SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Lys za info..
Ja jeszcze zaczekam z moim i pójdę na kontrolę bo jakoś tak znowu pogorszyło mu się z tą jedną stroną..
Właśnie zasnął - powinnam odpalić Chodakowską - nie chce mi się!!!
14.11 mamy chrzciny i chciałam trochę popracować nad ciałkiem ale normalnie zapalenie chęci, w przyszłym tyg ruszam na jakieś łowy zakupowe bo nic nie mam, od butów, sukienki po płaszcz..wszystko stare, brzydkie i nudne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:21
lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
tak Was czytam i zdębiałam-to źle, że dziecko sie przewraca już na boki z plecków? Kurcze, jeśli tak, to ja tez muszę sprawdzić napięcie u neurologa.. Moja córka też ostro trenuje przewracanie się na boki , wychodzi jej to, tylko że nie robi tego tak jak dorośli, tzn. obraca najpierw glowę, a potem napręza całe cialo i zawsze jakoś jej się udaje osiągnąć zamierzony efekt. Poza tym bardzo dźwiga głowę, jakby już siadać chciała. Na brzuchu też bardzo kręci głowką, silna jest. No ale grzechotki utrzymać nie potrafi, po kilku sekundach wylatuje jej z rączki. Rączek też nie łączy jak lezy na plecach, na boczku tylko. Myślicie, że powinnam to sprawdzić u neurologa? Możecie kogoś polecić we Wrocławiu?Ewa123 -
Ewa może najpierw idź do pediatry niech on oceni. Do neurologa trzeba iść prywatnie bo wiadomo na nfz nie ma co liczyć, a może u Was wszystko jest ok i nie ma takiej potrzeby żeby się konsultować neurologicznie.
Ja byłam u dr Edyty Gronowicz w Goldencare, bo termin był najszybszy. Miła, rzeczowa, dokładnie zbadała córkę, ale trudno mi coś więcej powiedzieć.Ewa123 lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Nosisz to maleństwo 9 miesięcy pod sercem, potem wydajesz w bólach na świat a on i tak wpatrzony w tatusia jak w obrazek...jak Krzysiek bierze do rąk gitarę Młody robi oczy jak 5 zł otwiera buzię i jest zaczarowany...
Ostatnio zaśmiał się po raz pierwszy bardzo nieśmiało w głos i oczywiście do Ojca!
Nie ma się co dziwić... smarki, paznokcie, ciemieniucha, czyszczenie uszu itd. to zadania matki no bo tatuś nie ma serca..Ciężki los matki; )!
4 listopada zaczynamy rehabilitację...będzie ok...musi.
Mnie martwi ze Mały nie trzyma głowy unoszony za raczki:/ i nie chce trzymać zabawek...liczę ze ćwiczenia przyniosą efekty.
Dziś wybieralismy zdjęcia do albumu. Młody zmienił się ogromnieto już inne dziecko:).
Odkryliśmy ze płacze w aucie tyko jak jest ciemno.
W nocy Staś budzi się raz na karmienie, zawsze około 3. To już norma!
Ostatnio kiedy pojechaliśmy na zakupy zamiast uzupełnić garderobę na jesień kupiłam Synowi 2 bluzeczki i rajstopy...czy tak już będzie;)?
Codziennie wieczorem kiedy Staszek zasypia mam ochotę wyskoczyć na jakieś ćwiczenia ale kurde zawsze wybieram sen...musze w końcu ruszyć dupsko bo czuję się jak flak.
Śliczne są nasze forumowe dzieci:)!
Pozdrawiam serdecznie!
Też dziś pomyślałam że szkoda że euforia się nie odzywa.
FAJNIE ZE JESTEŚCIE!!
lys, zabka11, magda sz, Paula_071, aaaaga, 5ylwia, jesslin87, witaminkab, mamasia, Maniuś, sylwucha89, Pati Belgia, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Mala wykapana,wlasnie wciaga butle i juz odlatuje...
Dzis troche wczesniej mi wyszlo z ta kapiela, ale tak wypadalo jej kolejne jedzonko, poza tym z julcia jeszcze musze posiedziec w ksiazkach,bo jutro ma sprawdzian z matmy z calego dzialu.
Dzis miala sprawdzian z anglika, a w przyszlym tyg we wtorek z przyrody, srode z hiszpanskiuego, w czwartek z polskiwgo,w piatek z angielskiego.
powariowali w tej szkole!!! za moich czasow nie bylo takiego cisnienia na tym etapie...
Pisalyscie o smoczkach...ja musze zakupic lovi 3-6 bo sa super, mam jeden 0-3 i dwa z aventu 0-6.
Kupujac wyprawke z gemini zamawialam tez dwa smoczki jakies tanie i sa badziewiaste- zbiera sie w srodku woda, potem z nich cieknie...wywalam te, a kupie lovimagda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Nie rozkłada mnie bardziej, więc jestem dobrej myśli. Jutro mąż ma wolne, co prawda ma robotę w domu, ale zawsze będzie mógł chociaż na chwilę wziąć małego.
Ewa123- ja dużo dobrego słyszałam o Marta Dubik-Jezierzańska (przyjmuje w luxmedzie), ale nie byłam u niej, więc tylko powtarzam info po znajomych, tak samo Jędrzejczyk-Góra, ale nie wiem gdzie przyjmuje.
Ewa123 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
MagdaSz musisz zainwestowac juz w jakies spineczki jaka czupryna o matulu
Wlasnie tatus karmi mlodego i bedzie go lulal wiec matka na dupie usiadla
Znowu mąż focha strzelil jak mu delikutasnie uwage zwrocilam no zesz nic powiedziec nie mozna znowu uslyszalam ze nikt na swiecie nie jest tak perfekcyjny jak ja . kurde widze ze dziecko placze i sie wierci zsuwa mu sie z ramion wiec mowie ze synek sie denerwuje bo chyba mu niewygodnie tatus zmien moze pozycje a T ze skad on ma to wiedziec kurde na logike trzeba normalnie zalamkaniecierpliwa, magda sz, jesslin87, Paula_071, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Aga mój mąż też tak reaguje na uwagi, generalnie ostatnio o to była kłótnia, więc mu powiedziałam, że nie wzruszają mnie te jego użalania się nad sobą i dopóki będzie mi się wydawało, że coś robi nie tak, to będę mu zwracała uwagę do skutku, a jego żale mnie i tak nie obchodzą. Trochę przestał, bo widzi, że nic nie wskóra.
aaaaga, niecierpliwa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
W końcu mogę napisać post. Od dwóch dni belly zablokowało mi dodawanie postów i nic nie mogłam dodać.
U mnie malutka podnosi już główkę tak na 3-4 minuty. W ogóle im większa tym bardziej kochana.
My miałyśmy problem z oczkiem, pomogły kropelki od pediatry.
Małamyszka mam taką samą matęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:30
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie ,
wybaczcie ze sie nie odzywalam ale u nas duzo sie dzialo , maz od dwoch tygodni w domu siedzi ( L4 z racji tego pobicia) a co sie jeszcze okazalo to ze pekniety oczodol maja operowac bo niestety zaczal podwojnie widziec przy patrzeniu w dol - jak nie urok to sr*** .
Powiem Wam ze jednak jak jest druga osoba do pomocy w domu to dzien i wszystko jakies lzejsze sie wydaje. W poniedzialek ma sie zglosic do szpitala we wtorek czeka go operacja ( jakis fragmentem zuchwy maja mu ten ubytek w oczodole wyrownac) wiec pewnie 3-4 dni w szpitalu spedzi.
Mam nadzieje ze u Was wszystko ok , cholera ! nie nadrobie Was juz.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Hehe Karolina widze, ze grozba pojawienia sie w Monkach poskutkowala
Pola jest przesliczna wyglada jak laleczka. Na pierwszy rzut oka widac, ze to dziewczynka.
Milo sie czyta, ze wszystko dobrze.
Ja laptopa od porodu odpalilam deukrotnie - jak musialam oplacic rachunki. Cala reszte obsluguje w telefoniezabka11 lubi tę wiadomość
-
A u mnie Zuźka już śpi od godziny a ja po półgodzinnym treningu Chodakowskiej;) Ciekawe na jak długo starczy mi wytrwałości, ale chcę podreperować swój tyłeczek, bo po ciąży to taki płaski się zrobił, że szok. Dzisiaj siostra właśnie skomentowała, że chudsza jestem niż przed ciążą, ale tyłek mi się mocno spłaszczył
AgaSad lubi tę wiadomość
-
Aga moja też tak wczoraj zasnęła
w ogóle jakoś mało śpi ostatnio
Ale wczoraj bolał ją prawdopodobnie brzuszek...w każdym razie u nas od kilku dni nieciekawie
codziennie pytam kiedy to minie i moja córeczka częściej się będzie uśmiechać niż płakać?
AgaSad, Agaata, lys lubią tę wiadomość
-
Megg a który program robisz? ja sobie obiecałam że wieczorem będę odpalać bo mały zawsze do 21 spał a tymczasem od 3 dni jest armagedon więc lipa z treningami:(
a wogóle mały zaczął namiętnie ssać kciuka i wogóle całe piąstki.. smoczka bierze ale wypluwa i wpycha kciuka.. no i nie wiem co z tym fantem, z jednej strony ten kciuk pomaga mu w zaśnięciu no a z drugiej ciekawe na jak długo mu to zostanie, smoczek jednak wygląda nieco bardziej estetycznie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:18
-
apaczka wrote:Aga moja też tak wczoraj zasnęła
w ogóle jakoś mało śpi ostatnio
Ale wczoraj bolał ją prawdopodobnie brzuszek...w każdym razie u nas od kilku dni nieciekawie
codziennie pytam kiedy to minie i moja córeczka częściej się będzie uśmiechać niż płakać?
Ja już też czekam na to, żeby zobaczyć trochę weselsze dziecko. Echh dzisiaj mam kryzys, jestem tak zmęczona, że czuję się jak po wojnie jakiejś... Jak czytam, że macie siłę na Chodakowską to się jeszcze bardziej załamuję, że ja się czuję jak stara babcia, najgorzej jest z moimi plecami... Aj czekam aż będę miała z synem jakiś kontakt większy niż tylko taki od płaczu do płaczu.
apaczka, lys lubią tę wiadomość