SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam nadzieje, ze nikogo nie zbrzydze, w koncu same macie z tym do czynienia na codzien, a slowami sie tego opisac nie da. Odkad jestem matka ja takiej kupy nie widzialam. Od od 3 tygodni w kupie pojawil sie sluz, ale dzis to jakies apogeum
Od wtorku jestem bez nabialu, kupy coraz gorsze. Dzis tam bylo tyle sluz, ze az sie mozna by przejechac. Mam wrazenie, ze moja lekarka nie ma na to zadnego pomyslu. Wczesniej jak sluzu nie bylo to meczyla sie bardzo ze zrobieniem kupy, a odkad jest to bez problemu ida 3,4 dziennie. Co jeszcze moge zrobic?? Mozecie dziewczyny cos podpowiedziec, bo ja juz sie boje jesc i zagladac do pampersa, a maz chce prze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u nas nocka ok, ale poranek marudny juz od 7 i nie zdążyłam się wyspać, bo ostatnio spaliśmy z Młodym do 9.
Magda zapytam z ciekawości, czemu dokarmiasz mm? Może przejdź tylko na pierś i zatwardzenie minie? Może warto sprobowac?
Niecierpliwa jak dla mnie ta kupa ma dziwny kolor... Nie mam pomysłu o co chodzi. U nas kupy mocno pieniste, ale obstawiam to przeciazenie laktoza niedojrzalego ukladu pokarmowego, jeśli tak jest to powinno z czasem minac. Też nie jem nabiału, ale myślę że to nie ten trop. No nic daje sobie jeszcze tydzień i jeśli nie będzie poprawy to wracam do nabiału.
Mój Młody zasnal na podlodze na macie, pod kocem. Nsa macie ma jedną zabawkę i zaczyna potracac ja rączka... Ale ten czas leci, dopiero wróciliśmy że szpitala, a już zaczyna się czas na zabawki powoli.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej
Niecierpliwa moja tez ma zylki na czole. Kupka rzeczywiscie dziwna ale szczerze mowiac nie martwila bym się jesli dobrze sie wyproznia , do tego przybiera na wadze. Moze wlasnie jedz wszystko i wtedy zobaczysz .
Dzisiaj sie bardzo ciesze ze karmie piersią bo takie mega przeziebienie mnie chwycilo ze szok. Co prawda leki dla mnie ograniczone ale przeciwciala mala w mleku dostaje i mam nadzieje ze to wystarczy. Ja zajadam czosnek, rumianek miod szalwia paracetamol I do ssania. Jak nie przejdzie to pojde do lekarza.
Iys moja ma oczy szaro niebieskie po tesciowej
Ale starsza siostra miala niebieskie i dopiero po kilku latach zmienily odcien na zielony.
Ja mam zielone , a maz brazowe
po jedzeniu czasem placze I musze ja odbic
mate kupilam z promocji za £10 fisher price 1,5-1m duza fajna. Powoli zaczyna sie nia interesowaclys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla pewnie nie bedziesz miala czasu do nas zajrzec, mam nadzieje, ze wszystko bylo tak jak sobie wymarzylas. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia. Niech Wam sie szczesci i zeby w zyciu niczego Wam nie zabraklo :*
Lys ja Cie podziwiam, wiadomo, ze sobie poradzisz, ale kazda pomoc przy dziecku jest nieoceniona. Zostalas teraz sama na tak dlugi czas. Twojemu mezowi powinni dac medal za to, ze tak o Was mysli i nie chce, zebys sie zajechala "dla wyzszych celow". A siostry skoro nie rozumieja Twojego polozenia, to niech lepiej trzymaja jezyk za zebami, choc mam nadzieje, ze to nie bylo celowe sprawianie Ci przykrosci - nie dziwie sie, ze puscily Ci nerwy.
A poza tym tak jak pisza dziewczyny, skoro masz mozliwosc zatrudnic kogos do jakiejkolwiek pomocy i chocbys miala poswiecic ten czas na "zbytki" dla wlasnego dobrego samopoczucia, to nikomu nic do tego.
A jak ide do sklepu z wozkiem i sa takie koszyki do reki, to koszyk miesci mi sie na raczce wozka, pomiedzy uchwytem a gondola/fotelikiem. Jak ide po jedna dwie rzeczy, to koszyka nie biore i wkladam do gondoli malemu w nogi
.
Malamyszko moj mezu wczoraj odnotowal 37.5 i ledwo na oczy patrzyl hehehe. Bidusia taki chory, ale jeszcze testamentu nie spisywalJak zasnal, to nie mozna bylo go dobudzic, sama kapalam malego. Teraz znowu spi, bo przeciez wczoraj mial goraczke
A tak przy okazji kapieli, to pochwale sie Wam ze wczoraj moj maly tak sie zrelaksowal w wanience, az zasnal mi w wodzie. Obudzil sie na chwile w reczniku i tak pieknie sie do mnie usmiechal, ubralam, nakarmilam, odlozylam do lozeczka i grzecznie zasnalAle za to pierwszy raz budzil mi sie w nocy co 2 godziny - zeby nie bylo tak kolorowo
Niecierpliwa z tymi kupami, to rzeczywiscie nie masz lekko. Moze skonsultowalabys to z innym pediatra, skoro ta nie ma pomyslu jak temu zaradzic.
Pieknej niedzieli Wam zycze.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa jak z daleka zobaczyłam to pomyślałam- o ciasto z brzoskwinkami
faktycznie dziwna ta kupa, kurde to może trzeci lekarz? albo tak już ma, szczerze mówiąc ja czasem też tak mam (zwykle jak dużo warzyw zjem)
Agata dokarmiam mm bo mała głodna i mało jej, zwykle o 17 dawałam 60ml mmm bo w dzień co chwilę chce jeść i o 17 jej za mało. Ale dziś walczę bo kryzys laktacyjy i zrobię wszystko żeby się obyło bez mm bo wiem że przez to mogę tylko zaszkodzić w tym momencie. Dziennie i tak tego mleka mało dawałam - od 30 do 100ml max łącznie przez cały dzień a czasem w ogóle nie chciała.
Ewa to o tym usypianiu w 42 sek- https://www.youtube.com/watch?v=Bmf7IUHa18E
Agaa- moja teściowa hmm tfu tf nie ma tragedii ale dziś powiemy jej że robimy "małe" chrzciny a nie tak jak ona chciała 40 osób...Raz zostawiliśmy jej małą i było ok, a tak to rzadko dzwoni, tzn do mnie wcale jak już to do męża, jak nic nie kupowali to kupili małej śpiworek jesienno-zimowy, teść nie pyta się i kupuje pampersy 2. Tylko 2 to mam za dużo swoich zapasów bo Maja waży ok 5,400 a 2 są do 6kg więc jeszcze 2 tyg max. a on dalej robi zapasy 2
... Ogólnie teść boi się dzieci i nawet nie wziął małej na rączki. Moi rodzice oszaleli, codziennie musze mamie wysyłać kilka mmsów, telefony itp. No także dziś Ci napiszę jak sytuacja z tesciowa jak powiem o chrzcinach:)
niecierpliwa, aaaaga, Ewa123, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My po chrzcie. Maly byl grzeczny cala msze, nawet sie nie obudzil jak ksiadz polewal glowke
teraz sie karmimy, podali obiad wiec maly musial tez dostac swoja porcje
Niecierpliwa - a robilas posiew kalu?lys, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa czy lekarz zlecił jakieś badania? może warto zrobić jakiś posiew czy coś? może to jakaś bakteria albo wirus? poza śluzem wszystko z Julką ok?
edit podajesz jakiś probiotyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:05
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
duzo milosci i zdrowia dla calej waszej rodzinki
Paula zycze udanych i spokojnych chrzcin
Moj jak sie urodzil mial czarne oczy a teraz sie mienia jakby na niebiesko-zielone wiec zobaczymy jakie beda.
Moj po karmieniu jak sie go polozy to czesto placze ale zauwazylam ze tylko przy mnie. Kurcze chyba w 3 tygodnie rozpuscilam dziecko bo najchetniej siedzialby u mnie na rekach i spal tez u mnie na rekach. Czasem ratuje mnie karmienie na lezaco to zasypia z cycem przy buzi. I nawet otwiera oczy i sprawdza czy spie obok... chyba mam przesrane
Co do maty siostra ma mi kupic ale nie wiem jaki model.
Spalam u mamy albo nazwijmy to snem. Maks wstal o 2 i nie spal do 5.30 potem wstal o 8 i udalo sie go uspac mojej mamie o 10. Tylko ze ja spalam jakies 4 godziny...
Moja mama ma fiola na punkcie wnuka bo to 1 wyczekiwany. Potrafi zadzwonic z 10 razy dziennie.
Tesciowa chociaz to 2 wnuk bo na juz wnuczke to bzika dostala... i tez jakos tak cicia do dziecka wkurwia mnie to... wolalabym zeby mowila normalnie ale juz ostatnio jej zwrocilam uwage dosc ostro to nie chce konfliktow.
Otoz moje dziecko ma wade wrodzono tak zwnae spadziectwo. Musimy to kontrolowac i bedzie prawdopodobnie maly mial zabieg po 1 roku zycia. Nie chcialam o tym mowic nikomu z rodziny uwazam to za nasza prywatna sprawe ale oczywiscie maz mamusi powiedzial. To juz jego siostra wie i szwagier no ale byl u nas tesc w niedziele bo Darek ma rodzicow po rozwodzie.
I tesciowka do tescia: a wiesz ze wnusio ma defekt peniska ja pierdole mogla od razu ogloszenie wywiesic. Nic sie nie odezwalam. Ale jak przebieralam malego i przyszla i mowi ze chcialaby zobaczyc ten defekt dokladnie to nie wytrzymalam i sie zapytalam czy bedziemy robic z tego sensacje. I czy mam zrobic fotkevi wstawic na fejsa by caly swiat wiedzial.
Tesciowa juz sie nie odezwala. A wczoraj sie dowiedzialam ze kupila malemu ubranie do chrztu a chrzcimy 18 pazdziernika. A rozmawialam z nia ze juz moja mama chce kupic ubranie i moja babcia a one wszystkie w goracej wodzie kapane i ze chce sobie sama kupic.
Mam wrazenie ze nikt mnie nie slucha... dobrze ze mama i babcia tez nie polecialy szybko po kryjomu kupic to mialby 3 ubranka na chrzciny. A i tesciowa kupila malemu ubranka na lato rozmiar 68... wkurza mnie ze sie nie zapyta jaki rozmiar kupowac a kupuje ale nic nie chce sie klocic.
Boze ale sie rozpisalam. Lece zjesc obiad poki moj ssak spi
Milego dnia
lys, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lekarka wspominala cos o posiewie jak do piatku nie unormuja jej sie te kupy.
Podaje dicoflor.
Jedno jest pewne, ja tez mam biegunke wlasnie mielismy postnwj na stacji, a chwile pozniej w lesie i moja kupa ma dokladnie taki sam dziwny kolor. Nie mam pojecia czym moglam sie struc, wczoraj wieczorem jadlam malutka miseczke leczo, robionego tez wczoraj, ale jadlam je juz wczesniej kilka razy. Poza ta kupa u Julki zadnych innych objawow nie zauwazylam, tylko wczoraj ta krew w kupie w wiekszej ilosci niz poprzednio. Ta krew pojawia sie co pare dni, lekarka twierdz w'ze to naczynka przy odbycie jej popekaly, a drugi lekarz ze to normalne przy niezycie jelita grubego. Jak teraz pojde w tym tygodniu to bez skieRowania na posiew nie wyjde, albo niech mi chociaz powie, w jakim kierunku mam ten posiew robic to zrobie prywatnie.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:niecierpliwa czy lekarz zlecił jakieś badania? może warto zrobić jakiś posiew czy coś? może to jakaś bakteria albo wirus? poza śluzem wszystko z Julką ok?
edit podajesz jakiś probiotyk?
Lekarka kazala mi na razie odstawic nabial, ale zostawic jajka i obserwowac i wlasnie zmienic probiotyk na dicoflor.Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jesslin tak małego dziecka nie da się "rozpuścić", skoro chce do Ciebie na rączki to znaczy że tego potrzebuje, jesteś jego mamą, u Ciebie czuje się najbezpieczniej
Kiedyś panowały takie bzdurne poglądy żeby nie nosić małego dziecka na rękach, nie bujać itd bo się przyzwyczai i potem trzeba będzie cały czas.
Nie pamiętam już dokładnie, ale chyba dopiero od ok 3 miesiąca dziecko powoli wykształca zdolność, żeby wymuszać pewne zachowania rodziców.
Osobiście uważam, że takiemu maluszkowi trzeba dać tyle bliskości ile sobie życzy.niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Weridiana, jasmine89, Pulpecja, Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lekarka wspominala cos o posiewie jak do piatku nie unormuja jej sie te kupy.
Podaje dicoflor.
Jedno jest pewne, ja tez mam biegunke wlasnie mielismy postnwj na stacji, a chwile pozniej w lesie i moja kupa ma dokladnie taki sam dziwny kolor. Nie mam pojecia czym moglam sie struc, wczoraj wieczorem jadlam malutka miseczke leczo, robionego tez wczoraj, ale jadlam je juz wczesniej kilka razy. Poza ta kupa u Julki zadnych innych objawow nie zauwazylam, tylko wczoraj ta krew w kupie w wiekszej ilosci niz poprzednio. Ta krew pojawia sie co pare dni, lekarka twierdz w'ze to naczynka przy odbycie jej popekaly, a drugi lekarz ze to normalne przy niezycie jelita grubego. Jak teraz pojde w tym tygodniu to bez skieRowania na posiew nie wyjde, albo niech mi chociaz powie, w jakim kierunku mam ten posiew robic to zrobie prywatnie.
to może rzeczywiscie jakas bakteria czy wirus się przypałętał?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lekarka kazala mi na razie odstawic nabial, ale zostawic jajka i obserwowac i wlasnie zmienic probiotyk na dicoflor.
Alergia na mleko krowie lub nietolerancja laktozy – czego unikać?
Oprócz przetworów mlecznych, lodów, ciast i słodyczy, mogą je zawierać:
majonezy, sosy sałatkowe, płatki zbożowe, kaszki instant, pure ziemniaczane, margaryny, naleśniki, pierogi, zupy w proszku, gotowe potrawy w puszkach i słoikach, gotowe dania rybne (ryby mogą być moczone w mleku w celu zlikwidowania zapachu). Dodawane są często do wędlin i pasztetów mięsnych. Spotyka się je również w potrawach panierowanych, odżywkach dla sportowców i lekach (laktoza). Gotowe pieczywo często zawiera serwatkę!
Pod jaką nazwą kryją się alergeny mleczne?
Alergeny mleczne mogą występować pod nazwą:
kazeina
kazeinian
laktoglobuliny
laktoza
serwatka
http://www.alergiapokarmowa.pl/alergeny-ukryte-w-produktach-co-jesc-a-gdzie-zachowac-czujnosc/niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość