WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiocha zlapalam po tej babce ;) wstalam i co zrobilam? Zjadlam talerz ogorkowej.

KasiaeN super :) oby tak dalej.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja też sie zdrzemnęłam... 3 godziny hahaha hahaha

Z przedszkolem to jakaś paranoja... Zanim się zdecydujemy to pewnie będą takie jak kiedyś... W sumie to mam tak przebiegły plan, że nawet nie myślę o przedszkolu...

Imiona - Mrówka - nieeeeeeeeeeeee to już się komuś w du*pie poprzewracało chyba... Cześć, jestem Mrówka...a ty? Cześć jestem Mrówkojad - mamy problem???? Hehehehe

Dziś na obiadzik mam ziemniaczki, pierś w panierce i mizerie! Właśnie zaczynam szamać :D :D :D :D :D :D

bosa, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwie sie ze zdecydowali sie zarejestrowac te imiona, czy rodzice serio nie mysla ze robia tym dziecku krzywde???

• olinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    dziewczyny
    u mnie ostatnio bardzo słabo z apetytem.. nic mi nie smakuje. dziś nawet poszłam do sklepu i powiedziałam sobie że obojętnie co kupie nie będę patrzała czy zdrowe czy nie drowe. ale niestety nic nie znalazłam. mdłości dalej meczą
    wizyta dopiero w wtorek a tak się denerwuje takie mam dziwne myśli w głowie...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W urzedach w takich sytuacjach mogliby prosic najpierw rodzicow o zmiane imion na cos w rodzaju Paranoja ;) Z cala pewnoscia byloby to niezwykle oryginalne imie. A dopiero pozniej mogliby sie godzic na zarejestrowanie dziecka z takim czy innym dziwacznym imieniem ;)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja do Ciebie wysłałam zaproszenie, zaakceptowałaś i potem linka do facebooka, ale nie dostałam zaproszenia do gupy, ani informacji, że wysłałam Ci coś nie tak...

co do wizyt na NFZ ja chodzę do lekarza i mam usg na każdej wizycie.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci mnie dopadly... i piersi bola i podbrzusze tez... a dopiero co marudzilam ze mnie nic nie boli i sie martwie.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nienajlepiej sie czuje,maz za chwile wraca z pracy i wiem ze bedzie odgrzewal jedzenie,na sama mysl mi niedobrze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po Usg genetycznym. Fasolka ma juz 6,5 cm :-). Wszystkie pomiary wyszly w porzadku a wiek dokladnie taki jak wedlug OM. Dzodzia byla strasznie leniwa i lekarz mial ciezko z pomiarami. Ale jest ulga bo wszystko w porzadku. Tylko torbiele sie nie wchlaniaja, ale moze jakos to bedzie

Kkarolinaaaa, euforia, mamasia, lys, KasiaeN., małaMyszka, Cassie, Zetka, 0na88, Sana, gagat82, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt!!!

Pisałyście o imionach, dla chłopca podoba mi się kilka, a dla dziewczynki tylko jedno więc nie będzie problemu, jeżeli okaże się dziurawiec :)

Odebrałam dzisiaj wyniki badań, no i niestety nie są idealne, w badaniu krwi od normy odbiega:hemoglobina, hematokryt, P-LCR, eozynofile- na szczęście tylko delikatnie więc mam nadzieję, że w ciąży to normalne. Czy u Was też się różniły od norm?

Okazało się również że badanie moczu nie jest prawidłowe, w moczu znalazły się liczne nabłonki płaskie i bakterie, poczułam się trochę przepraszam za wyrażenie jak " brudas" pomimo że zawsze wydawało mi się bardzo dbam o higienę osobistą.

Za ok 1,5 tyg będę mogła to skonsultować z ginekologiem :(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sądzicie o takich opasakch przeciw mdłościom

http://www.cefarm24.pl/22503,sea-band-opaska-przeciw-mdlosciom-dla-doroslych-x-2-szt.html

jakie są wasze opinie..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia mi mocz też wyszedł źle i lekarz kazał zrobić posiew. nie wiem, czy na fundusz się da, ja robiłam prywatnie. na kolejnej wizycie mam pokazać i wtedy będzie lekarz wiedział,czy trzeba coś przepisać,czy nie. na wyniki trzeba czekać jakieś 3dni. bo oni patrzą czy coś się wyhoduje po 48h.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    euforia mi mocz też wyszedł źle i lekarz kazał zrobić posiew. nie wiem, czy na fundusz się da, ja robiłam prywatnie. na kolejnej wizycie mam pokazać i wtedy będzie lekarz wiedział,czy trzeba coś przepisać,czy nie. na wyniki trzeba czekać jakieś 3dni. bo oni patrzą czy coś się wyhoduje po 48h.

Ja też robiłam prywatnie tzn w Luxmedzie, mam wszystkie badania w pakiecie, czyli najlepiej zrobić teraz posiew zanim pójdę do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:44

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo jak będzie miał wątpliwości to i tak każe Ci to zrobić, a zaradzi dopiero przy kolejnej wizycie, czyli niepotrzebnie się odwlecze.
    a leukocyty też Ci wyszły podwyższone?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć do sierpniowek? Termin na 27.08.2015. Byłam cały czas w wrzesniowkach, ale nie za dobrą atmosfera tam panuje... poza tym tak oficjalnie jestem sierpniowką. Wiec pytam nieśmiało o możliwość dolaczenia. :-) udało mi się zajsc po pół roku starań z pomoca bromergonu. ;-) miłego wieczoru dla Wszystkich. :-)

Paula_071, lys, Aga89, Cassie, małaMyszka, mamasia, Aska87, Zetka, 0na88, sylwucha89, Sana, gagat82, gosia.b, Katarka, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj chcebycmama :)

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama nie pytaj tylko dolaczaj ;)
    U Nas zawsze jest fajnie ;)

malagosia ale sie ciesze :)

Badania moczu mam na kolejnej wizycie wiec co i jak sie okaze ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i usg :-)

Chcebycmama witaj :)

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie: swedza Was piersi?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie alw gdzies czytalam ze ,moga swedziec w ciazy

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ