SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTroszke zmodyfikowalam przepis, nie mialam skwarek to podsmazylam boczek z cebulka i czosnkiem
Skosztowalam tak palcem i poki co smakowite, zobaczymy jak sie upieczejeszcze 45minut
Tez mam problemy ze snem. Zasypiam bez problemu ale jak juz sie na siku obudze to koniec, z boku na bok... Jestem tym zmeczona.
Fasolke po bretonsku tez bym chetnie zjadlauwielbiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySana prosila o przypomnienie ze jesli ktoras z Was chce dolaczyc do Naszej tajnej grupy na facebooku to wyslijcie jej zaproszenie do przyjaciolek a potem w wiadomosci namiary na Waszego facebooka
Grupa jest tajna nikt nic nie widzi co piszemy i ze wogule taka grupa istnieje.
-
Cześć dziewczyny!My od zawsze chcieliśmy Leona i Anastazję, a teraz już wiemy,że będzie Leoś
)) Ale powiem Wam szczerze, że w moich rejonach skąd pochodzę (dolnośląskie) to bardzo rzadkie imię i dlatego jestem zdziwiona,że tak wiele z nas myśli o tym imieniu.
Cassie- mówisz,że w DE Leon popularny?,bo my teraz tam mieszkamy, to będzie kolejny Leoś.
Małagosia- ja za prenatalne płaciłam 230zł usg a test PAPPA kosztował 240zł,ale w rezultacie go nie zrobiłam.
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
U mnie w pracy (Wrocław) i w rodzinie mają praktycznie same Liliany, Kornelie (nawet pan od rolet który był ostatnio u nas, mówił że urodziła mu się córka Kornelia), Niny, Filipy i Marcele. Mój mąż wymyślił, żeby nasze dziecko miało inicjały M.M. więc zawęża nam się pole manewru wśród imion.
Mam taki kaszel, że szok... Byłam u laryngologa, przypisał mi antybiotyk. Teściu mnie osłuchał i mówi, że mam czyste oskrzela i płuca i nie ma co się faszerować. Wzięłam kompa do domu i pracuję dzisiaj i jutro zdalnie.
Zapisaliśmy dzisiaj nasze przyszłe dziecko do przedszkola. Namówiła nas męża bratowa, mówiąc że jest cyrk i ludzie którzy PLANUJĄ dziecko już zapisują do przedszkoli. I tak nasze dziecko jest już 12 na liście (na 50 miejsc). Jeszcze nie wiemy co zrobimy z bobo jak będzie miało rok, ale dobrze, że jest chociaż dla niego miejsce jak będzie miał 3 lata:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mmm fasolkę po bretońsku też bym zjadła
Babkę ziemniaczaną też muszę zrobić, bo nigdy jej nie próbowałam - zrobiłyście mi smaka
U mnie dziś pieczarkowa i filet z indyka
Mi się spodobało imię Leon jak w serialu "Usta usta" nazwali tak dziecko
Ale jednak jeśli chodzi o imiona męskie to będzie Szymonek lun Krystianek, a dziewczynka chyba Alicja, ale jeszcze nie na 100%
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 piszesz powaznie o tym przedszkolu ? słyszalam ze wszedzie sa cyrki z zapisaniem dziecka , ale zeby zapisywac nienarodzone dziecko - jestem w szoku.
Ja tez od początku ciązy mam przeczucie ze bede miała dziewczynke , i tak z męzem rozważamy pomiędzy Mają a Amelią - chcemy coś krótkiego gdyż nazwisko będzie długie. Jezeli bedzię chlopak to dopiero bedziemy sie rozgladac za imieniem.
-
nick nieaktualny
-
Poważnie z przedszkolem. Moja bratowa 3 miesiące szukała miejsca dla małego w żłobku i nie było nigdzie miejsca, nawet w prywatnym. 2 tygodnie temu zwolniło się jedno miejsce, co prawda ani blisko domu ani po drodze do pracy, ale bez chwili wahania zapłacili i zostawili dziecko na 2h żeby się przyzwyczaiło. Dobrze, że moja bratowa miała prawie 4 miesiące zaległego urlopu po macierzyńskim to mogła z małym posiedzieć jak nie było co z nim zrobić.
U mnie też pieczarkowa:) Teściu lubi, więc to pod niego, bo zaraz przychodzi z inhalatorem dla mnie.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
małaMyszka wrote:Dziewczyny która widzi już linea nigra? Czekam na nią, ciągle zaglądam czy jest... Od którego tyg. można ją zaobserwować?
Ja mam od 5-6 tygodnia ciążycały czas jest delikatnie widoczna sama się dziwiłam że tak wcześnie, ale bardzo ją lubię we wcześniejszych ciążach nie wyszła więc przyjęliśmy z mężem że to dobry znak
-
Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Babki nigdy nie jadłam ale chyba się skuszęja dzisiaj obiadu nie gotowałam bo dostałam od teściowej żurek i krokiety z pieczarkami
Nasze dzieciątko chyba pozostanie bez imienia bo nie możemy się dogadać. Mój M dziewczynkę chce nazwać Sonia albo Lena ja chcę Nadię albo Kalinę ja chłopczyka chcę Wojtek a mój typu swojego jeszcze nie mam ale Wojtek mu się nie podoba i bądź tu mądrymałaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Hej dziewczyny,
Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r
http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html
Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrze
A najdziwniejsze imiona poprzedniego roku, zatwierdzone przez USC?
Żyraf, Mrówka, Jarzyna i Myszon
I tak, spełnił się też sen Stanisława Barei – jedną z dziewczynek urodzonych w 2014 roku nazwano ...Tradycja
źródło: http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/jan-i-zofia-najpopularniejsze-imiona-w-2014-roku/cesg7
Może któraś z nas się odważy?
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:no wałsnie mam jeden ząb kanałowy do poprawki, wymiana i odswiezenie wypełnienia-- musze sie przejsc do moejej dentyski i zapytac jak to wyglada...i co ze znieczuleniem w ciazy....
-
Cześć dziewczyny
Kiepsko się ostatnio czułam dlatego mało mnie tu na belly. Nie dam rady nadrobić zaległości ale postaram się jak najczęściej już zaglądać.
Coś ważnego mnie ominęło?
Przypominam o naszej grupie na fb, która jeszcze do nas nie dołączyła? Zapraszamy. Grupa jest tajna także spokojnie, nikt prócz nas jej nie widzi
Wczoraj zaczęłam drugi trymestr, ale ten czas leci ♡ buziaki!lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Hej
Jestem już po USG i wszystko jest w porządku :)Dzidziuś na początku fikał a potem się troszkę zmęczył ;)Adam nadzorował całe badanie, widział rączki, nóżki, kręgosłup, serduszko no i jest zachwycony, że mógł to wszystko zobaczyć :)Pani doktor powiedziała, że jej się wszystko podoba tylko mam małego krwiaczka, ale powinien się sam wchłonąć.Mam nadzieję, ze to nic złego.No i wyniki badań też w porządku. Także jestem zadowolona, pozostaje mi odetchnąć, zacząć cieszyć się ciążą i czekać do 05.02 na prenatalne. Wierzę, ze po nich też okaże się, że wszystko w porządku z naszym dzidziusiem
A chciałam zapytać jak można dostać się do fejsbukowej grupy?Kkarolinaaaa, gagat82, Y, lys, Cassie, gosia.b, małaMyszka, 0na88, mamasia, Sana, Maniuś lubią tę wiadomość