WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też już piersi mniej bolą;)I mdłości chyba powoli też odpuszczają:)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta :) ale mialam glupi sen.. ze moj Piotrek opowiadal mi jak go mama wysylala do szkoly "pakowala mi ksiazki,kanapki,piwo i codziennie nowa paczke fajek" i w tym snie bylam bardzo oburzona i mialammjechac do niej powiedziec ze jest nienormalna :p

Juhuu 11 tydzien:)

Cassie, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?

Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidka :) Adam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje ;)

A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusie :) Super! :)

0na88, zabka11, Cassie, gagat82, Y lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?

Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidka :) Adam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje ;)

A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusie :) Super! :)
    Możliwe że rano nie masz już nic w żołądku ja też tak miałam jak wymiotowałam biorąc luteinę.
    A USG mamy dziś o tej samej porze :) więc łączę się z Tobą

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia uspokoiłaś mnie trochę, dzięki :) Powodzenia na USG :) Daj znać jak już będziesz po :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr dzisiaj!!! jupi :D

mamusia -cudny ten Twój człowieczek :)

0na88, niecierpliwa, zabka11, Cassie, mamasia, Aga89, gagat82, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile płaciłyście za to USG prenatalne czy też genetyczne?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Witam sie w 11tygodniu :D

W nocy nie zmruzylam oka od 00.30 do 3.30... najpierw katar mnie meczyl, w nosie swiszczalo i nie moglam przez to zasnac potem wydawalo mi sie ze ktos do domu sie wlamal... psychika mi chyba wysiada...

Zycze Wam milego dnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach :*

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochana piekne zdjecie :-) juz kawał czlowieka :-)
    Co do badan to dobrze jakbys o cene dowiedziala sie i w luxmedzie i w diagnostyce. Ja we wrzesniu robilam prywatnie badania po poronieniu i w diagnostyce mieli ceny o 25% nizsze niz w luxmedzie. Luxmed do cen diagnostki doklada jeszcze swoja marżę. No chyba ze masz pakiet opieki w luxmedzie to wtedy wystarczy Ci skierowanie od lekarza z luxmed i masz w ramach pakietu.

Aga dzięki :) tak tez zrobię :) spróbuję jeszcze poprosić o skierowanie, ale pytałam ginki z luxmedu i powiedziała, że mi to badanie niepotrzebne i ie będzie mnie kierować. Cenę w luxmedzie już znam teraz tylko musze jeszcze się dowiedzieć w diagnostyce :)

Aga89 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    II trymestr dzisiaj!!! jupi :D

Ekstra, u mnie w niedzielę :)

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane

u mnie mdłości rano sa nadal, piersi jednego dnia nie bolą, drugiego bolą i mam wrażenie ze sa tak napuchnięte i ciężkie, ze zaraz pękną ;-)
    wczoraj musiałam odreagować stresujący dzień, zatem wieczorem zrobiłam sobie mini spa - peelingi, maseczki na twarz i włosy, potem skrupulatne balsamowanie itp....od razu lepiej spałam.
    niestety po niedzielnym basenie znowu dopadła mnie infekcja intymna :-(- cholerstwo nie opuszcza mnie....teściowa pracuje w firmie farmaceutycznej i przyniosła mi nystatynę i od razu wczoraj wzięłam...dzięki niej już dziś czuje się nieco lepiej....
    gina mam dopiero 3 lutego ,a na wizycie tuz przed świetami tez miałam podejrzenie jakiegoś grzybka i dostałam recepte własnie na nystatyne, takze mysle ze z czystym spokojem mogę ja brac.dodatkowo wczorja dzwonili do mnie od gina ze sa wyniki mojej cytologii pobranje własnie przed siwetami i jest duzo komorek zapalnych i jutro mam odebrac sobie recepte - takze zobaczę co bede miec przepisane, bo jest to nystatyna, to nie musze wykupowac, bo mam na free;-)

zaraz dzwonię do księgowej i umówię sie na rozmowę w sprawie moich wszytskich zmian etatowych i umowy.

mamasia -- piekny dzidziołek!!!!:-)

malagosia - ja bede miała to usg teraz na wizycie prywatnej - płace za wizytę 120zł i w tym koszcie jest juz to badanie.
    ainer85 - gratulacje rozpoczęcia II trymestu!!! :-)

kasiaeN - wpsółczuje porannych wymiotów - ja dzis miałam niemal podobnie - po raz pierwszy w ciazy miałam odruch wymiotny, na szczęście na tym sie skończyło. ale mdłości i ciągłe odbijanie są codziennością.

niecierpliwa - trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badane - na perwno jest wszytsko ok! pochwal sie nam jak wrócisz!:-)

magda sz - współczuję traumatycznej podrózy, ciesz sie pobytem mamy i smakołykami w jej wykonaniu :-) odpoczywaj ile sie da :-)

Ona88- usg masz już jutro :-) pochwal sie nam fotką maluszka:-)

karolinka - twoja babka odsmazana z ogórkiem śni mi sie po nocach :-) zrobię w sobotę bo w przeciwnym razie będę musiała sobie śliniak założyć na stałe, tak mi ślinka cieknie na myśl o tym smakołyku :-) mój tato identycznie to przyrządzał - ach...smak dzieciństwa:-)

cassiee -- bidulo zdrówka Ci zyczę !!! bierzesz jakies specyfiki na to przeziębienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:11

niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka oprocz tantum verde i inhalacji nie biore nic, jakos sie boje brac jakikolwiek lek zeby malenstwu nie zaszkodzic.

• Katarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka.

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:14

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Cześć :)
    Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka.
    Możliwe że nie bedziesz miała USG bo na NFZ robią je 3 razy pierwsze do 14 tyg, drugie 20 tyg i 3 30 tyg ciązy i tyle

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na przeziebienie ponoć dobra jest woda z imbirem :) W dzbanek po prostu wkroic pare plasterków imbiru, tzn.to nie jest do leczenia,ale tak profilaktycznie, smaku ta woda nie ma żadnego, jedynie delikatny zapach :) Ja tak pije i odpukać nie pamietam kiedy ostatnio byłam chora :) nawet kataru nie pamietam :)

Zabka- Babka u mnie w domu rodzinnym i dosyc czesto jest robiona bo kazdy ją uwielbia,wiec dla mnie to smak...całego zycia, nie tylko dzieciństwa :D

Co robicie dzisiaj na obiad ? bo nie mam pomysłów :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia - o kurcze, szkoda :( Ale w przyszłym tygodniu mam badanie prenatalne, więc wtedy na pewno z Mężem zobaczymy dzidziusia :) A jak będę chciała w międzyczasie jeszcze jakieś USG to pójdę na wizytę najwyżej prywatnie :P Trzeba sobie radzić :P

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie koncze barszcz ukrainski taka ochote mam, a robie pierwszy raz a na drugie lazanki z wczoraj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:55

Cassie, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi lekarka poradzila w razie jakiegos przeziebienia specyfiki prenalen, sa przeznaczone dla kobiet w ciazy i maja w swej serii krople na katar wiec Cassie nie ma co sie meczyc tylko szoruj do apteki :)

Kochana mieszkam w Niemczech. Tutaj sa inne specyfiki.

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ