SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka ja myślę że trzeba być świadomym tego co proponują w szpitalach, rozeznać się wcześniej bo tam na miejscu często nie masz głowy do tego, albo coś dzieje się szybko i zgadzasz się na wszystko. Przykład- moje antybiotyki które mnie dobiły.. lekarz prowadzący powiedział że takie wyniki co miałam to wystarczyłby żurawit a nie taka końska dawka antybiotyków i więcej krzywdy niż pożytku mi zrobił. Ja się na niego zgodziłam bo tak mi to przedstawili wszystko że myślałam że dzieje się coś złego..
drugi przykład mój dziadzio który przeszedł zawał i było ok ale pod nieobecność babci lekarz huj powiedział że to rutynowy zabieg...chciał sobie poćwiczyć koronografię i dziadzio tego nie przeżył. Lepiej wiedzieć jakie są sposoby i przygotować sobie plan niż zgadzać się na wszystko co proponują.
małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Griszanka, ja marzę o gaspacho! Podziel się przepisem.
Własnie się zorientowałam, że nie dodałam oliwy z oliwek.
Dałam więcej pomidorów + pół pudełka przecieru z kartonika, 3 ząbki czosnku i plasterek papryczki jalapenos (lube deliktnie ostrzejsze, ale nie chciałam przesadzać). Acha i nc nie rozcierałam, tylko zblendowałam jak leci (najpierw czosnek z solą i chlebem, a pożniej reszte) Z uwagi, że dodałam więcej pomidorów i ten przecier, to dałam ciut mniej wody.
Teraz tak sobie pomysłałam, że zamiast pomidorów mogłam dać butelkę passaty pomidorowej z biedronki i byłoby jeszcze szybciej :plys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:http://www.olgasmile.com/gazpacho-tradycyjne.html
Własnie się zorientowałam, że nie dodałam oliwy z oliwek.
Dałam więcej pomidorów + pół pudełka przecieru z kartonika, 3 ząbki czosnku i plasterek papryczki jalapenos (lube deliktnie ostrzejsze, ale nie chciałam przesadzać). Acha i nc nie rozcierałam, tylko zblendowałam jak leci (najpierw czosnek z solą i chlebem, a pożniej reszte) Z uwagi, że dodałam więcej pomidorów i ten przecier, to dałam ciut mniej wody.
Teraz tak sobie pomysłałam, że zamiast pomidorów mogłam dać butelkę passaty pomidorowej z biedronki i byłoby jeszcze szybciej :p
dzięki!
mniammm chyba jutro też zrobię, ja uwielbiam gaspacho
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady- piekne dzielo!
Magda sz- widze ze dzialasz pelna para!!oby owocnie!
Griszczanka - trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!
Ale mnie sutki bola...do tego mala w brzuchu szaleje, wypina sie na wszystkie strony....
Ech...oby do soboty a potem niech sie dzieje!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:02
małaMyszka, Lady Savage, Zetka lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:powiem wam e ja na zaden cewnik czy balonik sie tez nie zgodze tylko zel i oxy..
czy was tez draznia osoby z otoczenia ? non stop ktos dzoni i pyta sie mnei albo meza cyz juz urodzilam !!!! no przeciez szlak jasny mnie trafi !
nikomu nawet nie powiem jak trafie do szpitala jedynie moi rodzice sie dowiedza no bo psa maz im zawiezie. a tak to nikt kompletnie nikt a nawet jak zadzwonia to maz bedzie udwal ze jest ok albo nie bedzie odbieral ! jedna ciotka srednio co 2-3 dni dzwoni i pyta czy juz. mimo ze mowilismy milion razy ze urodze to zadzwonie to oni wciaz dzwonia !
małaMyszka, futuremama, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ofka nie myśl już o tym tylko że za baaardzo niedługo będziesz tulić maluszka, poradziłaś sobie z mężem po operacji, poradzisz sobie i z tym. Silna z Ciebie babka
Ile to godzin do wielkiego spotkania zostało?
zabka11, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Weridiana, aaaaga, Aga89, bosa, Zetka lubią tę wiadomość
-
Magda nie szalej tak...moze mala wie ze to nie czas...moja siostra miala cesarke pierwsza w 38 tyg. bo jej odeszly wody a termin cc byl o dwa dni pozniej. Nadusia byla donoszona i pulchniutka. Z druga ciaza miala cc tydzien pozniej i Sonia byla cala w mazi jeszcze i miala problemy z oddychaniem...neonatolog sie darl ktory to tydzien?! Wiec moze nie ma co szalec.
małaMyszka, ainer85, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ofka jesli chodzi o szczepionke przeciw wzw b to w moim szpitalu szczepia euvaxem ( stare serie tej szczepionki zaWieraja tiomersal,pochodna rteci uzywana do konserwacji ssczepionki), ten skaldnik moze przyczyniac sie do powiklan poszczepiennych.zrestza bylo o tym glosno dwa lata temu.
Niby obecnie koncerny zapewniaja ze juz tego skladnika w szczepionce nie ma, ale jakos nie mam pewnosci.
Dlatego wole zakuPic szczepionke engerix b ktora nie zawiera tego skladnika.( u mnie jedna dawka kosztuje 50zl).
Tu zestawienie szczepionek ktore zawieraja ten skladnik, i tych bez niego: http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:13
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięciaważy 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
Buziaki dla forumkowych cioc :*zabka11, małaMyszka, Agaata, Aska87, lys, Laura, Meggi31, apaczka, 5ylwia, Paula_071, ainer85, sylwucha89, mamasia, magda sz, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, psioszka11, Amberla, Y, ekropka, niecierpliwa, Neyla, Magd, Lady Savage, aaaaga, futuremama, Aga89, AgaSad, bosa, Miru, Zetka lubią tę wiadomość
-
Byliśmy na małych zakupach, trochę się pozginałam i ... skurczybyki co 20 min.
Ofka trzymam kciuki i czekam na info
Dziewczyny w szpitalu - trzymajcie się!!!
Jutro o 14 wizyta. Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wieści... Czyli że daje mi czas do piątku i mały będzie z nami...zabka11, Laura, Paula_071, Maniuś, Weridiana, Neyla, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Hej kochane
Ala przyszła na swiat dziś o godzinie 20:12 za pomocą cesarskiego cięciaważy 3000 g i mierzy 53 cm:) odeszły mi wody dziś i stąd to szybsze rozwiązanie. ... dostała 10 punktów i prawie cały czas ja słyszę jak placze :p była już próba przystawienia do piersi, ale nie chciała ssać...
Buziaki dla forumkowych cioc :*
Gratulacje gosiu!!!!!:)czekamy na fotke twojej Alusi!małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość