X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje i szybkiego powrotu do domku!

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    całkiem mozliwe, ja zauważyłam że jak ja spię to mój też spi czy to jest noc czy to w dzień.....
    ciesz sie !! moj to sobie nieraz w srodku nocy zrobi harce w brzuchu i nie ma mowy zeby dal mi pospac ;)

Laura, Zetka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberia też mam te topy:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0190284001.html

Zapisz się do newslettera jak jeszcze nie jesteś to kupisz je taniej. Posłuchałam rady jednej z dziewczyn i zamiast 79 zł zapłaciłam chyba niecałe 60 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:17

Paula_071, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ciesz sie !! moj to sobie nieraz w srodku nocy zrobi harce w brzuchu i nie ma mowy zeby dal mi pospac ;)
    wlasnie to jest fajne bo moge pospac sobie ;)
    ciekawe jak juz bedzie synek na swiecie....
    jak wstaje siku w nocy i klade sie to czasami ale to rzadko czuje jak sie powierci ale to tylko momencik i spi dalej ze mna :)

małaMyszka, Cassie_DE, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    jak wstaje siku w nocy i klade sie to czasami ale to rzadko czuje jak sie powierci ale to tylko momencik i spi dalej ze mna :)
    naprawde ? ja jak wstane w nocy na siku to juz mam godzine dwie a czasem 3 z glowy, nie usne......... moze z 3 razy przez cala ciaze tak mialam ze usnelam od razu po powrocie do lozka. a tak to maly sie rozbudza i juz koniec, tance i hulance az mu sie znudzi :D na poczatku to jeszcze jak przykladalam meza dlon do brzucha to szedl spac wiec ja tez ale teraz to nie pomaga

Laura, Zetka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    naprawde ? ja jak wstane w nocy na siku to juz mam godzine dwie a czasem 3 z glowy, nie usne......... moze z 3 razy przez cala ciaze tak mialam ze usnelam od razu po powrocie do lozka. a tak to maly sie rozbudza i juz koniec, tance i hulance az mu sie znudzi :D na poczatku to jeszcze jak przykladalam meza dlon do brzucha to szedl spac wiec ja tez ale teraz to nie pomaga
    naprawdę :) czasami myslę że moze po narodzinach tez bedzie spac w nocy tak dobrze :D ale to sie okaże...

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :) Niby mi się nie spieszy, ale Wam jednak zazdroszczę, że to już. Przede mną jeszcze prawie miesiąc pewnie...

No, jeżdżę na rowerze. Teraz mniej, bo jestem na zwolnieniu od lipca, ale wcześniej jeździłam do pracy cały czas. W porównaniu z tramwajem to jednak wygodniej. Ryzyko wyskoczenia kogoś pod koło zawsze jest, nie ma co udawać, że nie, ale w tramwaju można się np. przewrócić przy hamowaniu - każdy środek lokomocji niesie jakieś ryzyko. Szczerze, to nie myślałam, że w 9 miesiącu będę jeszcze jeździła, ale okazuje się, że na miejskim rowerze, gdzie siedzę wyprostowana to nie ma właściwie różnicy. Jadę, wiadomo, wolniej, żeby się nie zmęczyć i tyle. No i nie bolą wtedy plecy jak od chodzenia po mieście. Podobno w Kopenhadze laski jadą ze skurczami do szpitala na poród ;)

Co do kwestii nacięcie vs. pęknięcie, to kiedyś mi się wydawało, że nacięcie jest bardziej humanitarne, ale teraz więcej o tym czytałam i zmieniłam zdanie. Na szczęście można też mieć swoje preferencje i wyrazić je w planie porodu. W każdym razie, zgodnie z moją obecną wiedzą, pęknięcie, choć strasznie brzmi, najczęściej jest powierzchowne i dotyczy tylko płytkich tkanek, a nacięcie zawsze dotyczy skóry i mięśni, więc jest głębokie. Podobnie zresztą jak wszystkie inne rany, rany cięte goją się gorzej niż szarpane. Poza tym nacięcia i głebokich pęknięć podobno można uniknąć rodząc w pozycjach wertykalnych, bo wtedy nacisk główki dziecka na tkani jest dużo bardziej równomierny niż kiedy kobieta leży. Koniec końców trzeba się jednak zdać na położną, która widzi co się dzieje i decyduje, czy krocze da się ochronić, czy dzieje się coś takiego, że lepiej naciąć. Podobno w Polsce tnie się zdecydowanie częściej, niż byłaby potrzeba ze względu na wygodę i preferencje personelu, dlatego jak komuś zależy na tym, żeby "nie dać się naciąć" (jest nawet taka kampania), to trzeba wybbierać szpitale z niskim odsetkiem nacięć.

Coś jeszcze miałam pisać, ale zadzwonił telefon i długo rozmawiałam i zapomniałam.

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam prysznic, kompletnie bez zmian, cały czas boli, to już ciągiem 6 godzin. Wzięłam magnez i nospę. Idę się położyć do łóżka.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w wyrku...

Może zasnę zanim przyjdzie kolejny skurcz.

M. rano wywiezie szafkę. Na wieczór kręcił już nosem. Dlatego jutro jak się tym nie zajmie, to sama wezmę dwie mniejsze szuflady i zaniosę do teściów. W cholerę, że to ok.1-1,5 km i będę szła z godzinę...

Wredna i uparta jestem.

A ta sesja zdjęciowa w niedzielę to ni cholery mi się nie podoba... Znowu szwagierka zarządziła, że ma być, a M. zamiast najpierw chociaż zapytać jak się czuje i czy dam radę na końcówce, to tylko mnie poinformował, że będzie.

Ciekawe co wymyśli jak mały będzie. Noż wqrw mnie złapał na koniec!!!

zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laura zalezy jaki bedzie miec charakterek ;)

paula trzymaj sie !

malamyszka jestes takim uparciuchem jak ja.... nienawidze sie prosic o cos meza przez rok po czym i tak ide i robie to sama bo sie nie doprosze, a jak widzi ze sie wzielam za cos co czeka od miesiaca czy dwoch za nim to mowi " no przeciez mowilem ze to zrobie ! " co do sesji masz racje powinien sie ciebie spytac jak sie czujesz..

Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje :)

Moj maly tez mi daje pospac w nocy i w ciagu dnia gdy spie.
    Ide siku on sie powierci powierci i chwile pozniej spi dalej.
    Teraz dostal cieple kakao i skacze ale pewnie z 15minut i mnie tez uspi ;)

małaMyszka, Laura, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie moj tez lubi kakao :D ale wypilam juz go tyle ze nawet nie kupilam nowego haha ale za to codziennie jem platki z mlekiem czekoladowe :D

Cassie_DE, Zetka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, gratulacje:) jednak sie dzis udalo :)

Giszanka maz zrobil dziure w podlodze bo sie bawil wiertlami i nie wiedzial ze udar przebije deseczke w ktorej wiercil i zrobi dziure...skwitowalam to tylko- wysoki jak brzoza(2m) a glupi jak koza.

Wrocilam od kolegi u ktorego 9 miech temu zmajstrowalismy dziecko i 2 skurcze... Myslalam po cichu ze az noz widelec cos zdziala ta wizyta :)

Kochane do dziela pelnia w pelni, kto moze niech korzysta :)

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ty polozna pogonilas po.pierwszej wizycie - nie wzbudzila Twojego zaufania i tyle.

To bylo przy pierwszym synu, wlazla mi o 6rano do domu w butach z blota i nie chciala ich zdjac. Dla mnie byl to brak poszanowania czyjejs wlasnosci tym bardziej ze podloga byla doslownie tydzien po remoncie...
    I nie chodzilo o kp tylko o to ze ona 'tresowala' dzieci zeby (jak to ona okreslila) nawet kupe robily dziennie o tych samych godzinach bo ona tak wychowala swoja corke... no wybacz jak slysze takie brednie to mi sie odechciewa :/

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Moja też grzecznie śpi w nocy, chyba raz jeden się zdarzyło, że po wycieczce do wc się przebudziła i nie dała mi spać. W dzień też śpi ze mną ;) pełna symbioza...:D

małaMyszka, Laura, niecierpliwa, zabka11, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz a o co chodzi z ta pelnia ??

cassie tez bym taka wywalila z domu :D

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam.

Bole miesiaczkowe mam od 3 dni i sa niestety z kazdym dniem bardziej bolesne i dluzej sie ciagna czasem przeplatane skurczami - szczerze nienawidze tego uczucia.

Pisalyscie o nacieciach i peknieciach.
    Przy pierwszym porodzie mnie ciachnela studnetka pod sam posladek i to nie podczas skurczu tylko po, myslalam ze zejde z kozetki albo jak to sie nazywa i jej kudly z lba powyrywam, jak Boga kocham bol taki ze ach... szkoda slow.
    Przy drugim porodzie bylam elastyczna ale ordynator ktory zakladal vaccum powiedzial ze jesli mnie nie natna to vaccum mnie porozrywa tak ze ciezko bedzie zszyc dlatego sie zgodzilam. Naciecia nie czulam robione podczas skurczu.
    Jesli mialabym do wyboru peknac lub byc nacieta wole opcje nr2.
    Szwy nie byly rozpuszczalne - mialam je wyjmowane wszystkie iles tam dni po porodzie.
    Wszystko sie pieknei goilo - podmywalam sie tylko w plynie do h.intymnej kora debu.
    Z siedzeniem moze poczatek nie byl za kolorowy ale potem z gorki.
    No i co dla mnie bylo najgorsze, bardzo dlugo czulam rane przy kazdej zmianie pogody. Myslalam ze takie rzeczy sie nie dzieja w tych miejscach a jednak. Po obu porodach mialam to samo. Na dzien dzisiejszy czuc zgrubienie ale wrazliwosc na zmiany pogody juz nie odczuwam.

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spac.

Powodzenia tym ktore beda w nocy rodzic ;)

Dobranoc!

• polly_ Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Drogie mamy!

Jestem zeszłoroczną mamusią lipcową choc miałam być sierpniową (swoją drogą nie wiem dlaczego kalendarz bestbelly odlicza moją ciąże po raz kolejny??)

Podczytuję Was czasem i wracają wspomnienia
    :)
    Przez ostatni rok z moją kruszynką zdołałam znależć czas na realizację mojej pasji-fotografii,przejść kilka kursów i pogłębić swą wiedzę. Zdjęcia robię od kilkunastu lat,a teraz chciałabym spróbować swoich sił w fotografii noworodkowej.
    Sama jestem mamą 2 dziewczynek,wiem jak się obchodzic z maleńkim dzieckiem :)

Jeśli są tu mamy z Krakowa, które byłby zainteresowane bezpłatną sesją swojego maluszka w zamian za możliwość publikacji zdjęć w moim portfolio to proszę o kontakt na priv
    :)
    Sesję taką najlepiej zrobic gdy maluszek ma 3-12 dni,więc po porodzie nie ma wiele czasu do namysłu!, najlepiej zdecydować sie będąc jeszcze w ciąży.
    Najbliższy termin na darmową sesję to 5 lub 7 sierpień godź 8.30, sesja taka trwa ok 3 godź z przerwami na karmienie i przewijanie maluszka :)

Sesja odbyłaby się w moim mieszkaniu w Krakowie

Pozdrawiam Was serdecznie!

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na porodowce.skurcze co 2min.

niecierpliwa, Agaata, lys, maaadzik1207, zabka11, Hermiona, psioszka11, apaczka, Paula_071, magda sz, ekropka, Y, Laura, Maniuś, ainer85, Aska87, Aga89, witaminkab, mamasia, małaMyszka, 0na88, Zetka, aaaaga, Neyla, Cassie_DE, Pati Belgia, Weridiana, gosia.b, Katarka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ