X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , tesciowa dala rade - choc oboje juz przyznali ze sa juz na to chyba za starzy.

Niedlugo mam zostawic znow mala bo wybieram sie na wieczor panienski , a w pazdzierniku Zosie musze zostawic na prawie 3 dni bo jade na slub do innego miasta - brat mojego meza wiec nie wypada mi nie pojsc , szczegolnie ze moj maz bedzie swiadkiem - a ja chyba zwariuje z tesknoty jak paru godzin wysiedziec na tylku nie moglam i non stop myslalam co u nich , i dzwonilam co 2 godziny jak jakas wariatka - oficjalnie sie przyznaje ze zostalam "Matka wariatka " :)

niecierpliwa, zabka11, Weridiana, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis na spacerze bylismy w body z dlugim rekawem , na to kaftanik , plaszczyk , dlugie spodnie , opaska i na to gruby koc - w sloneczku cieplutko ale w cieniu to jednak zimno i tez musze ja nakrywac po uszy zeby zasnela spokojnie i nagle cos jej sie odmienilo i zaczela lubiec smoczek caly spacer go dziumdziala.

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszcze tych spokojnych sdpacerow, u nas jak nie spi to wrzask nieziemski.....:/
    Dzis musze z nia zawiezc i odebrac julcie z tancow i na sama mysl mam dreszcz na plecach....ostatnio tak mi plakala w foteliku, ze az sie krzusila...mam traume od tamtej pory. No ale niestety musimy jakos dac rade....

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka podziwiam i wsolczuje, ja bym sie nie odwazyla sama jechac z dzieckiem, balabym sie, zb raz jak z tylu to nie'widze, a jak z przodu to, ze na drodze bym sie nie skupila tylko na dziecku

• Neyla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj kupilismy w aptece wszystkie dostepne ksztalty smoczka i probowalismy Julie nauczy ssac. Na chwilke zalapala anatomicznego NUKa, ale w nocy tez juz miala odruchy wymiotne... Moje dziecie bedzie bezsmoczkowcem, a ja bede musiala pogodzic sie z tym jej wiszeniu na cycu. Na szczescie opatulanie i lulanie pomaga na te jej kryzysy.

A i polozna byla... Moj 25dniowy noworodek wazy 4300g. Przez dwa tygodnie przybrala 800g to duzo?

Weridiana, Zetka, małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie trochę i nie nadrobie. Mam nadzieję, że u was wszystko ok :)
    Laura zrobiła dzisiaj dwie kupki wodniste ze śluzem. Co to może znaczyć?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. My też mamy chyba problem z kupka. Wczoraj była zielona, dziś przy zmianie pampersa widziałam jak cisnąl kupkę i kupka się pienila... różne rzeczy w internecie piszą. No nie wiem, będę obserwować te kupki. Jak beda się nadal pienic to jutro wybiorę się do pediatry. Co myslicie o pieniacych się kupkach? Kolor brązowway.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wracam do kropelek bo Młody ma takie gazy ze nie może spać w nocy...
    Skończyłam czytac Brzydkie Kaczątko, Czerwonego Kapturka i Myszka Michasia idzie do zoo:) Staś śpi przytulony do mnie.
    Zaraz na TVP 2 Moje 600 gramów szczęścia...oglądam... chociaż sama nie wiem po co...wspomnienia wracają.
    Robiłam kolejny przegląd ubrań Staszka znowu kilka rzeczy poszło do worka...rośnie moje Maleństwo:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:09

Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Izuu lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak ja wam zazdroszcze tych spokojnych sdpacerow, u nas jak nie spi to wrzask nieziemski.....:/
    Dzis musze z nia zawiezc i odebrac julcie z tancow i na sama mysl mam dreszcz na plecach....ostatnio tak mi plakala w foteliku, ze az sie krzusila...mam traume od tamtej pory. No ale niestety musimy jakos dac rade....

Zabka jak ja jade sama to wlaczam nawiew (ale nie klimatyzacje) na pelna moc i ten szum czesto ja uspokaja , do tego wyszukuje dziur na jezdni , im bardziej buja tym lepiej. Niestety silnik mam za cichy (pomyslec ze to teraz wada ;-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłyśmy ze spacerku.
    Zetka, wszystkiego najlepszego !! A może jak mały się tak ślini to początek ząbkowania a cyc go po prostu uspokaja? Może pomógłby ten żel na dziąsła? Nie wiem, tak kombinuje.
    Moja ciągnie smoka, ale ona jak się naje to cyca już nie weźmie. Czasami nawet się wkurza jak jej leci, a ona nie chce. Wtedy daję smoka i od razu spokój. Ztym, ze jak zaśnie ze smokiem i jej wyleci to się budzi, chyba że się uda i zaśnie już tak mocno, to smoka nie potrzebuje.

Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, co do ubierania. U nas dzisiaj około 17 stopni, w słoneczku cieplutko, w cieniu chłodno. Mala miała body z krótkim rękawkiem, na to tuniczka z długim i cieplejszy sweterek. Na dół leginsy i skarpetki. Tak do wysokości piersi i tak ją przykrywam kocykiem jak śpi. Na główce bawełniana smerfetka.

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote sie czulam jakby mnie traktor przejechal, mega przeziebienie... od wczoraj mala ma katar(na szczescie nie goraczka!) a teraz tylko czeka. az na starszaki przejdzie, bo to jak efekt domina. a na dodatek taka piekna pogoda a my w domu a ze smiesznych rzeczy to moj b. w trosce o corke zakazal mi jesc zimne rzeczy bo ona bedzie prze to bardziem chora bo ja karmie ja piersia, jakis ciemnogród, no ale nie chccialam sie juz z nim klocic o to

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczepienie odłożone. Powiedziałam Pani doktor, że kupki wodniste, pieniste, strzelające, zielone czasami i ze śluzem - niestety poparła moją mamę, że wygląda to na czynnik alergiczny. Kazała na 10 dni odstawić nabiał i jeśli się polepszy to zrobimy test prowokacji, czyli włączymy nabiał i będziemy obserwować reakcję. Jeśli się nie polepszy to włączymy nabiał i będziemy szukać innego alergenu. Kiepsko trochę. Zaszczepimy Hubcia, jak będzie wszystko ok z kupkami, dzisiaj się nie zgodziła. Poza tym wszystko z nim w porządku, waży 4200, czyli przez ostatnie 10 dni mamy 700 g na plusie. Dobrze, że ta waga tak ruszyła, bo mieliśmy przez chwilę spowolnienie, ale chyba kryzys póki co zażegnany.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka najlepsze życzenia :-)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zabka podziwiam i wsolczuje, ja bym sie nie odwazyla sama jechac z dzieckiem, balabym sie, zb raz jak z tylu to nie'widze, a jak z przodu to, ze na drodze bym sie nie skupila tylko na dziecku

Ja bardzo czesto jezdze z malym samochodem. Bardzo lubi jazde :-)

Agata- czyli co najmniej o 10 dni odwlekacie szczepienie?

Przyszedl szumis. Czuje, ze to bedzie jego najlepsiejszy przyjaciel :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:23

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula następną wizytę mamy zapisaną na 8 października i do tego czasu na pewno szczepić nie będziemy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ze wzgledu na sluz w kupie po raz drugi mam odwolane szczepienie na rotawirusy.
    W piatek mam przyjsc na kontrole i chyba bedziemy robic posiew. Nabial powiedziala, ze mozna odstawic, ale dopiero jak ja o to zapytalam. Niteczki krwi najprawdopodobniej byly z tego, ze maz ja rozszerza jej posladki to popekaly jej naczynka. W kazdym razie widziala dzis ta kupe ze sluzem i poki sie go nie pozbedziemy to nie zaszczepimy na rotawirusy. Poki co odlozyla na 9 pazdziernika.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za idiota wymyslij nazwe URLOP macierzynski , jaki to urlop? te slowa to przeciez oksymoron ... ZOska od 11 nie spi , ochujam drogie kolezanki. Miarka sie przebrala pakuje ja znow do wozka i ide na spacer.. bede spacerowac na rzesach chyba bo ledwo na patrzalki widze.

niecierpliwa, aaaaga, Martucha86, małaMyszka, Ewa123, Weridiana, mamasia, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,
    Zetka wszystkiego najlepszego,dużo radości z dzieci :)

Noc chyba najgorsza od porodu, miałam taką migrenę że chciałam wymiotować, normalnie helikopter w głowie że nie mogłam spać, Maja co godzinę chciała jednego cyca..no makabra. Myślałam że nie dam rady pójść do pediatry ale jakoś się udało.
    No więc tak na zaparcia mam brać delicol i dicoflor. Tak jak myślałam że to Bebiko spotęgowało zaparcia. Teraz mam Humanę i mówiła że też nie pomoże na te zaparcia, że Bebilon był ok, a teraz mam kupić Bebilon Comfort.
    Waży 5150, w równo 3 tyg przybrała 1050g :) więc chyba jest dobrze.
    Guzek z za uszka sam zniknie i nic groznego :) Przepisała jeszcze jakaś maść na buzke bo jest szortska.
    Pokazała mi jak się robi masaż, zrobiłam w domu, kupa nie poszła ale bardzo dużo powietrza. Chociaż tyle.

Matko nie chce spać ta moja marudka, padnę dziś a mąż ma być pozniej :/
    W czwartek szczepienia więc będzie się działo.

KasiaeN., Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i jak ten masaz robila??

‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ