X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wspolczuje, niech maz szybko wraca do zdrowia. Niestety chyba w zadnym miescie nie jest do konca bezpiecznie. Mojego brata w ubieglym roku dotkliwie pobili pod sklepem we Wroclawiu- stanal w obronie dziewczyny. Skonczylo sie tygodniowym pobytem w szpitalu. Jak go zobaczylam, to go nie poznalam - twarz wygladala jak jedna napuchnieta miazga...
    xxx
    Karolina ja mam cyce flaczki, bardzo rzadko robia sie nabrzmiale. Jak mlody je i czasami wypusci brodawke, to mleko tryska we wszystkie strony. To juz chyba ten etap, ze mleczko produkuje sie wtedy kiedy dziecko je. Nie ma sie czym martwic.
    Tak jak ktoras z dziesczyn napisala, wszystko jest dobrze i przestan myslec czy mleko w nich jest, czy tez nie, Poli to co masz z pewnoscia wystarczy ;)
    xxx
    Chcebycmama przy karmieiu piersia w organizmie produkuje sie prolaktyna, ktora przewaznie hamuje owulacje, ale niestety nie mozna miec 100% pewnosci, ze tak bedzie w kazdym przypadku, dlatego mimo wszystko warto sie zabezpieczac. W pierwszych tygodniach po porodzie prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest znikome, ale zycie lubi platac figle. Chyba nie uspokoilam Cie.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny!

New balance czy air max ? potrzebuje sportowych,wygodnych butów.
    Ja zawsze wolalam air max.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybki i Zetki dawno nie było?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa 3 miesiace temu to lezałam z brzuszkiem w szpitalu i miałam zamiar kłaść sie spać:) ale pojawiły sie pierwsze skurcze, Boże jak ten czas leci:)

Dziewczyny jakie Wy kocyki minky brałyscie na zime, jaka gramatura wypełnienia bo na all są rózne

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj u mojego gina, blizna po cc super, macica ladniw sie obkurcza, ale na szyjce mam jakas mega torbiel. Za dwa miesiace cytologia i kontrola, czy torbiel sie wchlonela, jak nie, to bedziemy ja likwidowac.

A tak z innej beczki, to jak ktoras z Wroclawia i okolic chcialaby skontrolowac swoje pieprzyki, brodawki itp, to jest okazja zrobic to bezplatnie w Mediconcepcie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01c4442c8045.jpg
    Ja juz sie umowilam, bo mam setki pieprzykow i niektore juz mnie zaczynaja martwic. Przy najblizszej wizycie mialam w planie prosic mojego lekarza rodzinnego o skierowanie do dermatologa, a tu spadla mi taka okazja z nieba :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko znalazlam bardzo fajny filmik na YT jak wizac "kieszonke". Dla mnie super,teraz nie motam sie z polami chusty przy krzyzowaniu na plecach i dociaganie tez wychodzi mj lepiej :) Ja juz widze roznice. Moze Tobie rowniez to pomoze:
    http://domowa.tv/wiazanie-chusty-kieszonka/

Dobrej nocki dziewczynki :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewczyny, w 5-10-15 noc zakupów, cała kolekcja -30%

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie przy karmieniu :) pierwszym od godz 20 :)

Lys-doskonale Cie rozumiem jesli chodzi o to ze jestes sama...co prawda maz jest tu na miejscu ale wraca do domu kolo 18 a o 19 kapiemy...najblizsza rodzine mamy w Polsce-670 km stad...tak ze jestem skazana sama na siebie jesli chodzi o opieke nad Malym...Ty nie masz nawet meza wieczorami...i choc macierzynstwo jest piekne to ciezko jest bez chwili wytchnienia...

Jesli chodzi o ulewanie-Alex rowniez ulewal bardzo,karmie tylko kp i od jakiegos czasu (odpukac) przeszlo samo...to wszystko nie wyksztalcone uklady pokarmowe...jeszcze chwila dziewczynki i kazda przekroczy magiczny moment 3msc i powinno byc lepiej :)

Ja mam straszny problem z Malym-nie chce mi w ogole w dzien spac!!!na spacerze 10min i wczoraj np jedna 30min drzemka za caly dzien a tak to co przymknie oczy to 2 min i juz 5zl...koniec koncow jest wycienczony,wyczerpany i bardzo marudny...placze a mi rece juz opadaja bo nie wiem juz co mam robic :/ dziewczyny pomozcie plizzzz ;) w tym momencie przydal by sie wlasnie ktos z rodziny zebym ja odetchla na chwile bo moze on czuje wlasnie moje zdenerwowanie i tak w kolko...

Konczymy dzis 8 tygodni <3 <3 <3

małaMyszka, lys, Martucha86, Weridiana, Laura, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doliczylam do tysiaca wiec opisuje miałam wizyte u ginka wiec potrzebna mi byla pomoc T poprosil swoja mame moja nie mogla wizyta na 13 pierwsza opcja przyjedzie o 11 powiedzialam ze takiej potrzeby nie ma ma byc o 12 ok przyjechała maly byl po jedzeniu wiec nosilam go pionowo do odbicia odrazu przejela mlodego ok moglam sie wyszykowac po 10 min usłyszałam ze musze go tak nosic po czym mi pokazuje bo on tak lubi ( na barku mocno przytulony) ok bo ja nie wiem jak lubi moje dziecko
    Czas ubierac mówię zeby polozyla malego na kombinezonie patrze a ona go ubiera !! Ja na to ze ja go ubiore bo jeszcze bluza no to sru dzieciaka tarmos i wyciagaj mu raczki z rękawów ok bluza ubrana a ta mu juz nozki w nogawki wsadza ja powtarzam ze ja go ubiore bo jeszcze skarpetki chce ubrac dodatkowo ( mial polspiochy ze stopkami ) ok wychodziny ta lapie za nosidełko to ja przekazuje jej torbe i dokumenty do trzymania
    Juz w samochodzie Artek przysypia ta mu zabawka majta przed nosem ok olal to ja tez olalam. Wyciagam stelarz do wozka z bagaznika wczepiam fotelik zamykam auto chce przykryc mlodego kocem ta juz odjechala tym wozkiem wiec mowie ze jeszcze kocyk przykryłam mowie tu i tu gabinet mama poczeka sprawdze ile osob przedemna i zglosze ze jestem zeby polozna karte wyciagnela
    Wychodze z przychodni a ta juz na drugim końcu bloku a prosilam zeby poczekala 3 min mnie nie bylo.
    Robimy runde razem bo kobieta nie zna okolicy. Zeby maly nie siedzial w poczekalni mieli spacerowac Pcham wozek ta trzyma sie go jak dwuletnie dziecko ok pokazalam trase wracam do przychodni patrzę a ta popyla ulica ( ok osiedlowa ale ulica ) wiec mowie ze nie po ulicy tylko ma zjechac na chodnik a ona ze nikt przecież nie widzi ja mówię JA WIDZE. A ona ze ci taka ostra jestem przemilczalam to
    Wizyta sprawna wracamy i pytam się czy odwieść byla ok 14 a ona ze nie ze do mnie bo tesciu ja odbierze bo T z pracy przywiezie ( no tak ja wzielam auto ) i siedziala ponad 2 godz ja robilam swoje tzn mlody dosypial ja ogarnelam sie nakarmilam i jakoś zlecialo
    Byla chyba baaardzo przejeta swoja rolą
    Masakra!

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś u mnie też karmienie, pierwsze od 21 :-)

Jeśli chodzi o spanie w dzień to zauważyłam, że podsypia na 10-15 min budzi się i koniec. Na wieczór dostaje histerii. Płacze bo jest padnięty i nie może zasnąć, więc biorę go teraz na klatkę, kładę się, czekam aż się wypłacze, daje mu smoka z którym walczy i po 2-3 min śpi...

A co do kupek to mój robi jedną dziennie lub max dwie. Zdarza się że jest jedna na dwa dni.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi wizualnie podobają się new balance i przymierzam się do zakupu bo potrzebuje czegoś wygodnego i nieprzemakalnego. Wcześniej nie miałam wiec nie wypowiem się odnośnie użytkowana ale myślę że jak tyle kasy daje się za buty to chyba muszą być ok.
    Manius ja też mam problem ze spaniem małego wiec łącze sue w bólu i niestety pomysłów brak..chyba trzeba przeczekać i tyle. Mój potrafi kręcić się pół nocy i w dzień spać max 1 godz. Oczywiście zmęczony i rozdrażniony, oczy szparki a kuzwa nie zasnie. Oczywiście na mnie bardzo chętnie ale to nie o to w tym chodzi i chce żeby jednak nauczył się spać w łóżeczku albo względnie na sofie w pokoju..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 05:14

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga jakbym czytala o mojej mamie. Pewnie, ze byla przejeta swoja rola. No kobieta sie cieszy z kazdego kontaktu z Twoim dzieckiem, kocha Twojego Artusia i tak jak kazda babcia pragnie z nim kontaktu (nie pisze tu o "zimnych" ewenementach.) Pewnie, ze moze to byc irytujace, ale popatrz na to z usmiechem.
    Na takie "musisz go tak nosic, bo tak lubi" odpowiedz cos w rodzaju "To, ze lubi, to malo powiedziane, on to uwiwlbia".
    Jak tesciowa garnie sie do niektorych czynnosci, to czasami pozwol jej na to, dla niej to radocha i bedzie sie cieszyc, jak malo kto, a ty bedziesz dla niej cudowna. Jak chciala ubrac malego, to moglas jej powiedziec, zeby chwile sie wstrzymala, ze dasz jej co trzeba zalozyc i po problemie. Jak sie spieszysz, to powiedz, ze zrobisz to szybciej i nastepnym razem pozwolisz jej ubrac malego. Musisz ja tak podejsc, zeby zaczela komunikowac swoje zamiary i pokaz jej, ze czasami jestes w stanie przyjac jej te radosna pomoc.
    Hehehe a z tym wozkiem i podpieciem z boku, to taka "proba przejecia pojazdu", ja juz przywyklam, ze jak jestem gdzies, z ktoryms z moich rodzicow, to prowadzenie przejmuja oni- trudno. Jak bardzo nie chce im dac, to mowie, ze mnie plecy bola i latwiej mi z podparciem ;)
    Wiem, ze to bywa niezwykle irytujace, bo my takie "Zosie samosie jestesmy" i mamy wewnetrzne przekonanie (niemniej sluszne), ze same najlepiej zajmiemy sie swoimi dziecmi i potrzebujemy ich bliskosci. Choc babcia, to taka instytucja, ktora powinna tulic te nasze dzieci i rozpieszczac na wszelkie mozliwe sposoby. My jak zostaniemy kiedys babciami bedziemy takie same, no niestety, nasze dzieci nie beda chcialy juz sie do nas od jakiegos czasu tak tulic ;)

gianna88, aaaaga, niecierpliwa, apaczka, jesslin87, Ofka, Paula_071, Meggi31, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też zawsze na spacerach przejmuje wózek. Ale moja teściowa tez mnie wkurza. Jako iż dokarmiam to czasem daje małej butle.i zawsze jak jesteśmy u teściów to jak mała jest głodna to jest tekst "ja nakarmie!" I juz szuka butli, nawet nie pomysli o tym żeby mi dać mała do piersi. A jak mowie ze nakarmie piersią to ma minę jakbym jej krzywdę robiła. Nie wspominając i tym ze wszyscy się zajmują mała, a jak przewinac to mnie wołają. Z drugiej strony jak nie płacze to nikt nie wpadnie na pomysł żeby jej zmienić pieluche.
    Ciesze się ze teściowie są zakochani w Łucji, ale czasem wku*wiaja mnie okrutnie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez bardzo czesto pcha wozek jak jestesmy razem,a jak jest u mnie albo ja u niej to robi duxo przy malej ale mi to odpowiada bo ona zadowolona i ja zadowolona ze moge odetchnac :)
    Ale tesciowa to juz mnie wkurza, Pola jej prawie nie zna,a robi z siebie babcie 100lecia. Ostatnio jak ją nosila,Pola zaczela wyc jakby jakas krzywda jej sie dziala,zabralam ją mimo ze ta skakala jak pajac bo myslala ze tym bujaniem ją uspokoji,jak tylko ją przejelam to se uspokoila,a ta zaraz znowu lezie zeby wziac. No kuzwa...
    U mojej mamy sie nie zdarzylo zeby mala sie rozplakala bo widzi sie z nią prawie codziennie (mam do mamy 2,5km wiec chodze na spacer do niej,posoedze,trzasne inke ,nakarmie i wracam) albo spotykamy sie na miescie i razem chodzimy. Tesciowa nawet slowem nigdy nie pisnela "moze w czyms ci pomoc"..a po powrocie do domu ze szpitala jak same woecie pomoc jest potrzebna,tym bardziej po cc,ale ona to tylko w gosci przyszla,a moja mama obiady przywozila,jak moj maz musial gdzies pojechac to ona w tym czasie przyjezdzala,posprzatala itp. A ta po ludziach gada jak to ona pomaga,no ale ja to prostuje i mowie jak bylo:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy do czego buty. Do biegania to dla mnie najcudowniejsze są Asicsy - biegną same :)ja leżę w łóżku, Laura obok w kolysce gada do zabawek. Paula właśnie się obudziła w pokoju obok a mąż pojechał do pracy - pierwszy dzień po 2,5 tyg urlopie. A w pt zaczyna podyplomowe wiec w pt i SB będę całe dni sama z dziećmi... Zapowiada się ciężki tydzień :/

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka bede musiala cos z tego wdrożyć w zycie malo tego jak usłyszała ze 24 chce isc do kumpeli osiedle obok na urodziny to była pewna ze sie małym zajmie i gada pewnie pewnie idz tobie tez sie od zycia cos nalezy my sobie z niuniusiem poradzimy ja sie pytam jakie my ? Ona ze sie zajmie a ja na to ale on ma ojca a T nie idzie to jej sie glupio zrobilo ze o wlasnym synu zapomniala juz tez usłyszałam ze mamy nie odrzucac planów sylwestrowych ze jak nie w tym roku to w przyszlym na pewno z nim zostana a ja do niej ze w tym roku nigdzie sie sie nie wybieramy a przyszly bardzo odlegly nie wiadomo czy mlody bedzie typem dziecka wszedzie i u kazdego mi dobrze ze niewiadomo czy bedzie chcial zostać bedzie miał poltora roku nawet nie a ona ale mnie dzieci lubia cokolwiek to miało oznaczac
    Hehe

Griszanka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo sama instytucja tesciowej jest irytujaca hehe. szkoda, ze czasami nie pomysla, zeby sie z nami komunikowac i po ptostu zapytac nas o to czy tamto. Ja jestem bezposrednia i chyba dzieki temu mniej rzeczy mnie irytuje na dluzsza mete. Jezeli ktos nie rozumie delikatnych aluzji, to mowie wprost. Gdyby zapytala witaminki, czy trraz bedzie podawala butle? I czy bedzie mozna ja nakarmic? Byloby inaczej. Nastepnym rzem powiedz jej, ze karrmisz ja systemem mieszanym i moglaby zapytac, jezeli mialabys podawac jej butle, to zapewne nie odmowisz jej tej przyjemnosci.
    To samo u Karoliny, skoro chce brac tyle co uspokojone dziecko, to trzeba powiedziec, zeby zapytala kiedy moze znowu wziac dziecko, zeby malej nie rozjuszyc na calego, no i zeby sluchala.co sie do niej mowi, bo ty swoje dziecko znasz najlepiej. Jedynie na sprzedawanie bajek ludziom nic nie poradzisz, ale na tym polu kompromituje sie sama, wiec lej na to i tylko poblazliwie sie usmiechaj.
    Nawet jak na poczatku beda strzelac focha, to w koncu cos do nich dotrze. Jak sytuacja sie bedzie powtarzac, to wystarczy przypomniec "prosilam, zeby pytac o to czy tamto". Konsekwetnie, jak z dziecmi :p Bo tesciowa tez trzeba sobie wychowac :)

aaaaga, niecierpliwa, witaminkab, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny jak to jest z karmieniem piersią a zajściem w ciaży?

Wczoraj pierwszy sex i do końca i panikuje... karmie wyłącznie piersią.

Kiedy Wam wrócił okres po porodzie? Proszę o odpowiedź dziewczyny karmiące piersią. :-( MAM STRES STRASZNEGO...

Wiesz to sprawa indywidualna. Moja szwagierka karmi juz rok - okresu nadal brak, kumpela 6 m-cy karmi i zaobserwowala juz sluz plodny w tym m-cu. Znajoma po 6 m-cach zaszla w ciaze karmiac cycem, wiec lepiej sie zabezpieczac. Gdzies czytalam ze ochrona jest jak sie karmi minimum co 4h...ale ja bym sie tym nie sugerowala (ryzyko zbyt duze bo ja po cc).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:08

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie narzekaja na brak mleka w cycach a ja mam az nadto. W nocy musialam sciagac laktatorem z cyckow bo mala tylko jednego chciala opedzlowac. Sciagnelam 10-20ml zeby poczuc ulge i dalej spac. Strasznie to meczace...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezme te - http://allegro.pl/buty-new-balance-574-36-40-wyprzedaz-i5714795481.html

Butki fajne i cena :)

Potrzebuje tych butów tak ogólnie sportowych-na rower, na jakies ogniska,chodze codziennie z kolezanka z kijkami. Nie do biegania, nienawidzę biegac :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ