X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko Ci kobieto w ciąży chodzić.:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa przynajmniej poznasz cały personel :p
    Ty wyluzuj bo Jula będzie taka sama niecierpliwa jak Ty to ci współczuję :)

Widzisz terminów się nie zmienia :p tak w poniedziałek byłoby po a tak dopiero do pt następnego :) no ale w niedziele wracam pani dr to może się zlituje. ..

Po obchodzie z-ca ordynatora powiedzial, ze ktg super, ze przed porodem dziecko zmniejsza aktywnosc i to normale, wody w porzadku, to ze lozysko sie starzeje na tym etapie tez go nie dziwi ;) No i reasumujac jego zdaniem 29.07 to dobry termin na cesarke w moim wypadku i sam kazal mi sie zglosic na izbe 28.07, a ciac beda 29.07 ja chyba oszaleje :P Powiedzial, ze na weekend mnie pusci do domu mam wrocic we wtorek ;) Pytala go czy to nie za wczesnie na cc to uslyszalam, ze dla nich nasze bezpieczenstwo jest najwazniejsze i ze zadnej uwagi, tvnu ani sedzi anny marii anny wesolowskiej nie chca miec na glowie ;)

Cassie_DE, 0na88, KasiaeN., Laura, Y, Katarka, zabka11, futuremama, Paula_071, sylwucha89, Amberla, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tak sie czulam jak Ty w poprzednuch ciazach, jakby nie brzuszek ktory rosl nie wiedzialabym ze jestem w ciazy.
    W tej czuje sie strasznie. Mdlosci i wymioty mnie ominely. Ale doszly inne niedogodnosci takie jak rozejscie spojenia i niestety to polozylo mnie i jestem na trybie ecco.
    Czy bedzie mi brakowalo ciazy? Jej w samej nie ale kopniakow w brzuszku tak.

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Słodkie mamusie a orientujecie się ile mogę zjeść na obiad pierogów leniwych??
    Mąż ma urlop i właśnie klei :)

nie wiem :0) ja zjadłam 2 tyg temu 2 gofry z mąki razowej, z łyżeczą bitej śmiertany i 3 kawałkami nektarynki, i było ok, moim zdaniem i zdaniem mojej mamy, bo cukier miałam 137 po godzinie.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    zetka ja leżałam dwa razy na patologi z ciśnieniem. Tylko ja miałam takie ataki, wszystko cacy raptem robiło i się słabo i zaczynałam się telepać i ciśnienie mi podskakiwało do 155/100 tętno 110. Obserwowali mnie i robili badania i wyszło, że to na tle nerwowym. Kazali łykać neopersen na uspokojenie. Nie łykałam,bo jak dowiedziałam się że wszystko ze mna ok i to tylko sprawa psychiczna to starałam się nad tym panować i nie panikowac jak coś się zaczynało dziać
    za to tydzień temu wstałam z bólem głowy, zmierzyłam ciśnienie i miałam ok 140/90. A tak to normalnie się czułam, i tak pół dnia mi się utrzymywało podwyższone. Piłam dużo wody i łyknęłam magnez. Później wieczorem podczas leżenia zmierzyłam profilaktycznie i tez miałam 140/90 i puls 100. A czułam się dobrze, ale łyknęłam sobie nospe, bo w szpitalu mówili, że nospa obniża troszkę ciśnienie. Następnego dnia znowu te ciśnienie było dziwnie podniesione, ale już wieczorem bylo ok i do tej pory też jest ok. Nie wiem skąd one się wzięło, ale podejrzewam że to ta zmiana pogody, bo to były pierwsze dni upałów u nas. Nie było to na tle nerwowym bo czułam się normalnie (bez omdlewania i innych dupereli) tylko ciągle czułam jak mi serce szybciej pracuję. Do szpitala nie jechałam, bo mi też gadali żeby jechać jak będzie wyższe a nie 140/90. Bardziej się własnie martwiłam o małą, ale nie jestem opuchnięta, wieć stwierdziłam ze to raczej nie zatrucie. Miałam iść w pon na badanie moczu ( czy nie ma białka) ale jak mi przeszło to nie szłam. Wyczytałam też, że nadciśnienie jest wtedy jak się właśnie podwyższone utrzymuje parę godzin. Czyli np po 6 godzinach masz dalej wysokie. Wydaje mi sie że po troszę głowa też robi swoje, bo strach o dziecko robi swoje.

Ainer, dzięki :) Ja wiem ze to w większości głowa bo w szpitalu było lepiej. Rano to miałam nawet 90/70 a teraz poniżej 135/90 nie spada. Opuchnięte tez nie jestem. W wyniku z soboty z moczu białka tez nie było ale chyba powtórzę jutro. Wzrok mi się generalnie pogorszył ale to chyba nie o to chodzi i to nie te mrocznki? :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    zetka ja nie mam problemow ze skokami cisnienia ale ze skokami pulsu.
    Przed ciaza bralam betablokery na regulacje, bez lekow wstawalam rano z lozka z pulsem 140 w zwyz.
    Leki musialam odstawic bo moglyby zatrzymac serduszko dziecka.
    Teraz moj standardowy puls 98, powyzej 110 juz mna telepie i mam mroczki przed oczami.
    Wg lekarza wszystko jest ok mimo ze ja sie z tym dobrze/pewnie nie czuje.
    Pod tym jednym wzgledem nie mam do lekarza zaufania.
    Cassie a jak te mroczki wyglądają? Bo mi się wydaje ze ja gorzej widzę. Normalnie noszę okulary minusy ale jak pisze z tel to mi lepiej bez. No a dziś jak teraz pisze z tel to tez słabiej. Pewnie dobie wmawiam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po okropne nocy, budziłam się pierdyliard razy i nie mogłam znowu zasnąć. Poczytałam co u Was ale absolutnie nie pamiętam co chciałam której odpisać. Jeszcze do tego Łucja mało ruchliwa. Zapowiada się cudny dzień :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Zetka, z tego co słyszałam to możesz się umówic na ktg jak nie będzie lakarza, ALE tam jest chyba tylko jedna położna która może podłączac urządzenie więc to też nie jest tak, że codziennie - zadzwoń i dopytaj. Ale jak byłam na którejś wizycie to usłyszałam taką rozmowę pomiędzy M. a położną, że ona nie ma jak umówic pacjentki bo jej w dany dzień nie ma a dziewczyny z rejestracji nie mają uprawień...

Kurcze Mały mnie dziś mega stresuje... zjadłam już pasek czekolady, batona a on cisza :(
    Mój też spokojny dziś.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Lady tak sie czulam jak Ty w poprzednuch ciazach, jakby nie brzuszek ktory rosl nie wiedzialabym ze jestem w ciazy.
    W tej czuje sie strasznie. Mdlosci i wymioty mnie ominely. Ale doszly inne niedogodnosci takie jak rozejscie spojenia i niestety to polozylo mnie i jestem na trybie ecco.
    Czy bedzie mi brakowalo ciazy? Jej w samej nie ale kopniakow w brzuszku tak.

Dlatego chciałabym bardzo naturalnie rodzić :) żeby przez moment poczuć chociaż tą ciążę XD. Bo ruchy u mnie też małe, słabo małą czuję, ale miałam tyle razy robione przez to ktg i wszystko w porządku z Zuzią. Widocznie przesypia u mnie w brzusiu XD mam małą śpiącą królewnę. W ogóle nie czuję też ciąży, mogę robić wszystko, trafi się jeden dwa dni złe, ale tak też miałam bez ciąży, a jak okres przychodził to 3 dni mnie nie było taki ból. Jest mi cudownie :3 Chociaż mój ostatnio stwierdził że poród tuż tuż bo dostaję nerwicy na wszystko XD np myjąc naczynia, leci mi po raz 4 miska z rąk, wiadomo że płyn, że się wyślizguje, a ja już nerwica XD i przeklinanie XD mówi że tak jakby to napięcie przed miesiączą XD hahaha. Nawet sie nie boję porodu, chcę :) bardzo chcę by był już 38 tydzień. I sie wszystko zaczęło. Jedynie co mnie przeraża to ten 6 tyg okres! Ja pierdziele, moja mama załatwiła mi podpaski poporodowe, wysłała pocztą, ja otwieram i dzwonie do mamy: mamo gdzie te podpaski, tu ich nie ma, widzę same pieluchy dla Zuzi, a mama do mnie: do nie są pieluchy tylko podpaski. Ja takie oczy O.O i wyobraźnia ruszyła. Kurcze jak musi z Ciebie lecieć żeby coś takiego założyć. Tego się boję.

0na88, zabka11, małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Po obchodzie z-ca ordynatora powiedzial, ze ktg super, ze przed porodem dziecko zmniejsza aktywnosc i to normale, wody w porzadku, to ze lozysko sie starzeje na tym etapie tez go nie dziwi ;) No i reasumujac jego zdaniem 29.07 to dobry termin na cesarke w moim wypadku i sam kazal mi sie zglosic na izbe 28.07, a ciac beda 29.07 ja chyba oszaleje :P Powiedzial, ze na weekend mnie pusci do domu mam wrocic we wtorek ;) Pytala go czy to nie za wczesnie na cc to uslyszalam, ze dla nich nasze bezpieczenstwo jest najwazniejsze i ze zadnej uwagi, tvnu ani sedzi anny marii anny wesolowskiej nie chca miec na glowie ;)
    No proszę :)
    To dobrze. Lepiej jak juz będziesz po ;)
    TVN to oni i tak będą mieli :p

niecierpliwa, lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie bolą żebra..lusia mówila ze to często sie zdarza bo mam wszystko na maxa scisnięte juz..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mam takie same nastawienie do ciąży jak Ty :) przez całą ciążę czuję się świetnie, ostatnio tylko ciężkie noce (na szczęście nie wszystkie) ale i tak nie mogę narzekać! Ciąża to dla mnie cudowny stan i mam nadzieję, że macierzyństwo będzie jeszcze piękniejsze :)

Lady Savage, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Lady mam takie same nastawienie do ciąży jak Ty :) przez całą ciążę czuję się świetnie, ostatnio tylko ciężkie noce (na szczęście nie wszystkie) ale i tak nie mogę narzekać! Ciąża to dla mnie cudowny stan i mam nadzieję, że macierzyństwo będzie jeszcze piękniejsze :)

A też Twoja pierwsza?

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzis :)
    Trzeci raz podchodze, zeby cos napisac ;)

Czarnoruda gratuluje coreczki na swiecie, mam nadzieje, ze szybciutko dojdzie do siebie i juz nie bedzie potrzeby trzymania jej w inkubatorku.

Sylwucha89 - cukinia jak ananas brzmi intrygujaco. Oczywiscie prosze o przepis i z gory dziekuje :)

Psioszka dobrze, ze masz w tym szpitalu kolezanke. W ogole co za porazka, zeby odsylali pomimo zaplanowanego cc. W kazdym razie dobrze, ze to juz za Wami i obylo sie w miare bezstresowo ;) Teraz trzymam kciuki, zeby wzzystko u Ciebie sie pieknie goilo i za kilka dni zapomniala o porodzie. No i ucaluj Leosia od cioci Griszanki ;)

Ewa123 nie ma co sie stresowac porodem. Kazda z nas musi przejsc przez taki czy inny, wiec nie stresuj sie tym na co nie masz wplywu. Moze sie okaze, ze nasze dzieciaczki zechca wyjsc jak juz Brochow bedzie przyjmowal pacjentki i w szpitalach sis rozluzni ;)

Zetka rzeczywiscie wszystko wskazuje na to, ze to cisnienie skacze Ci na tle nerwowym. Poczytaj moze o technikach relaksacji, oj przydaje sie to w zyciu. Dla mnie jednym z najlepszych sposobow jest lezenie w ciszy, okna zacienione, oczy zamkniete i skupianie sie na oddechu. Gleboki wdech torem brzusznym i powolny wydech. Jak juz uspokoi sie oddech, to skupiasz sie na reszcie ciala - wyobrazasz sobie, ze Twoje nogi robia sie cieple (w upale moga byc chlodne) rozluzniaja sie, robia sie lekkie, a pozniej tak z kazda czescia ciala ku gorze, az do czubka glowy. Na mnie dziala to genialnie, czesto zanim dotre do czubka glowy zasypiam spokojna. Jak sie pocwiczy, to wtedy automatycznie w stresowych sytuacjach przymykasz oczy, poglebiasz oddech i sie uspokajasz.

Dla odmiany ja dzisiaj mialam cudowna noc. Moze dlatego, ze wczoraj obudzilam sie bladym switem i caly dzien bylam lekko niedospana. Przed wieczorem wybralismy sie do szwagrow troche pogadac, w niedziele jada na wakacje, a jeszcze musza sie uporac ze szkodami po nawalnicy i mezu nieco pomagal szwagrowi ;) Posiedzielismy troche na powietrzu, zrobilo sie mega rzesko, odzylam, dotlenilam sie, wrocilismy przed 23, szybko sie umylam i zasnelam jak dziecko na kanapie :) 1:30 przebudzenie na siku i przenioslam sie do sypialni, obudzilam sie przed 8-ma jak nowonarodzona. A ile mam energii. Wlaczylam na pusto pralke z soda i octem, zeby sie przeczyscila, zjadlam sniadanko, wzielam leki, pozbieralam ogorki na ogrodku - odkrylam, ze mam juz fasolke szparagowa - bedzie dzisiaj na obiad, tylko mama sie do mnie zapowiedziala, wiec trzeba bedzie narwac jeszcze troche, zeby dla wszysykich starczylo ;) Zaraz ide wstawic pranie i ogarne nieco mieszkanko.

Chyba zadzwonie jeszcze zaraz na Brochow i moze sie dowiem, kiedy porodowka bedzie tam otwarta. W razie czego dobrze wiedziec ;)

Milego dnia dziewczynki :* I nie rodzcie za szybko, bo jeszcze mi sie udzieli stresik ;)

Ewa123, Paula_071, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My troche nerwow na poczatku mieliśmy i to moje leżenie ale w sumie też dobrze znoszę ciazę zadnych wymiotow z czego się bardzo cieszę te ostatki sa ciezkie bo upaly itp ale ogolnie in plus

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A też Twoja pierwsza?
    Tak :) I właśnie tak wyobrażałam sobie ten stan ;-)

Lady Savage, małaMyszka, Kenya lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tylko pozazdrościć tym dziewczynom, które czują się dobrze :)
    U mnie było i jest ciężko. Teraz wróciłam z labu, słabo mi, rzygać mi się chce, głowa nadal mnie boli, spojenie mnie boli, skurcze mam i jestem strasznie zmęczona. W mieszkaniu gorąco, wiatrak chodzi, ale ten hałas mnie dobija. Spróbuję się zdrzemnąć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Tak :) I właśnie tak wyobrażałam sobie ten stan ;-)

Ja inaczej, spodziewałam się wymiotów, to tyle moich koleżanek mi na opowiadało

jakieś bóle oooo przypomniałam sobie XD w pierwszym trymestrze miałam jeszcze bóle piersi XD i kiedyś mnie na egazminie złapało. I zaczełam sobie przy profesorze masować. Ale miał minę, zaraz mu wytłumaczyłam że jestem w ciaży i że cholernie mnie bolą XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie mogę jeść bób? jak jestem słodką mamą. Tam mam ochotę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona my z mężem obliczyliśmy dodając mąkę że mamy 35 WW
    Ja mogę zjeść na obiad 6 WW to wyszło nam około 10 pierogów leniwych.
    Trochę się waham bo jednak dalismy pszenna mąkę, ale w mojej tabelce od diabetologa jest mąka pszenna, łyzka płaska 1WW więc ją dodalismy.
    Oczywiście robilismy bez cukru i ser chudy.

Lady ja ostatnio zjadłam 2 gofry bez cukru i cukier miałam 110 po godzinie :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ