X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mam pytanie mogę jeść bób? jak jestem słodką mamą. Tam mam ochotę
    ja zjadłam kiedyś bób niecałą szklankę ale to chyba było na podwieczorek i było ok
    u mnie w tabelce bób jedna szklanka ma 1WW ale za to wysokie IG bo 79

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ona my z mężem obliczyliśmy dodając mąkę że mamy 35 WW
    Ja mogę zjeść na obiad 6 WW to wyszło nam około 10 pierogów leniwych.
    Trochę się waham bo jednak dalismy pszenna mąkę, ale w mojej tabelce od diabetologa jest mąka pszenna, łyzka płaska 1WW więc ją dodalismy.
    Oczywiście robilismy bez cukru i ser chudy.

Lady ja ostatnio zjadłam 2 gofry bez cukru i cukier miałam 110 po godzinie :)
    No ja do tych moich cukru też nie dodawałam, no ale była bita śmietana i nekrarynki.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no to dużo odpoczywaj. Współczuję dolegliwości, mi nic się nie dzieje, tylko stopy i dłonie puchna. Ale cóż, pora roku robi swoje.:-/

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Siedze na balkonie na lezaku poki jest cien, popijam bawarke, na stopach zaaplikowane skarpetki zluszczajace....jeszcze godzina.
    Dzis w planach dokonczenie karuzeli, wczoraj wieczorem zrobilam 2 pomponki i nie dalam rady wiecej, bo tak mialam zdretwiale rece...
    Musze tez poprasowac.
    I w zasadzie tyle.
    Poznym wieczorem wraca maz z Julcia z wojazy.

Ide was poczytac.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa.. Euforia jestes dla mnie idolem ze tyle wytrzymalas w szpitalu. Byla lekarka jeszcze jakas inna na obchodzie i najwczesniej moooze wyjde w poniedzialek a jak nie to do porodu. Crp mam podwyzszone i przez to ktg srednie, duze skoki bo dziecko moze tak reagowac na infekcje. Dostalam dozylny antybiotyk...powiedzialam jej ze bylam tu na izbie pod koniec maja z wynikiem CRP dwa razy wiekszym niz ten i lekarz mi powiedzial ze taki urok mojej ciazy po tym jak usg i ktg bylo ok a teraz w koncu co? Lekarka zrobila wielkie oczy ze jak ktos mogl tak mi powiedziec, wiex dalam jej ten wynik i wypis ze szpitala wtedy z nazwiskiem tej lekarki ktora stwierdzila ze to nic. W poniedzialek wchodzi mi 38 skonczone moze uda sie urodzic na wekenedzie..
    Kolezanka na oksy na przedporodowej, obok niej rodza za parawanem ale stwierdzila ze jak skurcze nakurwiaja to ma sie gdzies czy to jest sala rodzinna czy korytarz czy co tylko chce sie wypchnac te dziecko i odpoczac. Sale rodzinne ciagle zajete.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kolezanki my zaczynamy 37 tydzień byłam wczoraj u lekarza i niby wszystko ok bo dzidzia 2800 g zdrów ale lekarz nie widzi przeciwskazań do normalnego porodu ale ze względu ze mam cukszycę cisnienie skakające i wiek 36 lat dał mi skierowanie na cc i nie wiem co robić wolałam bym naturalny poród ale boję się ryzyka tez i jestem w kropce co mam robić

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dzielnie!

Ja dostałam jakiegoś powera! Odkurzyłam i umyłam wszystkie podłogi, starłam kurze, posprzątałam kuchnię i ugotowałam obiad.Nie wiem jakieś siły nadprzyrodzone czy co ;) Ale za to popołudnie na relaxie :) Idę teraz wziąć prysznic, zrobiłam lemoniadę grejfutową i tak zamierzam dotrwać do wizyty ;)

Laura, zabka11, futuremama, Paula_071, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

wczoraj bylam na wizycie, maly ma 3300, rozwarcie na pol cm na scisk na jeden palec, myslalam ze spadne z fotela jak mnie badala.................
    zrobila mi usg dopochwowe, szyjka ma 3 cm, a wczesniej miala 5. powieidziala ze do konca lipca powinnam pochodzic ale tez to nie jest pewne.
    zaczynam sie denerwowac bo po wczorajszym jej badaniu zaczelam lekko plamic jakby w kolorze zoltym, myslicie ze na tym etapie to normalne ?

Laura, futuremama, Lady Savage, zabka11, mamasia, witaminkab, lys, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Witajcie kolezanki my zaczynamy 37 tydzień byłam wczoraj u lekarza i niby wszystko ok bo dzidzia 2800 g zdrów ale lekarz nie widzi przeciwskazań do normalnego porodu ale ze względu ze mam cukszycę cisnienie skakające i wiek 36 lat dał mi skierowanie na cc i nie wiem co robić wolałam bym naturalny poród ale boję się ryzyka tez i jestem w kropce co mam robić
    Andzia posluchaj lekarzy mniejsze ryzyko widza w cc i moze dlatego zasugerowali

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    kurde czekam i czekam na kase z zusu a tu cisza....w zeszłym miesiącu miałam zwolnienie do 25.06, a 19.06 kasa już była. Sprawdzam sto razy dziennie, bo chce mojemu Piotruli jechać ten prezent kupić, a tu pusto.... Ciekawe czy dziady czekają az urodze?? zwolnienie mam do 30.07.
    Ja mam zwolnienia od 16 do 16. Zus placi mi 1-go za okres od 16 do 30, potem dostaje przelew 17-go za okres od 1 do 16-go.sa bardzo ok pod tym wzgledem.

Zetka - przez to ze denerweujesz sie tym cisnieniem, ono nie moze sie unormowac...bledne kolo....ja mialam w II trymestrze skoki cisnienia w wyniku stresow w pracy...nie dostawalam zadnych lekow, pilam melise i 2tyg odpoczelam od pracy i wszystko wrocilo do normy. Musisz sie wyciszyc, uspokoic....wiem ze latwo sie mowi, ale to jedyne wyjscie.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jak wypisane l4. Ja mam od 30.06-29.07 i juz drugi miesiąc wypłata na 23..
    Zazwyczaj jak wypłaca pierwsze pieniądze tak też resztę.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Mój Adam to samo, pod szyję zakryty kołdrą a ja się budzę w nocy-koszulka mokra, poduszka mokra ledwo dyszę.
    Mój mąż też śpi pod kołdra :-) dziwne te nasze meze :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi własnie za każdym razem inaczej wpłacali....

v40cu9h.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ona my z mężem obliczyliśmy dodając mąkę że mamy 35 WW
    Ja mogę zjeść na obiad 6 WW to wyszło nam około 10 pierogów leniwych.
    Trochę się waham bo jednak dalismy pszenna mąkę, ale w mojej tabelce od diabetologa jest mąka pszenna, łyzka płaska 1WW więc ją dodalismy.
    Oczywiście robilismy bez cukru i ser chudy.

Lady ja ostatnio zjadłam 2 gofry bez cukru i cukier miałam 110 po godzinie :)

Laura jak sama robisz i wiesz z czego to ja bym sie nie bala - ja kupilam sobie garmazeryjne wiec co tu duzo mowic... ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- lo matko a myslalam ze dzis wyjdziesz......kurcze to nie zazdroszcze tego lezenia...czyli jakby cie zlapalo to rodzisz na sali kilkuosobowej przedzielonej parawanami?
    Cholera i skad to crp podwyzszone znow???masakra...i jak tu ufac lekarzom???

KasiaEn-syndrom wicia gniazda ci sie wlaczyl????

Andzia-skoro lekarze uwazaja ze mniejsze ryzyko niesie ze soba cc to ja bym nie polemizowala.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spi pod kocem, a co gorsze w ramach troski mnie odruchowo nakrywa też.
    O ile w chłodniejszych czasach bardzo to lubię jak się do mnie przytula i od razu sprawdza czy nie mam pleców odkrytych tak teraz... szaleję :D Ja tylko w koszulce, przy otwartym oknie i i tak nie raz mi gorąco. Przytulam się i wskakuję do niego pod kocyk dopiero nad ranem kiedy jest w miarę chłodno.

staraczka wydaje mi się że jak Cię tak "porządnie" zbadała to możliwe że przez to jest takie plamienie.

A co do brzuszka i ciąży... własnie wczoraj ta leżałam i stwierdziłam że dziwnie będzie mieć "nieruszający się" brzuch. Czasem zaboli ale te kopniaczki i wiercenie się jest niesamowite :)

zabka11, 0na88, staraczka24, sylwucha89, Lady Savage, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sie solidaryzuje z waszymi mezami - musze byc opatulona bo inaczej nie zasne , nawet przesciaradlem - ale inaczej nie dam rady :))

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ciagle goraco, ale cos na siebie musze zarzuc do sdpania...teraz w upaly to jest przescieradlo...przynajmniej jedna noga musi byc zakryta.;)

Ok, 90min minelo,ide sciagnac te skarpetki ze stop i chyba kawke sobie zrobie, bo mnie glowa lupie.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:31

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak , jedna noga na wierzchu :D

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:05

‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ