SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Psioszka - sliczny avatarek
Miru- cudownie sie czyta twoje posty, bardzosiueciuesze ze ask wspaniasle was idzxie
KasiaEn- wow 48h i bedziesz tulic Marte!!!ciekawe czy sie sprawdzi ta prognoza lekarki
Magda sz- podziwiam cie ze jeszcze dajesz rade jezdzic po szpitalach..ja autem dzis do pracy, zusu i przychodni i ledwo zywa wrocilam...
AgaSad- ja tez wpadam w panike, ze za tydzien maz wraca do pracy i jak to bedaie jak mnie cos zlapie???u niego nie da sientak po prowtu wyjsc- pracuje na produkcji lekow....
Ja tez dzis bylam u fryzjera o 12 i czuje sie o niebo lepiej, tylko scinalam ale to poczucie ze zrobilam cos tylko dla siebie jest suuuper. Na dniach jeszcze musze odrost pofarbowac, aeby na porodowce wygladac jak czlkek cywylizowany;)
Ona - co to za zel????
Katarka - gratulacje!!!duza corcia!!! Odpoczywaj i w stosownym czasie opisz nam swoj porod;)psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jej..ale sie umordowalam myciem komody i troche szafy w srodku :o ale wyczyn co ? Masakra.
Do szafy pochowałam juz rzeczy, zadnego smrodu w niej nie ma, az dziwne..
A do komody ciuszki powkładam jutro, niby tez nie smierdzi ale zostawiłam otwarte szufaldy, niech moze troche jednak sie powietrzy.
Jaki porządek w pokoiku sie zrobił :opsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Iys też mam kota nawet dwa ładnie to wygląda gdzie kupiłaś na allegro widzę strasznie drogie po 40 zl najtaniej buuuu
Tak drogo właśnie, dlatego mi było szkoda kasy na takie coś, ale jak znalazłam tą za 13 zł to stwierdziłam ze mi pasuje
Tu kupiłam, ale niestety oni nie mają za dużego wyboru i inne wzory są dla rozmiaru 120/60 a inne dla 140/70. Ja mam te "paseczki różowe" rozmiar 140/70.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=28129&us_id=18551638
Popatrz sobie też tutaj. Mają za 29 pln.
http://swiatmaluszka.com.pl/category/przescieradla-falbanki-maskujace?horizontalaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Tak drogo właśnie, dlatego mi było szkoda kasy na takie coś, ale jak znalazłam tą za 13 zł to stwierdziłam ze mi pasuje
Tu kupiłam, ale niestety oni nie mają za dużego wyboru i inne wzory są dla rozmiaru 120/60 a inne dla 140/70. Ja mam te "paseczki różowe" rozmiar 140/70.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=28129&us_id=18551638
Popatrz sobie też tutaj. Mają za 29 pln.
http://swiatmaluszka.com.pl/category/przescieradla-falbanki-maskujace?horizontal
Kurczę, ja chyba nie czaję do końca idei tej falbanki. Nie lepiej przykryć czymś szufladę? Kupić w castoramie jakąś białą deskę/panel? Albo gruby karton? Bo czy ta firanka nie będzie pochłaniaczem kurzu tak jak baldachim?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zetka wrote:
A o co chodzi z tą oscylacja na ktg?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
hej.
wczorajsza wizyta przebiegla bardzo dobrze, szyjka jeszcze zamknieta i nie jest do konca skrocona.............. a juz myslalam ze sie cos ruszy
maluch wazy 3340. tak wiec czekamy.. tak jak mi sie seksu nei chcialo tak wczoraj juz sie skusilammusze malego jakos przyspieszyc... ale czy to cos da ? tak codziennie bara bara ?
Laura, Paula_071, Zetka, zabka11, magda sz, lys, Maniuś, Y, gosia.b lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Malamyszka- oszalalas kobieto, nie taszcz sama tej szafki, tylko zaczekaj na meza, bo jeszcze w piwnicy tesciow urodzisz!
5ylwia- mi lekarka pozwolila myc okna po skonczonym 38 tyg, czyli u mnie za tydzien;)
Kaaarolinka- pochwal sie mebelkami Poli, jak juz beda skonczone.
Magda sz- literki boooooskie!!!wieszaj bo Maja chce wychodzic, a pokoik nieskonczony!
aga- moja Klara tez niby 3500g po wczorajszej wizycie, ale granica bledu 500g, wiec gin stawia na gwarantowane 3000g na ta chwile...powiem ci ze jakby miala byc wieksza niz 3500 to chyba bym wolala cc, bo julcie rodzilam sn o wadze 3500 i latwo nie bylo...
Co do daty cc to moze nie jest to przypadek???pomysl pod tym katem...
Neyla- mnie tez boli krocze, ledwo chodze, a to dlatego ze mala jest nisko...biodra w nocy bola i miesnie ud....pobudka co 1,5h na siku, albo zeby zmienic bok...ale pocieszmy sie tym, ze juz tyle miesiecy za nami, zostalo tylko kilkadziesiat dni!!!Aga89, Zetka, magda sz, lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Martucha- najwazniejsze ze Stas ma sie dobrze i ladnie przybiera na wadze, karmieniem sie nie przejmuj, widac mm tez mu odpowiada, skoro rosnie i ladnie sie rozwija!!!
Lys - ja tez wlasnie czekam na falbanke...nie pomyslalam o niej wczesniej, dopiero jak ubralam posciel to sie okazalo, ze jakos tak lyso i lozeczko jakby niedokonczone...
Magda sz- brita bardzo fajny prezent,sama bym chciala taki
Co do mezow to moj tez nagle sie ocknal i w przeciagu tygodnia dorobil jeszcze jedno pietro szafek w kuchni, o ktore prosilam od roku - zostalo tylko zamowic fronty, bo mamy lakierowane i tego sam nie zrobi..
Weridiana- ja zapytam ota wit.D w szpitalu, jak urodze...bo sama nie wiem, czy podawac,czy nie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 17:10
Martucha86, magda sz, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Chyba skonam... Mam pod nosem zegarmistrza, a ten ma otwarte tylko we wtorek!!!
Idę po jakieś ciastko, bo głodna jestem latam i szukam zegarmistrza...Zetka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:
Neyla- mnie tez boli krocze, ledwo chodze, a to dlatego ze mala jest nisko...biodra w nocy bola i miesnie ud....pobudka co 1,5h na siku, albo zeby zmienic bok...ale pocieszmy sie tym, ze juz tyle miesiecy za nami, zostalo tylko kilkadziesiat dni!!!
Polecam sex z pozycja na gorze, moj junior przesunal sie na gore i tak siedzi
Weridiana - tak, bede dawać witamine DZetka, zabka11, Hermiona, małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
mamasia wrote:to pytanie do mnie? U nas w zapisie nie podobało się lekarzowi to,że przy akcji skurczowej spadało tętno dzidziusia i bicie serca czasem nie było miarowe (momentami niższe). Robiony był zatem test otc,gdzie się podaje różne dawki oksytocyny i sprawdza reakcje Maluszka na pracę macicy.
Dzięki. Ja się parę razy pytałam na ktg czy jak jest skurcz i wtedy tętno spada to czy jest ok. Zawsze mówili że jest ok, że wtedy go ściska macica i dlatego.Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja nad szuflada zamontowalam polke z płyty, która wcześniej obilismy tkanina siwa w białe słoniki (za pomocą takera). Wg mnie wygląda fajnie i funkcjonalnie bo póki łóżeczko u góry to spokojnie dużo rzeczy można tam pomieścić.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Chyba skonam... Mam pod nosem zegarmistrza, a ten ma otwarte tylko we wtorek!!!
Idę po jakieś ciastko, bo głodna jestem latam i szukam zegarmistrza...poproszę :*
ja siedze i jem........... platki do mleka czekoladowenie chce mi sie isc do sklepu ;/
małaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Paula_071 wrote:Kurczę, ja chyba nie czaję do końca idei tej falbanki. Nie lepiej przykryć czymś szufladę? Kupić w castoramie jakąś białą deskę/panel? Albo gruby karton? Bo czy ta firanka nie będzie pochłaniaczem kurzu tak jak baldachim?
Wiesz co, mi będzie dużo łatwiej jednym ruchem ściągnąć to do prania raz na miesiąc (to jest zwykłe prześcieradło obszyte falbanką z 4 stron, nie ma żadnych sznureczków czy coś), niż montować deski czy panele, nawet nie wiem czy u mnie się da coś takiego zamontować. No i nawet po ew. montażu jakiejś deseczki i tak jest przestrzeń pod łóżkiem, która średnio wygląda. Jak bym nie miała wcale szuflady to bym falbanki nie kupiła raczej.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka, jeśli to pytanie o oscylację, było do mnie, to u mnie chodziło o to, że synuś prawdopodobnie zasnął i zapis był bardzo jednostajny, nie było tych jakby wahnięć tętna i to jest niedobrze. Później już było wszystko ok.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pisalyście kiedyś o Sab Simplex. Mieliśmy przy synku z Niemiec czy Belgii nie pamiętam. A teraz znalazłam tu i nie e i em czy to to samo było? Bo coś za tanio.
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30mlmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Rybka, Katarka serdeczne gratulacje !!!!
dziewczyny czy dajecie lub bedziecie dawac dzieciom witaminy np.D?
ja dawalam ale teraz sama nie wiem
ide was nadrabiac
tak, będę podawać wit D i jeśli uda mi się karmić piersią to wit K. Pamiętam jak z synem miałam wątpliwości czy podawać te witaminy, ale szczera rozmowa z naszym pediatrą od razu je rozwiała. Po za tym po za słonecznym sezonem sama łykam wit DWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 17:52
Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
magda sz. - ja fugi rzadko myję, ale jak już się zaświnią, to polewam czymś typu domestos i się wybielają, potem spłukuję. W ogóle akceptuję tylko kosmetyki bez szorowania, które same rozpuszczają brud
Zaspałam dziś na ćwiczenia dla ciężarnych, kurde! Ale i tak musiałam pojechać do miasta po kartę multisportwięc zrobiłam sobie dłuższą wycieczkę rowerem bulwarami, a potem pojechałam do M. do pracy i wróciliśmy razem. Teraz leżę. Ciekawe, że niezależnie, czy siedzę w domu i nic nie robię, czy zrobię 20km rowerem jestem o tej porze zawsze tak samo zmęczona.
magda sz, AgaSad, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość