SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Patrze ze w rankingu jest tez Filip hm..ja tak chce nazwac jezeli to bedzie syn,ale ja znam osobiscie jednego Filipa..nawet Filipa "ze słyszenia" nie znam hm.
Znacie Filipów ?
I Liliany?
Kkarolinaaaa - ja jestem LilianaZa moich czasów było to bardzo rzadkie imię. Pamiętam jak dzieci się dziwiły i dopytywały jak do mnie mówić "Lina"? Ale zawsze bardzo je lubiłam
Jest praktycznie międzynarodowe - prawie tak samo w każdym języku.
Córkę nazwałam Paula. Większośc dopytuje czy Paulina a mi się właśnie Paulina za nic nie podobało ale Paula już tak. Zresztą zgodnie z etymologią to starsze imię i Paulina wywodzi się właśnie od Pauli. Nie chciałam wybierać z najpopularniejszych imion - żeby potem jak dziewczyny piszą - będę wołać córkę na placu zabaw a obróci się 5 dziewczynek. Czasem ludzie się dziwią - ale wtedy zawsze mówię - a jak miałaby się nazywać córka Pawła? No pewnie że PaulaRaz mnie tylko zabolało jak dalsza znajoma powiedziała do mamy ( mama mi opowiadała) - że tacy wykształceni ludzie a dali córce takie pretensjonalne imię.... że nie popularne, nie znaczy, że pretensjonalne. Jakbym dała nie wiem Jessica albo coś w tym stylu, to rozumiem. Zresztą szukaliśmy imienia krótkiego, które będzie pasować do długiego nazwiska i takiego którego się praktycznie nie da w dorosłym życiu zdrabniać. Przecież np. do Aleksandry praktyczne zawsze mówimy Ola albo Pani Olu.... A nie pełnym imieniem (bardzo rzadko) :
Za to drugiemu dziecku nie mam weny jak dać ;( Syn miał być Leon.... ale córka.... oj ciężko będzie....bosa, Y lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no z imionami jest bardzo trudno a jeszcze trzeba się dokładnie nad nimi zastanowić bo imie dużo o dziecku mówi. Mi się podoba Emilka i Marcel ale nie jestem się do końca pewna na pewno się będę nad tym zastanawiać bliżej porodu bo na razie to jest czas . A mnie tez od tygodnia męczy na zmianę to katar to kaszel to ból gardła mogło by mnie to wreście opuścić te chorubsko
bosa lubi tę wiadomość
-
Hej.
Mdlosci mnie wykoncza:-(
Liliane ma kumpela a Filipka kuzyn.
Ja mam Jakuba i w przedszkolu u mojego synka jest ich 4. Drugi syn to Marcel i jak dalam to juz 4 kolezanki maja:/
Teraz chce takie imie ladne i rzadkie.
Powodzenia na wizytach:-)
Ja mysle czy i tydzien wczesniej nie przelozyc wizyty bo sie boje ze dzidzia bedzie za duza.bosa lubi tę wiadomość
-
Andzia 34 wrote:no z imionami jest bardzo trudno a jeszcze trzeba się dokładnie nad nimi zastanowić bo imie dużo o dziecku mówi. Mi się podoba Emilka i Marcel ale nie jestem się do końca pewna na pewno się będę nad tym zastanawiać bliżej porodu bo na razie to jest czas . A mnie tez od tygodnia męczy na zmianę to katar to kaszel to ból gardła mogło by mnie to wreście opuścić te chorubsko
Z imionami też jest tak, że niektóre nam się z kimś kojarzą i w zależności czy tę osobę lubimy czy nie to imię może nam się też podobać lub nie
My zastanawialiśmy się jeszcze nad imieniem pod kątem dzieci.... w sensie - że dzieci różne rzeczy wymyślają i przezywają bo im się np. rymuje... ;P -
Amberla wrote:Z imionami też jest tak, że niektóre nam się z kimś kojarzą i w zależności czy tę osobę lubimy czy nie to imię może nam się też podobać lub nie
My zastanawialiśmy się jeszcze nad imieniem pod kątem dzieci.... w sensie - że dzieci różne rzeczy wymyślają i przezywają bo im się np. rymuje... ;P
zgadzam się...mi sie np. Klara imie podoba, ale kojarzy mi sie z taką przysłowiową "okularnicą" szkolną i chyba sie nie przekonam...chociaż mąż pewnie by chciał, bo takie imie miała jego prababacia.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, odezwę się w końcu i ja
przyznaję, że tylko podczytywałam Wasze posty, ale teraz czas dodać coś od siebie. My dla syna daliśmy dość nietypowe imię- Kryspin, teraz w drugiej ciąży z początku był dylemat, ale póki co dziewczynka będzie Kornelia a chłopczyk niby Marcel.. niby- bo mąż trochę kręci nosem. Stasie, Jasie, Zuzie,Zosie w naszym przypadku odpadają, imię naszej kruszynki jakoś musi współgrać z pierworodnym
Cassie lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja chodze na NFZ i miałam usg w 6w6d i 9w5d, także tak jak cassie napisała-zależy od lekarza, ja musze powiedzieć ze uwielbiam swoją gin ! Ostatnio dała mi cała paczke tabletek na mdłosci
Karolina do jakiego lekarza chodzisz??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry w ten piekny dzien
Dzisiaj zaczynam 13 tc
Ja jak tylko zaszlam w ciaze, to mam przeczucie, ze to bedzie dziewczynkaOd poczatku ma byc Blanka
, a kilka dni temu uslyszalam imie Jola i jakos mi sie spodobalo, a dawno nie mialam stycznosci z nikim o takim imieniu, maluszkom teraz rzadko nadeje sie tez imie Ela. Tez nie mam ochoty, zeby moje dzieciatko mialo imie takie jak 1/3 dzieci w szkole :p
Wsrod moich kolezanek maja coreczki o imieniach Łucja, Luiza - tez mi sie bardzo podobajaJest wiele pieknych imion, tylko trzeba wczas sie na nie natknac
Na chlopca nie mam jak narazie pomyslu, do zadnego jakos nie mam przekonania. Krzysia mamy w najblizszej rodzinie, Michalek zle sie kojarzy mojemu mezowi, Wiktor sie slabo zdrabnia - ciezko nam dogodzic
Milego dniaAmberla, bosa, niecierpliwa, gagat82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina, zapomnialam napisac, ze odsmazana babka jest niesamowita - pychaaaaaaa!
Wczoraj zjadlam ze smietana i popijalam mlekiem, pyszotka
Na dzisiaj zaplanowana jest fasolka po bretonsku. Fasola od wczoraj sie moczy, zaraz ide ja wstawic do gotowaniazabka11, Kkarolinaaaa, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy też nie możecie spać w nocy? ja jak sie obudze na siku po 3 to potem do rana sie przewracam, nie chce spać długo chociaz bym mogła bo mój mąż mowi że to włąsnie z tego spania nie mogę spać spokojnie w nocy, a spie tak do 8.30, klade sie w okolicy 22, w dzien od jakiegos czasu nie spie wogole.
Fasolka po bretońsku o mniam jak bym zjadła, ostatnio mam sezon na zupy:)bosa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Znam 3 małych Filipków.
U nas będzie- Antoś, Jaś, Adaś, Leoś lub Lilianka
Ja też nie mogę spać w nocy za to w dzień nadrabiamniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."