X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiocha zlapalam po tej babce ;) wstalam i co zrobilam? Zjadlam talerz ogorkowej.

KasiaeN super :) oby tak dalej.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja też sie zdrzemnęłam... 3 godziny hahaha hahaha

Z przedszkolem to jakaś paranoja... Zanim się zdecydujemy to pewnie będą takie jak kiedyś... W sumie to mam tak przebiegły plan, że nawet nie myślę o przedszkolu...

Imiona - Mrówka - nieeeeeeeeeeeee to już się komuś w du*pie poprzewracało chyba... Cześć, jestem Mrówka...a ty? Cześć jestem Mrówkojad - mamy problem???? Hehehehe

Dziś na obiadzik mam ziemniaczki, pierś w panierce i mizerie! Właśnie zaczynam szamać :D :D :D :D :D :D

bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwie sie ze zdecydowali sie zarejestrowac te imiona, czy rodzice serio nie mysla ze robia tym dziecku krzywde???

• olinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    dziewczyny
    u mnie ostatnio bardzo słabo z apetytem.. nic mi nie smakuje. dziś nawet poszłam do sklepu i powiedziałam sobie że obojętnie co kupie nie będę patrzała czy zdrowe czy nie drowe. ale niestety nic nie znalazłam. mdłości dalej meczą
    wizyta dopiero w wtorek a tak się denerwuje takie mam dziwne myśli w głowie...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W urzedach w takich sytuacjach mogliby prosic najpierw rodzicow o zmiane imion na cos w rodzaju Paranoja ;) Z cala pewnoscia byloby to niezwykle oryginalne imie. A dopiero pozniej mogliby sie godzic na zarejestrowanie dziecka z takim czy innym dziwacznym imieniem ;)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja do Ciebie wysłałam zaproszenie, zaakceptowałaś i potem linka do facebooka, ale nie dostałam zaproszenia do gupy, ani informacji, że wysłałam Ci coś nie tak...

co do wizyt na NFZ ja chodzę do lekarza i mam usg na każdej wizycie.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci mnie dopadly... i piersi bola i podbrzusze tez... a dopiero co marudzilam ze mnie nic nie boli i sie martwie.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nienajlepiej sie czuje,maz za chwile wraca z pracy i wiem ze bedzie odgrzewal jedzenie,na sama mysl mi niedobrze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po Usg genetycznym. Fasolka ma juz 6,5 cm :-). Wszystkie pomiary wyszly w porzadku a wiek dokladnie taki jak wedlug OM. Dzodzia byla strasznie leniwa i lekarz mial ciezko z pomiarami. Ale jest ulga bo wszystko w porzadku. Tylko torbiele sie nie wchlaniaja, ale moze jakos to bedzie

Kkarolinaaaa, euforia, mamasia, lys, KasiaeN., małaMyszka, nick nieaktualny, Zetka, 0na88, Sana, gagat82, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt!!!

Pisałyście o imionach, dla chłopca podoba mi się kilka, a dla dziewczynki tylko jedno więc nie będzie problemu, jeżeli okaże się dziurawiec :)

Odebrałam dzisiaj wyniki badań, no i niestety nie są idealne, w badaniu krwi od normy odbiega:hemoglobina, hematokryt, P-LCR, eozynofile- na szczęście tylko delikatnie więc mam nadzieję, że w ciąży to normalne. Czy u Was też się różniły od norm?

Okazało się również że badanie moczu nie jest prawidłowe, w moczu znalazły się liczne nabłonki płaskie i bakterie, poczułam się trochę przepraszam za wyrażenie jak " brudas" pomimo że zawsze wydawało mi się bardzo dbam o higienę osobistą.

Za ok 1,5 tyg będę mogła to skonsultować z ginekologiem :(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sądzicie o takich opasakch przeciw mdłościom

http://www.cefarm24.pl/22503,sea-band-opaska-przeciw-mdlosciom-dla-doroslych-x-2-szt.html

jakie są wasze opinie..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia mi mocz też wyszedł źle i lekarz kazał zrobić posiew. nie wiem, czy na fundusz się da, ja robiłam prywatnie. na kolejnej wizycie mam pokazać i wtedy będzie lekarz wiedział,czy trzeba coś przepisać,czy nie. na wyniki trzeba czekać jakieś 3dni. bo oni patrzą czy coś się wyhoduje po 48h.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    euforia mi mocz też wyszedł źle i lekarz kazał zrobić posiew. nie wiem, czy na fundusz się da, ja robiłam prywatnie. na kolejnej wizycie mam pokazać i wtedy będzie lekarz wiedział,czy trzeba coś przepisać,czy nie. na wyniki trzeba czekać jakieś 3dni. bo oni patrzą czy coś się wyhoduje po 48h.

Ja też robiłam prywatnie tzn w Luxmedzie, mam wszystkie badania w pakiecie, czyli najlepiej zrobić teraz posiew zanim pójdę do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:44

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo jak będzie miał wątpliwości to i tak każe Ci to zrobić, a zaradzi dopiero przy kolejnej wizycie, czyli niepotrzebnie się odwlecze.
    a leukocyty też Ci wyszły podwyższone?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć do sierpniowek? Termin na 27.08.2015. Byłam cały czas w wrzesniowkach, ale nie za dobrą atmosfera tam panuje... poza tym tak oficjalnie jestem sierpniowką. Wiec pytam nieśmiało o możliwość dolaczenia. :-) udało mi się zajsc po pół roku starań z pomoca bromergonu. ;-) miłego wieczoru dla Wszystkich. :-)

Paula_071, lys, Aga89, nick nieaktualny, małaMyszka, mamasia, Aska87, Zetka, 0na88, sylwucha89, Sana, gagat82, gosia.b, Katarka, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj chcebycmama :)

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama nie pytaj tylko dolaczaj ;)
    U Nas zawsze jest fajnie ;)

malagosia ale sie ciesze :)

Badania moczu mam na kolejnej wizycie wiec co i jak sie okaze ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i usg :-)

Chcebycmama witaj :)

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie: swedza Was piersi?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie alw gdzies czytalam ze ,moga swedziec w ciazy

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ