WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Czy na test Pappa mam isc na czczco ?
    Ofka skoro masz dosc to pieprznij to - podobno zmiany sa dobre :) a ludzie zawsze boja sie zmian . Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zdam relacje po wizycie co i jak :))

Ja mialam krew na test PAPPA pobierany przed godzina 20 ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Czy na test Pappa mam isc na czczco ?
    Ofka skoro masz dosc to pieprznij to - podobno zmiany sa dobre :) a ludzie zawsze boja sie zmian . Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zdam relacje po wizycie co i jak :))
    takich slow potrzebowalam chyba

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok - dzieki niecierpliwa :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    tak, bo jak będzie miał wątpliwości to i tak każe Ci to zrobić, a zaradzi dopiero przy kolejnej wizycie, czyli niepotrzebnie się odwlecze.
    a leukocyty też Ci wyszły podwyższone?

Nie, leukocyty w normie :)

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Też dziś robiłam badania i mam to samo, obniżona hemoglobina, hematokryt i eozynofile, a w moczu bakterie dość liczne. W poniedziałek idę do gin, więc zobaczymy co powie.

To czekam na relacje z wizyty.

Dziewczyny ja muszę chyba zmienić suwaczek, rozmawiałam dzisiaj z koleżanką ( pielęgniarką ) i jak jej powiedziałam że ja przyjmuje tydz ciąży według usg powiedziała że to totalna bzdura. Zawsze podaje się w szpitalu tc według ost. miesiączki i nie ma ku temu wyjątków.
    Nawet jeżeli malec teraz jest większy lub mniejszy według usg to i tak nie jest to w szpitalu brane pod uwagę, po prostu urodzi się wagą 5 kg lub 2,5 kg.
    Pewnie dlatego jeżeli kobieta urodzi np. 38 tc ciąży, mówi się że ciąża była donoszona.
    Co o tym myślicie? Jeżeli tak, to jestem już w 12 tc :) no i termin porodu jest inny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 22:41

f2w33e3kum1d34qa.png

• amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się spotkałam z tym,że nie ważne jest z usg, bo to liczy z rozmiaru maleństwa.gdyby się tym sugerować wszystkie dzieci powinny się rodzić takiej samej wielkości :P

euforia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciaze tydzien starsza z usg i trzymam sie tego,juz 2 razy mi taka rozbieznosc wyszla,wiec cos w tym musi byc:p

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się tyczy też badań na ta przezierność karkową też istotna dla lekarza przy ustalaniu terminu wizyty była OM, nie pytał mnie o wiek z usg.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka na początku miała określony tc, który idealnie zgadzał się z OM, teraz jest w 16 tyg i według usg dziecko wygląda na 18 tc ( co oznaczałoby, że musiało dojść do zapłodnienia w pierwszego dnia miesiączki :)- ma cykle idealne 28 dniowe).

Kusi mnie zmiana suwaczka :) hihi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 23:04

f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wizyty :) Moja za 4 dni, tak się denerwuje ze sniło mi się że spie (normalni incepcja..ah ta ciąża) no i spie na moim kochanym jaśku i nagle się rusza, coś w środku wygryza dziurę i wychodzi biała myszka i ucieka, ja oczywiscie w pisk, mama mowila ze darlam sie przez sen. W senniku wyszlo ze niepotrzebnie sie martwie :)
    Byłam dzis na szopingu ubran ciazowych i kupilam kilka fajnych rzeczy. Widzę że kupujecie już dla maluszka ubranka, ja jakos sie boje, nie chce zapeszac.Jeszcze bardzo wczesnie. Wybiorę się na takie zakupy po usg połówkowym. Jeszcze sporo czasu do porodu no i jak siebie znam to jak wpadne w ciag zakupów to nakupie dla calej gromadki a nie dla jednego boba :) wiec im pozniej zaczne tym lepiej.

Co do terminu porodu to sama nie wiem... @ miałam 3 listopada, owulacje 23. Lekarz mówil ze to nie ma znaczenia ile dni po okresie jest owulacja, ze rodzi sie 38-42 a nawet 43 tydz. Powinnam urodzic do 10 sierpnia. Jak już bede wiedziała że ciąża donoszona to sprobuje trików na przyspieszenie porodu. Czyli intensywne sprzatanie, stymulacja sutków, w 8 przypadkach na 10 mojego wywiadu znajomych się udalo. Urodzily nastepnego dnia. Wiem że u mnie w rodzinie wiekszosc ciąz jest przenoszona, choc moja mama wlasnie zrobila tak w piatek i w sobote o 10 rano bylam na swiecie. No i upaly robia swoje.

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny super wizyty :) Moja za 4 dni, tak się denerwuje ze sniło mi się że spie (normalni incepcja..ah ta ciąża) no i spie na moim kochanym jaśku i nagle się rusza, coś w środku wygryza dziurę i wychodzi biała myszka i ucieka, ja oczywiscie w pisk, mama mowila ze darlam sie przez sen. W senniku wyszlo ze niepotrzebnie sie martwie :)
    Byłam dzis na szopingu ubran ciazowych i kupilam kilka fajnych rzeczy. Widzę że kupujecie już dla maluszka ubranka, ja jakos sie boje, nie chce zapeszac.Jeszcze bardzo wczesnie. Wybiorę się na takie zakupy po usg połówkowym. Jeszcze sporo czasu do porodu no i jak siebie znam to jak wpadne w ciag zakupów to nakupie dla calej gromadki a nie dla jednego boba :) wiec im pozniej zaczne tym lepiej.

Co do terminu porodu to sama nie wiem... @ miałam 3 listopada, owulacje 23. Lekarz mówil ze to nie ma znaczenia ile dni po okresie jest owulacja, ze rodzi sie 38-42 a nawet 43 tydz. Powinnam urodzic do 10 sierpnia. Jak już bede wiedziała że ciąża donoszona to sprobuje trików na przyspieszenie porodu. Czyli intensywne sprzatanie, stymulacja sutków, w 8 przypadkach na 10 mojego wywiadu znajomych się udalo. Urodzily nastepnego dnia. Wiem że u mnie w rodzinie wiekszosc ciąz jest przenoszona, choc moja mama wlasnie zrobila tak w piatek i w sobote o 10 rano bylam na swiecie. No i upaly robia swoje.

Magda mamy identyczną sytuację OM 03/11 owulacja prawdopodobnie przesunęła się do 23-24/11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 23:44

f2w33e3kum1d34qa.png

• bosa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która pisała o arbuzie? Przyznać się. 4.20 a ja leżę i myślę o jego smaku ahh niech ktoś mi załatwi w środku nocy arbuza pliss. Może mi się przyśni

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wide ze nie tylko ja nie moge spac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) bezsennosc?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety obudzilam sie o 3:18 i tak sobie leze..

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:16

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pihesz wode z cytryna?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:17

Malagosia, małaMyszka, ainer85, Cassie, KasiaeN., Andzia 34, bosa, lys, Aga89, mamasia, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zdjęcie mojego dzieciątka właśnie z wczorajszego USG genetyczneg.
    http://www.iv.pl/images/58032616371461994393.jpg

niecierpliwa, małaMyszka, ainer85, Y, Cassie, KasiaeN., magda sz, bosa, lys, Aga89, mamasia, gosia.b, Sana, Maniuś lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mnie też odrzucało od wody ale wyciskam cytrynę i sok wlewam do wody 1,5 l i dzięki temu wiem, że wypijam odpowiednią ilość płynów. Już chyba nie tknę wody niegazowanej bez soku ze świeżo wyciśniętej cytrynki. Śliczna fotka.

Bosa ja ostatnio śniłam o kurczaku z rożna i frytkach.

Dzisiaj pobudka była o 2:30 i o 3:40 więc teraz leżę i chyba jeszcze pośpię.

A na obiad - ogórkowa :D :D :D :D

Małgosia extra foteczka!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 08:49

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ