X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a to się jakoś reguluje głośność? ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kobietki jak głośno macie ustawionego szumisia? Zastanawiam się czy może musi być max power żeby dziecko było zadowolone?

Ja w nocy jak zasypia mam najciszej, a w ciagu dnia tak w polowie

• lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Lys a to się jakoś reguluje głośność? ?

tak, w tym co ja mam z cry sensor, można ustawić kilka rzeczy: jak długo szumi zanim przejdzie w stan czuwania, ustawić sam stan czuwania bez wczesniejszego szumienia, ustawić głośność

głośność się ustawia chyba poprzez naciśnięcie i trzymanie aż do preferowanego poziomu głośności

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochgane

Nadrabiam was....czytam i czytam i konca nie widac.
    Csly ten tydzien byl u nas doisc zajety...codziennie cos...
    W poniedzialek gin, wtorek dentysta, sroda szczepienie klary, w czwartek mialam gosci, wczoraj wizyta u kolezanki po ciuszki dla klary....
    I tak zlecial tydzxien.

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja w nocy jak zasypia mam najciszej, a w ciagu dnia tak w polowie

aha, no ja cały czas miałam najciszej, a teraz jest chyba właśnie w połowie i się zastanawiałam co nasze dzieci forumowe preferują :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla zycze Wam aby ten dzien byl rownie piekny jak oba porody, zeby wszystko poszlo zgodnie z planem, zeby pozostaly pieekne wspomnienia :) no i udanej nocy poslubnej, moze trzeciego maluszka zmajstrujecie hi hi :) czekamy na zdjecia jak pieknie wygladaliscie.
    Ps. Nie pomyl w przysiedze: i ze Cie nie dopuszcze az do smierci :)

No a my sie witamy, noc taka o ale kryzys laktacjyjny...wczoraj mleka duzo ze tylko 30 ml poszlo mm a dzis...w nocy nic nie sciagnelam bo cycki flaki po 5h nawet.. wiec nie probowalam, o 3 Maja zdoila jednego cyca, nastepnego o 6 i jak chcialam o 7:30 dac tego co zdoila o 3 to cale g tam bylo... Masakra, co tu robic? Przystawiam ja czesto ale rzuca sie bo malo leci, kopie mnie w brzuch, wierzga itp. :/.jakies rady na kryzys 6 tyg?

Spalam cala noc z mala i czuwalam nad oddechem ale bylo spoko.

A i czy po szczepieniach jest jakis okres ze nie powinno sie isc na spacer czy do CH? Pielegniarka byla w slowach oszczedna.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przez wczorajszy stres taka lipa z tym mlekiem, tak sobie jeszcze mysle...

Lys dopiero przeczytalam o Twojej siostrze, kurde obrazilabym sie na amen za takie "wsparcie".. ostre przegiecie z jej strony i wyczuwam zazdrosc ze mozesz sobie pozwolic na kogos do pomocy. Jestes zdana sama na siebie, kiedys jak kobiety zostawaly same bo mezowie wyjezdzali na wojny itp to kilka matek opiekowalo sie kilkoma dziecmi, nie bylo tak ze byly same wiec to nie prawda ze od wiekow kobiety same sobie radzily. Czemu masz byc zajechana matka polka ktora nie ma czasu sie umyc, pomalowac, zjesc cos porzadnego? W ogole nie mysl o tym co Ci powiedziala, ciekawe czy nie posrala by sie w gacie jakby to ona miala zostac z malenkim dzieckiem kila miesiecy sama.. Jak dla mnie jestes wielka, ja sobie tego nie wyobrazam bo moj maz jaki by nie byl to jednak troche mi zlej z jego pomoca

Agaata, lys, apaczka, zabka11, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia na maksa.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dokładnie, kiedys rodziny byly wielopokoleniowe i matkom bylo duzo latwiej. Teraz czesto bierze sie nianie i tyle.

apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki magda :)
    Dziś pierwszy dzień bez męża, poleciał z samego rana. Udało mi się w końcu ululać małą zatem biegnę pod prysznic i mam nadzieję, że wybierzemy się na spacer. To będzie nasz pierwszy spacer bez męża.
    Mam nadzieję, że jednak dam radę sama (tu wszystko zależy od mojej córki ;)), a do pomocy raz w tygodniu będzie przychodzić pani do sprzątania.
    Muszę też zahaczyć o aptekę i kupić ten dicoflor, podobno dużo lepszy niż biogaia - wypróbować nie zaszkodzi.

aha jak idziecie same z dzieckiem (w wózku) do marketu to gdzie wkładacie zakupy - do małego koszyka, czy do kosza pod wózkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 13:40

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyspał się ma mojej klacie, karmię i tez chce iść na spacer ale coś czuje ze będzie ciężka przeprawa z włożeniem go do wózka. Wyje jak tylko kładę na płasko..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - nie chodze z dzieckiem na zakupy. Tzn tylko do warzywniaka. Reszte zamawiam przez neta z Almy albo Tesco.

Jesli chodzi o szumisia to maks jest w ciagu dnia a w nocy najcichsze. Tomek w nicy kichnal i wlaczyl sie szumis i to on mnie obudzil :-)

Karmie malego w samochodzie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:25

lys, Weridiana, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dasz radę :-) a pani do pomocy to świetna sprawa.

Amberla wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :-)

My głośność szumisia regulujemy w zależności od potrzeb, gdy płacze głośniej gdy śpi ciszej.

lys, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie wieksze zakupy tez robie internetowo, ale po kilka produktów typu swieze pieczywo no to jednak ide sama tzn teraz z małą

lily pospała az godzine...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:37

małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amberla samych wspanialosci :)) ja zakupy wrzucam albo do gondoli albo do kosza pod wózkiem

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cala sie telepie..Maja mi sie dusila,Boze kochany. Z 10 min sie meczyla. Poszlam kupe, Maja w bujaku ale sie znudzil, maz dal jej butelke a ze ta marudzi zawsze wieczorem to plakala i butle chciala i nie chciala i cos jej z tego stanu zaleglo. Slysze ze maz cos gada do niej ze- Maja gdzie Ci zalega, wiec wyszlam z lazienki no i probowalismy ja oklepywac, ta na zmiane placz i bezdech. Nosefrida wyszly male dwa glutki, no to sol,byla chwila spokoju ale znowu slychac ze nie moze oddychac ze cos zalega, no to oklepanko ale nic..no to do cyca mysle moze przepcha sobie ale nie chciala ssac tylko plakala i w koncu jak zwymiotowala to chyba wszystko co zjadla dzis..no i juz w ogole nie mogla wziac tchu wiec do gory nogami ja i oklepanko, plus takie lyzeczki w kierunku szyji, ciagle cos z niej wyplywalo, w koncu slychac taki normalny placz.. emocje ze mnie zeszly sie poryczalam, przytulilam do siebie jak moglam, Maja sie wtulila tez z calych sil normalnie przytulila mnie na szerokosc swoich raczek. Pochodzilam tak z nia w pionie z 10 min, rozebralam z zarzyganych spiochow, otulilam kocykiem i do cyca. Teraz moje szczescie spi na mnie. Trzeba bedzie wykapac bo cala w wymiocinach jest. Nigdy sie tak nie balam w zyciu, nigdy
    Madzia poryczalam sie, przezylam to samo z moja starsza corka, jak miala 2 tyg....wiem co czulas, nigdy nie zapomne tego przerazenia...na szczescie instynkt matce podpowiada jak w takiej sytuacji reagowac...

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys a ja na zakupy jezdze autem. DZiecko wtedy do specjalnego kosza z fotelikiem lub do wozka a wtedy zakupy do wozka lub koszycZka podrecznego

Magda Ofka dobrze tez jest wiedziec jak robic masaz serca u maluszka, trochę sie to rozni. Oby sie nigdy ta wiedza nie przydala

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie o zyly, czy u Waszych dzieci tez sa tak widoczne na glowie. Moja nie ma bujnej czupryny, a i wloski jasne moze dlatego tak sie rzucaja w oczy, ale na czole tez widac

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u mojej Natalki jest czuprynka wiec na głowie nie widzę ale na czole ma widoczne żyłki.

niecierpliwa, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga za odpowiedz ;)

Paula znalazlas jakas bluzke?

‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ