SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie mnie przenoszą na patologie, test oxytocyny ok, jest akceleracja,Rozwarcie na jeden palec i raczej marne szanse na wyjścię przed poniedziałkiem.skurcze bez oxytocyny nawet do 92,po oxy Max 56,ale najczęściej w okolicy 43-44.
małaMyszka, lys, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Oooo ten skurczybyk jest wyjątkowo silny...
Teraz patrzę na tą rozkręconą szafkę i zaraz szlag mnie trafi i ją wyniosę do teściów do piwnicy!!!!
Jakby jej nie było to mogłabym odkurzyć i umyć podłogi... Chyba nie mam umiaru...Zetka lubi tę wiadomość
-
Ufff wrocilam...
Zalatwilam prace, zus, przepisalam Julcie do nowego pediatry, kupilam w pepco dwa biustonosze sportowe (faktycznie super wygodne).
Teraz ide podgrzac obiad i potem was poczytam.
Ciekawa jestem czy sie ktoras od rana rozpakowala ???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Właśnie mnie przenoszą na patologie, test oxytocyny ok, jest akceleracja,Rozwarcie na jeden palec i raczej marne szanse na wyjścię przed poniedziałkiem.skurcze bez oxytocyny nawet do 92,po oxy Max 56,ale najczęściej w okolicy 43-44.
mamasia lubi tę wiadomość
-
HEHE Myszka ale złapałaś bakcyla. Ja od 2 dni maluje literki Maja, już kilka razy przemalowywałam, ciągle mi coś nie pasuje
ale chyba je przykleję może Maja tylko na to czeka i out?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b32b0fb452b.jpg
Oczywiście lekarz ma jutro dyżur...dobrze że nie jechałam dziś ale nie wiecie jak się namęczyłam żeby sobie podwozie ogolić! Jutro już będzie szczecina, trudno, najwyżej dr. Wojtuś poharata sobie rączkiaaaaga, Pati Belgia, lys, Zetka, małaMyszka, Maniuś, mamasia, zabka11, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dla świeżo upieczonych mamuś - Gratuacje!!!!
Za wszystkie rodzące trzymam mocno kciuki i życzę szybkich porodów
Oj dzieje się dzieje, widać że pełnia tuż tuż
Ja dziś po wizycie, moja kluseczka waży ok 3700 gNiestety dostałam z tego względu skierowanie na CC
jest mi trochę smutno bo nastawiłam się na SN
Jakoś mnie to dobiło. Termin wyznaczył mi na 13.08 i nie wiem czy prosić o przełożenie - w pierwszym momencie nie załapałam bo w szoku byłam, dopiero później do mnie dotarło że 13.08 zmarła moja ukochana babunia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:52
Laura, Paula_071, lys, Zetka, małaMyszka, mamasia, zabka11, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość
-
Aga ja miałam podobną sytuację mój dziadzio zmarł 27.07 - bałam się żeby tego dnia nie urodzić ale babcia mi tłumaczyła że jeśli wtedy mała będzie chciała przyjść na świat to nic złego, to nowy początek, że może dziadzio by tak chciał. 3.08 Śp. Dziadziuś ma urodziny i wiadomo że wolę ten 3 niż 27 ale tak naprawdę wszystko jedno. Wydaje mi się że coś w tym jest i to nic negatywnego tylko jakieś takie przesłanie z nieba.
ekropka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej...u mnie od kilku dni kryzys. Strasznie boli mnie krocze jak chodzę i siedzę. W nocy prawie nie śpię...bolą mnie biodra. Brzuszek chyba znowu rośnie, bo skóra lekko swędzi. Mam sporadyczne bole miesiączkowe, a wieczorem skurcze. Dzisiaj rano Julia tak się wierciła, że myślałam że zaraz urodzę. Nie daję już rady, a został mi cały m-c. 5.08 mam wizytę, więc się dowiem jak się sprawy mają.
Gratulacje dla świeżych mam. Staram się na bieżącą podczytywać. A teraz muszę zmusić się do wstania z łóżka, bo obiad czeka.małaMyszka, zabka11, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość
-
Witam się po wizycie, mały z klopsa na 90 centylu zrobił się średniaczkiem poniżej 50 centyla
ale coś mi tu nie gra chociaż pani dr nie widzi nic niepokojącego .... w 3 tygodnie przytył tylko 300g a do tego brzuszek ma dzisiaj mniejszy niż te 3 tyg temu.... mam nadzieję że to tylko jakiś błąd pomiaru bo przecież nie mógł zmaleć.... do tego poród wcześniejszy się nie zapowiada więc chyba za te 2 tyg zacznę myć okna
mały nastraszył falstartem a teraz już się mu odwidziało całkiem wychodzenie
Laura, lys, małaMyszka, Maniuś, mamasia, zabka11, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję...ale się dzieje
!!
My cieszymy się Stasiem!
Mały dobił wreszcie do 3 kg:)!
Mam ciągle mało pokarmu i musze podawać mieszankę dla wcześniaków żeby przybieral...nie wiem czy laktacja jeszcze mi ruszy i będzie więcej. Nie bolą mnie nawet piersi, nie czuje ze się napelniaja...juz się pogodziłam, że muszę mu podawać mleko ale ciągle się obwinialam ze to moja wina że nie mam pokarmu...
Macierzyństwo jest piękne ale bywają ciężkie chwile...
Byle Staś rósł zdrowo...nic nie jest ważniejsze!!
Trzymam za Was kciuki!
Nie mogę ciągle zakończyć kalendarza ciąży heh!
Jak jest dziwnie bez brzuszka!
:*
ekropka, magda sz, Laura, Zetka, aaaaga, lys, Pulpecja, AgaSad, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, Y, mamasia, zabka11, Aska87, 5ylwia, niecierpliwa, witaminkab, Katarka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:Witam się po wizycie, mały z klopsa na 90 centylu zrobił się średniaczkiem poniżej 50 centyla
ale coś mi tu nie gra chociaż pani dr nie widzi nic niepokojącego .... w 3 tygodnie przytył tylko 300g a do tego brzuszek ma dzisiaj mniejszy niż te 3 tyg temu.... mam nadzieję że to tylko jakiś błąd pomiaru bo przecież nie mógł zmaleć.... do tego poród wcześniejszy się nie zapowiada więc chyba za te 2 tyg zacznę myć okna
Aska nie martw się. Moja z pulpecika przy 90 centylu, którym była 2 tyg. temu też spadła na okolice 50 i w 2 tygodnie przybrała tylko 200g, czyli 100g na tydzień tak jak u Ciebie. Gin mówiła, że jest prawidłowo. Pomiary z wczoraj też niektóre wyszły takie same lub mniejsze niż 2 tyg temu, zdarza się.
małaMyszka, Aska87 lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:Witam się po wizycie, mały z klopsa na 90 centylu zrobił się średniaczkiem poniżej 50 centyla
Nie martw się. Ja tydzień temu na usg waga 2750-2840 (wydawało mi się ze coś za dużo bo już drugi raz na tym usg jakby zawyzalo). Wczoraj na innym usg 2799-2850 do tego kość udowa mniejsza niż tydzień temu. Moim zdaniem to błędy pomiaru, wystarczy milimetr i juz co innego pokazuje.
Tak myślę i taka mam nadzieje. Tez tak miałyście?
A o co chodzi z tą oscylacja na ktg?
Katarka, gratulacje, tak o Tobie myślałam
Dziewczyny rodzące powodzenia kochane!małaMyszka, Aska87, Katarka lubią tę wiadomość