X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też miewają takie dni kiedy mniej jedzą, nie są głodne itp? U nas się tak zdarza co jakiś czas i nie wiem czy tylko my tak mamy

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ,
    ja juz po spacerku ale wytrzymalam tylko godzine bo uszy mi przemarzly a nic na swoja glowe nie wzielam.. Zoske wypatulilam a o sobie jak zwykle zapomnialam , chcialam jak najszybciej uciec z domu zeby sie nie przegrzala i w zamian za to mamuske zmrozilo :)

hehe wiecie co mi sie przypomnialo jak przeczytalam post Magdy o tym ze ma czas teraz nogi raz na tydzien ogolic ( zreszta u mnie identycznie ) jak mialysmy fiola na pieczenie ciast .. codziennie po pare z nas pieklo ciasta i wymmienialysmy sie przepisami :) lub przepisy na obiady :)

a u mnie wczoraj pizza na tel... a dzis to w ogole na obiad sie nie zapowiada :D

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam pomyslu na obiad...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    dla mnie najlepszy pomysł na obiad to obiad gotowy :-)nieważne czy zamówiony w knajpie, czy dostarczony przez teściową; ważne, żeby był.

0na88, Laura, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży marzę o kąpieli. Obiecywałam sobie, że po porodzie wezmę sobie kąpiel z bąbelkami, ale nie mam czasu. Biorę szybki prysznic i nawet kupiłam balsam pod prysznic by było szybciej.

Lys - jak sobie radzisz?

Lady też gdzieś zniknęła.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

U mnie krupnik, a na drugie pierś z indyka w sosie śmietanowym, puree i buraczki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    U mnie krupnik, a na drugie pierś z indyka w sosie śmietanowym, puree i buraczki.
    no nie dziwię się, że nie masz czasu na kapiel...

Weridiana, 5ylwia, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamowilam znow cos na tel... maz u lekarza na konsultacji a nie chce mi sie znow ubierac i dziecka zeby po zakupy wyskoczyc. W ogole dzis mam dzien "niechcieja" zaszylabym sie w lozku i tak lezala.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja pije 2 kawy dziennie

Ofka gratuluje wygranej!

Karolina Pola cudowna i Maja takze :)

Apaczka moja zawsze na wieczor wciagala po 2 flachy 140 ml i poprawiala cyckiem, a od jakiegos czasu jak przeszlam glownie na butelke je po 50,60 ml. Nie wiem co sie dzieje przestal pasowac jej cycek i co najgorsze butelka tez. Juz probowalam roznych, wypycha jezykiem albo zaczyna sie dlawic smoczkiem. Bardzo malo je jak zje 300-400 ml na dobe to max. Dzis kupuje wage, bo nie bede latac do przychodni jej wazyc, a ze wzgledu na sluz w kupie mamy pilnowac wagi. Juz nie mam pomyslu jak ja karmic skoro i cycek i butelka nie pasuja :/ Dzis rano byla histeria z glodu, a jesc nie chciala, dopiero jak ja mocno do siebie docisnelam brzuszek do brzuszka to zaczela jesc, lzy lecialy jak grochy i jej i mnie. Plesniawek nie ma, wiec juz nie mam pomyslu, a wizyta u specjalisty dopiero za 2 tygodnie

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka- u nas identycznie , raz zje 120 i jej malo a czasem dam jej 60 i dosc.

lady chyba do wrzesniowek wrocila , raz mignal mi jej post .

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja zamowilam znow cos na tel... maz u lekarza na konsultacji a nie chce mi sie znow ubierac i dziecka zeby po zakupy wyskoczyc. W ogole dzis mam dzien "niechcieja" zaszylabym sie w lozku i tak lezala.

mi tez sie to marzy... słonca brak i najchetniej to bym lezala albo spała

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ta moja córka jest dobra.. Mam wrażenie, że wyje żeby wyć, dla zasady. W jednej minucie uda mi się ją rozbawic, zaciesza,uśmiecha się, a po kilku sekundach znowu ryk. No nie mogę z nią, aż śmiać mi się chce, po prostu buczy na sile. Ale mi się nie chce ww taką pogodę naspacerki chodzić ehh :/

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u nas to samo, jak wieczorem jej sie wlaczy maruder to wyje takim wymuszonym placzem, nagle zapatrzy sie na tv albo na lampe zaciesza i robi mine w stylu hmmm co to ja wczesniej robilam, aaa przypomnialo mi sie i w ryk :D

apaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhehe to chyba wszystkie tak maja :D taki placz jakby na sile , od niechcenia... :) ja jak swoja z rak zdejmuje to zaczyna wyc - dopiero jak oczy otworzy i cos jak zainteresuje to spokoj.... jak jej sie znudzi to zaczyna tak jakby pojekiwac na sile wlasnie.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z godzinnego spaceru i młody wył prawie cały czas. Raz wzielam go na ręce to się oczywiście uspokoil a w wózku dalej ryk. Coraz bardziej przymierzam się do chusty albo nosidełka choć to drugie wolałabym uruchomić jak będzie samodzielnie siedział. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:47

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula raz lepiej, raz gorzej. Strasznie tęsknie za mężem. Wszystkie dni są takie same, nawet nie wiem jaki jest dzień tygodnia. Humor mi raczej nie dopisuje, a pogoda nie pomaga.
    Mała przespała dziś prawie 7h, niestety ja nie spałam, najpierw nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to obudził mnie ból kręgosłupa i do rana tak się męczyłam.
    W domu czuję się jak więzień, sama nie mogę nigdzie wyjść, bo nie mam z kim zostawić dziecka. Niestety moja mama, nie może z nią zostać sama, bo sobie nie radzi z wieloma rzeczami, a już w szczególności, gdy mała się krztusi, dławi, ulewa, więc karmienie nie wchodzi w rachubę, a co za tym idzie jestem uziemiona.
    Na spacery chodzimy rzadko, bo jestem zbyt zmęczona, a przez to mam wyrzuty sumienia, że nie wychodzimy.
    Normalny obiad jadłam przed wyjazdem męża, a teraz gdy nie jem nabiału, to czasem nie ma co zjeść, bo co patrzę na skład jakiegoś produktu to jest mleko, bądź serwatka albo inna pochodna mleka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na obiad rosol , najszybsza zupa swiata ;-)
    Wczoraj spaghetti , tez na szybko.

Jeszcze mnie czeka zebranie w szkole- pewnie sie spoznie bo musze odstawic Laure i Emme, maz w pracy niestety.

Ofka gratuluje odzyskania tego co ci się nalezy :-)

Dziewczyny ale te wasze dzieciaczki maja wloskow, super :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys a moze sprobuj zatrudnic jakas pania do gotowania. Nie mowie ze codziennie, jednak ze dwa, trzy razy w tygodniu jakas zupka czy mielone

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula raz lepiej, raz gorzej. Strasznie tęsknie za mężem. Wszystkie dni są takie same, nawet nie wiem jaki jest dzień tygodnia. Humor mi raczej nie dopisuje, a pogoda nie pomaga.
    Mała przespała dziś prawie 7h, niestety ja nie spałam, najpierw nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to obudził mnie ból kręgosłupa i do rana tak się męczyłam.
    W domu czuję się jak więzień, sama nie mogę nigdzie wyjść, bo nie mam z kim zostawić dziecka. Niestety moja mama, nie może z nią zostać sama, bo sobie nie radzi z wieloma rzeczami, a już w szczególności, gdy mała się krztusi, dławi, ulewa, więc karmienie nie wchodzi w rachubę, a co za tym idzie jestem uziemiona.
    Na spacery chodzimy rzadko, bo jestem zbyt zmęczona, a przez to mam wyrzuty sumienia, że nie wychodzimy.

Normalny obiad jadłam przed wyjazdem męża, a teraz gdy nie jem nabiału, to czasem nie ma co zjeść, bo co patrzę na skład jakiegoś produktu to jest mleko, bądź serwatka albo inna pochodna mleka.
    Lys, jeszcze trochę, mała podrośnie, łatwiej ją będzie zostawić z kimś. A może jakaś profesjonalna opiekunka czy pielęgniarka np. na kilka godzin, żebyś mogła gdzieś wyjść? Z gotowaniem Weridiana dobrze pisze,może ktoś by ci mógł ugotować i pomrozić na kilka dni? A może zamówić coś gotowego, takie obiady domowe, na pewno są takie możliwości. Nie załamuj się, pogoda faktycznie nie sprzyja, ale nie rób sobie żadnych wyrzutów. Ja np. do tej pory w piżamie siedzę. No i co? Może za godzinkę wyjdę na spacer, a może nie. Zobaczę. Świat się przez to nie zawali. A jak nie pójdę na spacer,to poświęcę małej czas w domu. Pogadam do niej, powygłupiam się. Trzymaj się ciepło, uśmiech na twarz i do przodu.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem ostatnio obzeramy sie codziennie salata z krewetkami na masle i bagietka czosnkowa. Potem poprawiamy waflem, maz ma stary przepis na wafla z masa z mleka w proszku i ciagle mi robi.no wiec nie chudne. Zastanawiamsienad wykupieniem dietyna bebio. Przed ciaza schudlam bez jojo 10 kg na jadlospisue od dietetyka. Potem ciaza. Noa jak bede miala gotowy jadlospis to wytrzymam a tak to dupa.

Weridiana, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ