X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    niecierpliwa, musiałam niezauważyć pytania, płaciłam 110 zł tort był na 25 porcji, był mega cięzki nie ważyłam go ale jak niosłam to był konkretny, napewno ponad 3 kg, i był przepyszny, nie ma porównania z tortem z cukierni, nie pączowany taki domowy, no pycha:) siostra na chrzciny w pażdzierniku tez bedzie zamawiać tylko w wersji rózowej:) bo tak jej smakował

U nas tez ma miec ponad 3 kg i policzyla mi 150 . Oczywiscie maz steka czemu nie moze byc zwykly z cukierni ;)

Ona, ale sie usmialam a jak tesciowa dala rade??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:01

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, u nas bylo to samo, ale jak zjał to wiedział czemu nie z cukiernii, zupełnie inny smak, nie robiony masowo

Ona, mi sie marzy takie wyjście ale jak patrze na mojego okruszka to chyba bym go nie zostawiła bo bym nie umiała sie skupić, jak dla mnie to jeszcze za mały ten skarb mamusiny żeby go zostawic:)

niecierpliwa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Mój mały chce ciągle ssać pierś. To nie z głodu bo po solidnym jedzeniu, albo też po odciagnietym z butli 120. On chce ssać. Teraz od rana ciągle, przesypia parę minut i ryk, ręce slini kocyk slini. Smoka wypluwa, mam już trzy rodzaje. Jak do cycki się dorwie to jak dzikus. Po dwóch pociagnieciach odjazd. Już mnie sutki pieką. W nocy tez 4 pobudki. Wczoraj mąż z parkingu dzwonił jak byłam w biedronie, mały strasznie ryczał a był godz po zjedzeniu 120ml mojego. Wyszłam, cyc w samochodzie, dwa pociagniecia i śpi. Teraz też mi ciumka i się ruszyć nie mogę. Help.

A ja dziś mam urodzinki i od rana taka jazda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:17

Agaata, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, to spełnienia marzeń i zadwowolenia z synusia:)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny mam problem. Mój mały chce ciągle ssać pierś. To nie z głodu bo po solidnym jedzeniu, albo też po odciagnietym z butli 120. On chce ssać. Teraz od rana ciągle, przesypia parę minut i ryk, ręce slini kocyk slini. Smoka wypluwa, mam już trzy rodzaje. Jak do cycki się dorwie to jak dzikus. Po dwóch pociagnieciach odjazd. Już mnie sutki pieką. W nocy tez 4 pobudki. Wczoraj mąż z parkingu dzwonił jak byłam w biedronie, mały strasznie ryczał a był godz po zjedzeniu 120ml mojego. Wyszłam, cyc w samochodzie, dwa pociagniecia i śpi. Teraz też mi ciumka i się ruszyć nie mogę. Help.

Spróbuj tej metody Karpa, są filmiki w Internecie. Powodzenia

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Paula happy birthday to you :-D

Iys, dziewczyny ktorych maluszki maja problemy - duzo zdrowka, niech szybko wracaja do sil i wyrastaja z brzuszkowych i innych dolegliwosci

niecierpliwa, Zetka, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja sama uszylam szeroka pieluszke :-)

Hermiona lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werdiana, ja nie mam takich zdolnosci, juz zamówiona zreszta

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Agata, poczytam i zobaczę, dzięki.

Weridiana lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

spełnienia marzeń! najlepszego

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- spelnienia marzen, spokojnych nocek i radosci z macierzynstwa!:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka najlepszego! Jak najmniej zmartwien i klopotow.
    A moze to chwilowe zaburzenie laktacji i musi sobie wyrobic ilosc pokarmu??

• Zetka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Niecierpliwa, właśnie z laktacja się uporalismy i jest dobrze. Dla wszystkiego nawet odciagniete mu podaje czasami żeby zobaczyć ile zje, albo na wagę przed i po karmieniu i zwykle ponad 100g różnicy. A on tak do tego cyca.
    Smoki mam Difrax, MAM i AVENT ten w kształcie kropelki. I dupa. Dziś chwilkę ten AVENT załapał ale na kilka minut. Jak się rozbudzil to odruchy wymiotów, śliny pół wiadra i język wywala z tym smokiem. No umeczenie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka synek coraz starszy i juz wie ze najlepiej przy mamie :-) sprobuj odciagnac pokarm i jak bedzie plakal to niech tata da butelke ,a ty wyjdz z pokoju. Poplacze ale w koncu da za wygrana , pod warunkiem ze tata wytrzyma probe sil ;-)
    Cycek to uspokajacz i u mnie tez tak jest , . Jak zaczyna sie bawic cyckiem to staram sie jej dac smoczek, pochodzic , jak jest tata to oddac dziecko jemu, oczywiście nie zawsze wychodzi bo maluchy chca miec mame na wylacznosc :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula , tak pisalas o foteliku samochodowym. ..to prawda ja codziennie wpinam i wypinam pasy i myslalam o tej bazie ale z drugiej strony jak stoimy na swiatlach, w korku itp i mala zaczyna plakac to bujamy fotelik i to pomaga. Czy w tej bazie fotelik jest sztywny czy mozna go bujac ?

Na pewno tak jak wczesniej wspominalam, chcialabym kupic ten nastepny od 9kg z baza. Fajne maja Graco , miejsca na kubeczki , tacki itp, zobaczymy ale za 2 miesiące mozna juz sie rozejrzec

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wszystkiego najlepszego. Ja mam podobnie tylko, że moja jest głodna, zmęczona i nie chce jeść :-/ Piersi nie chce bo z niej leci mleko więc się wkurza, smoczkiem pluje i najchętniej ssie swoją pięść. W związku z tym wszczyna awantury, nie da się inaczej uspokoić jak właśnie met dr Karpa czyli ciasno owinieta, szumiś na maxa i lulanie. Zasypia po kilku minutach, po krótkiej drzemce ładnie je. Czasem trzeba to powtarzać kilka razy! Nie wiem o co jej chodzi, już myślałam, że jej coś dolega - była badana i jest ok wiec to chyba taki charakter ;-) robi takie jazdy wieczorami i/lub jak jest zmęczona lub zła z reguły kilka razy w tygodniu. Np wczoraj po południu i pół wieczora i dzisiaj - właśnie śpi opatulona u mnie na rękach ;-) ja nie wiem jak ona teraz tak rządzi to co będzie później ;-)

Weridiana, Zetka, małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc romantyczna mlody jadł przy swieczkach bo pradu nie było i tak zasnal o 21 z minutami a pierwsza pobudka chwilkę przed 2 ( wybudzal się sam chyba vz pol godziny a ja na czuwaniu obok ) druga pobudka o 7 :-) MagdaSz Moj też jak je to takie dźwięki wydaje jeja heja eje coś jak okrzyki indiańskie ale nie v zawsze tylko jak przed jest wielki ryk lub w trakcie
    W środę jedziemy na bioderka
    Wczoraj Artek poznał prababcie i bardzo mu się spodobala poslal jej mnostwo usmiechow

Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Weridiana, magda sz, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka najlepszego kobitko

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Paula , tak pisalas o foteliku samochodowym. ..to prawda ja codziennie wpinam i wypinam pasy i myslalam o tej bazie ale z drugiej strony jak stoimy na swiatlach, w korku itp i mala zaczyna plakac to bujamy fotelik i to pomaga. Czy w tej bazie fotelik jest sztywny czy mozna go bujac ?

Na pewno tak jak wczesniej wspominalam, chcialabym kupic ten nastepny od 9kg z baza. Fajne maja Graco , miejsca na kubeczki , tacki itp, zobaczymy ale za 2 miesiące mozna juz sie rozejrzec

Z baza jest dużo sztywniejszy, ale sie rusza. Z tego co wiem, na kolejny etap fotelikow z baza jest bardzo malo, one maja juz zwyczajnie wejście na isofix.

Zetka - najlepszego.

Niecierplwa - rajstopki pod spodnie? Kurcze, to moj tylko w body z krotkim rękawem, spiochy i sweterek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:29

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja to zmarzlina, jak jej zimno to sie rzuca w wozku dopiero jak przykryjetpod uszy to spi spokojnie, pozaty u nas pare dni juz bylo takich, gdzie bylo ok 15 stopni i mysle, ze na Skarpetki to za zimno

U nas body dlugi rekaw, rajstopki, spodenki, bluza i czapka, a dzis bluze zastapi polarowy pajac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:50

‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ