X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym myjecie buzie dzieciom? Ja woda przegotowana ale i tak ma jakies krostki / syfki(?) i od wczoraj na jednym policzku chropowata kaszke ciekawe co to

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Wszystkie narzekaja na brak mleka w cycach a ja mam az nadto. W nocy musialam sciagac laktatorem z cyckow bo mala tylko jednego chciala opedzlowac. Sciagnelam 10-20ml zeby poczuc ulge i dalej spac. Strasznie to meczace...

Ja to samo mam. W nocy jakos dalam rade, bo o 3 zjadla jednego, a drugiego sciagnelam 5 minut i 60 ml, potem o 6.45 zjadla 2 piersi, ale dalej czulam ze sa pelne i teraz pociumkala chwile 1 i musze troche obie odciagnac, bo bola.
    Juz nie mam gdzie mrozic mleka, Julka z butli nie chce i serce mi peka jak musze wylewac. Wczoraj dolalam jej do kapieli

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czym myjecie buzie dzieciom? Ja woda przegotowana ale i tak ma jakies krostki / syfki(?) i od wczoraj na jednym policzku chropowata kaszke ciekawe co to

Woda przegotowana, a moze to ten tradzik niemowlecy?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2,5 miesiacach macierzynstwa moge stwierdzic, ze najtrudniejszym tematem z jakim przyszlo mi sie zmierzyc to karmienie. Wiedzialam, ze latwo nie bedzie, ale nie sadzilam, ze bedzie az tak trudno.

Agata daj znac jak po usg brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:26

aaaaga, Agaata, apaczka, gianna88, witaminkab, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak syn idzie spac sciagam 2 godz i pol po karmieniy w 30 min z obu piersi 120-140 wiec srednio w nocy i nad ranem gdy mam dluzsze przerwy czuje pelne piersi i az z nich cieknie reszta dnia flaczki no ale dziecko je co 2 godz no moze ostatnio 2.5 godz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy narzekacie na teściowe że chcą wszystko robić przy wnuku itp a u nas Patryk w sobote bedzie miał 8 tyg a teście nawet nie wykazali odrobiny ochoty żeby go chociaż przyjechać zobaczyc ...
    do moich rodziców jezdze moze raz w tyg i moja mama tez zawsze pcha wózek i przewija :)a tak to sama siedze w domu z małym, mąż o 7 do pracy jedzie wraca po 21 :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja!

Ja myje buzie solą fizjologiczna i oczka tez przemywam sola codziennie.

Niecierpliwa, usg mamy na 20.00, beznadziejna pora, ale coz.
    Dam znac po.

Karmienie dla mnie tez nie jest zbyt latwym tematem, ale licze na to, ze jeszcze z miesiac i bedzie lepiej.

Czy ktos ma tak jak ja problemy z zoladkiem? Ja mam nieustajace gazy, biegunki czesto, jakies bole brzucha itp. Mam wrazenie ze to po ciazy lub porodzie... Musze zrobic badania.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a daleko maja do was ? Przykre to :-(
    A moze sa to starsi ludzie a oni tak maja ze trzeba przywieźć i odwozic potem tez tak mamy z prababcia mlodego no ale ma juz 76 lat kobieta

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa tez niby wielce zakochana we wnuczce, a na chrzest do kosciola nie przyszla, a robi z siebie swieta, zagozala katoliczke, a na chrzcinach, jak doszla na obiad, bo to jej przeciez ominac nie moglo, to dopiero jak zzarla obiad, wypila kawe, wdupila wszystkie mozliwe ciasta i opedzlowala zimna plyte to laskawie po 3h podeszla do wozka zobaczyc jak Julka jest ubrana.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja w ciagu miesiac zaliczylam 3 powazne ostre biegunki, a nawet chyba 4, ale jakos z ciaza czy porodem tego nie wiaze, bo zawsze mialam wrazliwy zoladek.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj żołądek byl ze stali chyba, a teraz masakra...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Aska a daleko maja do was ? Przykre to :-(
    A moze sa to starsi ludzie a oni tak maja ze trzeba przywieźć i odwozic potem tez tak mamy z prababcia mlodego no ale ma juz 76 lat kobieta
    300 km ale obydwoje zdrowi i na emeryturze wiec czas maja zdrowie tez zeby przyjechac no ale ja zmuszac ich nie bede... szkoda im kasy na bilet, a jest polski bus bezposredni wroclaw-zakopane
    oni by chcieli pewnie zebysmy z takim malym dzieckiem do nich jechali, a do tego maz juz urlopu nie ma nawet

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Widzę temat teściowych od rana :-)
    Moja po awanturze jeszcze w ciąży, kiedy jej powiedziałam parę słów prawdy, a mąż dołożył swoje; jak zobaczyła, że nie będzie tak jak ona sobie życzy i z nią czy bez niej żyjemy swoim życiem teraz jest do rany przyłóż, grzecznie, miło, bez głupich komentarzy.
    A tak w ogóle, ciekawe jakim teściowymi my będziemy :-/

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa to taka pozerka, wiecej gada niz robi ;p

Mój mąż bardzo chwali moich rodziców, z tatem dogaduje sie jak z kumplem, a moją mamę też lubi bo widzi jak nam pomaga jak trzeba itp.

Mam nadzieje ze bede taką tesciową jak moja mama a nie jak moja tesciowa :D

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, moi teściowie mieszkają w tym samym mieście, mają samochód, są sprawni. Do czasu tej awantury ciężko im było zrozumieć o co mi chodzi, że chcę żeby się wnuczką zainteresowali (wtedy jeszcze tą starszą). Bo przecież na urodziny i dzień dziecka przychodzą, a wg nich my jesteśmy młodzi a oni są rodzicami i to my mamy obowiązek co najmniej raz w tygodniu ich odwiedzić. No to im udowodniłam, że ja żadnych obowiązków nie mam. Za to mam troje dzieci i nie mam czasu na pierdoły. Szybko zakumali, że to oni na tym tracą, bo nie mają kontaktu z wnukami. Jeszcze i tak nie jest idealnie, no ale cudów nie wymagam.

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) ja przewiduje że jednak będę jedną z tych wrednych :) chociaż moja mama i z moim mężem i z narzeczoną brata dogaduje się znakomicie
    a mój tata z Marcinem to w ogóle na "ty" przeszli zaraz po naszych zaręczynach hehe

Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę chyba ok, bo nie zamierzam za bardzo ingerować w życie moich dzieci. Czekam na moment aż dorosną i będę mogła zacząć żyć swoim życiem, hehe. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)

Dzisiaj skończyliśmy 3 miesiace!
    Mój synek jest przekochany, niewazne czt 4 nad ranem czy 9 rano on jak mnie zobaczy to taki banan na twarzy :):)

Dziś nie pada, pasuje wyjść na spacerek:)

W poniedziałek robilismy badania z krwi w związku z anemia, dzwonie od rana i kurna nie mogę sie dodzwonić, masakra..

Ja buzke tez przemywam wodą przegotowana:)

Pulpecja, Martucha86, Paula_071, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa... No coz - dobra z niej kobieta ale troche ciezko mi idzie zrozumienie jej toku myslenia, czy raczej niemyslenia. Hubert ostatnio dostal od niej skarpetki w lidla biale w rozowe serduszka i rozowe w biale paski... Bez komentarza. Poza tym, że gotuje nam troche, to zero zainteresowania, wnuczkiem cieszy sie ogladajac jego zdjęcia i rozstawiajac je po calym domu. Na zywo nie umie nic przy nim zrobic, dwa razy wziela go na rece, to wszystko.

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa, jeszcze 9 i będzie cały rok :-)

Właśnie dzwoniła teściowa, że gołąbki zrobiła. Proszę, jak miło z jej strony.

niecierpliwa, Agaata, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ