SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane sierpnioweczki
My nie śpimy juz od 7 ale przed chwilka Roxanne zasnęła wiec mam chwile na relax. Moja mała tez podnosi główkę od samego początki a od kilku dni odrywa sie główka z pozycji leżącej na pleckach i nasz pediatra powiedział, ze mnie ma w tym nic złego. Dziecko poprostu silne. O żadnym wzmożonym napięciu mięśniowym nie mówił. Ufam mu bezgranicznie bo mi Marcela od urodzenia prowadzi.
Ja z Chodakowska ćwiczę skalpel II. Po jakiś 3 miesiącach wezmę sie za killera. Nie mogę za bardzo sie forsować na początku po tej infekcji macicy.
Dzis dzieci w Belgii maja Halloween a ja nadal cukierków nie kupiłam. Muszę sie wybrać po łakocie.jesslin87, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej mlody od rana ma jakas jazde rzuca sie przy piersi puszcza ja potem lapczywie szuka zassie 2 razy puszcza placze i tak caly czas nie wiem o co mu chodzi.
Czy któraś tez tak miala o co chodzilo? Kupa nie bo zrobil przed jedzeniem
Naprawdę czasami nie wiem o co temu dziecku chodzi -
Aga, jak tak puszcza pierś i płacze to może być:
zmęczona a przez to wścekła
za szybko leci mleko
za wolno leci mleko
może ją boleć brzuch albo chce zrobić kupę
już zrobiła kupę
ma pleśniawki
boli ją ucho
nie jest głodna tylko chce się przytulić a tu łykać mleko musi i się wkurza
Pati Belgia, małaMyszka, zabka11, aaaaga, jesslin87, gianna88, Maniuś, Katarka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej mlody od rana ma jakas jazde rzuca sie przy piersi puszcza ja potem lapczywie szuka zassie 2 razy puszcza placze i tak caly czas nie wiem o co mu chodzi.
Czy któraś tez tak miala o co chodzilo? Kupa nie bo zrobil przed jedzeniem
Naprawdę czasami nie wiem o co temu dziecku chodzi
Ja mam tak od ponad tygodnia przy każdym karmieniuzmieniam pierś na drugą i dopóki szybko leci to jest spokój a później znowu ryk. Wkurza ja ze za wolno pokarm napływa. Wiec zaczęłam dokarmiać butla bo nie przybierala na wadze. Ale Ja jutro idę na wizytę do poradni laktacyjnej i zobaczymy co mi doradza bo nie chce dokarmiać! !!
Katarka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:My juz wstalismy:) Szymcio nakarmiony, lezy i szaleje obok mnie:)
Patrze na okna i aka upierdzieloneee ze pasuje je umyc..
U mnie ostatni raz okna myte tydzien przed porodem
Teraz nie ruszam ich az do wiosny
Idziemy z mezem na andrzejki z paczka znajomych, z moimi dziewczynkami zostanie tesciowa...i tak sie zastanawiam w co ja sie ubiore jak w zadna swoja sukienke nie wchodze?????kuuuurde musze bardziej systematycznie robic brzuszki....
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Moj tez sie caly czas slini, nawet sie smieje, ze szampon polknal bo sie tak pieni
Moje kochane dziecko spedza w lozeczku (w swoim pokoju) 12h z przerwami na nocne jedzenie. Rano mnie budzi zazwyczaj glosnym smiechem do ptaszkow na karuzeli. Chociaz i placz sie trafia, jak mocny glod sie odezwie
Ona - strasznie Ci wspolczuje. Duzo zdrowia dla meza.zabka11, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Sylwucha, lys - moja Klara tez teraz wrazliwa na dzwieki sie zrobila i czesto sie wzdryga jak nawet ktos przejdzie obok....
Pulpecja- zgadzam sie ze pomoc starszych dzieci jest nieoceniona...moja to 10-latka i super opiekuje sie Klara.nosi ja, pilnuje na przewijaku, uspokaja,buja w bujaczku, zabawia, karmi butelka....
Z perspektywy czasu nie zaluje, ze mam tak suza roznice wieku, bo jednak jest duuuuza pomoc. A jesli chodzi o obowiazki wobec dzieci, to czy male, czy duze, zawsze jest co robic. Przt malych trzeba naskarmic podac, ubrac itp, starsze zrobi to samodzielnie, ale za to jest szkola, nauka, przy ktorej tez trzeba pomoc...lys, Pulpecja, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witamy z rana po drugim karmieniu.
Mały wczoraj odpadł po 21 i 6:10 pobudka. Teraz śpi mi na kolanach i chrapiemoje kochane serduszko.
zabka11, Maniuś, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zabka, a to w ta sobote idziesz ?
bo jak nie to ja polecam ta sukienke http://allegro.pl/sliczna-mini-sukienka-dlugi-rekaw-klasyczna-p417-i5411851670.html, ja tez mam troszke brzuszka ale ona jest nie taka obcisła, lekko trapezowata:) a zawsze mozna sie scisnac rajtuzami do góry hih:)zabka11, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zabka ja mam, to ta fuksjowa co kiedys pokazywałam zdj, materiał jest taki grubszy troche elastyczny jak by z gumy:) cena smieszna a sukienka wyglada fajnie:)
na metce pisze skład:65%poliester, 35% bawełna, najwazniejsze ze nie jest workowata ale tez nie ołówkowa i nie obciska we wszytskich fałdkach:)
Materiał grubszy nieprzeswitujacy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 09:42
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaa i takie pytanie
Czy tylko ja jestem taka dupa wołowa ze nie może sie ugiąć zeby zostawic dziecko i isc gdzies potanczyc? z jednej strony zazdraszczam bo tez bym poszła ale z drugiej nie jestem psychicznie gotowa zeby go zostawić z kimś...małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Zrobil 3 kupy pod rzad i ulzylo no i nie byl mocno glodny o dziwo po 20 min sie najadl wczoraj zauwazylam ze Artur wyciaga raczke i ja otwiera wiec odrazu podsunelam mu wiszaca krowe i uderzal w nia raczka dzisiaj to samo plus chwyta ja na moze 10 sekund ale pomalu zaczyna nie sa to przypadkowe ruchy tylko juz celowe i narazie tylko lewa raczka prawa jest bardziej leniwa
małaMyszka, Amberla, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Migotka mam tak samo mielismy propozycje juz ze 2 razy ze dziadkowie sie zajma nie jestem na to jeszcze gotowa z mezem zostal 2 godz ja bylam 2 ulice dalej ale co do innych osob nie moge sie przemoc
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:aaa i takie pytanie
Czy tylko ja jestem taka dupa wołowa ze nie może sie ugiąć zeby zostawic dziecko i isc gdzies potanczyc? z jednej strony zazdraszczam bo tez bym poszła ale z drugiej nie jestem psychicznie gotowa zeby go zostawić z kimś...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:aaa i takie pytanie
Czy tylko ja jestem taka dupa wołowa ze nie może sie ugiąć zeby zostawic dziecko i isc gdzies potanczyc? z jednej strony zazdraszczam bo tez bym poszła ale z drugiej nie jestem psychicznie gotowa zeby go zostawić z kimś...
Ja zostawiam mala z tesciowa, ale wyjdziemy dopiero jak mala zasnie, a wrocimy zanim wstanie, wiec nie mam obiekcji. Wiadomo, bede myslec caly czas o niej i dzwonic do tesciowej, ale mqlutka spi zawsze do rana i sie nie wybudza, wiec mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok.
W dzien ja tez zostawiam z mezem na chwile, raz zostal z nia pol dnia, bo musialam jechac ze starsza corka na turniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:49
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość