SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostaje smsy ze slowami wsparcia i zgadnijcie kto mi najbardziej kibicuje i jest mega dumny? Byla mojego meza....
lys, Aga89, mamasia, zabka11, Laura, AgaSad, magda sz, ekropka, aaaaga, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, Amberla, Y, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Dostaje smsy ze slowami wsparcia i zgadnijcie kto mi najbardziej kibicuje i jest mega dumny? Byla mojego meza....
hahahaha to masz nową przyjaciółkę....Paula_071, zabka11, magda sz, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:tak to ta sama, ja jak się urodziłam miała 2600, a mała powoli rośnie, bo w ciągu 4 tyg przybrała 600 gramów.
Jasne że nie wszystkie dzieci muszą być duże ale 36 tydzien to jeszcze wcześnie. Pomimo że moja klucha waży już 3700 g to i tak chce żeby wytrzymała w brzuchu do CC (38tydz2d).zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maadzik- sliczny synus!!!
Lady- 36 tydzien to wczesniak....moja gin uwaza ze nawet 37 skonczony to jeszcze nie jest dobry czas...najbezpieczniej od skonczonego 38 tyg.rodzic.
Ona- badz dzielna!!! Juz niedlugo!!!!
Magda sz - ja sie biore za okna w sobote, jak bede miala skonczony 38 tydzienmagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Jasne że nie wszystkie dzieci muszą być duże ale 36 tydzien to jeszcze wcześnie. Pomimo że moja klucha waży już 3700 g to i tak chce żeby wytrzymała w brzuchu do CC (38tydz2d).
Mój też waży 3,5kg a trzymam nogi zaciśnięte.zabka11, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
powiem wam e ja na zaden cewnik czy balonik sie tez nie zgodze tylko zel i oxy..
czy was tez draznia osoby z otoczenia ? non stop ktos dzoni i pyta sie mnei albo meza cyz juz urodzilam !!!! no przeciez szlak jasny mnie trafi !
nikomu nawet nie powiem jak trafie do szpitala jedynie moi rodzice sie dowiedza no bo psa maz im zawiezie. a tak to nikt kompletnie nikt a nawet jak zadzwonia to maz bedzie udwal ze jest ok albo nie bedzie odbieral ! jedna ciotka srednio co 2-3 dni dzwoni i pyta czy juz. mimo ze mowilismy milion razy ze urodze to zadzwonie to oni wciaz dzwonia !zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Paula_071 wrote:Mój też waży 3,5kg a trzymam nogi zaciśnięte.
No dokładnie Paula, ja tak samo. Im dłużej jeszcze posiedzi tym lepiejGdyby nie CC to wywoływać domowymi sposobami zaczęłabym dopiero po skończonym 38 tc
Ja mam cesarkę zaplanowaną na 13.08 także mam nadzieję ze wytrzymamy w dwupaku te 10 dni
zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolinaaa, Madzia sz dzieki dziewczyny. Oby sie rozkrecilo bo jestem wykonczona tak jak Madzia napisalas, siedzenie na bombie..... masakra.... juz 2 duze okna umylam I nic.... co moz a jeszcze zrobic....
magda sz, zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Karolinaaa, Madzia sz dzieki dziewczyny. Oby sie rozkrecilo bo jestem wykonczona tak jak Madzia napisalas, siedzenie na bombie..... masakra.... juz 2 duze okna umylam I nic.... co moz a jeszcze zrobic....
wez relaksujaca kapiel masaz plecow stop relax. bo jak zaczneisz sprzatac i pucowac dom to ci sil zabraknie na rodzenie
-
staraczka24 wrote:powiem wam e ja na zaden cewnik czy balonik sie tez nie zgodze tylko zel i oxy..
ja chyba też się nie zgodzę na żadne takie wynalazki, a jak przyjdzie co do czego to mam nadzieję, że żel lub oksytocyna wystarcząmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:ja chyba też się nie zgodzę na żadne takie wynalazki, a jak przyjdzie co do czego to mam nadzieję, że żel lub oksytocyna wystarczą
lys, magda sz lubią tę wiadomość
-
Staraczka po tym jak napisałam na fb posta na temat pytania o poród i samopoczucie część rodziny się na mnie obraziła, a znajomi boją się dzwonić. Mam święty spokój
Mama tylko przez tel mówi ze teraz ona ma urwanie głowy hahah i że już wie dlaczego to mnie tak wkurzało.
Lady mi lekarz mówił że 36 to już jest ok ale nigdy nie wiadomo czy ciąża nie jest młodsza, waga -wagą ale płuca i mózg mogą jeszcze potrzebować trochę na dojście. Mi ulżyło jak 38 był skończony a teraz 39 to już robię wszystko w drugą stronę żeby przyśpieszyć
Ofka nie zdziwiłabym się jakby ta "przyjaciółka" wpychała się jako pierwsza w odwiedziny do szpitala skoro ona taka zaangażowana
No i co fugi umyte, okna też. Fugi trzeba poprawić specjalnym środkiem, tyle co z kurzu je obmyłam ale dalej są brudne i daleko im do koloru jaki powinien być. Jutro kupię specyfik. Właśnie pije herbatkę a mąż się kąpie i jedziemy dalej z planem domowej indukcji
Jutro jadę z laktatorem, stymulacja sutków palcami daje tyle co nic...
No i chyba po tych schodach polatam, może jakieś pajacyki? Chętnie bym krakowiaka potańczyła ale nie mam miejsca w domu się rozpędzić a jak zacznę tańczyć krakowiaka pod blokiem to sąsiedzi zadzwonią po karetkę z psychiatryka
Madzik ale słodziak, no nie mogę ja też chcę już moją zobaczyć !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 21:20
Aga89, Paula_071, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, Weridiana, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
Na wieczór pochłodniało, tak pisałyście o tej pomidorowej, że na jutro też zrobiłam, tyle, że gazpachio. Pierwszy raz robiłam, myślałam, że przy tym wiecej zachodu - raz, raz i już się chłodzi w lodówce. Skosztowałam - pyszotka. Jutro do tego tylko podpiekę bagietkę z masełkiem i czosnkiem - obiadek z bańki, jutro 33 stopnie, więc gotowanie czegokolwiek by mnie przerosło. Mąż wróci, zjemy i gonimy na wizyte
Jak tak piszecie o tej indukcji porodu, jak będą mieli u mnie wywoływać, to chyba będę żebrać o cc. Słabo mi się robi kiedy czytam o tych żelach, cewnikach, balonikach, oxytocynie. Do tej pory bardziej przerażała mnie cesarka. Po co ja to czytam?magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość