SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
HAha Wy matki co Wy się śmiejecie z dzieci jak kupe robią
ciekawe jakie Wy miny robicie heheh.
U nas nocka spoko, kataru co raz mniej, niunia przez sen ciumkała i spała dalej. A z mlekiem to ja przez odciąganie muszę odciągać częściej, dziś w nocy 2 razy odsysałam bo mała je po jednym cycu a drugi pęka w szwach i musze odessać, zwykle po 3 godzinach ok 80 z jednej piersi w nocy ściągnę, ale w dzień dwa razy mniej. W nocy jakaś produkcja 200% normy. Skończyły mi się pojemniczki na mleczko na zapas, ostatnio Maja nawet nie chce butli tylko cyc wystarcza i magazynuje te mleko. Jak go nie zużyje na czas to zrobię jej kąpiel Kleopatry w mleku za jakiś czas
Ofka gratki z wygranejjakaś sprawiedliwość w tym kraju istnieje
tort też super ! Ja zapytam w restauracji czy oni kroją czy ja bo ja nie umiem kroić kwadratowego i chciałam zamówić okrągły.
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
U mnie też piersi od dwóch dni miękkie. Mała wczoraj tak jakby się nie najadła bo po godzinie musiałam dokarmić
Pierwszy raz tak mam bo do tej pory było dużo mleka i nie było problemu. Myślicie, że to dlatego że robią się duże przerwy w nocy? Malutka zasypia ok 20 , śpi do 2 lub 3 a później pobudka o 6-6:30. A może faktycznie laktacja się normuje i piersi będą już takie miękkie.Pozdrawiam:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:HAha Wy matki co Wy się śmiejecie z dzieci jak kupe robią
ciekawe jakie Wy miny robicie heheh.
U nas nocka spoko, kataru co raz mniej, niunia przez sen ciumkała i spała dalej. A z mlekiem to ja przez odciąganie muszę odciągać częściej, dziś w nocy 2 razy odsysałam bo mała je po jednym cycu a drugi pęka w szwach i musze odessać, zwykle po 3 godzinach ok 80 z jednej piersi w nocy ściągnę, ale w dzień dwa razy mniej. W nocy jakaś produkcja 200% normy. Skończyły mi się pojemniczki na mleczko na zapas, ostatnio Maja nawet nie chce butli tylko cyc wystarcza i magazynuje te mleko. Jak go nie zużyje na czas to zrobię jej kąpiel Kleopatry w mleku za jakiś czas
Ofka gratki z wygranejjakaś sprawiedliwość w tym kraju istnieje
tort też super ! Ja zapytam w restauracji czy oni kroją czy ja bo ja nie umiem kroić kwadratowego i chciałam zamówić okrągły.
-
Karolina zobacz na moją w kąpieli hahah
Ofka ja bym chętnie robiła takie torty ale...czasu brakmoże jak niunia podrooośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:20
jesslin87, mamasia, niecierpliwa, Laura, Weridiana, Kkarolinaaaa, Martucha86, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Madzia mowilas ze o tym marzysz, zeby miec cukiernie, to nie rezygnuj z tego.
Przyznam sie Wam ze my kapiemy malego w duzej wannie...maz wchodzi do wanny, daje mu malego, on oporzadza, ja przjmuje.
Nie mam sily nosic wanienki, maz przeciez mi nie pomoze o tych kulach...
jesslin87, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez cycki miekkie. Mam tyle mleka ile wyciumka, ciezko mi na zapas odciagac na sobote jak wychodze na szkolenie...musze miec 3 porcje minimum. Kiedys to sciagalam w jeden dzien, teraz 2 dni. No i w szkole sciagalam dwa razy, teraz daje rade raz.
-
O widzę że mi całego posta wymiotło, a naprodukowałam się o 4 rano że hej..
Amberia super że udała się imprezka - to już jesteś żoną pełną gebą
Ona - kurcze ale szkoda Twojego męża, skąd w ludziskach tyle agresji że potrafią tak pobić przypadkowo spotkane osoby..
Ja mleko odciągam tylko wtedy jak muszę małego zostawić a to jest bardzo rzadko, kilka razy ściągnęłam w nocy i z jednej piersi miałam 110 ml ale to była przerwa ponad 3 godz w karmieniu. Ale za miesiąc chrzciny i muszę wcześniej zacząć odciągać i zamrażać bo mam obawy że mój głodomor może dać czadu na Mszy:) a poza tym nie wiem czy uda mi się kupić jakąś kieckę z dostępem do cyca to jakiś zapasik mleczka by się przydał jednak..
Dziś mam mega doła.. nie wiem co się z nim działo w nocy, normalnie budzenie co pół godziny - nawet jak wzięłam go do łóżka to niewiele pomogło..teraz tez leży już od 2 godz i szaleje - dobrze że póki co spokojnie bo chcę mu zrobić dłuższe przerwy w karmieniu - oj będzie ciężko ale mam wrażenie że mój wcale nie jest głodny tylko ma po prostu potrzebę przytulenia się do cyca a przy okazji opycha się i opycha..
Oczywiście już nie raz próbowałam ale poległam na polu bitwy:)
Słodkie te Wasze maluszki w kąpieli.. ja też uwielbiam widok mojego jak się pluszcze a jest wtedy taki przejęty że boi się nogą ruszyćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie ogarnęłam z grubsza salon, trzeba tu porządnie posprzątać, ale nie mam weny. Młoda lży sobie w huśtawce i patrzy jak matka udaje, ze coś robi
a ja łążę i opowiadam jej jak to teraz scieram ławę, jak składam ubrania itd. Leży i słucha. A teraz jak usiadłam, próbuje wyskoczyć z huśtawiki, ręce i nogi chodzą, wydaje dziwne odgłosy i się śmieje.
Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ona, masakra jakaś, ja wogóle sie boje wychodzić jak ciemno a i nie tylko, czasem jak ide i idzie ktoś z naprzeciwka to tak sobie myśle ze tak naprawdę nie wiadomo co mu w głowie siedzi i może zaraz jakiś nóż wyciągnie czy coś...
Jezu dzis jakaś masakra w nocy, idę sobie kawe zaparzyć..
Od 2 mał strasznie sie krecił ale to przez sen, tak do 4 czuwałam i nie spałam o 4 karmienie i potem też bez szału spanie, niby do 9 pokimałam ale to na takim czuwaniu
A teraz mały gargamel leży i piszczy, no nie wygląda na niewyspanego
Co do lamp to on uwielbia ha, gdzie pojdziemy to lampy musi wyogladać, aaa uwielbia tez w sypialni firanke bo jest obszyta czarnymi kryształkami taka krótka roleta, łózko mamy pod parapetem więc jak go klade do lozka to tylko tam sie patrzymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No, to rozumiem. Była godzinka czuwania po karmieniu, potem jej się znudziło, potuliła się do mamusi, położyłam do łóżeczka, włączyłam karuzelkę, dałam smoka, pogłaskałam po buzi i zasnęła. Tylko ciekawe jak długo pośpi... zazwyczaj dłużej śpi na kanapie, łóżeczko ją w dupkę kłuje.
-
Migotka jak najbardziej funkcjonalny, lepiej mozna owinac dziecko. Jestem bardzo zadowolona ze swojego.
Ofka ja nie odrzucam marzenia o cukierni ale to może pomyślę o tym bliżej końca macierzyńskiego, teraz nogi golę raz na tydzien przy dobrych wiatrach co mówić o pieczeniu ciast haha
Karolina teraz ma fajne tłuste jak nie wiem co bo nie kąpana dwa dni przez ten katar. Dziś będzie miała małe spa wieczorem bo śmierdzioszek capi mimo że chusteczkami ją przetarłamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:10
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mamuśki KP Wy pijecie normalną kawę? mi się marzy jak cholera ale nie mam odwagi, boje się że Maja wtedy da mi popalić z turbomocą
Przy starszych piłam zwykłą parzoną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:12
-
Ja takze pije 2 kawy z mlekiem tylko ze ja pijam rozpuszczalna.
Cholera musimy zmienic chrzestna. Siostra od Darka ma dziecko z facetem i biora slub dopiero w grudniu i chociaz ksiadz o tym wie to nie dal jej zaswiadczenia ze jest praktykujacym katolikiem. Bo nie bedzie klamal chociaz chodzi do kosciola co tydzien.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Migotka jak najbardziej funkcjonalny, lepiej mozna owinac dziecko. Jestem bardzo zadowolona ze swojego.
Ofka ja nie odrzucam marzenia o cukierni ale to może pomyślę o tym bliżej końca macierzyńskiego, teraz nogi golę raz na tydzien przy dobrych wiatrach co mówić o pieczeniu ciast haha
Karolina teraz ma fajne tłuste jak nie wiem co bo nie kąpana dwa dni przez ten katar. Dziś będzie miała małe spa wieczorem bo śmierdzioszek capi mimo że chusteczkami ją przetarłam
Magda a ten kocyk jest taki podatny do ciałka czy sztywny? bo ja mam takie wrazenie ze nie da sie nim otulić malucha, a chce mu cos kupić grubszegomałaMyszka lubi tę wiadomość