SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Lys a to się jakoś reguluje głośność? ?
tak, w tym co ja mam z cry sensor, można ustawić kilka rzeczy: jak długo szumi zanim przejdzie w stan czuwania, ustawić sam stan czuwania bez wczesniejszego szumienia, ustawić głośność
głośność się ustawia chyba poprzez naciśnięcie i trzymanie aż do preferowanego poziomu głośnościmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czesc kochgane
Nadrabiam was....czytam i czytam i konca nie widac.
Csly ten tydzien byl u nas doisc zajety...codziennie cos...
W poniedzialek gin, wtorek dentysta, sroda szczepienie klary, w czwartek mialam gosci, wczoraj wizyta u kolezanki po ciuszki dla klary....
I tak zlecial tydzxien.Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja w nocy jak zasypia mam najciszej, a w ciagu dnia tak w polowie
aha, no ja cały czas miałam najciszej, a teraz jest chyba właśnie w połowie i się zastanawiałam co nasze dzieci forumowe preferująmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla zycze Wam aby ten dzien byl rownie piekny jak oba porody, zeby wszystko poszlo zgodnie z planem, zeby pozostaly pieekne wspomnienia
no i udanej nocy poslubnej, moze trzeciego maluszka zmajstrujecie hi hi
czekamy na zdjecia jak pieknie wygladaliscie.
Ps. Nie pomyl w przysiedze: i ze Cie nie dopuszcze az do smierci
No a my sie witamy, noc taka o ale kryzys laktacjyjny...wczoraj mleka duzo ze tylko 30 ml poszlo mm a dzis...w nocy nic nie sciagnelam bo cycki flaki po 5h nawet.. wiec nie probowalam, o 3 Maja zdoila jednego cyca, nastepnego o 6 i jak chcialam o 7:30 dac tego co zdoila o 3 to cale g tam bylo... Masakra, co tu robic? Przystawiam ja czesto ale rzuca sie bo malo leci, kopie mnie w brzuch, wierzga itp..jakies rady na kryzys 6 tyg?
Spalam cala noc z mala i czuwalam nad oddechem ale bylo spoko.
A i czy po szczepieniach jest jakis okres ze nie powinno sie isc na spacer czy do CH? Pielegniarka byla w slowach oszczedna.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moze przez wczorajszy stres taka lipa z tym mlekiem, tak sobie jeszcze mysle...
Lys dopiero przeczytalam o Twojej siostrze, kurde obrazilabym sie na amen za takie "wsparcie".. ostre przegiecie z jej strony i wyczuwam zazdrosc ze mozesz sobie pozwolic na kogos do pomocy. Jestes zdana sama na siebie, kiedys jak kobiety zostawaly same bo mezowie wyjezdzali na wojny itp to kilka matek opiekowalo sie kilkoma dziecmi, nie bylo tak ze byly same wiec to nie prawda ze od wiekow kobiety same sobie radzily. Czemu masz byc zajechana matka polka ktora nie ma czasu sie umyc, pomalowac, zjesc cos porzadnego? W ogole nie mysl o tym co Ci powiedziala, ciekawe czy nie posrala by sie w gacie jakby to ona miala zostac z malenkim dzieckiem kila miesiecy sama.. Jak dla mnie jestes wielka, ja sobie tego nie wyobrazam bo moj maz jaki by nie byl to jednak troche mi zlej z jego pomocaAgaata, lys, apaczka, zabka11, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
dzieki magda
Dziś pierwszy dzień bez męża, poleciał z samego rana. Udało mi się w końcu ululać małą zatem biegnę pod prysznic i mam nadzieję, że wybierzemy się na spacer. To będzie nasz pierwszy spacer bez męża.
Mam nadzieję, że jednak dam radę sama (tu wszystko zależy od mojej córki), a do pomocy raz w tygodniu będzie przychodzić pani do sprzątania.
Muszę też zahaczyć o aptekę i kupić ten dicoflor, podobno dużo lepszy niż biogaia - wypróbować nie zaszkodzi.
aha jak idziecie same z dzieckiem (w wózku) do marketu to gdzie wkładacie zakupy - do małego koszyka, czy do kosza pod wózkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 13:40
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys - nie chodze z dzieckiem na zakupy. Tzn tylko do warzywniaka. Reszte zamawiam przez neta z Almy albo Tesco.
Jesli chodzi o szumisia to maks jest w ciagu dnia a w nocy najcichsze. Tomek w nicy kichnal i wlaczyl sie szumis i to on mnie obudzil
Karmie malego w samochodzie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:25
lys, Weridiana, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
takie wieksze zakupy tez robie internetowo, ale po kilka produktów typu swieze pieczywo no to jednak ide sama tzn teraz z małą
lily pospała az godzine...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:37
małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Cala sie telepie..Maja mi sie dusila,Boze kochany. Z 10 min sie meczyla. Poszlam kupe, Maja w bujaku ale sie znudzil, maz dal jej butelke a ze ta marudzi zawsze wieczorem to plakala i butle chciala i nie chciala i cos jej z tego stanu zaleglo. Slysze ze maz cos gada do niej ze- Maja gdzie Ci zalega, wiec wyszlam z lazienki no i probowalismy ja oklepywac, ta na zmiane placz i bezdech. Nosefrida wyszly male dwa glutki, no to sol,byla chwila spokoju ale znowu slychac ze nie moze oddychac ze cos zalega, no to oklepanko ale nic..no to do cyca mysle moze przepcha sobie ale nie chciala ssac tylko plakala i w koncu jak zwymiotowala to chyba wszystko co zjadla dzis..no i juz w ogole nie mogla wziac tchu wiec do gory nogami ja i oklepanko, plus takie lyzeczki w kierunku szyji, ciagle cos z niej wyplywalo, w koncu slychac taki normalny placz.. emocje ze mnie zeszly sie poryczalam, przytulilam do siebie jak moglam, Maja sie wtulila tez z calych sil normalnie przytulila mnie na szerokosc swoich raczek. Pochodzilam tak z nia w pionie z 10 min, rozebralam z zarzyganych spiochow, otulilam kocykiem i do cyca. Teraz moje szczescie spi na mnie. Trzeba bedzie wykapac bo cala w wymiocinach jest. Nigdy sie tak nie balam w zyciu, nigdy
małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Iys a ja na zakupy jezdze autem. DZiecko wtedy do specjalnego kosza z fotelikiem lub do wozka a wtedy zakupy do wozka lub koszycZka podrecznego
Magda Ofka dobrze tez jest wiedziec jak robic masaz serca u maluszka, trochę sie to rozni. Oby sie nigdy ta wiedza nie przydalalys, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa u mojej Natalki jest czuprynka wiec na głowie nie widzę ale na czole ma widoczne żyłki.
niecierpliwa, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość