X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mój też nie lubi czapek i spina się na maxa jak mu zakładam, z resztą jak zakładam bluzę to tez się kwasi..

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata u nas też czapka i kombinezon to najgorsza rzecz, w poniedziałek jak ubierałam małą żeby iść do neurologa i założyłam jej kombinezon to tak się darła, że musiałam ją rozebrać, bo nie mogłam jej uspokoić, cały czas się darła, w końcu pojechała w dzinsach i bluzie okryta kocem... generalnie ja się jej nie dziwię, bo osobiście nienawidzę być tak opatulona, nienawidzę ubierać się na cebulkę i mam klaustrofobię, więc nadmiar ubrań wywołuje u mnie drażliwość.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tak nie dostalam zgody na rotawirusy od 2 lekarzy.

Lys a nutramigen mozna kupic bez recepty? Pediatra mowila, ze na recepte. Duza puszka tzm?? Ja placilam 36zl za 425g

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nienawidzi sie ubierac, alejak juz jest ubrana to nagle zasypia :P ubierana byc nie lubi,ale ubrana lubi:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga neurolog po badaniu stwierdził, że asymetria jest tak nasilona, że potrzebna jest pilna rehabilitacja i to najlepiej metodą Vojty.
    Oprócz asymetrii preferencja prawej strony, problemy z leżeniem na brzuszku, słabe kontrolowanie głowy w trakcji (niby jak noworodek...), i podejrzenie kręczu szyi, bo leżąc na brzuszku dziecko unosi głowę zwróconą na prawą stronę tylko i wyłącznie, a przy próbach obrotu głowy w lewo płacze.
    Jak to wszystko usłyszałam to trochę zbladłam, ale chyba nie jest jednak aż tak źle: wczoraj Lily leżąc na brzuszku na mojej klatce piersiowej podniosła główkę i sama ją obróciła na lewo, z trudem ale jednak. Dziś podczas fizjoterapii tak samo, więc kręczu chyba nie ma. Jutro będzie usg szyi to zobaczymy czy mięśnie są ok.
    Za 6-8 tygodni mamy iść na kontrolę do neurologa, więc liczę że przez ten czas dzięki rehabilitacji będzie duża poprawa.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata tak nie dostalam zgody na rotawirusy od 2 lekarzy.

Lys a nutramigen mozna kupic bez recepty? Pediatra mowila, ze na recepte. Duza puszka tzm?? Ja placilam 36zl za 425g

można kupić bez recepty, ale wtedy płaci się 100%, na receptę jest chyba 30% zniżki
    46 zł zapłaciłam za puszkę 400g

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, u Ciebie problemy z obracaniem główki i leżeniem na brzuszku, u mnie zbyt chętne leżenie na brzuszku, wywijanie głową w tą i z powrotem, przekręcanie się z brzuszka na plecy, z pleców na boki itp - i to też problem wg Pani doktor, bo to za wcześnie na takie ruchy i lepiej, żeby to zobaczył neurolog. Kurcze, tak źle i tak niedobrze...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po założeniu kombinezonu i czapki jest straszny dramat, płacz, zanoszenie się, darcie itp. Muszę zawsze wyjąć z wózka i ponosić trochę, bo nie może się uspokoić. Jeszcze niedawno tego nie było, a teraz jest jazda na całego.

zabka11 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie tesciowa farbuje wlosy.

Bylam dzis w dwoch zlobkach zlozyc deklaracje. W pierwszym dyrektorka szczerze powiedziala ze nikle szanse bo ma juz duuuzo podan. W drugim okazalo sie ze maja od wrzesnja 60 miejsc, a moje podanie jest 33, zatem na 100% klara jest przyjeta :):):) na tym zlobku najbardziuej mi zalezalo, bo jesdt obok szkoly julci i tuz obok mieszkaja tesciowie, wiec wybiora mala wczesniej w razie czego :) no i obie dziewczyny bede wozic w jedno miejsce :)

apaczka, Paula_071, jesslin87, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie po założeniu kombinezonu i czapki jest straszny dramat, płacz, zanoszenie się, darcie itp. Muszę zawsze wyjąć z wózka i ponosić trochę, bo nie może się uspokoić. Jeszcze niedawno tego nie było, a teraz jest jazda na całego.

U mnie to samo....nie cierpi sie ubierac.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier też nienawidzi czapki i wszelkiego rodzaju grubszych ciuszków.. Dzisiaj dzień mega marudy! Wyjście na spacer to wielki wyczyn.. Krzyk przy ubieraniu, znoszenie wózka aż się człowiek spoci, a później krzyk przez pierwsze 10 min spaceru! Jak żyć z takim terrorysta ;-) W dodatku księciunio na widok cycka dostaje białej gorączki.. Teraz po butli leży na macie, a ja siedzę z laktatorem z poczuciem porażki :(

• Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak podajecie dicoflor? bezpośrednio z buteleczki?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny jak podajecie dicoflor? bezpośrednio z buteleczki?

ja wkrapiam do mleka w butelce

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dokładnie i tak źle i tak niedobrze. Najlepiej się skonsultować z neurologiem, bo to nigdy nie wiadomo, a jeśli coś jest na rzeczy to rehabilitacja rozpoczęta tak wcześnie daje lepsze i szybsze efekty.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ja wkrapiam do mleka w butelce
    na ile starcza ci ta buteleczka?
    bo w niej jest 5 ml tak?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    na ile starcza ci ta buteleczka?
    bo w niej jest 5 ml tak?

tak, 5ml,
    kurcze, nie wiem na ile starcza,ja podaję 5 kropli dziennie, zużyłam połowę biogai, 1 cały dicoflor i od kilku dni używam drugą buteleczkę dicofloru

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    tak, 5ml,
    kurcze, nie wiem na ile starcza,ja podaję 5 kropli dziennie, zużyłam połowę biogai, 1 cały dicoflor i od kilku dni używam drugą buteleczkę dicofloru
    ale wkraplasz te krople bezpośrednio z buteleczki?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ale wkraplasz te krople bezpośrednio z buteleczki?

tak, z buteleczki do butelki z mlekiem
    zdarzyło mi się niechcący wkropić 6 kropelek zamiast 5

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiące sierpniówki na halloween ;-)

09032f595884a17amed.jpg

lys, AgaSad, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Laura, jesslin87, apaczka, Maniuś, sylwucha89, Pati Belgia, małaMyszka, Ashikaa, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wasze dzieci śpią w dzień to jaki poziom hałasu jest w domu?

Na początku w dzień jak Lily spała to zachowywaliśmy się normalnie, tv, wszystkie czynności itd. W nocy wiadomo cisza.
    Teraz od kilku tygodni najmniejszy dźwięk ją budzi, jak już uda jej zasnąć w dzień to trzeba na palcach chodzić, nic zrobić nie można.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ