X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lys za info..
    Ja jeszcze zaczekam z moim i pójdę na kontrolę bo jakoś tak znowu pogorszyło mu się z tą jedną stroną..

Właśnie zasnął - powinnam odpalić Chodakowską - nie chce mi się!!!
    14.11 mamy chrzciny i chciałam trochę popracować nad ciałkiem ale normalnie zapalenie chęci, w przyszłym tyg ruszam na jakieś łowy zakupowe bo nic nie mam, od butów, sukienki po płaszcz..wszystko stare, brzydkie i nudne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:21

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    tak, z buteleczki do butelki z mlekiem
    zdarzyło mi się niechcący wkropić 6 kropelek zamiast 5
    dzięki Lys :)

lys lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    tak Was czytam i zdębiałam-to źle, że dziecko sie przewraca już na boki z plecków? Kurcze, jeśli tak, to ja tez muszę sprawdzić napięcie u neurologa.. Moja córka też ostro trenuje przewracanie się na boki , wychodzi jej to, tylko że nie robi tego tak jak dorośli, tzn. obraca najpierw glowę, a potem napręza całe cialo i zawsze jakoś jej się udaje osiągnąć zamierzony efekt. Poza tym bardzo dźwiga głowę, jakby już siadać chciała. Na brzuchu też bardzo kręci głowką, silna jest. No ale grzechotki utrzymać nie potrafi, po kilku sekundach wylatuje jej z rączki. Rączek też nie łączy jak lezy na plecach, na boczku tylko. Myślicie, że powinnam to sprawdzić u neurologa? Możecie kogoś polecić we Wrocławiu?

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa może najpierw idź do pediatry niech on oceni. Do neurologa trzeba iść prywatnie bo wiadomo na nfz nie ma co liczyć, a może u Was wszystko jest ok i nie ma takiej potrzeby żeby się konsultować neurologicznie.
    Ja byłam u dr Edyty Gronowicz w Goldencare, bo termin był najszybszy. Miła, rzeczowa, dokładnie zbadała córkę, ale trudno mi coś więcej powiedzieć.

Ewa123 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nosisz to maleństwo 9 miesięcy pod sercem, potem wydajesz w bólach na świat a on i tak wpatrzony w tatusia jak w obrazek...jak Krzysiek bierze do rąk gitarę Młody robi oczy jak 5 zł otwiera buzię i jest zaczarowany...
    Ostatnio zaśmiał się po raz pierwszy bardzo nieśmiało w głos i oczywiście do Ojca!
    Nie ma się co dziwić... smarki, paznokcie, ciemieniucha, czyszczenie uszu itd. to zadania matki no bo tatuś nie ma serca..Ciężki los matki; )!
    4 listopada zaczynamy rehabilitację...będzie ok...musi.
    Mnie martwi ze Mały nie trzyma głowy unoszony za raczki:/ i nie chce trzymać zabawek...liczę ze ćwiczenia przyniosą efekty.
    Dziś wybieralismy zdjęcia do albumu. Młody zmienił się ogromnie :) to już inne dziecko:).
    Odkryliśmy ze płacze w aucie tyko jak jest ciemno.
    W nocy Staś budzi się raz na karmienie, zawsze około 3. To już norma :)!
    Ostatnio kiedy pojechaliśmy na zakupy zamiast uzupełnić garderobę na jesień kupiłam Synowi 2 bluzeczki i rajstopy...czy tak już będzie;)?
    Codziennie wieczorem kiedy Staszek zasypia mam ochotę wyskoczyć na jakieś ćwiczenia ale kurde zawsze wybieram sen...musze w końcu ruszyć dupsko bo czuję się jak flak.
    Śliczne są nasze forumowe dzieci:)!
    Pozdrawiam serdecznie :)!
    Też dziś pomyślałam że szkoda że euforia się nie odzywa.

FAJNIE ZE JESTEŚCIE :)!!

lys, zabka11, magda sz, Paula_071, aaaaga, 5ylwia, jesslin87, witaminkab, mamasia, Maniuś, sylwucha89, Pati Belgia, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wykapana,wlasnie wciaga butle i juz odlatuje...
    Dzis troche wczesniej mi wyszlo z ta kapiela, ale tak wypadalo jej kolejne jedzonko, poza tym z julcia jeszcze musze posiedziec w ksiazkach,bo jutro ma sprawdzian z matmy z calego dzialu.
    Dzis miala sprawdzian z anglika, a w przyszlym tyg we wtorek z przyrody, srode z hiszpanskiuego, w czwartek z polskiwgo,w piatek z angielskiego.
    powariowali w tej szkole!!! za moich czasow nie bylo takiego cisnienia na tym etapie...

Pisalyscie o smoczkach...ja musze zakupic lovi 3-6 bo sa super, mam jeden 0-3 i dwa z aventu 0-6.
    Kupujac wyprawke z gemini zamawialam tez dwa smoczki jakies tanie i sa badziewiaste- zbiera sie w srodku woda, potem z nich cieknie...wywalam te, a kupie lovi ;)

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Maja jest boska! :D

magda sz lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozkłada mnie bardziej, więc jestem dobrej myśli. Jutro mąż ma wolne, co prawda ma robotę w domu, ale zawsze będzie mógł chociaż na chwilę wziąć małego.

Ewa123- ja dużo dobrego słyszałam o Marta Dubik-Jezierzańska (przyjmuje w luxmedzie), ale nie byłam u niej, więc tylko powtarzam info po znajomych, tak samo Jędrzejczyk-Góra, ale nie wiem gdzie przyjmuje.

Ewa123 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz musisz zainwestowac juz w jakies spineczki jaka czupryna o matulu :-) :-)
    Wlasnie tatus karmi mlodego i bedzie go lulal wiec matka na dupie usiadla
    Znowu mąż focha strzelil jak mu delikutasnie uwage zwrocilam no zesz nic powiedziec nie mozna znowu uslyszalam ze nikt na swiecie nie jest tak perfekcyjny jak ja . kurde widze ze dziecko placze i sie wierci zsuwa mu sie z ramion wiec mowie ze synek sie denerwuje bo chyba mu niewygodnie tatus zmien moze pozycje a T ze skad on ma to wiedziec kurde na logike trzeba normalnie zalamka

niecierpliwa, magda sz, jesslin87, Paula_071, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mój mąż też tak reaguje na uwagi, generalnie ostatnio o to była kłótnia, więc mu powiedziałam, że nie wzruszają mnie te jego użalania się nad sobą i dopóki będzie mi się wydawało, że coś robi nie tak, to będę mu zwracała uwagę do skutku, a jego żale mnie i tak nie obchodzą. Trochę przestał, bo widzi, że nic nie wskóra.

aaaaga, niecierpliwa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mogę napisać post. Od dwóch dni belly zablokowało mi dodawanie postów i nic nie mogłam dodać.

U mnie malutka podnosi już główkę tak na 3-4 minuty. W ogóle im większa tym bardziej kochana.

My miałyśmy problem z oczkiem, pomogły kropelki od pediatry.

Małamyszka mam taką samą matę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:30

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg bioderek. Wszystko w porzadku :)

Witaminkab jak u was po wizycie?

Magda sz masz sliczne zdjecie w awatarku :)

magda sz, Martucha86, Katarka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ,

wybaczcie ze sie nie odzywalam ale u nas duzo sie dzialo , maz od dwoch tygodni w domu siedzi ( L4 z racji tego pobicia) a co sie jeszcze okazalo to ze pekniety oczodol maja operowac bo niestety zaczal podwojnie widziec przy patrzeniu w dol - jak nie urok to sr*** .
    Powiem Wam ze jednak jak jest druga osoba do pomocy w domu to dzien i wszystko jakies lzejsze sie wydaje. W poniedzialek ma sie zglosic do szpitala we wtorek czeka go operacja ( jakis fragmentem zuchwy maja mu ten ubytek w oczodole wyrownac) wiec pewnie 3-4 dni w szpitalu spedzi.

Mam nadzieje ze u Was wszystko ok , cholera ! nie nadrobie Was juz.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karolina widze, ze grozba pojawienia sie w Monkach poskutkowala :) Pola jest przesliczna wyglada jak laleczka. Na pierwszy rzut oka widac, ze to dziewczynka.
    Milo sie czyta, ze wszystko dobrze.
    Ja laptopa od porodu odpalilam deukrotnie - jak musialam oplacic rachunki. Cala reszte obsluguje w telefonie :)

zabka11 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Sz - Maja ma przecudowne te wlosy , tak samo wloski Poli - Nam zaczely sie wycierac i z tylu ma takie dwa lyse placki juz hehe

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju mój znowu nie śpi po kąpieli, oszaleję, chyba jakiś skok rozwojowy mamy od 3 dni, wczoraj zasnął po 23.. ciekawe jak będzie dziś..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Zuźka już śpi od godziny a ja po półgodzinnym treningu Chodakowskiej;) Ciekawe na jak długo starczy mi wytrwałości, ale chcę podreperować swój tyłeczek, bo po ciąży to taki płaski się zrobił, że szok. Dzisiaj siostra właśnie skomentowała, że chudsza jestem niż przed ciążą, ale tyłek mi się mocno spłaszczył;)

AgaSad lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja też tak wczoraj zasnęła ;-) w ogóle jakoś mało śpi ostatnio :-/ Ale wczoraj bolał ją prawdopodobnie brzuszek...w każdym razie u nas od kilku dni nieciekawie :-( codziennie pytam kiedy to minie i moja córeczka częściej się będzie uśmiechać niż płakać?

AgaSad, Agaata, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg a który program robisz? ja sobie obiecałam że wieczorem będę odpalać bo mały zawsze do 21 spał a tymczasem od 3 dni jest armagedon więc lipa z treningami:(

a wogóle mały zaczął namiętnie ssać kciuka i wogóle całe piąstki.. smoczka bierze ale wypluwa i wpycha kciuka.. no i nie wiem co z tym fantem, z jednej strony ten kciuk pomaga mu w zaśnięciu no a z drugiej ciekawe na jak długo mu to zostanie, smoczek jednak wygląda nieco bardziej estetycznie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:18

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Aga moja też tak wczoraj zasnęła ;-) w ogóle jakoś mało śpi ostatnio :-/ Ale wczoraj bolał ją prawdopodobnie brzuszek...w każdym razie u nas od kilku dni nieciekawie :-( codziennie pytam kiedy to minie i moja córeczka częściej się będzie uśmiechać niż płakać?

Ja już też czekam na to, żeby zobaczyć trochę weselsze dziecko. Echh dzisiaj mam kryzys, jestem tak zmęczona, że czuję się jak po wojnie jakiejś... Jak czytam, że macie siłę na Chodakowską to się jeszcze bardziej załamuję, że ja się czuję jak stara babcia, najgorzej jest z moimi plecami... Aj czekam aż będę miała z synem jakiś kontakt większy niż tylko taki od płaczu do płaczu.

apaczka, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2332 2333 2334 2335 2336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ