X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym się nie upierała przy sn jeśli lekarz widzi wskazania do cc.
    mi dał wybór. Ale na pytanie co on by zdecydował jako lekarz odpowiedział cc. Mniejsze zagrożenie dla dziecka.
    mimo że mnie to zasmucilo bo inaczej sobie to wyobrażałam to nie upieram się mimo że mam możliwość spróbowania sn. Ale co by było gdyby coś poszło nie tak ? No chyba bym się zabiła za ta matkę półkę która chciałam być rodzaj sn ze to mniejsze zło dla dziecka.

najważniejsze żeby był zdrowy i nic mu nie groziło. Ból minie a pi kilku tygodniach zapomnę jak się nazywała anestezjolog :)

niecierpliwa, 0na88, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nawet nie rob smaka, tak mi sie marzy porzadna kawka, a nie lura z automatu

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spie pod koldra a moj maz bez niczego ale pilnuje zebym byla przykryta nawet jak sie odkrywam :D

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia lepiej odrazu CC niz gdybys zaczela rodzic SN , cisnienie by Ci skakalo i pozniej by Cie zaczeli przewozic na CC - tak to przynajmniej sie psychicznie przygotujesz i maluch bedzie bezpieczny.

Ja chcialam bardzo CC - ale moja ginekolozka mimo ze naprawde fajna babeczka to taka druga Terlikowska. Teraz juz przywyklam do SN , a jak urodze to zycie pokaze ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dzisiaj miałam taki problem całą noc, że co położyłam sie na boku miałam potworny, ale to naprawdę potworny ból lewej strony odcinka krzyżowego, cała lewa dolna strona pleców mnie okropnie bolała, przechodziło tylko jak kładłam sie na plecy. Jak myślicie, co to mogło być? Mógły to być skurcze, czy raczej coś innego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Dzisiaj miałam taki problem całą noc, że co położyłam sie na boku miałam potworny, ale to naprawdę potworny ból lewej strony odcinka krzyżowego, cała lewa dolna strona pleców mnie okropnie bolała, przechodziło tylko jak kładłam sie na plecy. Jak myślicie, co to mogło być? Mógły to być skurcze, czy raczej coś innego?
    rwa kulaszowa ? promieniowal bol az do posladka/uda ?

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka moze maluch uciskal jakis nerw - mnie tyle kosci boli w nocy , i tyle chrzastek strzela ze nawet nie wiedzialam ze az tyle ich mam w ciele ..

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - tak, jestem bardzo zadowolona z tych topów z h&M

Zetka - jeśli masz problemy ze wzrokiem idź do okulisty. Może masz też wysokie ciśnienie w gałce ocznej? Lepiej to sprawdź, żeby nie strzeliło Ci jakieś naczynko albo żeby nie zaczęła rozjeżdżać Ci się siatkówka. Ja mam właśnie okulistyczne wskazanie do CC.

Mój mąż też śpi pod kołdrą czego nie mogę pojąć. Zastanawiam się czy dziecku nie kupić kombinezonu narciarskiego w rozmiarze 56, bo co, jeśli wda się w tatusia?:)

Byłam u lekarza, szyjka jeszcze długa i twarda więc raczej nie urodzę jutro;) Dostałam skierowanie na cc, jutro albo w piątek ustalę termin. Mam na plusie niecałe 10kg.

mamasia, zabka11, małaMyszka, lys, futuremama, Pati Belgia, Zetka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24 - wydaje mi sie, że ból nie promieniował, tylko ta lewa część krzyża bolała. Myślałam początkowo, że to skurcze, ale nie pasowało mi to, że tylko z lewej strony i że przechodziło jak kładę sie na plecy, no i zwątpiłam.

Ona88 - i tak całą noc mogła dzidzia coś uciskac? Bo teraz leże i nic nie boli. Ty masz te bole tylko w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:08

lb17w98.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zabka nawet nie rob smaka, tak mi sie marzy porzadna kawka, a nie lura z automatu

Przesylam wirtualna :)
    kawa_agusi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:12

0na88, niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, Cassie_DE lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarka spokojnie maluszek uciskal na nerw jakis. czesto tak mam, no i mam rwe kulszowa wiec wiem co to za bol :)

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Laura jak sama robisz i wiesz z czego to ja bym sie nie bala - ja kupilam sobie garmazeryjne wiec co tu duzo mowic... ;-)
    Ona narazie zjadłam 7 szt małych, zmierzę cukier po godzinie i zobaczymy jak nie podskoczy to jeszcze mogę sobie na podwieczorek zjeść ;). Oby nie podskoczył!
    Więc ruszam dupkę i zabieram się teraz do spalenia tego sprzątając!

Edit. Mąż wyliczył że mogę 12 zjeść ale zjadłam 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:12

0na88, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka no wlasnie ja mam najgorsze noce - w dzien czuje sie normalnie , dobrze - ale jak mam sie klasc do spania to mam wszystkiego dosc.. co godzine w nocy musze sie przekladac z jednego boku na drugi - przy przekrecaniu slysze tylko chrzastki ktore chrupia , a dluzej niz godzina na jednym boku nie przeleze bo miednica , biodro mnie okropnie bola . Z kolei na plecach jak leze to wiazadla mnie ciagna - wiec najlepiej jakbym nauczyla sie spac na stojaco ;-)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - a gdzie Ty będziesz rodzić? Bo pisałaś, że u Ciebie jest klimatyzacja i jestem bardzo ciekawa gdzie takie luksusy:)

ps. klima nie szkodzi maluszkom? Ja mam w mieszkaniu, ale mam obawy że dziecko przeziębie. Oby nie było upałów i żeby nie kusiło włączyć...

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny upalny dzień.
    Przez to, że u nas we Wrocławiu takie zagęszczenie w szpitalach, to śniło mi się dzisiaj, że dostałam łóżko w pokoju dwuosobowym, który już miał w sumie wstawione 5 łóżek i zapowiadało się, że jeszcze jedno jakoś będą próbowali wcisnąć. śmiesznie, bo we śnie miałam myśl, że no trudno bywa...każda chce być potem blisko dziecka a nie musieć z innego oddziału odwiedzać.
    widać, że już nawet podświadomie ten poród siedzi w głowie. Zobaczymy co dziś powie lekarz, ciekawe czy jeszcze daleko.

Paula_071, małaMyszka, 0na88, lys lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula u mnie na oddziale porodowym tez jest klima. wylaczaja ja dopeiro jak maluszek sie urodzi zeby go nie zaziebic. no chyba ze nie jest mi goraco no to nie musza wlaczac.

• zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek-masakra, podziwiam ze tak dlugo i tak ciezko pracowalas....

Katarka- jesli bol tylko z jednej strony to bardziej byl to ucisk na nerw...skurcze czuje sie po obu stronach, taki scisk jakby obrecza....

Co do klimy to w moim szpitalu tez jest na salach porodowych i tych przedporodowych, na poporodoweych nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:22

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o klimach, a ja nawet zimnej wody do picia. Cholera, że ta lodówka nie miała kiedy wysiąść :-| masakra, może będzie jutro lub w pt, a tu największe temperatury, to się nazywa szczęście

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24, Ona88, Zabka11 - dzięki za odpowiedzi :) Zobaczymy, co będzie dzisiaj w nocy. Boże, ja sie boje, że początku porodu nie odróżnie od tych boli, hahahah :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:29

lb17w98.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pisalyscie plan porodu??????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ