WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czytałam.Podobno swędzą jak nie są dobrze nawilżone.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nie mam zwyczaju sie czymkolwiek smarowac, bardzo tego nie lubie.
    Moze rozwaze zmiane mydla pod prysznic, moze byc tak ze mi skore wysusza.

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem możliwe, teraz możemy zupełnie inaczej reagować nawet na sprawdzone kosmetyki. Tak jak z jedzeniem, teraz nie możemy patrzeć na coś co wcześniej uwielbiałyśmy.Ehhh dziwny stan ta ciąża ;) Pełen zaskoczeń i niespodzianek :)

Cassie, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;)
    Ale uwielbiam ten stan :)

KasiaeN., małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:15

Cassie, Kkarolinaaaa, KasiaeN., małaMyszka, 0na88, lys, magda sz, sylwucha89, mamasia, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zjadlam.przed chwila? Kawalek drozdzowki (takiej na wage) i do tego szklanka mleka ! O ja cie co za rarytas !:D

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ciesze sie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa a ja siedze i dalej mam smaka na cos nieokreslonego. Arbuza? Hmmm gofra??? Problem w tym ze to na chwile obecna nieosiagalne :(

• Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczynki :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super wiadomości! :)

Dziewczyny serca nie macie, żeby o tej porze pisać takie rzeczy o jedzeniu!Gdzie ja teraz dorwę drożdżówkę??? ;P

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nauczylam panowac nad zachciankami bo w innym przypadku bym oszalala ;)

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to się robi? ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:16

małaMyszka, olinka, Maniuś lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Gratuluje udanych wizyt!!!

Pisałyście o imionach, dla chłopca podoba mi się kilka, a dla dziewczynki tylko jedno więc nie będzie problemu, jeżeli okaże się dziurawiec :)

Odebrałam dzisiaj wyniki badań, no i niestety nie są idealne, w badaniu krwi od normy odbiega:hemoglobina, hematokryt, P-LCR, eozynofile- na szczęście tylko delikatnie więc mam nadzieję, że w ciąży to normalne. Czy u Was też się różniły od norm?

Okazało się również że badanie moczu nie jest prawidłowe, w moczu znalazły się liczne nabłonki płaskie i bakterie, poczułam się trochę przepraszam za wyrażenie jak " brudas" pomimo że zawsze wydawało mi się bardzo dbam o higienę osobistą.

Za ok 1,5 tyg będę mogła to skonsultować z ginekologiem :(

Też dziś robiłam badania i mam to samo, obniżona hemoglobina, hematokryt i eozynofile, a w moczu bakterie dość liczne. W poniedziałek idę do gin, więc zobaczymy co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:16

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dlugo mnie nie bylo, czy byly jakiws pytania prawne do mnie? Co Wy z ta babka ziemniaczana, musze chyba zrobic chociaz u mnie w domu gotuje narzeczony... slub niedlugo za trzy tygodnie, obawiam sie ze suknia na ostatna chwile bedzie za ciasna... juz jest ledwo ledwo...nasza wizyta we wtorek. Od poniedzialku boli mnie brzuch, dokladnie tylko wvtym miejscu gdzie jest dziecko, podczas badania lekarka dala mi wyczuc. Podejrzewam ze to przez ta pieprzona prace, nie moge pojsc na l4, czekam az mi.zmienia umowe i juz tam chyba nie wroce... dojrzewam do decyzji o zmianie zawodu. Zal troche bo prawo i aplikacja kosztowalo mnie 8 lat nauki, o podyplomowych nie wspomne, mam 33 lata, dziecko w drodze...ale juz nie moge. Mysle o logopedii i psychologii, jak uwazacie? Gratuluje wszystkim udanych wizyt, buziaki.

małaMyszka, 0na88, lys, niecierpliwa, sylwucha89, mamasia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane sorki, ale jestem wypompowana i nie mam siły Was nadrabiać. Ale jutro na 100 % doczytam.
    weszłam tylko powiedzieć, że byłam na usg genetycznym, i jak doktor powiedział "nie mam wskazań do dalszych badań". Malutek urósł, crl =63,4, przezierność 1.8, kość nosowa i inne pomiary ok. Termin porodu wg crl 31.07 ,znając mnie polowa sierpnia :P Mogę iść spokojnie spać :) karaluchy pod poduchy :)

lys, niecierpliwa, Aga89, Cassie, Aska87, magda sz, sylwucha89, mamasia, małaMyszka, gagat82, olinka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha imie dla chlopca Iwo. Choc moj chlop woli Nikodem. A dziewczynka Nina. Zabka jak pracodawca zmienil Ci umowe?

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Czy na test Pappa mam isc na czczco ?
    Ofka skoro masz dosc to pieprznij to - podobno zmiany sa dobre :) a ludzie zawsze boja sie zmian . Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zdam relacje po wizycie co i jak :))

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogolnie nieduzo jem (tak.mi.sie wydaje) sniadanie:kanapka z serem i pomidorem;obiad- kurczak z rozna z buleczka,kawalek drozdzowki i miedzy sniadaniem a obiadem kinder mleczna kanapka:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ