SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale katarek to tylko pod odkurzacz??
30 minut walczylam, zeby zalapala prawego cycka. Caly czas prezenie, wyginanie a podalam lewa i ciagnie normalnie. Nie wiem o co chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 16:37
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Czemu moje Dziecko nie lubi wózka i spacerow dzisiaj z łaską wytrzymal 30 min
Za to mam problem z usypianiem wieczorem...małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
0na88 wrote:Co za idiota wymyslij nazwe URLOP macierzynski , jaki to urlop? te slowa to przeciez oksymoron ... ZOska od 11 nie spi , ochujam drogie kolezanki. Miarka sie przebrala pakuje ja znow do wozka i ide na spacer.. bede spacerowac na rzesach chyba bo ledwo na patrzalki widze.
Mity o urlopie: http://www.flowmummy.pl/2015/09/urlop-macierzynski/małaMyszka, 0na88, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
chcebycmama wrote:Moj zasypia w wózku i jak by mógł cały czas siedział w wózku. Dziś dwa spacery po 2 godziny.
Za to mam problem z usypianiem wieczorem...
-
Nasza spacerki lubi, od razu zasypia podobnie jak w samochodzie
Ale za to w domu jest nieznośna. Dobrze ze mam pomoc rodziców bo bym zwariowala. Drze się bez powodu, marudzi, kweka. Ja dodatkowo na tej dupnej diecie bez nabiału i owoców, wpieprzam tylko chleb z szynka i dżemem. Mama obiady gotuje, dziś były pierogi z mięsem. Słodyczy nie mogę, sera nie mogę, owoców póki co też lekarka nie kazała (do czasu aż wysypka zginie). Chodzę wkurzona i boję się cokolwiek juz zjeść, bo cholera wie co malutka uczulilo. Wysypka znika wiec to pewnie jest rzeczywiście skaza białkowa. Zwłaszcza, że oboje z bratem mieliśmy skaze jako noworodki
Ewa123 -
niecierpliwa wrote:Ale katarek to tylko pod odkurzacz??
30 minut walczylam, zeby zalapala prawego cycka. Caly czas prezenie, wyginanie a podalam lewa i ciagnie normalnie. Nie wiem o co chodzi.
Może leżenie na tym boku jej nie pasi?
My jutro szczepienie które odkładane juz raz i pewnie jutro też przez ten ciągły katar nie będzie. Do kiedy można tak odkładać?
Zauważyłam łuszczaca sie skórę za uszkami, nie wiem czy to nie skaza bialkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:39
-
Mój synuś spacery lubi i śpi cały czas w wózku, zazwyczaj zasypia już w windzie. Dzisiaj to aż się wystraszyłam, bo wyszliśmy z domu o 12.10 na wizytę do lekarza, z wizyty wyszliśmy o 13.10 i poszłam z nim na spacer. Wróciliśmy do domku o 14.45, jak zwykle zaczął jeszcze dosypiać w wózku, ja połozyłam się na kanapie i mi się zasnęło, obudziłam się o 16.45 a Hubi spał... Wystraszyłam się, czemu nie płacze i aż mi się dziwnie zrobiło, jak otworzyłam oczy. Także nieźle sobie pospał i nawet mi dał troszkę.
Teraz też już śpi. Generalnie nie mogę narzekać, bo on jest bardzo spokojny, tyle, że te problemy brzuszkowe psują nam humor i często przez nie też płacze.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:
My jutro szczepienie które odkładane juz raz i pewnie jutro też przez ten ciągły katar nie będzie. Do kiedy można tak odkładać?
Moj tez ma katar. 3 pediatrow powiedzialo ze to nie jest przeciwskazanie. Nie wiem czy szczepic jutro czy nie? Bo co jak cala jesien bedzie mial katar? Wiekszej infekcji nie widze.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej mamuśki:)
My po wizycie u okulisty, stwierdził, że nic nie widać w dnie oka więc mamusia szczęsliwa, a taka byłąm zestresowana że jak mi lekarz powiedział żebym posadziła go od siebie na kolanach to nie wiedziałam o co mu chodzi i jak mam to zrobić, Szymonek tak spał ze nawet obce ręce pana doktora mu nie przeszkadzały:)
Mój synus też lubi spacerować, zazwyczaj zasypia i dużo lepiej mu sie spi po spacerku:)
Dzsiaj dostaliśmy od cioci 2 kombinezony, jeden cieniutki baranek, drugi ciut grubszy ale nie typowo zimowy, bedzie jak znalazł na nadchodzące chłody:)
Jutro czekaja nas zakupy w galerii, musi sobie matka kurtkę kupic bo nie mam co na siebie założyć
Szymonek wykąpany pojedzony spi:)Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa jakby to zoobrazowac..jej reka byla jak wskazowka zegara a srodek zegara to pepek malej, zgodnie z ruchem wskazowek zegara uciskala rozne miejsca wokol pepka. Jak robilam sama jej masaz to mala plakala a jak robie wg tej metody to cisza wiec pewnie czuje ulge.
Dzis w przychodni widzialam maluszka na pierwszej wizycie- jakie to malenstwo! Pomyslec ze nasze takie byly..ale ten czas zawala. Chce takie drugie malenstwo za jakis czas:)Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jakie to szczęście trzymać w rękach cały Świat !Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 23:42
KasiaeN., Martucha86, magda sz, zabka11, jasmine89, Zetka, Weridiana, Paula_071, mamasia, niecierpliwa, Maniuś, Amberla, Katarka, małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
Hej Ho!
Zimnooo!jak pomyśle sobie ze jeszcze niedawno spać się nie dało przez upały a teraz śpię przykryta po szyje w grubasnych skarpetach to mi smutnoMarta śpi smacznie obok mnie a ja podczytuje forum, zrobiłam sobie gorącej herbaty z sokiem malinowym i podjadam placek ze śliwkami od mamusi i mi błogo
A propo spania to Marta się rozregulowałachyba przez szczepionkę. Wcześniej zasypiała 20-21 i spała do 24-1. Teraz zaśnie ale budzi się po 20minutach i płacze.mam nadzieje,ze wróci do normy za jakiś czas.
Dzis byłyśmy na spacerze, oczywiście 3/4 spaceru ryczała i musiałam ja nieść a gdy miałam już iść do samochodu i jechać do domu zasnęła.wiec polazilysmy jeszcze po parku.Po powrocie do domu zjadła i zasnęła jeszcze na dwie godziny.i nawet była w dobrym humorze przez cały dzień.
Jutro robię sobie dzień lenia i nie gotuje,obiad zamierzam zamówić.jakies przesilenie jesienne mnie chyba złapało.
No nic, idę spać póki ta moja królewna śpi.mam nadzieje,ze pospi trochę.dobrej,spokojnej i przespanej nocy Wam życzę!
A na dobranoc Marta posyła Wam uśmiechWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:33
Martucha86, magda sz, zabka11, Weridiana, Paula_071, mamasia, niecierpliwa, Maniuś, Katarka, małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
Mamuśki zastanawiam się nad tymi lekami co przepisała mi pedaitra- Delicol i dicoflor. Dicoflor to na flore w jelitach, dziala przeciwalergicznie więc ok ale delicol to przecież na kolki... moja nie ma kolek tylko zatwardzenie, puszcza gazy, nie ryczy od tak, czasem jak próbuje kupe zrobić to wtedy ale wystarczy ją do cycka albo na rączki wziąć i jest spokój. Stosowała któraś laximed ? to jakieś kapsułki na zaparcia dla niemowląt..może lepiej to zamiast delicolu?
-
Cześć, dziewczyny!
U nas bez większych problemów. Czasem płacze, czasem śpi i tak w kółko. Rytm dobowy jakoś z grubsza się ustalił, ale są różne dni. Często mała jest najbardziej aktywna wieczorem, aż do północy, kiedy zasypia, czasem śpi już dużo wcześniej, a o północy budzi się tylko na żarcie. Czasem zdarza jej się rzygnąć jak jakiś gejzer - dziś zarzygała sobie oko i czubek głowy!
Spacery lubi, sądząc po tym, że w chuście uspokaja się jak pod wpływem czarodziejskiej różdżki. I siedzi spokojnie przez dobrych parę godzin. Jak długo można nosić dziecko w chuśćie bez wyjmowania??? Budzi się i niepokoi jak jest jej za gorąco, np. jak wejdę do sklepu i za długo tam łażęDo chusty w dzień taki jak dziś ubieram ją tylko w 1 warstwę (taki kostium na ręce i nogi), bo do tego ma 3 warstwy chusty na sobie i grzanie mojego brzucha.
Apropos mojego brzucha, to wygląda nieźle na wielkość, tylko ta skóra jest bardziej wiotka. Nie mogę się doczekać kontroli popołogowej, żeby lekarz potwierdził, że mogę już iść na basen czy inne ćwiczenia, bo raz że brzuch, a dwa, że od garbienia się przy karmieniu strasznie boli mnie często kark, plecy i głowa od tego
Pozdrawiam!Weridiana, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość