SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda w książce, którą czytam "Ciąża i poród" w dziale o indukcji jest taki przepis na herbatkę na skurcze:
"Do dzbanka włóż laskę cynamonu, dziesięć goździków, mały kawałek świeżego imbiru i zalej litrem gotującej wody. Dodaj jedną łyżkę herbatki z verbeny (w aptekach) i zostaw na kilka minut do naciągnięcia. Herbatę należy pić możliwie letnią (napełnij na przykład termos) małymi łykami przez cały dzień. Nie działa natychmiastowo, ale dopiero po jednym lub dwóch dniach."
To może taka herbatka?małaMyszka, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Hej kochane
Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięciaważy 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
Buziaki dla forumkowych cioc :*
gratulacjeto się pośpieszyła troszkę
gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7a4201cdd89.jpg a to moja myszka
lys, Laura, Aska87, Meggi31, Agaata, zabka11, Paula_071, sylwucha89, mamasia, magda sz, Maniuś, małaMyszka, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, gosia.b, psioszka11, Amberla, Y, niecierpliwa, Malagosia, Neyla, Lady Savage, aaaaga, futuremama, Aga89, AgaSad, bosa, Miru lubią tę wiadomość
-
Gosia gratulacje
Lys mam herbatke z lisci malin, ale dzieki ten przepis moze tez wykorzystam.
Dziewczyny az tak nie szaleje, w sensie jakos strasznie nie sapie przy tym co robie, po prostu wiecej aktywnosci niz zwykle, nie zrobilabym nic co mogloby zaszkodzic malej. Jak domowe sposoby nie podzialaja to bede czekac na samoistny rozwoj akcji. Po prostu to ze jest taka pogoda a mi jest mega ciezko plus moj strach przed indukcja motywuja mnie do dzialania. Moze zadziala a jak nie no to trudno, moze mala potrzebuje wiecej czasu. W kazdym razie moze jakos odbierze sygbal ze ja jestem juz gotowa ja zobaczyc
małaMyszka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Gosia gratulacje!
Rybka piekna córcia!
Odciągnęłam 150ml mleka i nakarmiłam cycem jeszcze Oliviera. W końcu ulga na piersi. Laktator cichy i nawet nie bolalo tak bardzo:) jestem szczęśliwa. Mam piersi nie kamienie.małaMyszka, zabka11, Weridiana, gosia.b, Paula_071, bosa, Zetka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:ja własnie mysle nad jakims,ale mój słodziak jeszcze mały, ale mysle ze od 2 miesiaca byłoby ok:) ja mysle o takim http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego,p1095283699,swiat-niemowlaka-p?gclid=CLXChOqQjccCFaXVcgod24kMsQ
dokladnie taki kupilam kuzynowi w prezencie, swietnie sie sprawdzil przy maluszku takim wlasnie kilkutygodniowym (do 6 miesiecy)
ja z kolei mam taki troche wiekszy, pozniej napisze firme i jeszcze musi poczekac. stwierdzilam ze nie bede sie wyglupiac i kupowac drugi na kilka tygodni.
jednak jak nie macie zadnego to serdecznie polecam bo kuzyn byl bardzo zadowolonymałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Jeden facet zlozyl pozewbo rozwod. Od kilkunastu lat byl za granica. W odpowiedzi na pozew zonka wyjawila ze maja trzyletnia corke(facet nigdy nie slyszal o tym), nie widzial zony od lat. No ale z mocy prawa jego dziecko dopoki nie podwazy ojcostwa. Zlozyl wniosek o testy. Wyszlo oczywiscie ze nie jest ojcem, natomiast wyszlo tez zaprzeczenie macierzynstwa. Babka wycofala si. Ze wszystkiego. Okazalo sie ze wtedy urodzilo sie w tym sxpitalu kilkunascioro dzieciakow i szlag wie ile zamienili. Matka nie zgodzila sie zeby wyjasniac cokolwiek, sedzina z prokuratorem nie spali kilka nocy czy ruszac sprawe, w koncu dali se siana. Mowi ze do dzis ma wyrzuty czy dobrze postapili.
Ofka to straszne...ostatnio tez mowili o procesie jaki wytoczyly szpitalowi (chyba we Wloszech) dwie rodziny bo zamienili im corki. dziewczyny poznaly swoich biologicznych rodzicow ale wrocily do swoich rodzin i zycia.
ciezka sprawa i trudno doradzic co by bylo lepiej ale swiadomosc ze moja corka jest gdzies indziej i moze jej zle, z drugiej strony oddac dziecko ktore jest z toba ...oj to nie na moje nerwymałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Ofka to straszne...ostatnio tez mowili o procesie jaki wytoczyly szpitalowi (chyba we Wloszech) dwie rodziny bo zamienili im corki. dziewczyny poznaly swoich biologicznych rodzicow ale wrocily do swoich rodzin i zycia.
ciezka sprawa i trudno doradzic co by bylo lepiej ale swiadomosc ze moja corka jest gdzies indziej i moze jej zle, z drugiej strony oddac dziecko ktore jest z toba ...oj to nie na moje nerwyWeridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Hej kochane
Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięciaważy 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
Buziaki dla forumkowych cioc :*
Serdeczne gratulacjegosia.b, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:sorybnie chcialam Cie denerwowac...
Ofka nie martw sie, nie zdenerwowalas mnie , moze zle sie wyrazilam . Mialam na mysli ze taki problem bylby nie na moje nerwy i nie chcialabym sie znalezc w skorze tej sedziny.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki !
a czy lekarze wiedza ze masz kaszel ? mowilas ze jakis plyn w plucach zauwazyli , moze to to zlamanie?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziękuję bardzo za gratulacje
Asiu, cesarke robiła mi taka szczupla blpndyna z krótkimi włosami - nie znam nazwiska
A czuję się dobrze na razie, zobaczymy co będzie jak przestanie działać znieczulenie
Ale wszystko znioseWeridiana, magda sz, Laura, małaMyszka, Paula_071, Aska87, witaminkab, kasiuleek, bosa, Zetka lubią tę wiadomość