X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Jutro jadę z laktatorem, stymulacja sutków palcami daje tyle co nic... :/
    :)

A nie szkoda Ci siary? Jest niezwykle cenna dla malucha. Czy zamrozisz to co odciągniesz?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja myślę że trzeba być świadomym tego co proponują w szpitalach, rozeznać się wcześniej bo tam na miejscu często nie masz głowy do tego, albo coś dzieje się szybko i zgadzasz się na wszystko. Przykład- moje antybiotyki które mnie dobiły.. lekarz prowadzący powiedział że takie wyniki co miałam to wystarczyłby żurawit a nie taka końska dawka antybiotyków i więcej krzywdy niż pożytku mi zrobił. Ja się na niego zgodziłam bo tak mi to przedstawili wszystko że myślałam że dzieje się coś złego.. :/ drugi przykład mój dziadzio który przeszedł zawał i było ok ale pod nieobecność babci lekarz huj powiedział że to rutynowy zabieg...chciał sobie poćwiczyć koronografię i dziadzio tego nie przeżył. Lepiej wiedzieć jakie są sposoby i przygotować sobie plan niż zgadzać się na wszystko co proponują.

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ja marzę o gaspacho! Podziel się przepisem.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mam pojemniczek naszykowany :) ale po cichu mam nadzieję że może w nocy coś się zacznie nie będę musiała go używać :D

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mi tu przezywa ze bede na stole kaszlec, kurwa tego sie boje najbardziej...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ze mi szwy puszcza od tego...:((

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka nie myśl już o tym tylko że za baaardzo niedługo będziesz tulić maluszka, poradziłaś sobie z mężem po operacji, poradzisz sobie i z tym. Silna z Ciebie babka :) Ile to godzin do wielkiego spotkania zostało?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Griszanka, ja marzę o gaspacho! Podziel się przepisem.
    http://www.olgasmile.com/gazpacho-tradycyjne.html

Własnie się zorientowałam, że nie dodałam oliwy z oliwek.
    Dałam więcej pomidorów + pół pudełka przecieru z kartonika, 3 ząbki czosnku i plasterek papryczki jalapenos (lube deliktnie ostrzejsze, ale nie chciałam przesadzać). Acha i nc nie rozcierałam, tylko zblendowałam jak leci (najpierw czosnek z solą i chlebem, a pożniej reszte) Z uwagi, że dodałam więcej pomidorów i ten przecier, to dałam ciut mniej wody.
    Teraz tak sobie pomysłałam, że zamiast pomidorów mogłam dać butelkę passaty pomidorowej z biedronki i byłoby jeszcze szybciej :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz - ale szalejesz kobieto:) Maja po takiej indukcji powinna z Ciebie wyskoczyć jak z procy:)

małaMyszka, zabka11, ainer85, magda sz lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    http://www.olgasmile.com/gazpacho-tradycyjne.html

Własnie się zorientowałam, że nie dodałam oliwy z oliwek.
    Dałam więcej pomidorów + pół pudełka przecieru z kartonika, 3 ząbki czosnku i plasterek papryczki jalapenos (lube deliktnie ostrzejsze, ale nie chciałam przesadzać). Acha i nc nie rozcierałam, tylko zblendowałam jak leci (najpierw czosnek z solą i chlebem, a pożniej reszte) Z uwagi, że dodałam więcej pomidorów i ten przecier, to dałam ciut mniej wody.
    Teraz tak sobie pomysłałam, że zamiast pomidorów mogłam dać butelkę passaty pomidorowej z biedronki i byłoby jeszcze szybciej :p

dzięki!
    mniammm chyba jutro też zrobię, ja uwielbiam gaspacho

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys to awansem, życzę smacznego.
    Ja robiłam pierwszy raz sama i w życiu nie pomyslałabym, że zajmie mi to tylko kilka minut - tylko to chłodzenie...

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- piekne dzielo!

Magda sz- widze ze dzialasz pelna para!!:) oby owocnie!;)

Griszczanka - trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!

Ale mnie sutki bola...do tego mala w brzuchu szaleje, wypina sie na wszystkie strony....
    Ech...oby do soboty a potem niech sie dzieje!!!!!!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:02

małaMyszka, Lady Savage, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    powiem wam e ja na zaden cewnik czy balonik sie tez nie zgodze tylko zel i oxy..

czy was tez draznia osoby z otoczenia ? non stop ktos dzoni i pyta sie mnei albo meza cyz juz urodzilam !!!! no przeciez szlak jasny mnie trafi !
    nikomu nawet nie powiem jak trafie do szpitala jedynie moi rodzice sie dowiedza no bo psa maz im zawiezie. a tak to nikt kompletnie nikt a nawet jak zadzwonia to maz bedzie udwal ze jest ok albo nie bedzie odbieral ! jedna ciotka srednio co 2-3 dni dzwoni i pyta czy juz. mimo ze mowilismy milion razy ze urodze to zadzwonie to oni wciaz dzwonia !
    u nas do części osób w jakiś magiczny sposób dotarło,że jestem w szpitalu i co rusz albo tel albo sms albo wiadomość na fb z pytaniem czy już, Nosz kurde jak urodze dam znać. Przestałam odbierać od większości i nie odpisuje,bo mnie zamecza,a Piotruś może zechce się urodzić za tydzień czy cos w ( choć czuję,że maks do trzech dni ) :-)

małaMyszka, futuremama, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka nie myśl już o tym tylko że za baaardzo niedługo będziesz tulić maluszka, poradziłaś sobie z mężem po operacji, poradzisz sobie i z tym. Silna z Ciebie babka :) Ile to godzin do wielkiego spotkania zostało?
    10...Lub 12 nie wiem o ktorej. Ale mowie Wam ta pewnosc ze za pare h zobacy sie swoje dziecko...kosmos.

zabka11, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Weridiana, aaaaga, Aga89, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz moze dolacz do swojego zestawu jeszcze przysiady w szerokim rozkroku ;) i dosc mocno ciepla kapiel. Tak swoja droga, to zwariowalas kobieto :p

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie szalej tak...moze mala wie ze to nie czas...moja siostra miala cesarke pierwsza w 38 tyg. bo jej odeszly wody a termin cc byl o dwa dni pozniej. Nadusia byla donoszona i pulchniutka. Z druga ciaza miala cc tydzien pozniej i Sonia byla cala w mazi jeszcze i miala problemy z oddychaniem...neonatolog sie darl ktory to tydzien?! Wiec moze nie ma co szalec.

małaMyszka, ainer85, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jesli chodzi o szczepionke przeciw wzw b to w moim szpitalu szczepia euvaxem ( stare serie tej szczepionki zaWieraja tiomersal,pochodna rteci uzywana do konserwacji ssczepionki), ten skaldnik moze przyczyniac sie do powiklan poszczepiennych.zrestza bylo o tym glosno dwa lata temu.
    Niby obecnie koncerny zapewniaja ze juz tego skladnika w szczepionce nie ma, ale jakos nie mam pewnosci.
    Dlatego wole zakuPic szczepionke engerix b ktora nie zawiera tego skladnika.( u mnie jedna dawka kosztuje 50zl).
    Tu zestawienie szczepionek ktore zawieraja ten skladnik, i tych bez niego: http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:13

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięcia ;) waży 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
    Buziaki dla forumkowych cioc :*

zabka11, małaMyszka, Agaata, Aska87, lys, Laura, Meggi31, apaczka, 5ylwia, Paula_071, ainer85, sylwucha89, mamasia, magda sz, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, psioszka11, Amberla, Y, ekropka, niecierpliwa, Neyla, Magd, Lady Savage, aaaaga, futuremama, Aga89, AgaSad, bosa, Miru, Zetka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na małych zakupach, trochę się pozginałam i ... skurczybyki co 20 min.

Ofka trzymam kciuki i czekam na info

Dziewczyny w szpitalu - trzymajcie się!!!

Jutro o 14 wizyta. Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wieści... Czyli że daje mi czas do piątku i mały będzie z nami...

zabka11, Laura, Paula_071, Maniuś, Weridiana, Neyla, Lady Savage lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Hej kochane :)
    Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięcia ;) waży 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
    Buziaki dla forumkowych cioc :*

Gratulacje gosiu!!!!!:)czekamy na fotke twojej Alusi!:)

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ