X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mi ortopeda mowil, zeby nie pozwalac odginac dziecku glowki powyzej lini kregoslupa w innej pozycji niz zalezenie na brzuchu. Moj tez sie wyrywa do tego, ale trzymam glowke by jej nie odginal. Jak lezy na brzuchu to potrafi z 1-2 minuty trzymac w powietrzu, ladnie tez przeklada na strony.
    Główkę przytrzymuje. Jak leży na mnie to tylko na brzuszku i na płasko, podpiera się rączkami jakby był na podłodze. Też zwraca uwagę żeby się nie wyginął za mocno

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lys- a kiedy mąż wraca ?
    Kurcze jakas ciotka,kuzynka,przyjaciółka do popilnowania małej ? Ja swoją zostwiałam juz z mamą prede wszystkim i najczęsciej, ale i z kolezanką, z kuzynką i wychodziłam na jakies 2h bez niej :) Pytaj, moze ktos pomoze, bo im szczęsliwsza mamusia tym szczęsliwe dziecko, a kazdy potrzebuje troche odetchnąć:)

wraca w lutym
    we wro nie mam rodziny, wszyscy oddaleni o ponad 100 km

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mysza a jak z mezem. Rozmawialiscie o tej sytuacji z zamknieciem drzwi?
    Oj Kochana!!!! Był ostry sex którego mi brakowało jak cholera... Spuściliśmy ciśnienie i jest bosko!!!!

Aaaaa dziewczyny! dzięki za info o żelu feminum!!!! Ratuje moje pożycie seksualne

Paula_071 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    hej

lys pociesze Cię;)ja nie pamietam kiedy z domu sama wyszlam od 4 lat. Z czasem nawet nie bedziesz chciala zostawiac malenstwo z kims . Ja tak miałam,marzyłam o chwili spokoju,odpoczynku czy wyjsciu do ludzi ale po jakims czasie nigdzie bez Kubuli sie nie ruszałam nawet jak maz chcial z nim zostac a ja moglam z mma jechac na zakupy to go brałam;) Teraz biore cała trójkę;) AAA i szkoda,ze nie widzisz jaka afere robie jak tesciowa chce Kube do siebie wziac na noc czy na pare godz i mowie stanowczo NIE dopiero maz jej daje ale jaka wsciekla chodze...

:) ja nie mam nic przeciwko wychodzeniu z córką, ale ona cały czas ulewa, co ją ubiorę i mamy iść to tak uleje, że muszę ją przebrać i tak w kółko. Teraz po tym bebilonie pepti chyba nawet bardziej niż zwykle. W domu dziennie przebieram ją minimum 3-4 razy, już jej nawet zakładam cały czas śliniaczek taki z kołnierzykiem, w każdym pokoju mam pełno tetr, żeby mieć je pod ręką, do tego nienawidzi przebierania i ryczy. No i je co godzinę, max 1,5.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny mamy zaś kolejny problem-ciemieniucha :/ jakieś rady, pomysły, sprawdzone sposoby? Bo już mi ręce opadają, smaruje tą łepetynkę jej codziennie kremem Mediderm (i leży biedna z wiecznie tłustymi włosami), czasem oliwką przed kąpielą, a tu żadnych efektów. A skorupka już na całej głowie.

ja mam coś takiego, ale jeszcze nie musiałam używać

http://www.ceneo.pl/27255099#tab=reviews

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys - jest opcja tych posilkow, co codziennie przywoza Ci 5 swiezych dan. Dieta komponowana jest wg tego co lubisz I mozesz jesc. Ja mam teraz zanik pamieci, ale jak maz wroci z pracy kolo 19 (swoja droga to jest zart ze studia dzienne prawa maja zajecia do 18:30) to napisze nazwe jesli nie kojarzysz o czym mowie.

Tomek mi kaszle i kicha. Kataru nie ma jeszcze, ale to pewnie kwestia czasu, zarazil sie od mojego meza :(

kurcze coś mi dzwoni, ale nie wiem w którym kościele, napisz proszę jak już będziesz wiedzieć, bo ja sobie nie przypomnę

Biedny Tomeczek, oby szybko mu przeszło. Ja strasznie się boję, że się Lily przeziębi i będzie sajgon.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jutro szczepienie.. szczepie 6w1 i dalej nie wiem czy to dobra decyzja..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Oj Kochana!!!! Był ostry sex którego mi brakowało jak cholera... Spuściliśmy ciśnienie i jest bosko!!!!

Aaaaa dziewczyny! dzięki za info o żelu feminum!!!! Ratuje moje pożycie seksualne
    A widzisz kochana. Musial biedny spuscic z krzyza poprostu;)))

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Boze jutro szczepienie.. szczepie 6w1 i dalej nie wiem czy to dobra decyzja..
    Dobra.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    wraca w lutym
    we wro nie mam rodziny, wszyscy oddaleni o ponad 100 km
    Masz jeszczenas kochana;*

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja Cię bardzo przepraszam, ale łaski nie robili!!!! Jakby było inaczej to razem z Tobą poszłabym spalić im budę....
    Haha moja kochana;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ofka poproszę o przepis na te wafle :)
    Kurka on na oko robi, rozpuszcza w garnku margaryne, sypie cukier i kakao. Rozpuszcza wszystko. Sypie mleko w proszku. No i potem smaruje mozna dodac orzechy zmieloneale przy kp to ryzyko alergii. Chociaz ja jem. Madzia kawe tez pije dwie dziennie

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Aaa wyklada, dopiero zajarzylam. A jaki przedmiot?

Dzisiaj akurat przedmiot ktory sam wymyślił: socjalizm, kapitalizm i prawa wlasnosci. Moj maz jest adiunktem na ekonomii, glownie tam prowadzi zajecia. Za to moj szwagier prowadzi zajecia z doktryn (ktorych wiekszosc nienawidzi).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ten temat był ale kiedy wasze dzieci zaczęły się uśmiechać? Moja nadal nic :(
    Dziś bardzo mało śpi i dużo je i marudzi a mi głową pęka.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :) ja nie mam nic przeciwko wychodzeniu z córką, ale ona cały czas ulewa, co ją ubiorę i mamy iść to tak uleje, że muszę ją przebrać i tak w kółko. Teraz po tym bebilonie pepti chyba nawet bardziej niż zwykle. W domu dziennie przebieram ją minimum 3-4 razy, już jej nawet zakładam cały czas śliniaczek taki z kołnierzykiem, w każdym pokoju mam pełno tetr, żeby mieć je pod ręką, do tego nienawidzi przebierania i ryczy. No i je co godzinę, max 1,5.
    Lys a poproś pediatre o Debridat.
    Dominiś ulewa coraz mniej po nim teraz a ulewał często i dużo, ale potrzeba czasu żeby zaczął działać.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab moja jak miala 7 tyg

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Wiem ze ten temat był ale kiedy wasze dzieci zaczęły się uśmiechać? Moja nadal nic :(

Moja już z dnia na dzień coraz chętniej rozdaje uśmiechy. Myślałam, że to będzie takie BOOM nagle z rana, ale chyba powoli się rozkręca. Wczoraj na przewijaku mnie raczyła swoim bezzębnym uśmiechem i wesołymi oczkami :)

witaminkab, Laura, małaMyszka, Iza75, Maniuś, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Tak około 1,5 miesiąca miała jak zaczęła odpowiadać uśmiechem na uśmiech albo na gadanie do niej. Wcześniej to były nieswiadome takie uśmiechy.

witaminkab, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak myslalam Julka nic nie przybrala. Juz nie wiem co robic butelki nie chce, piersi tez nie, nawet probowalismy jej dac wode z glukoza i tez nie chce. Buzia czysta, poradzcie co robic?

• Neyla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Słuchajcie ta moja córka jest dobra.. Mam wrażenie, że wyje żeby wyć, dla zasady. W jednej minucie uda mi się ją rozbawic, zaciesza,uśmiecha się, a po kilku sekundach znowu ryk. No nie mogę z nią, aż śmiać mi się chce, po prostu buczy na sile. Ale mi się nie chce ww taką pogodę naspacerki chodzić ehh :/

Moja Julka buczy przy cycku i się patrzy mi w oczy...jakby się żaliła :) Wtedy zawsze do niej gadam, że mama zła, bo za późno cyca dała.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ