SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka24 wrote:to bardzo milo z jej strony
moja lekarka poszla na urlop niestety w moim terminie ale nie zostawila mnie samej tylko kazala isc do znajomej u ktorej robilam tez usg genetyczne ( moja specjalizuje sie w nieplodnosci i stad polecila mi znajoma genetyk )
No tez sie ciesze, bo przy niej czuje sie bezpieczna..jednak całą ciąże naprawde super mi prowadzi, jak tylko cos mnie niepokoiło to szybko sprawdzała..zresztą jest baardzo przyjemna
To dobrze ze masz też kogos poleconego w razie czego,ze cie nie olała
Kurcze cały dzień o tym dodatnim GBSie mysle..zdołowałam się..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda sz - pokoik cuuuudnyyyy!!!! Hahaha dziura w parkiecie mowisz...no to teraz gon meza niech parkiet nowy kladzie - ma czas do poniedzialku!
Staraczka - wymarzony plan!!!
Paula- hahaha swieca mowisz do 10-go ?
Ja wlasnie robie mietowe pompony i dzis musze karuzelke skonczyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 00:40
staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z zakupów, kupiłam sobie cichobiegi marki szelest, a teraz robię burgery!!!
Muszę bułki wrzucić do piekarnika i czekam na sosy, bo już mi się nie chciało biegać do biedry...
Skurcze są.
A trochę się wkurzyłam, bo M. zadzwonił, że w niedzielę mamy sesję ciążową. Wiem, że to fajna pamiątka, ale mógł chociaż coś wspomnieć. A znając życie to pomysł mojej szwagierki! Bo jej facet jest fotografem!
Nie lubię tak na siłę... i tak jak innym pasuje...Zetka lubi tę wiadomość
-
Paula ja też liczę na to że wytrzymam do 10 a jak otworzą Brochów to te tłumy z Kamieńskiego tam się przeniosą
Od wczoraj mi strasznie ciężko, toczę się jak kaczka..
Hermonia - 20 km na rowerze!!! Niezła jesteś.. ja przed ciążą dużo jeździłam ale ponieważ miałam 2 wypadki - raz mi pies wleciał pod koła, normalnie tak niespodziewanie że szans nie było nic zrobić i poleciałam chyba 3 m przez kierownicę - oj bolało, a drugi raz zderzyłam się z rowerzystą i wyłożyliśmy się jak głupki normalnie - więc doszłam do wniosku że nie będę ryzykować, rower wywiozłam do rodziców coby nie kusił
ale naprawdę pełen szacun że jeździsz..
Mi brakuje ruchu.. chodzę na spacery tylko, oczywiście sobie obiecywałam że zapiszę się na fitness dla ciężarnych no ale wyszło jak wyszło...
Mam nadzieję że po porodzie starczy sił na powrót do aktywności..
Paula_071, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
O kurde hermiona dopiero doczytalam ze tyle rowerem przejechałas :o !
Mi bardzo roweru brakuje...swój dałam teraz dla mamy bo wiedzialam ze nie bede nim jezdzic, mam rower electra i jestem w nim zakochana po uszy ! mama po pierwszej jezdzie postanowila ze za rok tez sobie taki kupuje, ja kupuje fotelik wiklinowy na rame dla Poli i bedziemy smigać razemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 19:22
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej Hej
Normalnie kolorowy zawrót głowy. Jestem z wami w miarę na bieżącoMuszę nadrobić ostatnie jakieś 10 stron
Ale niestety nie ma czasu odpisać... z tego wszystkiego zapomniałam co miałam do kogo
Magd, Miru, Olinka, Niecierpliwa, Maaadzik, Rybka i KAtarkaGratuluję dzieciaczków i witam po drugiej stronie. Życzę dzieciaczkom dużo zdrowia a wam cierpliwości i wytrwałości
Katarka - druga Laurka
Super
Ofka - da mnie to dziwne... ja bym nie chciała takich znajomości... Podejrzane to a pozatym WTF - o co jej chodzi?? Ty taka wygadana nie umiesz odmówić?
Ona88 - Czekam na Ciebie3mam kciuki za rozwiązanie
A u mnie masakra jakaś.... dzisiaj nam zabrali kuchnie. Przyszli elektrycy, robili elektrykę w kuchni - dom wygląda jak po wojnie.... Ale P dzielnie chyba z 6 razy umył podłogę. Salon już urządzony. Brakuje lampy, stolikai dywanu. Ale za to w salonie mamy wszystko z kuchni - zawartość szafek. Sprzęty któe będą montowane w kuchni, stol itp. Jak u Cyganów.
Mała pięknie rośnie. Dalej nosi ubranka rozmiar 50... tka drobina. Duupkę sobie odparzyła - walczymy z tym. Bo posłuchałam położnych w szpitalu i smarowałam linomagiem i odparzenie - teraz walczymy z tym Sudocremem. U starszej córy od początku używałam Sudocremu ani jednego odparzenia - raz tylko było - ale to w wyniku leków bo przy okazji była mała grzybica.
Więc ja pozostanę wierna Sudocremowi ewentualnie dokupię Bepanthen.
Przedwczoraj w nocy zaczął mi się nawał. Trwał do dzisiaj rana. Już minął i widzę, że się unormowało. Mała je do syta śpi 3 godziny i budzi się na następne. I tak w kółko. Czasem trochę wcześniej, czasme później. Ma w ciągu dnia czas aktywności i są to jakieś 2 godziny w ciągu dnia.... Całe szczęście przestawiła się i ta aktywność tylko w dzień. W nocy pobudka co 3 h - amciu i spanko.
Co do laktacji... Laktatora tym razem stosowałam tylko z jednego powodu - nawału - bo rozsadzało mi piersi a mała już więcej nie wypiła a nie chciałam doprowadzić do zapalenia więc troszkę odciągnęłam. Ale tylko tyle, żeby ulżyć a nie rozkręcić tak laktacji, żeby nie dać sobie rady. U mnie najlepsza rada to mała. Nie powiem, było ciężko w szpitalu. Przez dwie noce wisiała prawie cały czas na cycu. Ja nieprzytomna przez 3 dni spałam może łącznie 5 h. Ale warto było. Bo teraz się wysypiam a laktacja hula. WIęc t jednak prawda - najlepsza recepta to dostawiać dziecko ile się da.
A to różnica w porównaniu do pierwszej córki. Tam popękały mi brodawki - stosowałam inną technikę karmienia bo inaczej położne radziły. W efekcie popękane brodawki - kaząły kupić osłonki. Owszem jadła z osłonek ale z czasme coraz gorzej bo ciężko jej się ciągnęło. W efekcie coraz więcej dokarmiałam swoim odciągniętym. Skończyło się na podowaniu mojego mleka ale odciągniętego a potem przejście na MM. Nie powiem MM to koszt. Dlatego tym razem miał być wóz albo przewóz - albo tylko cycek albo tylko mm - żadne odciąganie. Od niego byłam wyczerpana bo dwa razy albo i trzy razy tyle czasu poświecałam - odciągnąć, pomyć powyparzać laktator butlę, pojemniki.... horror. Z tego powodu miałam zły nastrój - baby blues. A teraz rewelacja - Dopadło mnie tylko raz wtedy w szpitalu co pisałam. A tak to wysypiam się. Jestem zadowolona, zero spadku nastroju. Wiec zastanówcie się też nad tym dziewczyny wypoczęta szczęśliwa mama - to klucz do sukcesu - wtedy też dziecko jest szczęśliwe. I nieważne czy na cycu czy MM.
Laura dalej krwawi z pochwy ale za to kupki się zagęściłyWięc układ pokarmowy zaczyna działać. Nie ulewa - a starsza dużo ulewała. Gdyby nie te remonty to w ogóle rewelacja by była
Pozdrawiam ciepło wszystkie!!staraczka24, Paula_071, jasmine89, aaaaga, lys, Laura, 0na88, małaMyszka, Zetka, Maniuś, mamasia, niecierpliwa, zabka11, Y, Katarka, Magd, Magd, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
malamyszka jak tam burgery ? wlasnie myslalam o takich zeby zrobic !! jak je robisz ?
mielone cebulka pomidor ogorek salata ser i sosik i gotowe bulki ?
a co ile skorcze masz ? nadal sa ? co do sesji tez nei lubie na sile i tak jak innym pasuje ;/ wkurza mnie takie zachowanie brrr !!
agasad tez obiecywalam sobie fitness czy inna aktywnosc przez ciaze. chcialam od kwietnia chodzic na basen zeby sie porozciagac itp ale przez 3 miesiace walczylam z bakteria w moczu i bylam na antybiotyku i neistety z basenu nici bo o infekcje nie trudno ;/Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Hermiona wrote:magda sz. - ja fugi rzadko myję, ale jak już się zaświnią, to polewam czymś typu domestos i się wybielają, potem spłukuję. W ogóle akceptuję tylko kosmetyki bez szorowania, które same rozpuszczają brud
Zaspałam dziś na ćwiczenia dla ciężarnych, kurde! Ale i tak musiałam pojechać do miasta po kartę multisportwięc zrobiłam sobie dłuższą wycieczkę rowerem bulwarami, a potem pojechałam do M. do pracy i wróciliśmy razem. Teraz leżę. Ciekawe, że niezależnie, czy siedzę w domu i nic nie robię, czy zrobię 20km rowerem jestem o tej porze zawsze tak samo zmęczona.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pisałyście dzisiaj o śmieciowym jedzeniu i co? Nie wytrzymałam.. Mąż wraca z pracy i po drodze ma wstąpić do kfc
Niecierpliwa, chyba wspominałaś coś o szumisiu? Teraz przez weekend jest promocja -15% i kosztują 102 zł, dodatkowo jak się zapiszesz do newslettera to dostawa gratishttps://www.mamissima.pl/whisbear
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmberla chwala Ci za ten opis
tyle razy to poczatkujacym karmiacym powtarzam ale one sluchaja bogin poloznych i 90% konczy na mm.
Ja wlasnie mamuje wloski
Pol dnia przespalam drugie pol walczylam ze skurczami i bolami miesiaczkowymi.
Poki co z powodzeniem. Chce urodzic 7go i kropka.Amberla, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka24 wrote:ja jutro jade na porodowke, w poniedzialek magda.sz, zabka za tydzien w niedziele, 10,08 paula potem karolina 14 sierpnia i aga 16
pasuje ??
W piatek 7go ja i jeszcze jedna dziewczyna *skleroza niku zapomnialamstaraczka24, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ale boli mnie okresowo... oszaleje... normalnie wzielabym juz ibuprom. Nie mam zadnych skurczy. Ten bol minie, prawda? To nie jest zapowiedz porodu? Powiedzcie, ze nie! Ja musze wytrzymac do srody!!!
małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny dziś urodziła się moja córka 3200, 50cm jest cudowna. Oksytocyna zadziałała bolało tak bardzo, że lekarz mi dał zzo (polecam). Lewatywy nie miałam ale nie było niespodzianki. Za to darlam się tak, że cały oddział mnie słyszał. Póki co pokarmu ani grama. Przystawiam mała ale nie chce ssać no co chwile ulewa wody płodowe
Amberla, Paula_071, Laura, Aska87, lys, 0na88, magda sz, ekropka, Agaata, aaaaga, apaczka, futuremama, Hermiona, małaMyszka, Aga89, Pulpecja, Zetka, Maniuś, mamasia, Cassie_DE, Neyla, zabka11, psioszka11, Y, witaminkab, Magd, Weridiana, gosia.b, jesslin87, Katarka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Poród nie jest taki zły. Boli, nie ukrywajmy, ale jak położa malucha na.ciele to najpiękniejsze uczucie pod słońcem. Rodziłam na. Kamieńskiego, trafiłam na super zespół, bardzo pozytywnie!
Paula_071, Laura, lys, 0na88, magda sz, Agaata, małaMyszka, Zetka, zabka11, psioszka11, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa123 - Serdeczne gratulacje
I wyrazy uznania za Poród SN. Ja tego nie zaznałam i już nie zaznam więc ty bardziej podziwiam
) Niech córeczka rośnie zdrowo a Ty dochodź do siebie
Dziewczyny, któraś pisała kiedyś o jakiś topach do karmienia z H&M? Mogę prosić o linka?małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
ewa gratuluje !!!!!!
ja wam powiem ze chce juz urodzic, ale jak to zrobic ? nie da sie tak chciec i hop siup ? ;/
w ogole dziwnie bo tak jak zawsze mialam 6-10 skorczy BH codziennie to tak dzis tylko jeden !!!Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.