X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też już piersi mniej bolą;)I mdłości chyba powoli też odpuszczają:)

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta :) ale mialam glupi sen.. ze moj Piotrek opowiadal mi jak go mama wysylala do szkoly "pakowala mi ksiazki,kanapki,piwo i codziennie nowa paczke fajek" i w tym snie bylam bardzo oburzona i mialammjechac do niej powiedziec ze jest nienormalna :p

Juhuu 11 tydzien:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?

Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidka :) Adam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje ;)

A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusie :) Super! :)

0na88, zabka11, nick nieaktualny, gagat82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?

Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidka :) Adam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje ;)

A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusie :) Super! :)
    Możliwe że rano nie masz już nic w żołądku ja też tak miałam jak wymiotowałam biorąc luteinę.
    A USG mamy dziś o tej samej porze :) więc łączę się z Tobą

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia uspokoiłaś mnie trochę, dzięki :) Powodzenia na USG :) Daj znać jak już będziesz po :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr dzisiaj!!! jupi :D

mamusia -cudny ten Twój człowieczek :)

0na88, niecierpliwa, zabka11, nick nieaktualny, mamasia, Aga89, gagat82, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile płaciłyście za to USG prenatalne czy też genetyczne?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Witam sie w 11tygodniu :D

W nocy nie zmruzylam oka od 00.30 do 3.30... najpierw katar mnie meczyl, w nosie swiszczalo i nie moglam przez to zasnac potem wydawalo mi sie ze ktos do domu sie wlamal... psychika mi chyba wysiada...

Zycze Wam milego dnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach :*

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochana piekne zdjecie :-) juz kawał czlowieka :-)
    Co do badan to dobrze jakbys o cene dowiedziala sie i w luxmedzie i w diagnostyce. Ja we wrzesniu robilam prywatnie badania po poronieniu i w diagnostyce mieli ceny o 25% nizsze niz w luxmedzie. Luxmed do cen diagnostki doklada jeszcze swoja marżę. No chyba ze masz pakiet opieki w luxmedzie to wtedy wystarczy Ci skierowanie od lekarza z luxmed i masz w ramach pakietu.

Aga dzięki :) tak tez zrobię :) spróbuję jeszcze poprosić o skierowanie, ale pytałam ginki z luxmedu i powiedziała, że mi to badanie niepotrzebne i ie będzie mnie kierować. Cenę w luxmedzie już znam teraz tylko musze jeszcze się dowiedzieć w diagnostyce :)

Aga89 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    II trymestr dzisiaj!!! jupi :D

Ekstra, u mnie w niedzielę :)

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane

u mnie mdłości rano sa nadal, piersi jednego dnia nie bolą, drugiego bolą i mam wrażenie ze sa tak napuchnięte i ciężkie, ze zaraz pękną ;-)
    wczoraj musiałam odreagować stresujący dzień, zatem wieczorem zrobiłam sobie mini spa - peelingi, maseczki na twarz i włosy, potem skrupulatne balsamowanie itp....od razu lepiej spałam.
    niestety po niedzielnym basenie znowu dopadła mnie infekcja intymna :-(- cholerstwo nie opuszcza mnie....teściowa pracuje w firmie farmaceutycznej i przyniosła mi nystatynę i od razu wczoraj wzięłam...dzięki niej już dziś czuje się nieco lepiej....
    gina mam dopiero 3 lutego ,a na wizycie tuz przed świetami tez miałam podejrzenie jakiegoś grzybka i dostałam recepte własnie na nystatyne, takze mysle ze z czystym spokojem mogę ja brac.dodatkowo wczorja dzwonili do mnie od gina ze sa wyniki mojej cytologii pobranje własnie przed siwetami i jest duzo komorek zapalnych i jutro mam odebrac sobie recepte - takze zobaczę co bede miec przepisane, bo jest to nystatyna, to nie musze wykupowac, bo mam na free;-)

zaraz dzwonię do księgowej i umówię sie na rozmowę w sprawie moich wszytskich zmian etatowych i umowy.

mamasia -- piekny dzidziołek!!!!:-)

malagosia - ja bede miała to usg teraz na wizycie prywatnej - płace za wizytę 120zł i w tym koszcie jest juz to badanie.
    ainer85 - gratulacje rozpoczęcia II trymestu!!! :-)

kasiaeN - wpsółczuje porannych wymiotów - ja dzis miałam niemal podobnie - po raz pierwszy w ciazy miałam odruch wymiotny, na szczęście na tym sie skończyło. ale mdłości i ciągłe odbijanie są codziennością.

niecierpliwa - trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badane - na perwno jest wszytsko ok! pochwal sie nam jak wrócisz!:-)

magda sz - współczuję traumatycznej podrózy, ciesz sie pobytem mamy i smakołykami w jej wykonaniu :-) odpoczywaj ile sie da :-)

Ona88- usg masz już jutro :-) pochwal sie nam fotką maluszka:-)

karolinka - twoja babka odsmazana z ogórkiem śni mi sie po nocach :-) zrobię w sobotę bo w przeciwnym razie będę musiała sobie śliniak założyć na stałe, tak mi ślinka cieknie na myśl o tym smakołyku :-) mój tato identycznie to przyrządzał - ach...smak dzieciństwa:-)

cassiee -- bidulo zdrówka Ci zyczę !!! bierzesz jakies specyfiki na to przeziębienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:11

niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka oprocz tantum verde i inhalacji nie biore nic, jakos sie boje brac jakikolwiek lek zeby malenstwu nie zaszkodzic.

• Katarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka.

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:14

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Cześć :)
    Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka.
    Możliwe że nie bedziesz miała USG bo na NFZ robią je 3 razy pierwsze do 14 tyg, drugie 20 tyg i 3 30 tyg ciązy i tyle

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na przeziebienie ponoć dobra jest woda z imbirem :) W dzbanek po prostu wkroic pare plasterków imbiru, tzn.to nie jest do leczenia,ale tak profilaktycznie, smaku ta woda nie ma żadnego, jedynie delikatny zapach :) Ja tak pije i odpukać nie pamietam kiedy ostatnio byłam chora :) nawet kataru nie pamietam :)

Zabka- Babka u mnie w domu rodzinnym i dosyc czesto jest robiona bo kazdy ją uwielbia,wiec dla mnie to smak...całego zycia, nie tylko dzieciństwa :D

Co robicie dzisiaj na obiad ? bo nie mam pomysłów :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia - o kurcze, szkoda :( Ale w przyszłym tygodniu mam badanie prenatalne, więc wtedy na pewno z Mężem zobaczymy dzidziusia :) A jak będę chciała w międzyczasie jeszcze jakieś USG to pójdę na wizytę najwyżej prywatnie :P Trzeba sobie radzić :P

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie koncze barszcz ukrainski taka ochote mam, a robie pierwszy raz a na drugie lazanki z wczoraj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:55

nick nieaktualny, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi lekarka poradzila w razie jakiegos przeziebienia specyfiki prenalen, sa przeznaczone dla kobiet w ciazy i maja w swej serii krople na katar wiec Cassie nie ma co sie meczyc tylko szoruj do apteki :)

Kochana mieszkam w Niemczech. Tutaj sa inne specyfiki.

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ