X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwileczke niestety nie mam czasu nadrobic calosci, doczytalam tylko, ze mamy 2 nowe mamusie Katarka i Rybka gratuluje, jesli, ktoras pominelam takze serdeczne gratulacje.
    Na szybko streszcze co u nas jest szansa, ze byc moze dzis wyjdziemy do domku, co naprawde dodalo mi skrzydel, no i najwazniejsze, ze moj maly laktator rozbujal laktacje!! Poszlam pod prysznic z rana i zauwazylam, ze piersi staly sie ciezkie i pelne. W te pedy do pielegniarki i radosc na calego, poogladala pomacala i 1 piers w ogole nie wychodzi sutek, wiec polecila nakladki. Pokazalam swoje z canpola, powiedziala, ze za duze i poradzila, zeby kupic aventa, bo sa bardziej szpiczaste i zeby kupic najmniejsze. Chwala jej za ta rade, bo mialam juz sutki tak pogryzione, ze kwinkolilam z bolu. Julka pieknie zalapala temat i ssa pieknie przez nakladki. Karmimy sie na zyczenie, srednio co 2-3 h. W zwiazku z tym, ze sie karmimy dzis Julietta spedza noc ze mna. Nie powiem, ze bylo latwo, bo walczylysmy od 21 do 23, ale to i tak uwazam za sukces.

Psioszka absolutnie nie mam do Ciebie zalu o ten wpis z laktatorem, ktory mnie podlamal. No co Ty!! Po prostu bylo juz zle i byle powod wystrczyl zebym pekla.

Pytanie do doswiadczonych mam jak sobie radzic z nawalem pokarmu??? Polozne twierdza, zeby okladac zimnymi lisciami kapusty, ale nie odciagac, bo to przyniesie odwrotny skutek i pokarmu bedzie jeszcze wiecej. Plus zimne oklady.

Powiem Wam tak, macierzynstwo to ciezki kawalek chleba, cesarka to nie miod z malinami, ale jak patrzymy z mezem na ten CUD, ktory udalo nam sie stworzyc to nic innego sie nie liczy, wszystko inne nie ma znaczenia, a juz nie pamietam, kiedy ostatnio tak zanosilismy sie smiechem (co ja przyplacam ogromnym bolem) jak dzis przy akcji mleczarnia ;) I choc wiem, ze dzis oka nie zmruze, bo waruje przy Mlodej to i tak wiem, ze warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 00:35

lys, zabka11, apaczka, Paula_071, magda sz, Y, Laura, Maniuś, ainer85, mamasia, małaMyszka, Zetka, Weridiana, gosia.b, Katarka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Jesteśmy na porodowce.skurcze co 2min.

Trzymam kciuki, zeby sprawnie poszlo! :)

KasiaeN., małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie nameczyłam z tą karuzelą...
    Magda sz mialas racje...to przywiązywanie tasiemek to trauma jakas...
    najpierw popryzwiazywałam wsyztsko, zamocowałam na obreczy i okazalo sie ze jednak za duzę odstępy zrobiłam między pomponami...zatem do poprawki... i tak mi zeszło do wieczora...
    jutro musze to poprzyszywac, bo jednak te wstazki sie luzują...
    'takze jutro dead line na karuzelkę i bede meczyc meza zeby juz jutro ją powiesić i literki na ścianie.

witam sie w 38 tygodniu:-) od dzis ciąża donoszona :-)

amberla - super wieści, zazdroszcze ci tego karmienia, ja tez mam nadzieje ze tym razem mi sie uda ;-)

magda sz, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polny, ja byłabym chętna. Jestem z Krakowa. Urodziłam 24 sierpnia. W której części Krakowa mieszkasz?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście o śmieciowym żarciu - my dzis wieczorem zamawialiśmy pizze....;)

ewa - gratulacje!!! czekamy na fotkę córci :-)przy jakim rozwarciu podali ci zoo????

ona - nie wierze w to, co czytam...czyli zupelnie niepotrzebnie ci prowokuja poród??? z jaja tego studencika bym powiesiła!!!!

zetka- moja Klara tez juz mniej aktywna niz 2 tyg temu..lekarz mowi ze to jest normalne, wazne zeby w ciagu 2 godz 10 ruchów sie odczuwało i jest ok..

malamyszka-nie dziwie sie, ze sie wkurzyłas..ja tez nie cierpie jak mnie maz stawia przed faktem dokonanym..
    KasiaeN. wrote:
    Jesteśmy na porodowce.skurcze co 2min.

Kasia dawaj!!! trzymamy kciuki moooocno!!!!:-)

niecierpliwa- same cudowne wieści!!! ach zazdroszcze, ze tak ładnie wam idzie z karmieniem:-) obyscie wyszli dzis do domku!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 01:07

KasiaeN., małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko odnosnie szczepionki wzw b - kupowałyscie engerix czy HBvaxPRO?

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, ja się zastanawiam, termin mam dopiero na koniec sierpnia. Masz jakąś stronę ze zdjęciami? To forum nie pozwala wysłać prywatnych wiadomości, albo ja nie umiem... Gdyby sesja miała się odbyć u nas to byłoby wygodniej na pewno, a tak to trudno powiedzieć, jak się będę czuła parę dni po porodzie i czy będzie mi się chciało gdzieś jechać, więc dołączam się do pytania AMberli - w jakiej to części Krakowa?

Amberla, urodziłaś w lipcu ;)

Co do nawału, to u nas w szkole rodzenia mówili, że jeden pieron, czy zimna kapusta, czy zimny okład, byle zimne. Po tym, jak najpierw się pierś ogrzeje i ściągnie z niej trochę. Chłód hamuje laktację, nie kapusta i jak ktoś nie lubi kapusty, to nie ma sensu jeszcze się nią perfumować :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wiem, co miałam pisać wcześniej. Magda sz. - ja rozumiem tą fascynację wiertarką. Jak dostałam wiertarkę jakiś czas temu też wierciłam dziury w czym się dało. Np. zaczęłam przerabiać różne naczynia na doniczki wiercąc otwory odpływowe :)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    mam pytanko odnosnie szczepionki wzw b - kupowałyscie engerix czy HBvaxPRO?

Ja szczepilam Julke engerixem

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa można troszkę odciągnąć do odczucia ulgi - wtedy łatwiej dziecku chwycić pierś a nie stymuluje się laktacji.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta urodziła się SN o 2.15.wazy 3550.Nie płakała po urodzeniu dlatego nie miałam jej skóra do skóry. Teraz jest już ok.jestem mega zmęczona ale szczęśliwa :) potem napisze więcej.

Agaata, niecierpliwa, Paula_071, maaadzik1207, apaczka, Pulpecja, Amberla, Amberla, Ewa123, magda sz, lys, psioszka11, ekropka, zabka11, Laura, Y, Maniuś, ainer85, Aska87, Aga89, witaminkab, mamasia, małaMyszka, 0na88, Zetka, aaaaga, 5ylwia, Neyla, Cassie_DE, Pati Belgia, Magd, futuremama, Weridiana, gosia.b, Katarka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN przebudziłam się żeby zjeść jogurt a tutaj taaaakie wieści!!! GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę, że tak szybko poszło i że już wszystko dobrze.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa można troszkę odciągnąć do odczucia ulgi - wtedy łatwiej dziecku chwycić pierś a nie stymuluje się laktacji.

Tylko co z taka iloscia mala zrobic?? Zamrozic za malo, wylac szkoda...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Marta urodziła się SN o 2.15.wazy 3550.Nie płakała po urodzeniu dlatego nie miałam jej skóra do skóry. Teraz jest już ok.jestem mega zmęczona ale szczęśliwa :) potem napisze więcej.

Gratulacje! Teraz duzo sily i radosci!

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- gratulacje :-) pierwszy sierpniowy dzieciaczek :-) dużo zdrowia!

Leze w szpitalu. Zasnelam kolo 23, obudzil mnie po 20 minutach potworny bol w dole brzucha i dreszcze, biegunka. Ledwo doszlam do samochodu, maz mnie prowadzil. W szpitalu sajgon, lekarze i polozne ledwo zywi bo caly czas ktoś rodzi. Ktg wyszlo super, nie ma skurczy. Mam kroplowke z magnezem. Rozwarcia nie ma, nie wyglada to na zblizajacy sie porod. Jak kroplowka pomoże to jutro wychodze na wlasne żądanie. Dziecko ma 3,4kg.

Niecierpliwa -super wiadomosci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 03:29

KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, lys, psioszka11, zabka11, ainer85, małaMyszka, Zetka, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Gratulujemy:))) szybko Ci to poszlo.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje! Do szpitala przyjechaliśmy o 23.przyjeli mnie bo szyjka była zgladzona. Dali lewatywe. Potem skurcze zaczęły się nasilać a ja zaczęłam wymiotowac z bólu. O 1.45bylo juz pełne rozwarcie. O 2.15 urodziła się Marta, bez znieczulenia. Podczas parcia zaczęłam się dusić, podali mi tlen.Nie będę kłamać, bolało jak diabli a ja jeszcze tego bólu nie zapomniałam. Teraz boli krocze. Adam spisał się na medal! O 7 mam dostać mała. Jestem szczęśliwa choć wciąż to do mnie nie dociera; )

Paula_071, magda sz, niecierpliwa, lys, psioszka11, ekropka, zabka11, Laura, Maniuś, apaczka, Aska87, Aga89, małaMyszka, mamasia, Amberla, Zetka, aaaaga, chcebycmama, kasiuleek, Magd, futuremama, Weridiana, witaminkab, gosia.b, Katarka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... No tak, szewski błąd. Urodziłam 24 lipca :P Ah ten sierpień siedzi w głowie :)
    KasiaeN - gratuluję, pierwszy sierpniowy bobo :)dobrze rozpoczęliśmy miesiąc :) ja właśnie karmie. 21.30 potem 24 30 i 04 15. Spałam 5.5 h i teraz pójdę jeszcze na 2-3 h. Piękny bilans. Niecierpliwa - ja wylewalam. Nie było mi żal :) Pamiętam ile czasu zajmowało mi to za pierwszym razem i wyzbylam się wyrzutów sumienia :)

KasiaeN., Paula_071, niecierpliwa, psioszka11, zabka11, małaMyszka, Zetka, Laura, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam szans by Was nadrobić. Nowym mamom gratuluję. Zzo dostałam przy 4 cm, naprawdę mnie uratowało. Rodziłam 13 godzin. Mam pytanie do mam-moja córka dostake
    dostaje szału jak próbuje jej włożyć cyca
    cyca do piersi. Od wczoraj od urodzenia noc nie jadla, ja nie mam mleka wcale i nie mam jak rozkręcić laktacji bo ona nie chce ssać. Zaczynam swirowac juz. Jakieś rady?

magda sz, psioszka11, zabka11, małaMyszka, Zetka, Laura lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje:) aa tak czulan ze to bedzie bardzo szybko:)

Ewa ja bym poszla po mm do poloznych a sama probowala laktatorem rozbudzic, mala przeciez musi cos jesc, dopiero co urodzilas wiec laktacja powinna sie pojawic niebawem i cora bedzie ssala cyca.

Mialam straszny sen ze mala miala jakies niskie cisnienie i musieli mnie nagle ciac. Obudzilam sie tak o 4 i nie moge spac. Wczoraj tak mi swirowala o polnocy ze myslalam ze pakuje walizki, ale tak sie sushi objadlam ze prawie nim wymiotowalam i mala miala energie...troche zgrzeszylam bo zjadlam kilka maczkow z surowa ryba..i teraz ten sen i mam stresa. Glupia matka ze mnie. O 12 mam ktg u lekarza wiec oby mnie uspokoil.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ