SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczeta
ale mialam glupi sen.. ze moj Piotrek opowiadal mi jak go mama wysylala do szkoly "pakowala mi ksiazki,kanapki,piwo i codziennie nowa paczke fajek" i w tym snie bylam bardzo oburzona i mialammjechac do niej powiedziec ze jest nienormalna :p
Juhuu 11 tydzien:)Cassie, Y lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?
Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidkaAdam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje
A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusieSuper!
0na88, zabka11, Cassie, gagat82, Y lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Dzień dobry!Już myślałam, że wszystko odpuszcza powoli a tu po raz pierwszy tej ciąży przywitałam się z porcelaną!Ale wydaje mi się, że kaszel wywołał ten odruch wymiotny.Bo zasiadłam przed komputerem i coś zadrapało mnie w gardle no i zaczął się sprint do toalety.Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.Bo wymiotowałam samą żółcią, choć o 22 jadłam jeszcze kolację.Czy to możliwe aby wszystko już zostało strawione?
Dziś USG o 15.00. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zobaczę fikającego dzidkaAdam idzie w końcu ze mną i też jest podekscytowany :)Może w końcu do niego dotrze, że zostanie tatą, bo póki co chyba jest bardziej przerażony i do końca sobie sprawy nie zdaje
A no i jak ten czas leci, wchodzę na forum dziś rano, patrzę a tu już październikowe mamusieSuper!
A USG mamy dziś o tej samej porzewięc łączę się z Tobą
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Witam sie w 11tygodniu
W nocy nie zmruzylam oka od 00.30 do 3.30... najpierw katar mnie meczyl, w nosie swiszczalo i nie moglam przez to zasnac potem wydawalo mi sie ze ktos do domu sie wlamal... psychika mi chyba wysiada...
Zycze Wam milego dnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach :* -
Aga89 wrote:Kochana piekne zdjecie
juz kawał czlowieka
Co do badan to dobrze jakbys o cene dowiedziala sie i w luxmedzie i w diagnostyce. Ja we wrzesniu robilam prywatnie badania po poronieniu i w diagnostyce mieli ceny o 25% nizsze niz w luxmedzie. Luxmed do cen diagnostki doklada jeszcze swoja marżę. No chyba ze masz pakiet opieki w luxmedzie to wtedy wystarczy Ci skierowanie od lekarza z luxmed i masz w ramach pakietu.
Aga dziękitak tez zrobię
spróbuję jeszcze poprosić o skierowanie, ale pytałam ginki z luxmedu i powiedziała, że mi to badanie niepotrzebne i ie będzie mnie kierować. Cenę w luxmedzie już znam teraz tylko musze jeszcze się dowiedzieć w diagnostyce
Aga89 lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane
u mnie mdłości rano sa nadal, piersi jednego dnia nie bolą, drugiego bolą i mam wrażenie ze sa tak napuchnięte i ciężkie, ze zaraz pękną
wczoraj musiałam odreagować stresujący dzień, zatem wieczorem zrobiłam sobie mini spa - peelingi, maseczki na twarz i włosy, potem skrupulatne balsamowanie itp....od razu lepiej spałam.
niestety po niedzielnym basenie znowu dopadła mnie infekcja intymna- cholerstwo nie opuszcza mnie....teściowa pracuje w firmie farmaceutycznej i przyniosła mi nystatynę i od razu wczoraj wzięłam...dzięki niej już dziś czuje się nieco lepiej....
gina mam dopiero 3 lutego ,a na wizycie tuz przed świetami tez miałam podejrzenie jakiegoś grzybka i dostałam recepte własnie na nystatyne, takze mysle ze z czystym spokojem mogę ja brac.dodatkowo wczorja dzwonili do mnie od gina ze sa wyniki mojej cytologii pobranje własnie przed siwetami i jest duzo komorek zapalnych i jutro mam odebrac sobie recepte - takze zobaczę co bede miec przepisane, bo jest to nystatyna, to nie musze wykupowac, bo mam na free;-)
zaraz dzwonię do księgowej i umówię sie na rozmowę w sprawie moich wszytskich zmian etatowych i umowy.
mamasia -- piekny dzidziołek!!!!
malagosia - ja bede miała to usg teraz na wizycie prywatnej - płace za wizytę 120zł i w tym koszcie jest juz to badanie.
ainer85 - gratulacje rozpoczęcia II trymestu!!!
kasiaeN - wpsółczuje porannych wymiotów - ja dzis miałam niemal podobnie - po raz pierwszy w ciazy miałam odruch wymiotny, na szczęście na tym sie skończyło. ale mdłości i ciągłe odbijanie są codziennością.
niecierpliwa - trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badane - na perwno jest wszytsko ok! pochwal sie nam jak wrócisz!
magda sz - współczuję traumatycznej podrózy, ciesz sie pobytem mamy i smakołykami w jej wykonaniuodpoczywaj ile sie da
Ona88- usg masz już jutropochwal sie nam fotką maluszka:-)
karolinka - twoja babka odsmazana z ogórkiem śni mi sie po nocachzrobię w sobotę bo w przeciwnym razie będę musiała sobie śliniak założyć na stałe, tak mi ślinka cieknie na myśl o tym smakołyku
mój tato identycznie to przyrządzał - ach...smak dzieciństwa:-)
cassiee -- bidulo zdrówka Ci zyczę !!! bierzesz jakies specyfiki na to przeziębienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:11
niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka. -
Katarka wrote:Cześć
Mnie ciągle męczą mdłości, przez to bardzo późno jem śniadania, bo nie mam apetytu. A jeszcze teraz coś mnie głowa boli. Jutro mam wizytę u gina, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę miała robione USG, bo chodzę z NFZ i póki co tylko na jednej wizycie miałam USG. A tak bym chciała zobaczyć maluszka. -
Dziewczyny, na przeziebienie ponoć dobra jest woda z imbirem
W dzbanek po prostu wkroic pare plasterków imbiru, tzn.to nie jest do leczenia,ale tak profilaktycznie, smaku ta woda nie ma żadnego, jedynie delikatny zapach
Ja tak pije i odpukać nie pamietam kiedy ostatnio byłam chora
nawet kataru nie pamietam
Zabka- Babka u mnie w domu rodzinnym i dosyc czesto jest robiona bo kazdy ją uwielbia,wiec dla mnie to smak...całego zycia, nie tylko dzieciństwa
Co robicie dzisiaj na obiad ? bo nie mam pomysłów -
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Mi lekarka poradzila w razie jakiegos przeziebienia specyfiki prenalen, sa przeznaczone dla kobiet w ciazy i maja w swej serii krople na katar wiec Cassie nie ma co sie meczyc tylko szoruj do apteki
Kochana mieszkam w Niemczech. Tutaj sa inne specyfiki.