błogosławiony, wiem że mogłabym się tak czuć jak Wy, ale pierwszy trymestr bez żadnych wymiotów, bóli, normalnie cudownie, gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała że jestem w ciąży, 2 trymestrze przez 2 tyg miałam straszne bóle głowy które nie dawały żyć. Ale to mała kropla niedogodności w tych 9 miesiącach. Trzeci trymestr też nie najgorzej mi schodzi, myślałam że będzie tu ciężko, tam ciężko. A jakoś tak błyskawiczne się podnoszę, robię normalne ruchy szybkie, nic mi nie jest (nielicząc bolącego palca i cukrzycy) Ale samopoczucie mam rewelacyjne, nawet sobie śpiewam i tańczę :) Może jestem wyjątkiem wśród tylu kobiet, ale jest to stan zaiste błogosławiony :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Lady Savage jak twoje cukry? nadal skaczą?
    Dostałaś insulinę?
    Jakie skoki miałaś jak byłaś w szpitalu?

Kurna ja zjadłam na sniadanie dwie kromki chleba z pasztetem lekko posmarowałam tylko i cukier miałam 134. I sobie mówię po co był mi ten pasztet??

ja max do 120, pomimo insuliny, zwiększyli mi dawkę ale zaczęłam wymiotować, wiec mam taki pistolet i sobie strzelam wieczorem.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja wczoraj zjadlam 6 knedli , i dogryzlam mala iloscia paluszkow plus insulina i cukier mi dowalil do 202 ;-) moze odpusc jednak te maczne cuda... choc ja mialam taka ochote na knedle ze swiadomie zjadlam.

Maz mi zostawil auto na rezerwie - niecierpie tego ! a tyle razy go prosilam... wrrr!
    jade do Rossmana jakies kosmetyki kupic bo jak na zlosc mi wszystko sie zawsze na raz konczy. :)

milego dnia !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ