SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo na suwaczku mam wiek ciazy z usg ktory 2 razy mi sie potwierdził, na 1 usg wyszła ciążą tydzień starsza i na wczorajszym też tak samo, wiec gin.powiedziała zeby tego się trzymać, a na liście mam date porodu według OM
Nie martw sie o te samopoczucie, ja tez od paru dni czuje sie duzo lepiej, no a wczoraj byłam na usg i jak to gin powiedziała "dorodny dzieciaczek"i powiedziaała ze wkraczam juz w etap ciąży gdzie te dolegliwosci mają prawo juz zanikac
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkarolinaaa uspokoilas mnie
U mnie dla odmiany na suwaczku data wg OM, wg owulacji wychodzi dzien pozniej (skomplikowane to), test wyszedl mi pozytywny 10dpo a na pierwszym USG ciaza tydzien mlodsza i data na 26.08.
To sa tylko orientacyjne daty. Jestem ciekawa jaka date pokaze 09.02. nie moge sie doczekac. -
nick nieaktualny
-
Gagat super wiesci!!!
W kwestii zup to przyłączam się do grona zwolenniczekoj to mi najbardziej smakuje
na przestrzeni dwóch tygodni pomidorówka, rosołek, krupnik, gulaszowa, żurek
a teraz mi zrobiłyście smaka na ogórkową, ale pierw muszę spałaszować swój garnczek żurku, którego wczoraj nagotowałam
gagat82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie spokojnie kochana ! Wcześniej czytałam statystyki- ryzyko poronienia zanim zostanie stwierdzone fhr wynosi ok 15-20%, po tym jak zostanie potwierdzone fhr wynosi ok 4% i wraz z wiekiem ciazy maleje, najwięcej poronień jest do 9tc, potem jest ich znacząco mniej, czyli najczęstszymi przyczynami poronień sa puste jaja,pozamaciczna,serduszko nie zacznie bic. Wiec trzeba sie uspokoić, cieszyc sie momentem na ktory czekałysmy i czekac na nasze piekne,zdrowe bobasy
Aga89, Cassie, bosa, lys, gagat82 lubią tę wiadomość
-
Wiecie zastanawiam się czy może pogoda albo inne zjawiska atmosferyczne (ciśnienie) nie ma wpływu na odczuwanie Naszych ciąż... ja dziś od rana też jakoś zaniepokojona jestem czy wszystko jest dobrze bo też mam wrażenie że za dobrze się czuje....
To już któryś raz jest tak że są dni kiedy większość z nas się zamartwia w tym samym czasie a za pare dni obawy znikają
Mam nadzieje że przed Nami wszystkim już tylko dobre wieścimałaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:A u mnie dziś naleśniki ze szpinakiem
Do tego od paru dni mam mega parcie na nabiał, mleko i twarożek ze szcypiorkiem to mogłabym wcinać na okrągło... do tego serki topione i żółte... chyba mój organizm ma zwiększone zapotrzebowanie teraz na wapń
Ostatnio zauważyłam, że mam potrzebę na serki, sery, mleko, maślanki itp. Kupiłam sobie dzisiaj pyszną, pachnącą szynkę, może na kolację zrobię mega kanapki i wciągnę ze smakiem z serek pomidorkiem i świeżym ogóreczkiem...Aga89, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalaMyszka jeszcze chyba na nia za wczesnie.
Sery serki mleko ogolnie nabial moge jesc tonami bez ograniczen
Warzywa tylko pomidory i ogorki przelkne.
Kkarolinaaaa wiem ale ile razy juz sie slyszalo ze serduszko bilo i nagle koniec... dopoki nie bede widziala na usg za 2tyg ze wszystko jest ok to pewnie nie bede spokojna.
Aga jest to mozliwe.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej kochane,
pół godziny Was nadrabiałam
Gagat gratuluję wizyty- Super!
Ja dziś ulepiłam z teściową ok 500 pierogów z mięsem, których oczywiście do tej pory nie tknęłam - wolałam żurek, choć i tak nie zjadłam do końca bo zaczęły się mdłości...
Jeśli chodzi o moje zachcianki to mogłabym jeść chipsy cały czas, najlepiej solonea przed głodem ratują mnie tylko banany
Miałam dziś cudowny sen - śnił mi się słodki chłopczyk w nosidełku, który był moim dzieckiem. Jechałam mu kupić nowe śpioszki
Kupiłam dziś pierwsze ciążowe legginsy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:19
małaMyszka, Cassie, bosa, lys, mamasia, gagat82 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Za mna jeszcze kapusniak chodzi
tylko obawiam sie ze rodzinka tego nie strzyma
zazwyczaj jemy wiecej miesa i salatek a nie kwasne zupy.
bosa lubi tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Miałam dziś cudowny sen - śnił mi się słodki chłopczyk w nosidełku, który był moim dzieckiem. Jechałam mu kupić nowe śpioszki
Może to był sen proroczy:) ja pamiętam, ze w pierwszej ciąży do 7 miesiąca do brzucha mówiłam Marysia, bo gin w 20 tyg zasugerował, ze może być dziewczynka..ale w snach zawsze rodziłam, karmiłam albo przytulałam synka:) i jak się później okazało Marysia była Piotrusiem:)małaMyszka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja też chcę pierogi jagodowe albo truskawkowe mniam mniam
małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."