X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ofka nie martw sie, nie zdenerwowalas mnie , moze zle sie wyrazilam . Mialam na mysli ze taki problem bylby nie na moje nerwy i nie chcialabym sie znalezc w skorze tej sedziny.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki !

a czy lekarze wiedza ze masz kaszel ? mowilas ze jakis plyn w plucach zauwazyli , moze to to zlamanie?
    Wiedza, bo anestezjolog mnie osluchiwal i mowi ze wydzielina jest wiec absolutnie nie moge miec ogolnego znieczulenia...

Wlasnie laska z pokoju zaczela rodzic. Zwymiotowala biedaczka i odeszly jej wody. Ale czad.

małaMyszka, Weridiana, aaaaga, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Dziękuję bardzo za gratulacje :)
    Asiu, cesarke robiła mi taka szczupla blpndyna z krótkimi włosami - nie znam nazwiska ;)
    A czuję się dobrze na razie, zobaczymy co będzie jak przestanie działać znieczulenie :)
    Ale wszystko zniose :)
    Ale jestes dzielna... ja sie boje jak pusci znieczulenie, wszyscy mowia ze bol zalezy od tego jak sie szybko rusza nogami. Ruszaj kochana, pedaluj pomalu i do przodu.ja jeszcze pare h. Narazie te zebra bola...

małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7a4201cdd89.jpg a to moja myszka :-)
    Jaka sliczna;

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz glodna nie wiem jakbwytrzymam do jutra? I pic sie chce, duszno tu az mnie boli suche gardlo, a juz od 24 nie moge. Pociagne sobie malego lyczka....

małaMyszka, Weridiana, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane e-ciocie , dzis o 00:40 przyszla na swiat moja Zosia, 53 CM 3160g wiecej napisze wam jutro- napisze tylko ze mialam cudowny porod- prawie bezbolesny ii bardzo szybki bo wody odeszly mi o 21; 40 nowe mamusie sciskam, odwalilysmy kawal dobrej roboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 04:57

niecierpliwa, Neyla, magda sz, lys, ainer85, Laura, Amberla, małaMyszka, apaczka, Magd, zabka11, Weridiana, ekropka, Paula_071, Maniuś, sylwucha89, Meggi31, Agaata, 5ylwia, aaaaga, psioszka11, futuremama, Pulpecja, AgaSad, Aga89, Aska87, witaminkab, kasiuleek, Migotkaa, bosa, Y, mamasia, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    kochane e-ciocie , dzis o 00:40 przyszla na swiat moja Zosia, 53 CM 3160g wiecej napisze wam jutro- napisze tylko ze mialam cudowny porod- prawie bezbolesny ii bardzo szybki bo wody odeszly mi o 21; 40 nowe mamusie sciskam, odwalilysmy kawal dobrej roboty :)
    Aaaa gratulacje dla Ciebie i Zośki!!!

0na88, małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka a ja teraz trzymam kciukasy za Ciebie, pokaz im tam na tej porodowce ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pieknej pizamce leze i glodna jestem i pic mi sie cgce szlag bybto trafil. Jak nie pije to kaszle...

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja juz w pieknej pizamce leze i glodna jestem i pic mi sie cgce szlag bybto trafil. Jak nie pije to kaszle...

Ofka ja moglam pic male lyczki wody, nawet rano. Chodzi o to zeby nie wypic naraz calej flachy ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluje nowym mamuskom! Dopiero poczatek sierpnia, a juz tyle rozpakowanych

małaMyszka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie do dziewczyn, ktore odciagaja mleko jaka metoda to robicie??

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Siostra mi tu przezywa ze bede na stole kaszlec, kurwa tego sie boje najbardziej...
    Ja dwa tyg po cesarce czuje ból jak kaszxle czy kicham. A nie daj Boże jak sie zakrstusilamnjeszczecw szpitalu to odkadzlnjąc nie moglam. Takze wspolczuje

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a czemu Ty odciagasz a nie prosto z piersi?

• Neyla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja juz nie śpię. Gratulacje dla nowych mam.

Czekam do 6 i jade badania zrobic...siki juz sie chlodza w lodowce. Glodna jestem juz od wczoraj :(

W nocy mialam bole miesiaczkowe, albo mi sie snily. Czasami juz nie potrafie odroznic jawy od snu.

małaMyszka, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Ja dwa tyg po cesarce czuje ból jak kaszxle czy kicham. A nie daj Boże jak sie zakrstusilamnjeszczecw szpitalu to odkadzlnjąc nie moglam. Takze wspolczuje

To kwestia indywidualna, bo ja od wczoraj ani razu nie poczulam zadnego ciagniecia i gdyby nie opatrunek, to zapomnialabym ze mialam cc

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Niecierpliwa a czemu Ty odciagasz a nie prosto z piersi?

Bo mam takie wklesle brodawki, ze mala nie potrafi z nich ssac i sie nie najadala

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my,
    Nie śpię od 4 bo siusiu, pozniej pare skurczy że mnie wykręcało no i Maja się zbudziła, więc właśnie wcinam serek.
    Widzę na belly bezsenność w 9 miesiącu to norma. :)

Rybka córcia jak aniołek, taka grzeczna na jaką wygląda? :)

Ona gratulacje! Ale szybko poszło! super że masz takie pierwsze wrażenie po porodzie :)

No i co tyle starania i jakoś rozwoju akcji nie ma :( Dziś znów spróbujemy z mężem...może trzeba więcej tych hormonów na szyjkę.

PS. Ale różowo na 1 stronie :) Dziewczynki w gorącej wodzie kąpane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 06:19

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Weridiana, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluję :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    GosiaB, Ona - serdecznie Wam gratuluje. Niech Wam dzieciaczki zdrowo sie chowaja, a wy szhbciutko do siebie dochodza.

Ona na Twoja relacje czekam z niecierpliwoscia, slowa "lekki porod" wywoluja we mnie euforie i sadze, ze jak sie naczytam takich pieknych opisow, to moja podswiadomosc zadziala w dobrym kierunku i nam pomoze rozstac sie z brzuszkiem rownie lekko ;)

Ofka zaciskam za Ciebie kciuki, zeby poszlo sprawnie i zeby zaden kaszel Ci juz nie dokuczal, ani podczas CC, ani po.

Rybko, a ja nie widze zdjecia Twojego maluszka :(

Malamyszko, trzymam kciuki, zeby poszlo po Twojej mysli :)

A mnie sie wczoraj pojawila siara na cycku. Najpierw myslam, ze moze sie oplulam przy ziewaniu, ale pozniej przyjrzalam sie tym moim sutkom, a tam cos z nich wychodzi hihihi. To chyba dobry sygnal.
    Termin za dwa dni, a ja nie mam zadnego skurczu... Zobaczymy co po 16-tej pokaze sie na ktg.

Milego dnia dziewczynki :)

małaMyszka, Weridiana, Paula_071, futuremama, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Gratuluję :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ