X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    kurcze to może łyknij sobie nospę, sama nie wiem

nie, chyba nie... na tym etapie chyba juz sie nie powinno brac.

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla - mam te topy: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0190284001.html i są bardzo fajne.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ewa GRATULACJE!!!!!!

I tak już będzie codziennie...
    aż do końca miesiąca...

Paula nie będę Cię straszyć... Ja mam bóle okresowe już co 50 min... Trwają ok.12-15 oczywiście nie ciągiem, ale może z minutę czy dwie... Przez 15 minut

A na koniec odczuwam ukłucie w szyjce...

A ja mam ciągiem, ani na chwilę nie przestaje boleć, ale żadnych skurczy. Idę zaraz pod prysznic, może rozluźnią mi się mięśnie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Odnośnie cudownego działania Sab Simplex. Okazuje się, że nie ma w tym nic cudownego, kwestia dawkowania/stężenia. Polecam dla zainteresowanych:

http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html

http://farmamama.blogujaca.pl/tag/bobotic-forte/

Właśnie mąż też znalazł ten art :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka dzieki !!!

paula mozersz wziac dwie nospy sobie jak nic nie minie tzn ze cos jednak zaczyna sie dziac.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ja mam ciągiem, ani na chwilę nie przestaje boleć, ale żadnych skurczy. Idę zaraz pod prysznic, może rozluźnią mi się mięśnie.
    o wlasnie prysznic ! jesli to bole porodowe to sie nasila ;) jesli przepowiadajace to mina albo zelzeja ;)

zabka11 lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa piekne wiesci :)
    Amberla czytac, ze czujesz sie tak swietnie, to miod na serce. Wszystko mozna zdzialac :)
    Cassie widzisz wszystko zalezy od tego z jaka polozna masz do czynienia. Tak jak napisala Amberla po pierwszym porodzie zle ja poinstruowali, przy drugim miala doswiadczenie, choc nie wspomniala o tym, czy inna technike podpowiedziala jej jakas polozna, czy doradca laktacyjny. Ja uwazam, ze trafilam na swietna osobe i dzieki niej jestem spokojna, ze i rozkreci sie laktacja, i karmienie do tygodnia powinno sie ustabilizowac. Wszystkie kolezanki, ktorymi sie zajmowala bezproblemowo karmily piersia i zadna na nia zlego slowa nie powiedziala. A jak dziewczyny wracaly ze szpitala i fdokarmialy mm, to podczas wizyt patronazowych pomogla im skorygowac bledy, po kilku dniach cwiczen KP stalo sie przyjemnoscia. Wiec nie ma co wyrokowac i generalizowac... I tak wiem, Ty polozna pogonilas po.pierwszej wizycie - nie wzbudzila Twojego zaufania i tyle.
    Magda Sz ten Twoj maz to duze dziecko :) A w jakim celu zrobil dziure w parkiecie? Bedzie cos mocowal, czy to w celach przetestowania nowego sprzetu?
    Ja tez czekam do 10-tego , co by porodowki sie rozluznily. Ale nie wiem czy moje dziecko bedzie chcialo tyle czekac. Mam nadzieje, ze doczeka do wizyty 4-tego sierpnia ;)
    Dobrej nocki dziewczynki :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ja jutro jade na porodowke, w poniedzialek magda.sz, zabka za tydzien w niedziele, 10,08 paula potem karolina 14 sierpnia i aga 16 :D
    pasuje ??

To ja bym chciała 15.08 :)

staraczka24, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze wlasnie wrocilam ze spaceru z psem i maly sie tak rozruszal ze czuje ucisk na szyjke chwilami, moze sie cos ruyszy ? :D

zabka11 lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    mnie też boli ciągiem przez ok. 15 min ale jak chodzę to ćmi, jak stoję boli, jak siedzę napierdziela, włącznie z plecami...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, gratulacje :)

Z bolami okresowym ja około 2-3tyg temu też walczyłam. Bolało czasami mocno kilka godzin. Raz w nocy w szpitalu dopiero po zastrzyku przeszło. Nospa nie pomagała.

Czy Wasze dzieciaki tez mniej aktywne? Czuję ze lekko się porusza, czasem wygina i napręża ale mniej niż tydzień, dwa temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 21:58

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny czyzby jednak u was cos sie zapowiadalo ?
    jak nie chcecie to ja z checia bole przejme od was !!
    wczoraj byl seksik moze cos sie ruszy, dzis meza nie ma poki co jest w pracy wiec dzis juz nic nie bedzie bo za pozno wiec jutro jedynie, a jutro planuje intensywny dzien z myciem podlog itp. moze to mi pomoze ?

Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Z bolami okresowym ja około 2-3tyg temu też walczyłam. Bolało czasami mocno kilka godzin. Raz w nocy w szpitalu dopiero po zastrzyku przeszło. Nospa nie pomagała.

Czy Wasze dzieciaki tez mniej aktywne? Czuję ze lekko się porusza, czasem wygina i napręża ale mniej niż tydzień, dwa temu.
    a wiadomo skad te bole ?

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    a wiadomo skad te bole ?

Właśnie nie wiem. Wcześniej miałam ale mniejsze. Do jutra z tego powodu biorę duphaston, od niedzieli ciąża donoszona wiec mam odstawić.

Może tak po prostu mam, choć w pierwszej ciąży nie pamiętam, pierwsze bóle to porodowe były nawet BH nie miałam albo nie zauważyłam :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Zetko mój ostatnio od kilku dni zrobił się bardzo aktywny, wcześniej ruszał się co dwie albo godzinę a teraz to prawie non stop. Czasami tak się wierci że aż brzuch boli w pewnych miejscach.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje!!

no dziewczyny spinać tyłki i rodzić! pełnia dzisiaj :D

a ja idę spać, bo mi dzisiaj mycie okien, pucowanie podłogi, i odkurzanie nie pomogło ;/ nie ma wyjścia trzeba będzie się w pon stawić na patoli i znowu czekać na ich łaskę kiedy zechcą wywołać mi poród.

goodnight ladies

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Zetko mój ostatnio od kilku dni zrobił się bardzo aktywny, wcześniej ruszał się co dwie albo godzinę a teraz to prawie non stop. Czasami tak się wierci że aż brzuch boli w pewnych miejscach.

Właśnie czytałam wcześniej ze pisałaś ze Twój odwrotnie. Ech te dzieciaczki nasze kochane :)
    Mój ospaly może dlatego że ja po tych tabsach na zbicie ciśnienia tez ciągle śpię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:09

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer, może w nocy Ci się rozkręci :) powodzenia dla tych, które już chcą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:09

staraczka24, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Właśnie czytałam wcześniej ze pisałaś ze Twój odwrotnie. Ech te dzieciaczki nasze kochane :)
    Mój ospaly może dlatego że ja po tych tabsach na zbicie ciśnienia tez ciągle śpię.
    całkiem mozliwe, ja zauważyłam że jak ja spię to mój też spi czy to jest noc czy to w dzień.....

małaMyszka, Cassie_DE, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetka to ciekawe czy po odstawieniu dupka sie cos ruszy :D

ainer spokojnie masz jeszcze sobote i niedziele ;)

ainer85, Zetka lubią tę wiadomość

‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ