SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ja dziś zrobiłam moją pierwszą w życiu konfiturę z jagód... wyszłam przepyszna... mniam

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze piersi są codziennie takie nabrzmiałe i ciężkie? Bo moje dziś zrobiły się lżejsze i nie takie obrzmiałe. Nadal bolą jak dotkne ale nie sa takie pełne jak jeszcze pare dni wczesniej,
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Codziennie jak wstaję do toalety to trzymam je jak idę. Są takie ciężkie, że muszę je podtrzymywać. Poza tym brodawki swędzą mnie jak dzikie podobno smarowanie wazeliną daje efekty, więc zaczęłam od dzisiaj.Aga89 wrote:No ja dziś zrobiłam moją pierwszą w życiu konfiturę z jagód... wyszłam przepyszna... mniam

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze piersi są codziennie takie nabrzmiałe i ciężkie? Bo moje dziś zrobiły się lżejsze i nie takie obrzmiałe. Nadal bolą jak dotkne ale nie sa takie pełne jak jeszcze pare dni wczesniej, -
nick nieaktualnyMoje piersi nie bola tak jak na poczatku, sutki tez nie. Urosly ale nie sa tak napuchniete jak jeszcze tydzien temu.
Jedynie dlugo lezac na plecach i pozniej wstajac czuje ich ciezar.
Nie bola podczas spania dla mnie to ogromna ulga.
I przyznam ze przez te piersi zaczelam panikowac ale widze ze nie ja jedna tak mam wiec moge sie uspokoic
Aga89 lubi tę wiadomość
-
mnie piersi tez juz tak nie bola , pamietam ze w pracy jak schodzilam po schodach musialam jak nikt nie widzial podtrzymywac je w rekach bo tak mnie bolały. Obecnie czuje ze sa pelniejsze , kurtka nadal sie w nich nie domyka wiec rozmiar ten sam ale dolegliwosci ustaly.
Ja najbardziej sie martwie ze od poczatku ciazy nie zauwazylam wlasciwie czestomoczu , zalatwiam sie tak jak przed ciaza nie widze roznicy - jeszcze dwa dni i sie wszystkiego dowiem
Gofra z bita smietana i owocami - matko ! zamorduje was , caly czas o nim mysle
małaMyszka lubi tę wiadomość

-
lmamasia wrote:
Gianna88 mi lekarz dziś powiedział, że nie powinno się robić za często usg, ale nie ma jakiś uzasadnionych przesłanek, więc chyba powiedział tak dla zasady
Paula_071 doktor całkiem ok. Co prawda bardzo raziło mnie to, że w gabinecie mocno było czuć papierosy, a ja jako niepaląca i do tego teraz jeszcze z wyczulonym węchem od razu poczułam i to dość intensywnie. Nie sprawia wrażenia bardzo sympatycznego, rzeczowo, rach-ciach a nie jakieś pitu-pitu, ale jest konkretny i widać, że ma wiedzę. Podczas badania wszystko precyzyjnie pomierzył - kość nosową, przezierność, długość Maluszka, sprawdził narządy oraz bicie serca dziecka. A dodatkowo przełączył obraz na 3d i zrobił kilka fotek w tym wymiarze. W sumie cyknął 8 fotek dziecku, 3 w trójwymiarze i 5 standardowych. Myślę, że będziesz zadowolona, ja byłam, bo zastanawiałam się nad takim usg, ale w późniejszym etapie ciąży, ale szkoda było mi wydawać dodatkowo kasę, a tak to mam z pakietu luxmedu
dzięki za info o cmv, mój lekarz do którego chodzę prywatnie (chodzę i prywatnie i na luxmed ze względu na terminy i wygodę) polecił mi zrobienie tego, a jak pytałam bna ostatniej wizycie w luxmedzie to lekarka mi powiedziała, że to niepotrzebne. Miałam nadzieję, że mnie skieruje, a tak to będę musiała osobno zapłacić. Na stronie nie ma w cenniku uwzględnionego kosztu a zapomniałam dziś o to zapytać. Nie orientujesz się może ile kosztuje igg i igm dla cmv? Ty chodzisz tylko na luxmed czy jeszcze dodatkowo z dzidzią?
Dobrej nocki :*
Ja też słyszałam od gina, że nie powinno się robić za często usg - takie chuchanie na zimno.
Wielkie dzięki za streszczenie:) Lubię konkretnych ludzi, więc powinien mi podpasywać. Fajnie, że robi od razu 3D. Jeśli chodzi o CMV to umów się do innego lekarza albo do położnej, ona też może wystawiać skierowania. Moja bratowa chodziła do lekarza poza luxmedem, a do położnej po skierowania na badania które zlecił jej zewnętrzny lekarz. Sprawdź czy masz to w ramach pakietu. Jeśli nie, to nie polecam robienia badań w luxmdzie, mają strasznie wysokie ceny. Najtaniej jest w Diagnostyce np. na Traugutta i ponoć w szpitalu na Borowskiej (ale tego nie sprawdziłam, słyszałam tylko od lekarzy i znajomej). Diagnostyka ma ten plus, że jeśli wyrobisz sobie kartę stałego klienta;) która jest bezpłatna to masz jeszcze dodatkowo 5% zniżki i dostęp do badań przez internet, nawet tych wstecz zlecanych przez przychodnie NZF czy luxmed, bo we Wrocławiu 90% badań jest podzlecanych właśnie do Diagnostyki. I nawet jak robisz badanie np. w luxmedzie to dużo szybciej zobaczysz wyniki właśnie na stronie Diagnostyki.
Gosia.B - ja też dzisiaj pierwszy raz kupiłam spodnie ciążowe. Tak mi się wbijał guzik z jeansów podczas prowadzenia samochodu, że musiałam zahaczyć o h&m.
MałaMyszka - ja też trzymam się za piersi jak wstaję w nocy bez stanika:)
ps. ja też nigdy nie jadłam babki ziemniaczanej
gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
kochane
dziekiuje za kciuki - pomogły!
moja rozmowa z szefem przebiegla po moejj mysli.
pogratulował, zgodził sie na zmianę etatu i wynagrodzenia, dał mi wolną rękę w tych kwestiach - mam sie spotkac z ksiegowa i wsztsko podopinac - takze jutro lub w piatek omawaim wszytsko z ksiegową i potem odetchnę juz z ulgą.
pozniej was poczytam, naskrobałyscie masakrycznie duzo - terazmusz ejechac odebrac córę z balu karnawaoowego w szkole
KasiaeN., Aga89, lys, sylwucha89, Cassie, gosia.b, mamasia, 0na88, Meggi31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula dzięki za info. Napisałam do luxmedu jakie mają ceny, bo na stronie w cenniku nie znalazłam cmv, a jak coś to widzę, że też diagnostyka jest w kilku miejscach koło mnie to zobaczę

Zabka11 a widzisz... nie trzeba było tak się strachać
Aaa... obiecałam Wam pokazać wczorajsze foto maluszka (nie wiem jak inaczej wtawić, więc podaję namiar):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5e7fec43b4c4a7.html
0na88, lys, Y, Kkarolinaaaa, gagat82, małaMyszka, ainer85, zabka11, Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość
-
mamasia super zdjecie , gratuluje
jestesmy na tym samym etapie ciazy - wiec patrzylam jak na "swoje"
ja juz nie moge sie doczekac piatku i USG , niesamowity przeskok z widoku samego serduszka na widok malego czlowieczka.
Dobranoc dziewczyny.
mamasia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Jestem po całym dniu. Nie było lekko o 4 pobudka o 7 myślałam że zwymiotuje żołądek. Później 4 godz jazda busem, tak nas wytrzeslo ze masakra, na postoju musiałam zwymiotowac. Warto było to przejść dla mamusiowego rosołu
spałam od 17 do 20 a teraz kokosze się z moją kochana sunia
i tak do niedzieli.
Ciesze się z udanych wizyt i rozmów
Cassie lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Paula dzięki za info. Napisałam do luxmedu jakie mają ceny, bo na stronie w cenniku nie znalazłam cmv, a jak coś to widzę, że też diagnostyka jest w kilku miejscach koło mnie to zobaczę

Zabka11 a widzisz... nie trzeba było tak się strachać
Aaa... obiecałam Wam pokazać wczorajsze foto maluszka (nie wiem jak inaczej wtawić, więc podaję namiar):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5e7fec43b4c4a7.html
Kochana piekne zdjecie
juz kawał czlowieka 
Co do badan to dobrze jakbys o cene dowiedziala sie i w luxmedzie i w diagnostyce. Ja we wrzesniu robilam prywatnie badania po poronieniu i w diagnostyce mieli ceny o 25% nizsze niz w luxmedzie. Luxmed do cen diagnostki doklada jeszcze swoja marżę. No chyba ze masz pakiet opieki w luxmedzie to wtedy wystarczy Ci skierowanie od lekarza z luxmed i masz w ramach pakietu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 22:59

3500g 55cm