X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się tak nie rzucają w oczy, może to kwestia karnacji?

My byliśmy na 4 urodzinach bratanka, pierwszy poważniejszy wyjazd Natalki. Bratowa pożyczyła mi nosidło Bondolino do przetestowania ale już widzę, że wkrótce kupimy własne, fajna rzecz :-)

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci tez takie kluchy czy tylko moja wyglada jak skrzyzowanie chomika i zawodnika sumo?
    dfuxw.jpg sgi9s9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:24

mamasia, Paula_071, lys, małaMyszka, magda sz, AgaSad, Pulpecja, Maniuś, Weridiana, witaminkab, 5ylwia, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine a ile wazy i mierzy córa?

moja jest chudziutka, jedynie policzki ma papuśne, w srodę wazyła 5270, a jaka jest teraz długa to nie wiem, jak sie urodziła to miała 56 cm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. jaki kolor oczu mają Wasze dzieci?
    2. czy zdarza sie u Was, że maluchy Wam płaczą praktycznie od razu po jedzeniu??
    3. jaką matę edukacyjną macie/polecacie/kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:44

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, wazenie i mierzenie w srode bedziemy mieli ale jest ciezka wiec obstawiam jakies 5,5 kg
    kolor oczu brazowy i taki juz zapewne zostanie, po urodzeniu miala granat i zmienilo jejsie po jakis 3 tygodniach
    nie placze mi bezposrednio przy jedzeniu, czasami(bardzo rzadko)w trakcie sie rzuca, wypluwa i wyje, chociaz mleko leci
    ja mam mate red kite, kupiona na wyprzedazy za 15 funtow, jest fajna, bo ma duzo czerwonego koloru co stymuluje wzrok, ma troche szeleszczakow ale ni jet zbyt rozbudowana takze ni ma zbyt duzo nachalnych bodzcow
    dokladnie taka:
    http://www.kiddies-kingdom.com/playgyms-activity-centres/20278-red-kite-playgym-cotton-tails-new.html?gclid=CJ3U27rgpsgCFSRf2wodEkwMMA#fo_c=164&fo_k=f28a2cd3046af500edde92c82e472903&fo_s=gplauk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:47

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - mój syn też ma żyły na głowie. To jest całkiem normalne, w szpitalu zazwyczaj maluchom podłączają kroplówki właśnie do główki, bo tam są największe i najpłytsze żyły.
    Teściowa poszła z Tomkiem na spacer do ogrodu botanicznego, mąż do kościoła do spowiedzi a ja do CH w poszukiwaniu bluzki i żakietu. Bluzkę kupiłam w NewYorkerze a żakiet w Mango. Spódnicę mam z ClickFashion - uwielbiam ten sklep. Zakupy robię tam przez internet i za każdym razem jak jestem w Krakowie. Polski sklep, super jakość i wykończenie. Jak coś to polecam:)

Jasmine - mój jest dorodny, ale do Twojej córci mu dużo brakuje:)

Lys:
    1) niebieskie cały czas, ale pewnie się to zmieni
    2) płacze jak chce zrobić kupę i nie udało mu się to podczas jedzenia. Wtedy układam go w pozycji "siedzącej" (pozycja jak na foteliku), idzie kupa i jest uśmiech:)
    3) też interesuje mnie to pytanie. Muszę kupić i nie wiem jaką. Tak samo karuzelę nad łóżeczko. Dzisiaj Tomek pierwszy raz mocno zainteresował się zabawką na pałąku w bujaczku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:50

lys, małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine mój mały to najbardziej przypomina kluseczka jak sied zi w foteliku samochod owym,bo mu się gubi szyja :-) a tak to nie,ale on dość długi jest to waga się rozkłada na długości :-) urodził się 59,teraz ma 64/65cm (zależy kto mierzył) :-)

małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    1. jaki kolor oczu mają Wasze dzieci?
    2. czy zdarza sie u Was, że maluchy Wam płaczą praktycznie od razu po jedzeniu??
    3. jaką matę edukacyjną macie/polecacie/kupujecie?
    1.niebieski
    2.b.rzadko
    3. Jakaś leży w szafie,bo kupiliśmy na promocji w askocie,ale jeszcze jej nie uzywalismy :-)

lys, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. niebieski
    2. Nie zdarza sie
    3. dostalam od kolezanki jakas n/n

Paula ja mam karuzele fisher price misie pszczolki Julka ja bardzo lubi czasem pol godziny sie w nia wgapia i do niej opowiada, ale cena do jakosci mocno przesadzona

lys, małaMyszka, Paula_071, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole... Kurwa mać... No żesz w mordę...

Wróciliśmy z Helu wszystko ładnie i pięknie. Mały nakarmiony... Miał trochę pospać. Ja miałam się zdrzemnąć... M wziął małego. Minęło dosłownie 20 min i wrzask. Wstałam wzięłam go dałam smoka ululałam zasnął. M oglądał końcówkę meczu. Zapytałam ile zostało do końca - 10 min to mówię, żeby poszedł się też zdrzemnąć. W tym czasie ja ułożyłam się z małym i spał mi na klacie. Po 15 min budzi mnie M i mówi żebyśmy poszli się położyć, to mu mówię, żeby poszedł do sypialni. A ten że on by się chciał do mnie przytulić. To mu mówię, że małego muszę odłożyć do łóżeczka. No to poszliśmy... Kurwa 3 min zamknęłam oko... 3 min!!!! Nie odzywam się do niego. Zawsze jego potrzeby są najważniejsze...
    Ale to jest nic, zmierzył sobie temperaturę... Ma 37,4 i co? Jak każdy facet jest umierający!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 19:37

jasmine89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Niebieski ale będą brązowe, bo przy źrenicy robią się ciemne
    2. Płacze jak jest już zmęczony. Po ok 30 min zasypia
    3. Nie posiadam jeszcze

lys, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys
    1.Niebieskie- identyczne jak ja- ramówka,kolor, także takie już zostaną
    2.Bardzo rzadko
    3.Mamy z Bright Starts ale Maja wytrzyma na niej max 3min...mam nadzieje że z czasem będzie więcej bo fajna ta mata
    http://akpolbaby.pl/pl/zabawki/3383-aktywna-mata-zyrafa-bright-starts-074451091672.html

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys moja ma niebieskie oczka, zdarza się jej wieczorem odpalić numer i ryczec zaraz po zjedzeniu bez wyraźnej przyczyny. Tzn odrywa się od cycka z rykiem i buczy kilkanaście minut (a mleko leci wiec nie wiem o co może chodzić). No a mate mamy po koleżance, ale córka się nią kompletnie nie interesuje. Tak samo ma gdzieś karuzele kt jej kupiłam. Natomiast kiedy krąże jej nad głową zabawkami to się gapi i wodzi za nimi wzrokiem wiec nie rozumiem dlaczego karuzela nie przypadła do gustu..

Ewa123
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JENY...od 18:20 probuje uspac mala... Na zmiane wyje albo wisi na cucu. Dzisiaj spala raptem moze 4h w ciagu dnia. Zaraz zwariuje, szumy na dodatek jeszcze ja podkurwily :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys:
    1.Mój ma narazie niebieskie ale będą się zmieniać bo niespecjalnie ma mieć po kim taki odcień.. no zobaczymy
    2. Od kilku dni ma wściekliznę przy cycu - zwłaszcza przy wieczornym karmieniu, pije, kopie nogami, odsysa się i rzuca się strasznie, tragedia - pomaga pionizacja więc podejrzewam że pokarm podrażnia mu brzuszek, czasem takie cyrki trwają godzinę aż padnie..
    3. Maty nie mam ale za jakiś czas też będę się rozglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:54

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma jakiś taki dziwny kolor oczu niby ciemny niebieski ale jakiś w dziwnej tonacji - moze się zrobią brązowe po mężu.
    Ja zauważyłam że mała kończy jjeść butelkę 3 minuty i ryk.
    Co do maty to polozna mówiła ze tak od 2 miesiąca można zaczynać układać dziecko na macie

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi z termoforem:) po ostatnich cyrkach z odkładaniem postanowiłam wypróbować.. zagrzałam rożek na którym kładę małego w łóżeczku, wsadziłam śpiącego do łóżeczka a obok niego położyłam termofor.. niech śpi jak najdłużej..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas znowu ryk od kilku godzin, bo nie moze zrobic kupy

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to niby sie sprawdza z ta mata, bo moja ma 6 i pol tygodnia i jakos od niecalych dwoch rozmawia do zabawek i dotyka raczka, ale raczka to chyba jeszcze nie do konca swiadomie
    a jak u was z usmiechami?moja wali usmieszki jak szalona, a ja jej powiem "no dalej usmiechnij sie do mamy" to sie cieszy w glos, dostarszakow to samo, ale do mojego b. nie:d on sie jej raczej kojarzy z uporczywym czyszczeniem twarzy(ma chyba jakas nerwice natrectw moj b.)co przyjdzie z pracy to bierze mokra chusateczke a mala jak poczuje chusteczke na twarzy to w ryk, wezmie chusteczke to spokoj. no ale na nic tlumaczenia, ja jestem z tych dla ktory brudne dziecko to szczesliwe dziecko a on raczej nie

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys moja ostatnia w środę zrobiła codziennie pół dnia próbuje jej pomóc, masuje brzuszek, suszarka na brzuch, kąpiele, daje te kropelki i laximed no ale nie idzie, ten kciuk też nic nie daje. Jak tylko kładę małą na przewijak i stękam razem z nią to ta zobaczy coś co ją zaciekawi i skupia się nie na tym co trzeba i po kupie :/ ale za to od godz 5 do 8 jest stękanie na kupę, spać nie idzie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ