WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Możliwe że nie bedziesz miała USG bo na NFZ robią je 3 razy pierwsze do 14 tyg, drugie 20 tyg i 3 30 tyg ciązy i tyle

Nie wiem jak jest teraz w PL, na NFZ w 2009roku mialam USG co miesiac, pod koniec co 2 tyg. Wszystko zalezy od lekarza.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barszczu nieprzełkne :( Pzed wigilią miałam taką chec na niego, a jak z mamą nalewałysmy do miseczek i roznosiłysmy to myslałam ze ktoś dostanie bulionówke z barszem i gratisem.. A zawsze bardzo lubiłam barszczyk..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na NFZ i miałam usg w 6w6d i 9w5d, także tak jak cassie napisała-zależy od lekarza, ja musze powiedzieć ze uwielbiam swoją gin ! Ostatnio dała mi cała paczke tabletek na mdłosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:00

Cassie lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - a domowe sposoby ??/herbata z cytryna i miodem, czosnek...może można sie vick-iem smarować????

piszecie o liczbie usg na NFZ - ja na razie chodzę pryw., teraz będę mieć trzecią wizytę, a kazdej mam usg, ale potem wskakuję na wizyty na nfz do tej samej lekarki i powiedziała mi ze na tych ona równiez na każdej robi usg.tak samo z badaniami - wszytskie które uwaza ze nalezy zrobic, zleca na nfz. pytałam zatem czym różnią sie wizyty prywatne od nfz u niej - to powiedzial ze jedynie terminem dostępności - na prywatna pierwszą czekasz kilka dni, a na funduszowa conajmniej 2 miesiące. ale ja juz wskoczę na funduszowe, to umawia co miesiac na taka wizytę.
    takze nie wiem czy ilosc usg w ciazy zalezy od woli lekarza czy od kontraktu jaki ma przychodnia z nfz.....???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Cassie - a domowe sposoby ??/herbata z cytryna i miodem, czosnek...może można sie vick-iem smarować????

piszecie o liczbie usg na NFZ - ja na razie chodzę pryw., teraz będę mieć trzecią wizytę, a kazdej mam usg, ale potem wskakuję na wizyty na nfz do tej samej lekarki i powiedziała mi ze na tych ona równiez na każdej robi usg.tak samo z badaniami - wszytskie które uwaza ze nalezy zrobic, zleca na nfz. pytałam zatem czym różnią sie wizyty prywatne od nfz u niej - to powiedzial ze jedynie terminem dostępności - na prywatna pierwszą czekasz kilka dni, a na funduszowa conajmniej 2 miesiące. ale ja juz wskoczę na funduszowe, to umawia co miesiac na taka wizytę.
    takze nie wiem czy ilosc usg w ciazy zalezy od woli lekarza czy od kontraktu jaki ma przychodnia z nfz.....???
    Sądze że dużo zależy od woli lekarza ja zaczełam chodzić na NFZ to naet skierowan na badania nie chciała dawać więc się nie męcze. wiadomo przywatnie wizyty sporo kosztują ale jestem pewna że jestem pod kontrolą.

• bosa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r :)

http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html

Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:05

niecierpliwa, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOSA - oooo przyda sie, bo o ile na imię dla dziewczynki mam kilka pomysłów, to dla chłopczyka pustka w głowie ;-)

bosa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczyny,

Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r :)

http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html

Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

Z Jakubami to racja, wśród znajomych i rodziny jest 10 Kubusiów !

bosa lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa czytalam wczoraj ten ranking ;) ale my juz dawno mamy wybrane imiona ;)

zabka radze sobie domowymi sposobami :) dziekuje :)

Robie dzisiaj te babke ziemniaczana na obiad ;) Nie wiem jak smakuje ale jestem taka osoba ktora wszystkiego musi pobrobowac.
    Barszcz kocham, uwielbiam ale na czas ciazy sobie odpuszcze. na Sylwestrz po dwoch lykach bylo mi tak niedobrze ze podziekuje ;)

bosa lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam wczoraj na fb "mjakmama" ze w ciazy leczenie wsyztskich zębów kanałowe jest refundowane. tylko sie zastanawaiam czy wówczas zakładają tylko te czarne wypełnienia i plomby?????????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smialam ostatnio jak bylismy w PL akurat na urodzinach tesciowej.
    Ciotka opowiada jak to jej wnuczka Wiktoria bawi sie z sasiadka 'zza plotu' z Wiktoria i do nich przychodzi jeszcze jedna Wiktoria z klasy... matko...

Julie za mojego dziecinstwa znalam dwie i te imiona kojarzyly mi sie z pieknymi dziewczynami a teraz tez co druga to Julia...

Kubusie, Kacpry to tez jakies zatrzesienie...

Lenka, Nadia i Nikola powoli zaczynaja pobijac Julie.
    Za duzo tego.
    Rozumiem sa to piekne imiona ale po co kierowac sie moda wiedzac ze to najpopularniejsze imiona? Potem na placu zabaw mama wola corke i 5 sie obraca...
    Za moich czasow tez bylo duzo Anny, Kasi, Malgosi - pamietam jak kolezanke kiedys zaczepil chlopak na dworcu i pyta sie ja o imie a ona mowi do niego zgadnij a on wymienia wlasnie Ania, Kasia, Gosia? A ona skad wiesz ze Gosia? A on z tekstem bo to najbardziej oklepane imiona... oczywiscie ona sie w tym momencie obrazila.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze ze w rankingu jest tez Filip hm..ja tak chce nazwac jezeli to bedzie syn,ale ja znam osobiscie jednego Filipa..nawet Filipa "ze słyszenia" nie znam hm.

Znacie Filipów ?
    I Liliany?

bosa lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianek jest w moim regionie (podkarpacie ) dużo...mi tez sie to imie podoba, ale wybiorę raczej inne...
    a Filipa mam kuzyna:-)

bosa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolinaaa znam tylko jedna Liliane , corke sasiadki w PL ale ona ma juz 12lat.
    Filipa tez znam jednego.

zabka tak, kanalowe leczenie w ciazy jest refundowane - jak to wyglada z plombami nie mam pojecia.

bosa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:15

bosa lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wałsnie mam jeden ząb kanałowy do poprawki, wymiana i odswiezenie wypełnienia-- musze sie przejsc do moejej dentyski i zapytac jak to wyglada...i co ze znieczuleniem w ciazy....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to chyba zalezy od regionu w ktorym mieszkasz.
    Hanie znam ale z rocznika '79 a tak jak mowie Lena u Kuba na Slasku w moim regione rodzinnym zatrzesienie.

niecierpliwa, maaadzik1207, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    no wałsnie mam jeden ząb kanałowy do poprawki, wymiana i odswiezenie wypełnienia-- musze sie przejsc do moejej dentyski i zapytac jak to wyglada...i co ze znieczuleniem w ciazy....

Leczylam zeba na poczatku ciazy. W zasadzie przed ciaza mialam go zatruwany i w ciazy w 5tygodniu mialam go czyszczony i wypelniany. Lekarz mnie normalnie znieczulal.
    Oczywiscie wiedzial o ciazy.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:15

Cassie lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest dużo juz Lenek, Jakubów i Mateuszów, a Hania i Helenka są w rodzinie ;-)

cassiee- dzieki za odp w sprawie dentysty. tez czytałam ze miejscowe znieczuleenie mozna podawac.

niecierpliwa, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: