X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze moze b6c bez marchewki:) ja nigdy nie dodaje :p ale cebulka koniecznie:)

Ciesze sie ze was zainspirowalam podlaskim przysmakiem!:)

Cassie lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke zmodyfikowalam przepis, nie mialam skwarek to podsmazylam boczek z cebulka i czosnkiem ;)
    Skosztowalam tak palcem i poki co smakowite, zobaczymy jak sie upiecze ;) jeszcze 45minut ;)

Tez mam problemy ze snem. Zasypiam bez problemu ale jak juz sie na siku obudze to koniec, z boku na bok... Jestem tym zmeczona.

Fasolke po bretonsku tez bym chetnie zjadla :) uwielbiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś królują gołąbki! Mniam :) Babkę też bym zjadła, a do tego kefir z koperkiem

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana prosila o przypomnienie ze jesli ktoras z Was chce dolaczyc do Naszej tajnej grupy na facebooku to wyslijcie jej zaproszenie do przyjaciolek a potem w wiadomosci namiary na Waszego facebooka ;)
    Grupa jest tajna nikt nic nie widzi co piszemy i ze wogule taka grupa istnieje.

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!My od zawsze chcieliśmy Leona i Anastazję, a teraz już wiemy,że będzie Leoś :))) Ale powiem Wam szczerze, że w moich rejonach skąd pochodzę (dolnośląskie) to bardzo rzadkie imię i dlatego jestem zdziwiona,że tak wiele z nas myśli o tym imieniu.
    Cassie- mówisz,że w DE Leon popularny?,bo my teraz tam mieszkamy, to będzie kolejny Leoś.
    Małagosia- ja za prenatalne płaciłam 230zł usg a test PAPPA kosztował 240zł,ale w rezultacie go nie zrobiłam.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy (Wrocław) i w rodzinie mają praktycznie same Liliany, Kornelie (nawet pan od rolet który był ostatnio u nas, mówił że urodziła mu się córka Kornelia), Niny, Filipy i Marcele. Mój mąż wymyślił, żeby nasze dziecko miało inicjały M.M. więc zawęża nam się pole manewru wśród imion.

Mam taki kaszel, że szok... Byłam u laryngologa, przypisał mi antybiotyk. Teściu mnie osłuchał i mówi, że mam czyste oskrzela i płuca i nie ma co się faszerować. Wzięłam kompa do domu i pracuję dzisiaj i jutro zdalnie.

Zapisaliśmy dzisiaj nasze przyszłe dziecko do przedszkola. Namówiła nas męża bratowa, mówiąc że jest cyrk i ludzie którzy PLANUJĄ dziecko już zapisują do przedszkoli. I tak nasze dziecko jest już 12 na liście (na 50 miejsc). Jeszcze nie wiemy co zrobimy z bobo jak będzie miało rok, ale dobrze, że jest chociaż dla niego miejsce jak będzie miał 3 lata:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm fasolkę po bretońsku też bym zjadła :) Babkę ziemniaczaną też muszę zrobić, bo nigdy jej nie próbowałam - zrobiłyście mi smaka :)

U mnie dziś pieczarkowa i filet z indyka :)

Mi się spodobało imię Leon jak w serialu "Usta usta" nazwali tak dziecko :)
    Ale jednak jeśli chodzi o imiona męskie to będzie Szymonek lun Krystianek, a dziewczynka chyba Alicja, ale jeszcze nie na 100% :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 piszesz powaznie o tym przedszkolu ? słyszalam ze wszedzie sa cyrki z zapisaniem dziecka , ale zeby zapisywac nienarodzone dziecko - jestem w szoku.

Ja tez od początku ciązy mam przeczucie ze bede miała dziewczynke , i tak z męzem rozważamy pomiędzy Mają a Amelią - chcemy coś krótkiego gdyż nazwisko będzie długie. Jezeli bedzię chlopak to dopiero bedziemy sie rozgladac za imieniem.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam zdradze imiona jak bede znala plec ;) poki co sa stale i niezmienne juz od lat ;)

Z przedszkolami to chyba wszedzie jest cyrk...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie z przedszkolem. Moja bratowa 3 miesiące szukała miejsca dla małego w żłobku i nie było nigdzie miejsca, nawet w prywatnym. 2 tygodnie temu zwolniło się jedno miejsce, co prawda ani blisko domu ani po drodze do pracy, ale bez chwili wahania zapłacili i zostawili dziecko na 2h żeby się przyzwyczaiło. Dobrze, że moja bratowa miała prawie 4 miesiące zaległego urlopu po macierzyńskim to mogła z małym posiedzieć jak nie było co z nim zrobić.
    U mnie też pieczarkowa:) Teściu lubi, więc to pod niego, bo zaraz przychodzi z inhalatorem dla mnie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka ziemniaczana - pychota!!! Bede czesciej robila :)

Kkarolinaaaa, Aga89 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze smakuje :) ja właśnie zjadłam kurczaka z rożna :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny która widzi już linea nigra? Czekam na nią, ciągle zaglądam czy jest... Od którego tyg. można ją zaobserwować?

Ja mam od 5-6 tygodnia ciąży :) cały czas jest delikatnie widoczna sama się dziwiłam że tak wcześnie, ale bardzo ją lubię we wcześniejszych ciążach nie wyszła więc przyjęliśmy z mężem że to dobry znak :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Babki nigdy nie jadłam ale chyba się skuszę :) ja dzisiaj obiadu nie gotowałam bo dostałam od teściowej żurek i krokiety z pieczarkami :)

Nasze dzieciątko chyba pozostanie bez imienia bo nie możemy się dogadać. Mój M dziewczynkę chce nazwać Sonia albo Lena ja chcę Nadię albo Kalinę ja chłopczyka chcę Wojtek a mój typu swojego jeszcze nie mam ale Wojtek mu się nie podoba i bądź tu mądry

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moze czy mozna uzywac pasty cynkowej? Cera mi sie psuje..chyba to kobietka siedzi mi w brzuchi:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczyny,

Jakby któraś z Was nie miała jeszcze pomysłu na imię dla dzieciątka to przesyłam ranking najpopularniejszych imion w 2014r :)

http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/ciekawostki/najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html

Niecierpliwa trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

A najdziwniejsze imiona poprzedniego roku, zatwierdzone przez USC?

Żyraf, Mrówka, Jarzyna i Myszon

I tak, spełnił się też sen Stanisława Barei – jedną z dziewczynek urodzonych w 2014 roku nazwano ...Tradycja :)

źródło: http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/jan-i-zofia-najpopularniejsze-imiona-w-2014-roku/cesg7

Może któraś z nas się odważy :P?

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    no wałsnie mam jeden ząb kanałowy do poprawki, wymiana i odswiezenie wypełnienia-- musze sie przejsc do moejej dentyski i zapytac jak to wyglada...i co ze znieczuleniem w ciazy....
    Ja miałam w 7 tc kanałówkę i znieczulenie miałam podawane normalnie. Tylko rtg mi nie robili, więc troszkę więcej niż standardowo bym chodziła musiałam się nachodzić :)

bzkxskf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Kiepsko się ostatnio czułam dlatego mało mnie tu na belly. Nie dam rady nadrobić zaległości ale postaram się jak najczęściej już zaglądać.
    Coś ważnego mnie ominęło? :)

Przypominam o naszej grupie na fb, która jeszcze do nas nie dołączyła? Zapraszamy. Grupa jest tajna także spokojnie, nikt prócz nas jej nie widzi :)

Wczoraj zaczęłam drugi trymestr, ale ten czas leci ♡ buziaki!

lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem już po USG i wszystko jest w porządku :)Dzidziuś na początku fikał a potem się troszkę zmęczył ;)Adam nadzorował całe badanie, widział rączki, nóżki, kręgosłup, serduszko no i jest zachwycony, że mógł to wszystko zobaczyć :)Pani doktor powiedziała, że jej się wszystko podoba tylko mam małego krwiaczka, ale powinien się sam wchłonąć.Mam nadzieję, ze to nic złego.No i wyniki badań też w porządku. Także jestem zadowolona, pozostaje mi odetchnąć, zacząć cieszyć się ciążą i czekać do 05.02 na prenatalne. Wierzę, ze po nich też okaże się, że wszystko w porządku z naszym dzidziusiem :)

A chciałam zapytać jak można dostać się do fejsbukowej grupy?

Kkarolinaaaa, gagat82, Y, lys, Cassie, gosia.b, małaMyszka, 0na88, mamasia, Sana, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyty:))

Wyslij zaproszenie do sany i wiadomosc prywatna z linkiem do twojego profilu:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ