SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
Czy na test Pappa mam isc na czczco ?
Ofka skoro masz dosc to pieprznij to - podobno zmiany sa dobrea ludzie zawsze boja sie zmian . Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zdam relacje po wizycie co i jak
)
Ja mialam krew na test PAPPA pobierany przed godzina 20
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
Czy na test Pappa mam isc na czczco ?
Ofka skoro masz dosc to pieprznij to - podobno zmiany sa dobrea ludzie zawsze boja sie zmian . Trzymajcie za mnie jutro kciuki , zdam relacje po wizycie co i jak
)
-
amysia wrote:tak, bo jak będzie miał wątpliwości to i tak każe Ci to zrobić, a zaradzi dopiero przy kolejnej wizycie, czyli niepotrzebnie się odwlecze.
a leukocyty też Ci wyszły podwyższone?
Nie, leukocyty w normiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Też dziś robiłam badania i mam to samo, obniżona hemoglobina, hematokryt i eozynofile, a w moczu bakterie dość liczne. W poniedziałek idę do gin, więc zobaczymy co powie.
To czekam na relacje z wizyty.
Dziewczyny ja muszę chyba zmienić suwaczek, rozmawiałam dzisiaj z koleżanką ( pielęgniarką ) i jak jej powiedziałam że ja przyjmuje tydz ciąży według usg powiedziała że to totalna bzdura. Zawsze podaje się w szpitalu tc według ost. miesiączki i nie ma ku temu wyjątków.
Nawet jeżeli malec teraz jest większy lub mniejszy według usg to i tak nie jest to w szpitalu brane pod uwagę, po prostu urodzi się wagą 5 kg lub 2,5 kg.
Pewnie dlatego jeżeli kobieta urodzi np. 38 tc ciąży, mówi się że ciąża była donoszona.
Co o tym myślicie? Jeżeli tak, to jestem już w 12 tcno i termin porodu jest inny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 22:41
-
Moja szwagierka na początku miała określony tc, który idealnie zgadzał się z OM, teraz jest w 16 tyg i według usg dziecko wygląda na 18 tc ( co oznaczałoby, że musiało dojść do zapłodnienia w pierwszego dnia miesiączki
- ma cykle idealne 28 dniowe).
Kusi mnie zmiana suwaczkahihi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 23:04
-
Dziewczyny super wizyty
Moja za 4 dni, tak się denerwuje ze sniło mi się że spie (normalni incepcja..ah ta ciąża) no i spie na moim kochanym jaśku i nagle się rusza, coś w środku wygryza dziurę i wychodzi biała myszka i ucieka, ja oczywiscie w pisk, mama mowila ze darlam sie przez sen. W senniku wyszlo ze niepotrzebnie sie martwie
Byłam dzis na szopingu ubran ciazowych i kupilam kilka fajnych rzeczy. Widzę że kupujecie już dla maluszka ubranka, ja jakos sie boje, nie chce zapeszac.Jeszcze bardzo wczesnie. Wybiorę się na takie zakupy po usg połówkowym. Jeszcze sporo czasu do porodu no i jak siebie znam to jak wpadne w ciag zakupów to nakupie dla calej gromadki a nie dla jednego bobawiec im pozniej zaczne tym lepiej.
Co do terminu porodu to sama nie wiem... @ miałam 3 listopada, owulacje 23. Lekarz mówil ze to nie ma znaczenia ile dni po okresie jest owulacja, ze rodzi sie 38-42 a nawet 43 tydz. Powinnam urodzic do 10 sierpnia. Jak już bede wiedziała że ciąża donoszona to sprobuje trików na przyspieszenie porodu. Czyli intensywne sprzatanie, stymulacja sutków, w 8 przypadkach na 10 mojego wywiadu znajomych się udalo. Urodzily nastepnego dnia. Wiem że u mnie w rodzinie wiekszosc ciąz jest przenoszona, choc moja mama wlasnie zrobila tak w piatek i w sobote o 10 rano bylam na swiecie. No i upaly robia swoje.euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Dziewczyny super wizyty
Moja za 4 dni, tak się denerwuje ze sniło mi się że spie (normalni incepcja..ah ta ciąża) no i spie na moim kochanym jaśku i nagle się rusza, coś w środku wygryza dziurę i wychodzi biała myszka i ucieka, ja oczywiscie w pisk, mama mowila ze darlam sie przez sen. W senniku wyszlo ze niepotrzebnie sie martwie
Byłam dzis na szopingu ubran ciazowych i kupilam kilka fajnych rzeczy. Widzę że kupujecie już dla maluszka ubranka, ja jakos sie boje, nie chce zapeszac.Jeszcze bardzo wczesnie. Wybiorę się na takie zakupy po usg połówkowym. Jeszcze sporo czasu do porodu no i jak siebie znam to jak wpadne w ciag zakupów to nakupie dla calej gromadki a nie dla jednego bobawiec im pozniej zaczne tym lepiej.
Co do terminu porodu to sama nie wiem... @ miałam 3 listopada, owulacje 23. Lekarz mówil ze to nie ma znaczenia ile dni po okresie jest owulacja, ze rodzi sie 38-42 a nawet 43 tydz. Powinnam urodzic do 10 sierpnia. Jak już bede wiedziała że ciąża donoszona to sprobuje trików na przyspieszenie porodu. Czyli intensywne sprzatanie, stymulacja sutków, w 8 przypadkach na 10 mojego wywiadu znajomych się udalo. Urodzily nastepnego dnia. Wiem że u mnie w rodzinie wiekszosc ciąz jest przenoszona, choc moja mama wlasnie zrobila tak w piatek i w sobote o 10 rano bylam na swiecie. No i upaly robia swoje.
Magda mamy identyczną sytuację OM 03/11 owulacja prawdopodobnie przesunęła się do 23-24/11Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 23:44
-
Która pisała o arbuzie? Przyznać się. 4.20 a ja leżę i myślę o jego smaku ahh niech ktoś mi załatwi w środku nocy arbuza pliss. Może mi się przyśni
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
nick nieaktualny
-
A to zdjęcie mojego dzieciątka właśnie z wczorajszego USG genetyczneg.
http://www.iv.pl/images/58032616371461994393.jpgniecierpliwa, małaMyszka, ainer85, Y, Cassie, KasiaeN., magda sz, bosa, lys, Aga89, mamasia, gosia.b, Sana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa mnie też odrzucało od wody ale wyciskam cytrynę i sok wlewam do wody 1,5 l i dzięki temu wiem, że wypijam odpowiednią ilość płynów. Już chyba nie tknę wody niegazowanej bez soku ze świeżo wyciśniętej cytrynki. Śliczna fotka.
Bosa ja ostatnio śniłam o kurczaku z rożna i frytkach.
Dzisiaj pobudka była o 2:30 i o 3:40 więc teraz leżę i chyba jeszcze pośpię.
A na obiad - ogórkowa
Małgosia extra foteczka!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 08:49
niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość