SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
katarka odroznisz
tak mysle
zabka ja nie pisalam ale chyba napisze, chociaz polozna znajoma mowila ze i tak plan to plan a zaplanowac porodu sie nei da.Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:paula u mnie na oddziale porodowym tez jest klima. wylaczaja ja dopeiro jak maluszek sie urodzi zeby go nie zaziebic. no chyba ze nie jest mi goraco no to nie musza wlaczac.
U mnie na sali też jest klima, ale ja mówię o tej poporodowej, gdzie się leży z dzieckiem. Położna mówiła że chodzi się 2-3 razy dziennie pod prysznic, bo zmienia się poziom hormonów i kobieta się bardzo poci. A jak będzie dalej powyżej 30 stopi to będzie trzeba chyba po 5 razy chodzić się myć, zwłaszcza jak będziemy mocno krwawić. Dlatego położna odradzała próbki szamponów i mydła, tylko żeby brać normalne opakowania.małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My po już po wizycie. Młoda jest mała, ale ciągle w normie jak na swój wiek:) Waży ok 2400! Pozostałe parametry tez w normie. Miałam pobranego GBSa, średnio przyjemne doznanie:) Niestety mam rozwarcie na 1,5 cm, ale mam się tym nie przejmować, bo jak na ten etap ciąży to wcale nie jest zły wynik. czas na oszczędny tryb życia:)
ja chce napisać plan porodu. podobno w szpitalu w którym chce rodzić bardzo pilnują, by był przestrzegany.AgaSad, Paula_071, witaminkab, małaMyszka, 0na88, zabka11, lys, futuremama, Laura, mamasia, Maniuś, gianna88, Pati Belgia, Cassie_DE, gosia.b, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Ale się rozmarzyłam o tej klimie.. w domu, w szpitalu, wszędzie.. mam dość tych durnych upałów!
Zabka widzę że też zapodałaś sobie te skarpetki.. mi złuszczanie zaczęło się po 5 dniach dopiero i już mnie szlag trafia bo cały dom w skórze jakbyśmy z jakimś boa mieszkali:)
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Myszka czekam! Zrobię wszystko żeby jeszcze nie urodzić
Ogólnie dopadł mnie gorszy dzień (pewnie zasługa nieprzespanej nocy) martwię się, że Oli waży tylko 2300.. Chociaż liczę na błąd pomiaru! Muszę jeszcze wytrzymać. Za tydzień w czwartek mam prywatną wizytę na lepszym sprzęcie i wtedy będę spokojniejsza.. O 12 idę na KTG zobaczymy co tam się dzieje
Za resztę dziewczyn trzymam kciuki!
nie martw się, mi gin powiedziała, że to dobrze, nie będzie klopsikiem i poród będzie łatwiejszy.5ylwia lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Czy pisalyscie plan porodu??????
Wkurzyłam sie na męża aż mną telepie...dzis wieczorem mam gina a mój mąż wymyślił po pracy fuchęi o to tym sposobem nie mam jak się dostać do Gina:( busem nie pojadę z 2 dzieci 30km a pociągu o tej porze nie ma:((( załamka!!!
Ekropka ja mam na 3 cm od tyg:)i dalej chodzę....ekropka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Lady mam takie same nastawienie do ciąży jak Ty
przez całą ciążę czuję się świetnie, ostatnio tylko ciężkie noce (na szczęście nie wszystkie) ale i tak nie mogę narzekać! Ciąża to dla mnie cudowny stan i mam nadzieję, że macierzyństwo będzie jeszcze piękniejsze
Jestem w szoku. Dopiero od niedawna poza drętwieniem rąk, do czego już się przyzwyczaiłam, opuchniętych stóp to nic mi nie dolega. Nooo może poza rwą, która nawiedziła mnie w piątek i nie chce sobie pójść...
Nie mogę narzekać.
Czuję się świetnie, poza tym 23 dni to teraz wszystko może mnie boleć i drażnić... jestem gotowa5ylwia lubi tę wiadomość
-
Po 9 bylam na badaniach. Jutro przed wizytą odbiorę, ale już dzisiaj wiem, że mocz będzie nieciekawy, bo w nocy często sikałam, a jak już wstałam, to zamiast narobić do kubeczka, to wysikałam się normalnie, poszłam pod prysznic, wydusiłam parę kropel po kąpieli i kolor był dosyć jasny, więc nie wiem czy będzie ok... trudno... najwyżej powtórzę.
Właśnie zjadłam drożdżóweczkę i wypiłam kawusię.
Ogólnie to plan jest taki, że wezmę odkurzacz i przejadę te nasze ogromne 34 m2, ale jak tylko spoglądam w stronę mojego zelmerka, to rzuca mi się w oczy pełna suszarka prania, które muszę najpierw ściągnąć, więc wiadomo - nie chce mi się ruszać...
O 17-18 jest otwarte biuro parafialne, więc idę załatwić chrzest...zabka11, ekropka, Laura lubią tę wiadomość
-
Kochane a ten plan porodu drukowalyscie z jakiejs konkretnej stronki???
Prosze o podpowiedzi.
Chce sobie przygotowac, bede sie lepiej czula jesli bede miala zaznaczone na co sie zgadzam, a na co nie i maz bedzie mial za zadanie tego dopilnowac.
Agasad- z tymi skarpetkami zwlekalam, bo ciagle to wyjazd, to wizyta...mam nadzieje ze zdaze z tym zluszczaniem przed porodemjak dlugo luszczy sie ta skora???kilka dni???
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maaadzik-a ktos znajomy, moze z rodziny moze cie podwiesc???
Malamyszka- juz zalatwiasz chrzest??? Ja planuje po porodzie, jak wzglednie juz sytuacja ze mna i malutka sie unormuje.
Ja siedze na allegro i szukam poszewki na poduszke do karmienia i pasa poporodowego- z tym pasem to mam metlik i kompletnie nie wiem, jaki kupic....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy faktycznie te pompony wyglądają zbyt "dziewczyńsko"? trochę mi nad nimi zeszło i tak żal je ściągać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:23
0na88, zabka11, małaMyszka, Laura, AgaSad, Lady Savage, Andzia 34, KasiaeN., kasiuleek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamasia wrote:
Jak dla mnie BOMBA:) Piękne są i jak najbardziej pasują do pokoiku dziecięcego - chłopięcego:)zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość