X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze jedno: dziewczyny z Krakowa - gdzie byłyście/idziecie z dziećmi na USG stawów biodrowych?

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie moge zasnac, chyba odstawie druga kawe po poludniu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Hmm nie moge zasnac, chyba odstawie druga kawe po poludniu

Ja pije bezkofeinowa :-) a moze Anatol zbozowy ?

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije inke u nas w miare ok wisial na piersi od 18.30 z przerwami do 20.30 i ok 21 zasnal teraz się karmimy

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka dziękuję za inspiracje żywieniowe.. sałatka jarzynowa to jest to! Jutro teściowa dostanie zlecenie bo ciągle pyta jak może pomóc a ja matka Polka wszystko sama..
    Niecierpliwa jajka narazie jem ale może też je spróbuję wyeliminować. . Musze szukać przyczyny tego bólu brzuszka bo ciągle mam wrażenie ze to jednak reakcja na mój pokarm.. dziś udał nam się 2 godz spacer w parku, maluch cały przespał. . Za to zaraz po spacerze przez 2 godz był płacz a raczej wycie.. o 22 udało mi się go uśpić.. przed chwila zjadł i śpi dalej. Dostałam sab simplex.. jak je dawkujecie? 15 kropelek przy każdym jedzeniu? Mój niemiecki poszedł w zapomnienie i nie mogę doczytać się na tej ulotce..
    Za tydzień idę do gina i tez czekam na zielone światło dla ćwiczeń. . Marzy mi się rower..kręgosłup mnie łupie, mam wrażenie ze od tej cc taka garbata zostałam..

dziewczyny świetne te Wasze maluchy na zdjęciach ! Rosną w oczach.. mój pulpet juz 4,5 kg..
    Spokojnej i przespanej nocki..

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym sie napila kawy zbozowej albo piwa bezalkoholowego. Ale mam tyle pokarmu, ze gdybym jeszcze cos takiego wypila to by mleko po podlodze cieklo;)

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tylko jak wyeliminujesz jednocześnie jajka nie będziesz wiedziała po czym jest poprawa lub jej brak.
    Moja ryba od dwóch nocy śpi z nami w łóżku. Po nocnym karmieniu budzi się z płaczem a mi się nie chce jej ponownie usypiac więc ląduje u nas, szybki cyc i lula ;-) Nie wiem dlaczego tak jest ,zawsze ładnie spała u siebie ale od dwóch nocy śpi w śpiworku i może stąd ten płacz bo dotychczas był rożek a ona z tych co lubią być ciasno opatuleni ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ginka dopiero 13 października man nadzieję że z podwoziem wszystko ok

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej Ho!

Zimnooo!jak pomyśle sobie ze jeszcze niedawno spać się nie dało przez upały a teraz śpię przykryta po szyje w grubasnych skarpetach to mi smutno ;) Marta śpi smacznie obok mnie a ja podczytuje forum, zrobiłam sobie gorącej herbaty z sokiem malinowym i podjadam placek ze śliwkami od mamusi i mi błogo ;)

Mam w sypialni 24 stopnie, a ja i Tomek mamy zimne rece i policzki, nie wiem jak to mozliwe! Brrr. Az sie boje pomyslec co bedzie w listopadzie.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zesz Ty myslalam, ze mi cyc eksploduje. Julka zasnela o 23 i o 5 sie obudzila. Zjadla z dwoch, co jej sie nie zdarza, az slyszalam jak jej burczy w brzuchu. Ja teraz sciagam, bo dalej zalega. Za chwile przyjezdza moj tata, wiec bede miala mala pomoc, z ta reka to za wiele nie zdziala, ale chodzi z nia na spacery i zagaduje, a to duzo ;)

Maga.sz musze wybrobowac masaz, ja juz tez gdzies czytalam, ze delicol takze na zaparcia.
    U nas od paru dni sa po 3-4 kupy dziennie, wczoraj wieczorem znowu nitki krwi i taka jakby bardziej zielonkawa, ja juz normalnie boje sie do pieluchy zagladac.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tomek tej nocy sie budzi co 4h z ogobeczkiem. Powiem Wam ze to chyba jest wygodniejsze, niz jak raz budzi sie po 6h a raz po niecałych 3.
    Ubralam pizame z dlugim rekawem i dlugimi nogawkami, nagrzalam do 24,6 i w koncu jest mi ciepło :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)
    WItam się przy kawce. Najmłodsze dziecię słodko śpi, starszych jeszcze nie obudziłam. Chwila dla siebie.
    Mam tyle roboty w domu, zenie wiem w co ręce włożyć, a taka przerywana karmieniami, zabawą itp. praca to do d... . Muszę wyciągnąć i przejrzeć swoje ubrania sprzed ciąży, pochować letnie ubrania i buty dzieciaków, wyjąć kurtki jesienne. No i poodkładać za male rzeczy najmłodszej, bo nosi już 68, większość tych na 62 już jest do oddania. Przydałby mi się tu ktoś do ogarnięcia tego wszystkiego.
    Miłego dnia dziewczynki.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Cześć wszystkim :-)
    WItam się przy kawce. Najmłodsze dziecię słodko śpi, starszych jeszcze nie obudziłam. Chwila dla siebie.
    Mam tyle roboty w domu, zenie wiem w co ręce włożyć, a taka przerywana karmieniami, zabawą itp. praca to do d... . Muszę wyciągnąć i przejrzeć swoje ubrania sprzed ciąży, pochować letnie ubrania i buty dzieciaków, wyjąć kurtki jesienne. No i poodkładać za male rzeczy najmłodszej, bo nosi już 68, większość tych na 62 już jest do oddania. Przydałby mi się tu ktoś do ogarnięcia tego wszystkiego.
    Miłego dnia dziewczynki.

To ile wazy i mierzy Twoja najmlodsza gwiazda? My dopiero wkroczylismy w 62, a Tomek wazyl tydzien temu 5kg i mial 57cm.
    Smacznej kawki :-)

Ja sie zastanawiam jak bede sie ubierac zima. Tak by wygodnie wyciagnac piers a jednocześnie nie marznac. Sa takie ciuchy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ty chcesz zima piers na dworze wyciagac??.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ciesze sie, ze pomoglam.

Paula jedynie zostaja nam grube swetry rozpinane, grube bluzy rozpinane, wzglednie polary ;) Tyle, ze z moich obserwacji wynika, ze w tym roku, to mozna kupic tylko to co jest zakladane przez glowe, bez dekoldu tylko po szyje, wzglednie zapinane na plecach. Latwo nue bedzie :(

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula Ty chcesz zima piers na dworze wyciagac??.

Nie, ale chce np. pojechac do znajomych czy rodziny a nie chce rozbierac sie u nich az do stanika.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, poradziłas sobie z tym zastojem?

Grisznaka, zamówiłam te książeczki o których pisałaś :)

U nas dzis wizyta i szczepienie, pewnie się nie odbędzie. Choć ten katar raz jest większy raz nie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka dzieki, tak poradzilam sobie. Przez weekend mialam jakis zastojo-nawal i sciagalam po 160-180 ml. Od wczoraj juz normalnie, guzek jak piers jest oprozniona znika, nie sa tak gorace i sciagam znowu 125ml max

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jakim syatemem karmisz bo wiem że dajesz też piers z nakladka o ile sie nie myle dajesz raz pies raz butle a kiedy sciagasz? Ja musze coś zmienić bo się wykoncze od poczatku karmienia do nastepnego 2 godz max 2 5 je godzine więc tak naprawde miedzy koncen karnienia a nastepnym moja godzina nic nie mogę zrobić bo wtedy małym się zajmuje i tak non stop

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly dzien daje piers. Pierwsza butelka ok 17 druga ok 20, a sciagam ok 18.30 i ok 21.30. Potem jak Julce malo albo nie moze zasnac to dostaje ok 23 jeszczecycka. No i sciagam rano po pierwszym karmieniu ok 5 rano, bo je z jednej piersi. Dzis zjadla z obu, ale przez noc sie duzo nagromadzilo i mimo to sciagnela 115 ml. Na piersi u nas sa zazwyczaj 2-2,5 h przerwy, ale od zakonczenia karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:23

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ