SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Megg a który program robisz? ja sobie obiecałam że wieczorem będę odpalać bo mały zawsze do 21 spał a tymczasem od 3 dni jest armagedon więc lipa z treningami:(
a wogóle mały zaczął namiętnie ssać kciuka i wogóle całe piąstki.. smoczka bierze ale wypluwa i wpycha kciuka.. no i nie wiem co z tym fantem, z jednej strony ten kciuk pomaga mu w zaśnięciu no a z drugiej ciekawe na jak długo mu to zostanie, smoczek jednak wygląda nieco bardziej estetycznie:) -
Haha Aga to może nasze dzieci przerabiają to samo bo u nas też łapka w ustach i ciumkanie
ja jej daję smoka bo moja jak nie jest głodna to denerwuje się jak z piersi leci mleko
więc przez ostatnie parę dni smok u nas króluje.
Agaata lubi tę wiadomość
-
Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy z moim Leonem jest ok czy ja jestem ślepa A pediatra do dipy?!mój mały prawie od urodzenia trzymał głowę teraz jest już tak sztywny że spokojnie go noszę Na biodrze.Na brzuchu głowa cały czas uniesiona choć tej pozycji nie lubi lepiej samolot mu wychodzi.Za to na brzuchu podnosi dupe i odpycha się nogami do pelzania.No i siada.Tzn chce ale mu Nie pozwalamy.
Pediatra nigdy Nie stwierdziła wysokiego napięcia tyle że silny i że szybko ale takie dziecię.Od poniedziałku wcina kleik ryżowy śmiechu przy tym sporo bo chce zjeść łyżeczkę razem z kleikiem i się denerwuje.A od jutra zaczynam marchewkę.Trzyma zabawki w obu raczkach i wszystko pakuje do buzi.
Mam się martwić??W sumie zaczął 4miesiąc życia...
Co do Fado to ma poszerzona błone sluzowa odzwiernika i czeka go operacja ale najpierw musi dojść do siebie. Tyle co ja przez ten tydzień z tymi moimi dzieciakami przeżyłam u rodziców to szok.Siwe włosy mam już wszędzie A tak sobie przyjechałam Do mamy odpocząć...Weridiana lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
apaczka wrote:Haha Aga to może nasze dzieci przerabiają to samo bo u nas też łapka w ustach i ciumkanie
ja jej daję smoka bo moja jak nie jest głodna to denerwuje się jak z piersi leci mleko
więc przez ostatnie parę dni smok u nas króluje.
U mnie jest dokładnie to samo. Pięść w buzi często. I ślini się jak nie wiem coapaczka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Megg a który program robisz? ja sobie obiecałam że wieczorem będę odpalać bo mały zawsze do 21 spał a tymczasem od 3 dni jest armagedon więc lipa z treningami:(
a wogóle mały zaczął namiętnie ssać kciuka i wogóle całe piąstki.. smoczka bierze ale wypluwa i wpycha kciuka.. no i nie wiem co z tym fantem, z jednej strony ten kciuk pomaga mu w zaśnięciu no a z drugiej ciekawe na jak długo mu to zostanie, smoczek jednak wygląda nieco bardziej estetycznie:)
Aga jakiś na youtube znalazłam 30 minutowy trening i od tego zaczynam. I tak jest ciężko ehh.
U mnie jest to samo z piąstkami i rączkami do buźki. I do tego jest takie mlaskanie, że czasami w nocy się budzę bo nie wiem co się dzieje;)
-
Hej dziewczyny:)
U nas dzis cyrk z wieczora, ale matka sama sobie jest winaa..
Mój Szymonek ma taka godzine od 16 do 18 spania, czasem po 18 juz go sama wybudzam
Wzielismy go przed 16 do tesciow bo chcielismy pojechac na zakupy po buty dla mnie i meza, to tam sie rozbawil, po 17 dopiero usnal i to na pol godziny
Wrócilismy do domu to byl juz zly, chwile sie zdrzemnął po 19, i po 20 bylo darcie do 21, nawet mleka nie chcial, zla jestem na siebie ze zafundowałam mu taki wieczór bo mi sie zakupów zachciało;/ -
Zabka - czyli objetosciowo jedza tyle samo bo ja daje 2x180 i 3x165, u Ciebie dopomina sie co 3h czy sama podajesz?
Karolina no klon Twoj ! ale cudowna jest:)
Magda u mnie tez przed tv na lawie to podnosi ale juz podloga jest bleeeeeezabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Jesslin u nas tez wszystko ok
Widzę ze nie tylko u nas trudny wieczór. To dobrze ze moje dziecko nie jest nienormalnie placzliwe.
Jutro wyjeżdżam z mężem wiec odezwę się pewnie po weekendziebardzo mi dziwnie zostawić corcie ale odpoczynek mi się przyda i pobyć tylko we dwoje.
Miłego weekendu sierpnioweczki!magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Zabka - czyli objetosciowo jedza tyle samo bo ja daje 2x180 i 3x165, u Ciebie dopomina sie co 3h czy sama podajesz?
Karolina no klon Twoj ! ale cudowna jest:)
Magda u mnie tez przed tv na lawie to podnosi ale juz podloga jest bleeeeee
Dopomina sie, czasem nawet 2,5 godz tylko wytrzyma i krzyk.no ale moja miesiac mlodsza od twijego synka, moze za miesiac bedzie tez zjadac wiecej a rzadziej.
Uffff wlosy pofarbowane, smoczki na allegro zamowione, cora z matmy nauczona, mozna zatem isc spac
Dobrej i spokojnej nocki mamuski!
-
Cholera jasna. Maly mial katar wyleczylismy go a po nocy wydawalo mi sie ze znowu ma zatkany nosek uruchomilam katarek ale prawie nic nie wyszlo a jak sie obudzil po wizycie na usg zauwazylam ze ma cale oczko lewe mokre i mu lzawi. To chyba kanalik ale ide jutro do lekarza z nim. Pieknie tylko tego nam brakowalo
Zrobilam masaz i wpuscilam troche mojego mleka. Podobno mleko matki dziala cuda. Teraz sprawdzalam i oko suche ale do lekarza i tak ide.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 00:58
-
Hej, witamy się w piąteczek
jesslin, moja ostatnio miała całe oczy załzawione, to było takie "zamiast kataru" ja przez weekend sama tak miałam, wierciło mnie w nosie i oczy cały czas łzawiły, cholernie męczące. Mała jest na piersi i na szczęście katar się nie pojawił, widocznie zwalczony w zarodku, a oczka już ok.
Psioszka, u Ciebie ewidentnie mały jest po prostu silny, wszystko wygląda normalnie. Czasami jednak pewne zachowania mogą niepokoić zwłaszcza jak nie łączą się z innymi postępami i zawsze lepiej sprawdzić. Ja jestem zdania, że intuicja matki jest niezastąpiona i zazwyczaj wie kiedy coś jest nie tak.
Ja wczoraj sama kąpałam małą, bo mąż miał wrócić barzo późno z pracy; trochę mokro było w łazience, ale nie było źle. Powiem wam, ze pomoc ośmiolatki jest nieoceniona. Bez córy pewnie bym nie dała rady, wszystko podawała, pilnowala malej na przewijakusuper.
Miłego dnia
Paula_071, zabka11, magda sz, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Hej mlody od rana ma jakas jazde rzuca sie przy piersi puszcza ja potem lapczywie szuka zassie 2 razy puszcza placze i tak caly czas nie wiem o co mu chodzi.
Czy któraś tez tak miala o co chodzilo? Kupa nie bo zrobil przed jedzeniem
Naprawdę czasami nie wiem o co temu dziecku chodzi -
lys wrote:jak Wasze dzieci śpią w dzień to jaki poziom hałasu jest w domu?
Na początku w dzień jak Lily spała to zachowywaliśmy się normalnie, tv, wszystkie czynności itd. W nocy wiadomo cisza.
Teraz od kilku tygodni najmniejszy dźwięk ją budzi, jak już uda jej zasnąć w dzień to trzeba na palcach chodzić, nic zrobić nie można.
U nas niestety to samo.lys lubi tę wiadomość
-
Julek spi sam w swoim lozeczku od poczatku ale zawsze rano biore go na karmienie i drzemke do siebie i się przyzwyczail...tylko ze cos sie poprzestawialo chlopakowi od kilku dni i domaga sie juz o 4-5. A ja nie mam serca mu odmowic bo wierci sie i piszczy w lozeczku a jak położę kolo siebie to cisza i zadowolony. A w planach bylo wysiedlenie go do swojego pokoju jak bedzie mial 5-6msc. Slabo to widze, pewnie skończy sie spaniem w lozku rodzicow hehe
magda sz lubi tę wiadomość
-
Aga a jak zmienisz pierś to to samo? Moj miał tak ostatnio ze jadl chwile, przestawało szybko leciec i krzyk. Lapal znowu ale zassal i ryk dalej. Wtedy zmiana cyca i znowu spokojnie jadl az zaczelo wolniej lecieć wiec znowu krzyk.
Moze skok jakis...tylko ze chyba niczego sie nie nauczyljak czytam ze Wasze dzieci łapią zabawki, obracają sie to stw ze my daleko w lesie jesteśmy.
-
Gianna mój jest jednym ze starszych dzieci na forum.Od Twojego prawie miesiąc więc to duża różnica.Mój pod koniec 3msca zaczął wszystko robić na raz więc podejrzewam że jak usiądzie lada chwila to i zacznie raczkowac.
Poza tym zauważyłam że rozwija się szybciej u moich rodziców.To tu zaczął się dźwigać jeść itp.Zasługa babci bez dwóch zdań.Ale uwaga od grudnia się już przeprowadzam niedaleko rodziców żegnam Wrocław i będę mega szczęśliwa:) Zostały w sumie 3-4tyg w tym mieście:)Paula_071, zabka11, jesslin87, gianna88, niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015