X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wscielam sie strasznie. Kupilam na olx pare ciuszkow dla mlodej i rece mi opadly. Mi by bylo wstyd dzieckmwm w to ubrac, nie mowiac juz o wystawieniu tego na sprzbdaz. Pospierane, poplamione, nawet odplamiacz nie dal rady. Szok

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga moj tez wczesniej tak dlugo cycal. Jak byla polozna na patronazu, to stwierdzila, ze powinien ciagnac max.30 min. Najpierw sie na nia wscieklam, bo przeciez inaczej sie nie da... Jak przeczytalam, ze Tomek Pauli ciagnie ok 20 min, to sue zmobilizowalam i jej posluchalam.
    Kazala mi go odkladac, kiedy przestaje ssac albo przysypia. I wygladalo to tak, ze go odkladalam, pol minuty do dwoch i trzeba bylo przystawiac na nowo. Pierwsze karmienia byly dluzsze, ale pozniej zalapal o co chodzi, odkladalam go rzadziej. 2-3 dni i byla zdecydowana poprawa. Teraz ciagnie ok 15-25 min, jak przestaje wystarczy lekko odciagnac glowe, zeby czul, ze cyc ucieka i sie uaktywnia. Warto sie przemeczyc. Sposob opisany przez Agate tez wydaje sie dobry, grunt to konsekwencja.

Paula_071, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecirpliwa, a moze kup sobie mleko sojowe. W biedronce kiedys mieli takie fajne waniliowe, kiedys kupowalam sobie do pracy, wlasnie do kawy. Mnie bardzo smakowala taka kawka, dziewczynom w biurze tez :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mlekiem sojowym bym jednak uważała podczas odstawiania nabiału, bo soja to też alergen jednak i może sama w sobie uczulić, a wtedy cała dieta pójdzie na marne, bo nie będzie w końcu wiadomo co uczula, a co nie.

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Karolem juz po spacerku, nie chcial za bardzo spac w domu, cos marudzil i kwekal. Na dworze chlodno i spal jak susel, tska pogoda zdecydowanie mu dluzy. Spacerowalam godzine, wrocilismy do domu i jeszcze spal pol godzinki, obudzil sie na jedzenie i zas zasnal.
    Przymierzam sie do chrztu. Na olx znalazlam juz garniturek, z koszula, mucha i kaszkietem, za cale 30 zl, blizej weekendu jade odebrac

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata takie mleko kokosowe z puszki tak?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z puszki. Tłuste jest wiec daj tylko troszke i rozmieszaj.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam właśnie takie mleko w puszce i jeszcze nie próbowałam.. ale idę sobie zrobić kawkę z tym mlekiem bo jestem nietomna.. tylko trochę przeraża mnie ilośc E na etykiecie - nie wiem czy akurat takie kupiłam czy wszystkie tak mają.. a co tam, najwyżej mały zacznie świecić w nocy:P

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, spróbuj, szału smakowego nie ma, ale dla mnie lepsze niż czarna kawa, bo takiej nie lubię całkowicie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z mlekiem ryzowym? Probowalyscie? Można takie? Rany ja juz od tygodnia bez nabiału tak mi się chce płatków z mlekiem albo bułki z serem... Wysypka znika, została tylko sucha skóra, ale po kremie mediderm stan się poprawia. Kurde, czy to znaczy, że cały okres kp mam nie jeść nabiału? Dziewczyny, a czy Wy przyjmujecie jakieś suplementy?

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Podczytuję Was dzisiaj i widzę, że wiele z Was odstawia nabiał. My mamy dalej problem, żaden lekarz nie wiem co się dzieje z naszym synkiem, a dokładnie z jego kupka. Ja tez.jestem na diecie eliminacyjnej, lekarz twierdzi jednak zr nabiał nie jest przyczyna. W czwartek będzie dwa tygodnie jak nie jem nabiału. Dla lubiących mleko, polecam napój kokosowe, migdałowy itd bez żadnych E dodatkowo firmy alpro. Polecam:).

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo w jakiej postaci dostarczyć wapń?

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mleko ryżowe, to jest okropne, dla mnie sama woda, bez smaku, więc ja to mleko odpuszczam. O alpro kokosowym, migdałowym i jeszcze jakimś słyszałam same dobre rzeczy, więc spróbuję - chyba w rossmanie da się kupić?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do problemu hemoroidów. Polecam proctohemolan.pierwszy raz od porodu wczoraj nie chciało mi się płakać w toalecie.
    A z innej beczki. Znacie jakieś fajne miejsce w Małopolsce na romantyczny weekend? Początkiem listopada mamy rocznicę ślubu i chcemy się wybrać, ale nie za daleko, bo jedziemy bez małej.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć, tez to alpro wypróbuję. Chociaż jak to jest z migdałami, nie są też silnym alergenem tak jak orzechy? Alekokosowe musi być pycha, dziś jadę do rosmana w poszukiwaniu tego napoju :)

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wrote:
    Witam. Podczytuję Was dzisiaj i widzę, że wiele z Was odstawia nabiał. My mamy dalej problem, żaden lekarz nie wiem co się dzieje z naszym synkiem, a dokładnie z jego kupka. Ja tez.jestem na diecie eliminacyjnej, lekarz twierdzi jednak zr nabiał nie jest przyczyna. W czwartek będzie dwa tygodnie jak nie jem nabiału. Dla lubiących mleko, polecam napój kokosowe, migdałowy itd bez żadnych E dodatkowo firmy alpro. Polecam:).

A jak macie problem z kupa?

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!my wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Marta trochę pospala a trochę popłakała jak zwykle ;)

Adam pojechał po obiad i na pocztę, Marta sobie leży i się śmieje ale widzę ze od rana próbuje zrobić kupę ale póki co jej nie idzie.Nad ranem puszczała takie baki ze myślałam,ze zrobi dziurę w łożku ;)

Jeśli chodzi o ubierańie to ja nakupowalam sobie rozpinane tuniki, koszule itp i musi mi to wystarczyć jakoś.

Moja waga wciąż spada, co wydawało mi się dziwne bo mam mega wielki apetyt na wszystko, a tu już 18 kg na minusie a użyłam w ciąży tylko 11.ale doszłam do wniosku,ze mimo iż na wszystko mam apetyt to chyba żołądek mi się skurczył bo jem o wiele mniejsze porcje.talerza zupy w całości ńie jestem w stanie zjeść.poza tym jednak codziennie mam mnóstwo ruchu przy tym moi bąblu.spacery,znoszenie i wnoszenie nosidełka i czasem po mieszkaniu tez zrobię sporo km spacerując z nią ;)

No nic, czekam na Adama z obiadem i położę się troszkę koło Marty moze zaśnie.

miłego dnia kobiety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:29

AgaSad, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny wracając do problemu hemoroidów. Polecam proctohemolan.pierwszy raz od porodu wczoraj nie chciało mi się płakać w toalecie.
    A z innej beczki. Znacie jakieś fajne miejsce w Małopolsce na romantyczny weekend? Początkiem listopada mamy rocznicę ślubu i chcemy się wybrać, ale nie za daleko, bo jedziemy bez małej.
    maść czy czopki?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś rano cycki po 9 h chciały pęknac. Mała zjadła jedna ta gorsza pełniejsza i Poszłam odciągnąć. Odciągnelam 240... Plus to co zjadła z tamtej to liczę ze że 400 było....

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przemawia do mnie ta kawa z mlekiem kokosowym.. no niestety trzeba się przemęczyć..
    Odnośnie suplementów to ja biorę te witaminy co w ciąży plus magnez i tyle.. też martwię się tym wapniem ale powinno się jeść szpinak, żółtka jaj, migdały, figi bo tam jest go też sporo..

a.. dziś mój mały standardowo prężył się przy cycku i nie mógł zrobić kupki, już mnie to wkurza bo wtedy rzuca się na cycki i łyka powietrze i chyba błędne koło mi się robi, dałam go na przewijak i zaaplikowałam czopek glicerynowy, w sumie nawet nie zdążyłam do końca włożyć i poszła taka kupa że zalało wszystko więc można próbować w razie w.. słyszałam że nie wolno jednak nadużywać te metody bo dziecko przyzwyczai się że robi kupę bez wysiłku no ale od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:00

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ