SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ja dziś zrobiłam moją pierwszą w życiu konfiturę z jagód... wyszłam przepyszna... mniam
Dziewczyny mam pytanie czy Wasze piersi są codziennie takie nabrzmiałe i ciężkie? Bo moje dziś zrobiły się lżejsze i nie takie obrzmiałe. Nadal bolą jak dotkne ale nie sa takie pełne jak jeszcze pare dni wczesniej,małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:No ja dziś zrobiłam moją pierwszą w życiu konfiturę z jagód... wyszłam przepyszna... mniam
Dziewczyny mam pytanie czy Wasze piersi są codziennie takie nabrzmiałe i ciężkie? Bo moje dziś zrobiły się lżejsze i nie takie obrzmiałe. Nadal bolą jak dotkne ale nie sa takie pełne jak jeszcze pare dni wczesniej, -
nick nieaktualnyMoje piersi nie bola tak jak na poczatku, sutki tez nie. Urosly ale nie sa tak napuchniete jak jeszcze tydzien temu.
Jedynie dlugo lezac na plecach i pozniej wstajac czuje ich ciezar.
Nie bola podczas spania dla mnie to ogromna ulga.
I przyznam ze przez te piersi zaczelam panikowac ale widze ze nie ja jedna tak mam wiec moge sie uspokoicAga89 lubi tę wiadomość
-
mnie piersi tez juz tak nie bola , pamietam ze w pracy jak schodzilam po schodach musialam jak nikt nie widzial podtrzymywac je w rekach bo tak mnie bolały. Obecnie czuje ze sa pelniejsze , kurtka nadal sie w nich nie domyka wiec rozmiar ten sam ale dolegliwosci ustaly.
Ja najbardziej sie martwie ze od poczatku ciazy nie zauwazylam wlasciwie czestomoczu , zalatwiam sie tak jak przed ciaza nie widze roznicy - jeszcze dwa dni i sie wszystkiego dowiem
Gofra z bita smietana i owocami - matko ! zamorduje was , caly czas o nim myslemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lmamasia wrote:
Gianna88 mi lekarz dziś powiedział, że nie powinno się robić za często usg, ale nie ma jakiś uzasadnionych przesłanek, więc chyba powiedział tak dla zasady
Paula_071 doktor całkiem ok. Co prawda bardzo raziło mnie to, że w gabinecie mocno było czuć papierosy, a ja jako niepaląca i do tego teraz jeszcze z wyczulonym węchem od razu poczułam i to dość intensywnie. Nie sprawia wrażenia bardzo sympatycznego, rzeczowo, rach-ciach a nie jakieś pitu-pitu, ale jest konkretny i widać, że ma wiedzę. Podczas badania wszystko precyzyjnie pomierzył - kość nosową, przezierność, długość Maluszka, sprawdził narządy oraz bicie serca dziecka. A dodatkowo przełączył obraz na 3d i zrobił kilka fotek w tym wymiarze. W sumie cyknął 8 fotek dziecku, 3 w trójwymiarze i 5 standardowych. Myślę, że będziesz zadowolona, ja byłam, bo zastanawiałam się nad takim usg, ale w późniejszym etapie ciąży, ale szkoda było mi wydawać dodatkowo kasę, a tak to mam z pakietu luxmedudzięki za info o cmv, mój lekarz do którego chodzę prywatnie (chodzę i prywatnie i na luxmed ze względu na terminy i wygodę) polecił mi zrobienie tego, a jak pytałam bna ostatniej wizycie w luxmedzie to lekarka mi powiedziała, że to niepotrzebne. Miałam nadzieję, że mnie skieruje, a tak to będę musiała osobno zapłacić. Na stronie nie ma w cenniku uwzględnionego kosztu a zapomniałam dziś o to zapytać. Nie orientujesz się może ile kosztuje igg i igm dla cmv? Ty chodzisz tylko na luxmed czy jeszcze dodatkowo z dzidzią?
Dobrej nocki :*
Ja też słyszałam od gina, że nie powinno się robić za często usg - takie chuchanie na zimno.
Wielkie dzięki za streszczenie:) Lubię konkretnych ludzi, więc powinien mi podpasywać. Fajnie, że robi od razu 3D. Jeśli chodzi o CMV to umów się do innego lekarza albo do położnej, ona też może wystawiać skierowania. Moja bratowa chodziła do lekarza poza luxmedem, a do położnej po skierowania na badania które zlecił jej zewnętrzny lekarz. Sprawdź czy masz to w ramach pakietu. Jeśli nie, to nie polecam robienia badań w luxmdzie, mają strasznie wysokie ceny. Najtaniej jest w Diagnostyce np. na Traugutta i ponoć w szpitalu na Borowskiej (ale tego nie sprawdziłam, słyszałam tylko od lekarzy i znajomej). Diagnostyka ma ten plus, że jeśli wyrobisz sobie kartę stałego klienta;) która jest bezpłatna to masz jeszcze dodatkowo 5% zniżki i dostęp do badań przez internet, nawet tych wstecz zlecanych przez przychodnie NZF czy luxmed, bo we Wrocławiu 90% badań jest podzlecanych właśnie do Diagnostyki. I nawet jak robisz badanie np. w luxmedzie to dużo szybciej zobaczysz wyniki właśnie na stronie Diagnostyki.
Gosia.B - ja też dzisiaj pierwszy raz kupiłam spodnie ciążowe. Tak mi się wbijał guzik z jeansów podczas prowadzenia samochodu, że musiałam zahaczyć o h&m.
MałaMyszka - ja też trzymam się za piersi jak wstaję w nocy bez stanika:)
ps. ja też nigdy nie jadłam babki ziemniaczanejgosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
kochane
dziekiuje za kciuki - pomogły!
moja rozmowa z szefem przebiegla po moejj mysli.
pogratulował, zgodził sie na zmianę etatu i wynagrodzenia, dał mi wolną rękę w tych kwestiach - mam sie spotkac z ksiegowa i wsztsko podopinac - takze jutro lub w piatek omawaim wszytsko z ksiegową i potem odetchnę juz z ulgą.
pozniej was poczytam, naskrobałyscie masakrycznie duzo - terazmusz ejechac odebrac córę z balu karnawaoowego w szkoleKasiaeN., Aga89, lys, sylwucha89, Cassie, gosia.b, mamasia, 0na88, Meggi31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula dzięki za info. Napisałam do luxmedu jakie mają ceny, bo na stronie w cenniku nie znalazłam cmv, a jak coś to widzę, że też diagnostyka jest w kilku miejscach koło mnie to zobaczę
Zabka11 a widzisz... nie trzeba było tak się strachać
Aaa... obiecałam Wam pokazać wczorajsze foto maluszka (nie wiem jak inaczej wtawić, więc podaję namiar):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5e7fec43b4c4a7.html
0na88, lys, Y, Kkarolinaaaa, gagat82, małaMyszka, ainer85, zabka11, Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość
-
mamasia super zdjecie , gratuluje
jestesmy na tym samym etapie ciazy - wiec patrzylam jak na "swoje"
ja juz nie moge sie doczekac piatku i USG , niesamowity przeskok z widoku samego serduszka na widok malego czlowieczka.
Dobranoc dziewczyny.mamasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po całym dniu. Nie było lekko o 4 pobudka o 7 myślałam że zwymiotuje żołądek. Później 4 godz jazda busem, tak nas wytrzeslo ze masakra, na postoju musiałam zwymiotowac. Warto było to przejść dla mamusiowego rosołu
spałam od 17 do 20 a teraz kokosze się z moją kochana sunia
i tak do niedzieli.
Ciesze się z udanych wizyt i rozmówCassie lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Paula dzięki za info. Napisałam do luxmedu jakie mają ceny, bo na stronie w cenniku nie znalazłam cmv, a jak coś to widzę, że też diagnostyka jest w kilku miejscach koło mnie to zobaczę
Zabka11 a widzisz... nie trzeba było tak się strachać
Aaa... obiecałam Wam pokazać wczorajsze foto maluszka (nie wiem jak inaczej wtawić, więc podaję namiar):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5e7fec43b4c4a7.html
Kochana piekne zdjeciejuz kawał czlowieka
Co do badan to dobrze jakbys o cene dowiedziala sie i w luxmedzie i w diagnostyce. Ja we wrzesniu robilam prywatnie badania po poronieniu i w diagnostyce mieli ceny o 25% nizsze niz w luxmedzie. Luxmed do cen diagnostki doklada jeszcze swoja marżę. No chyba ze masz pakiet opieki w luxmedzie to wtedy wystarczy Ci skierowanie od lekarza z luxmed i masz w ramach pakietu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 22:59