SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalagosia wrote:Możliwe że nie bedziesz miała USG bo na NFZ robią je 3 razy pierwsze do 14 tyg, drugie 20 tyg i 3 30 tyg ciązy i tyle
Nie wiem jak jest teraz w PL, na NFZ w 2009roku mialam USG co miesiac, pod koniec co 2 tyg. Wszystko zalezy od lekarza.
-
Ja chodze na NFZ i miałam usg w 6w6d i 9w5d, także tak jak cassie napisała-zależy od lekarza, ja musze powiedzieć ze uwielbiam swoją gin ! Ostatnio dała mi cała paczke tabletek na mdłosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:00
Cassie lubi tę wiadomość
-
Cassie - a domowe sposoby ??/herbata z cytryna i miodem, czosnek...może można sie vick-iem smarować????
piszecie o liczbie usg na NFZ - ja na razie chodzę pryw., teraz będę mieć trzecią wizytę, a kazdej mam usg, ale potem wskakuję na wizyty na nfz do tej samej lekarki i powiedziała mi ze na tych ona równiez na każdej robi usg.tak samo z badaniami - wszytskie które uwaza ze nalezy zrobic, zleca na nfz. pytałam zatem czym różnią sie wizyty prywatne od nfz u niej - to powiedzial ze jedynie terminem dostępności - na prywatna pierwszą czekasz kilka dni, a na funduszowa conajmniej 2 miesiące. ale ja juz wskoczę na funduszowe, to umawia co miesiac na taka wizytę.
takze nie wiem czy ilosc usg w ciazy zalezy od woli lekarza czy od kontraktu jaki ma przychodnia z nfz.....??? -
zabka11 wrote:Cassie - a domowe sposoby ??/herbata z cytryna i miodem, czosnek...może można sie vick-iem smarować????
piszecie o liczbie usg na NFZ - ja na razie chodzę pryw., teraz będę mieć trzecią wizytę, a kazdej mam usg, ale potem wskakuję na wizyty na nfz do tej samej lekarki i powiedziała mi ze na tych ona równiez na każdej robi usg.tak samo z badaniami - wszytskie które uwaza ze nalezy zrobic, zleca na nfz. pytałam zatem czym różnią sie wizyty prywatne od nfz u niej - to powiedzial ze jedynie terminem dostępności - na prywatna pierwszą czekasz kilka dni, a na funduszowa conajmniej 2 miesiące. ale ja juz wskoczę na funduszowe, to umawia co miesiac na taka wizytę.
takze nie wiem czy ilosc usg w ciazy zalezy od woli lekarza czy od kontraktu jaki ma przychodnia z nfz.....??? -
Hej dziewczyny,
Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r
http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html
Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:05
niecierpliwa, gosia.b lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
bosa wrote:Hej dziewczyny,
Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r
http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html
Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrze
Z Jakubami to racja, wśród znajomych i rodziny jest 10 Kubusiów !bosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybosa czytalam wczoraj ten ranking
ale my juz dawno mamy wybrane imiona
zabka radze sobie domowymi sposobamidziekuje
Robie dzisiaj te babke ziemniaczana na obiadNie wiem jak smakuje ale jestem taka osoba ktora wszystkiego musi pobrobowac.
Barszcz kocham, uwielbiam ale na czas ciazy sobie odpuszcze. na Sylwestrz po dwoch lykach bylo mi tak niedobrze ze podziekuje
bosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie smialam ostatnio jak bylismy w PL akurat na urodzinach tesciowej.
Ciotka opowiada jak to jej wnuczka Wiktoria bawi sie z sasiadka 'zza plotu' z Wiktoria i do nich przychodzi jeszcze jedna Wiktoria z klasy... matko...
Julie za mojego dziecinstwa znalam dwie i te imiona kojarzyly mi sie z pieknymi dziewczynami a teraz tez co druga to Julia...
Kubusie, Kacpry to tez jakies zatrzesienie...
Lenka, Nadia i Nikola powoli zaczynaja pobijac Julie.
Za duzo tego.
Rozumiem sa to piekne imiona ale po co kierowac sie moda wiedzac ze to najpopularniejsze imiona? Potem na placu zabaw mama wola corke i 5 sie obraca...
Za moich czasow tez bylo duzo Anny, Kasi, Malgosi - pamietam jak kolezanke kiedys zaczepil chlopak na dworcu i pyta sie ja o imie a ona mowi do niego zgadnij a on wymienia wlasnie Ania, Kasia, Gosia? A ona skad wiesz ze Gosia? A on z tekstem bo to najbardziej oklepane imiona... oczywiscie ona sie w tym momencie obrazila.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzabka11 wrote:no wałsnie mam jeden ząb kanałowy do poprawki, wymiana i odswiezenie wypełnienia-- musze sie przejsc do moejej dentyski i zapytac jak to wyglada...i co ze znieczuleniem w ciazy....
Leczylam zeba na poczatku ciazy. W zasadzie przed ciaza mialam go zatruwany i w ciazy w 5tygodniu mialam go czyszczony i wypelniany. Lekarz mnie normalnie znieczulal.
Oczywiscie wiedzial o ciazy.