SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa u mnie było to samo, byłam w poradni, pisałam gdzieś na forum dokladne porady które tak dostałam, teraz jest u nas zdecydowanie lepiej, może odszukaj to co pisałam i uda Co się z czegoś skorzystać, ja pisałam to jakieś 2 tyg temu.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata, Ty dawałas cztery piersi a teraz dwie na każde karmienie?
A skąd dziewczyny wiecie że pierś jest oprózniona? U mnie mimo flak jeszcze po naciśnięciu mleko wypływa, wiec nie wiem.
I czy Wasze dzieciaki caly czas aktywnie ssają, czy musicie pomagać?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka moj jest leniwy je intensywnie jak na niego ok 5 min i zwalnia po 7 min spi wiec budze delikatnie zaciaga i odplywa po minucie potem spi ok 5 min budzi sue i placz bo glodny i od nowa to samo ladnie je mi w nocy i nad ranem reszta dnia to tragedia
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Agata, Ty dawałas cztery piersi a teraz dwie na każde karmienie?
A skąd dziewczyny wiecie że pierś jest oprózniona? U mnie mimo flak jeszcze po naciśnięciu mleko wypływa, wiec nie wiem.
I czy Wasze dzieciaki caly czas aktywnie ssają, czy musicie pomagać?
Mi latatorka powiedziala, ze mleko w piersi zawsze bedzie i ja tez czy po karmieniu, czy po sciaganiu dalej mleko mam. Chodzi o to, ze jak mi zaczynaja ciazyc i robic sie twarde, to znaczy, ze pora ja oproznic. Jesli wtedy np Julka spi to odpalam laktor na pare minut az poczuje ulge, a ona mimo to sie naje.Agaata, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:To ile wazy i mierzy Twoja najmlodsza gwiazda? My dopiero wkroczylismy w 62, a Tomek wazyl tydzien temu 5kg i mial 57cm.
Smacznej kawki
Ja sie zastanawiam jak bede sie ubierac zima. Tak by wygodnie wyciagnac piers a jednocześnie nie marznac. Sa takie ciuchy?
Nie wiem ile ma długości, bo jej nie mierzyli w przychodni, a ważyła tydzień temu 5140. Body na 62 ciężko w kroku zapiąć, a jak zapnę, to naciągnięte przy dekolcie. te na 68 są ok. To samo z innymi ciuszkami, są po prostu przykrótkie.
A z ubiorem zimą, to wszystko, co rozpinane - sweterki,tuniki, koszule itp.Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka, ja nie czekałam na opróżnioną pierś, tylko miałam takie zalecenie, że jak dziecko mi przysypia już na dobre i nie daje się dobudzić delikatnymi metodami, to odsysamy, podnosimy do pozycji pionowej i zmieniamy pierś - z tym, że nie dłużej niż 10 minut przy 1 piersi, bo jak przeciągamy to w czasie, to w kolejnej już się znowu zaczyna produkować pokarm 1 fazy i dziwecko w efekcie tylko pije a mało je. Ja karmiłam tą metodą 2 dni, teraz na 2 piersi, bo mniej przysypia, ale też jeszcze sporo budzę.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda dzieki! 20 minut po masazu poszla kupa, a tak sie Julka smiala jak zrobila, ze az na sercu cieplutko. Szkoda tylko, ze tyle sluzu nadal.
Od dzis odstawiam nabial, ale bez kawy nie funkcjonuje, a kawe musze miec minimalnie zabielona. Czy jak dziennie dodam do 2 kaw po lyku mleka jest sens robic ten "nabialowy" test??Agaata, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mamuśki zastanawiam się nad tymi lekami co przepisała mi pedaitra- Delicol i dicoflor. Dicoflor to na flore w jelitach, dziala przeciwalergicznie więc ok ale delicol to przecież na kolki... moja nie ma kolek tylko zatwardzenie, puszcza gazy, nie ryczy od tak, czasem jak próbuje kupe zrobić to wtedy ale wystarczy ją do cycka albo na rączki wziąć i jest spokój. Stosowała któraś laximed ? to jakieś kapsułki na zaparcia dla niemowląt..może lepiej to zamiast delicolu?
My kilka razy podaliśmy Laximed saszetki. Ale ciężko mi ocenić działanie, bo na efekty trzeba czekać 2 tygodnie, a tak długo tego nie podawaliśmy.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie to i tak o dupe rozbic, bo mam naodciagane mleka na 2 dni jeszcze, gdzie nabial jadlam
Wiec ja bede obserwowac tydzien po tym jak skoncze to mleko.
Wylac nie wyleje, a w zamrazarce juz nie mam miejsca, a pozatym mroze tylko odciagniete tego samego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:22
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nie ma za co
u mnie kupa nie idzie ale bąki przynajmniej. Ty się boisz do pieluchy zaglądać a ja za każdym razem modle się żeby zobaczyć tam kupę.
Dziś w nocy była dziwna akcja, Maja zasnęła o 21:30 i o 1:40 pobudka z wielkim wrzaskiem, w życiu się tak nie darła, ledwo dała sobie zmienić pampersa. Dałam butle (bo godzinę wcześniej ściągnęłam pokarm więc za dużo nie miałam) i spokój... nie wiem czy to był głód czy co.
Miałam zastój w piersiach, wczoraj to odkryłam... od 2 dni ściągałam po 60ml...po 4 godzinach nie karmienia myślałam że może pokarm mi zanika, wczoraj też lipa, piersi ciepłe, obrzmiałe, bolesne i czuć guzki a nic prawie nie leci. Więc rozmasowałam ciepłą dłonią cyce- z pół godz masowałam i poszło...150ml normalnie jakbym kurek odkręciła. Nie musiałam ściągać z laktatora tylko przyłożyłam go i samo leciało jak delikatnie masowałam. Obudziłam się i biustonosz mokry, wkładki to można by wyciskać jak gąbkę, koszula mokra i pielucha z kocykiem na której leżałam też mokra. No jakiś potok. Pózniej Maja doiła ale tylko z jednej piersi, rano miałam drugi taki potok z drugiej piersi. Ta KP to jest jakiś hardcore!Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja bez kawy już ponad 3 tyg i ciągle nie mogę się przyzwyczaić, bez mleka nie lubię i nie piję a tak za mną chodzi kawka albo chociaż zbożówka z mlekiem:( niestety żeby eliminacja miała sens trzeba odstawić absolutnie wszystko.. dziś dodałam do kanapek 2 plastry sera żółtego - zobaczymy na reakcję, chcę pomalutku wracać do nabiału i obserwować..
Odnośnie ciuchów na jesień i zimę to na ostatnich zakupach kupiłam wszystko wkładane przez głowę i dalej nie mam w czym karmićale tak jak mówiła Griszanka też nie mogłam znaleźć nic odpowiedniego..
Młody śpi ze swoim szumisiem, w nocy ratuje mi życie bo już go wogóle nie lulam tylko wkładam do łóżeczka i włączam misia i za chwilę śpi, w dzień jest z tym różnie ale z tych nocek jestem zadowolona..
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość