X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mój też nie lubi czapek i spina się na maxa jak mu zakładam, z resztą jak zakładam bluzę to tez się kwasi..

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata u nas też czapka i kombinezon to najgorsza rzecz, w poniedziałek jak ubierałam małą żeby iść do neurologa i założyłam jej kombinezon to tak się darła, że musiałam ją rozebrać, bo nie mogłam jej uspokoić, cały czas się darła, w końcu pojechała w dzinsach i bluzie okryta kocem... generalnie ja się jej nie dziwię, bo osobiście nienawidzę być tak opatulona, nienawidzę ubierać się na cebulkę i mam klaustrofobię, więc nadmiar ubrań wywołuje u mnie drażliwość.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tak nie dostalam zgody na rotawirusy od 2 lekarzy.

Lys a nutramigen mozna kupic bez recepty? Pediatra mowila, ze na recepte. Duza puszka tzm?? Ja placilam 36zl za 425g

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nienawidzi sie ubierac, alejak juz jest ubrana to nagle zasypia :P ubierana byc nie lubi,ale ubrana lubi:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga neurolog po badaniu stwierdził, że asymetria jest tak nasilona, że potrzebna jest pilna rehabilitacja i to najlepiej metodą Vojty.
    Oprócz asymetrii preferencja prawej strony, problemy z leżeniem na brzuszku, słabe kontrolowanie głowy w trakcji (niby jak noworodek...), i podejrzenie kręczu szyi, bo leżąc na brzuszku dziecko unosi głowę zwróconą na prawą stronę tylko i wyłącznie, a przy próbach obrotu głowy w lewo płacze.
    Jak to wszystko usłyszałam to trochę zbladłam, ale chyba nie jest jednak aż tak źle: wczoraj Lily leżąc na brzuszku na mojej klatce piersiowej podniosła główkę i sama ją obróciła na lewo, z trudem ale jednak. Dziś podczas fizjoterapii tak samo, więc kręczu chyba nie ma. Jutro będzie usg szyi to zobaczymy czy mięśnie są ok.
    Za 6-8 tygodni mamy iść na kontrolę do neurologa, więc liczę że przez ten czas dzięki rehabilitacji będzie duża poprawa.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata tak nie dostalam zgody na rotawirusy od 2 lekarzy.

Lys a nutramigen mozna kupic bez recepty? Pediatra mowila, ze na recepte. Duza puszka tzm?? Ja placilam 36zl za 425g

można kupić bez recepty, ale wtedy płaci się 100%, na receptę jest chyba 30% zniżki
    46 zł zapłaciłam za puszkę 400g

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, u Ciebie problemy z obracaniem główki i leżeniem na brzuszku, u mnie zbyt chętne leżenie na brzuszku, wywijanie głową w tą i z powrotem, przekręcanie się z brzuszka na plecy, z pleców na boki itp - i to też problem wg Pani doktor, bo to za wcześnie na takie ruchy i lepiej, żeby to zobaczył neurolog. Kurcze, tak źle i tak niedobrze...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po założeniu kombinezonu i czapki jest straszny dramat, płacz, zanoszenie się, darcie itp. Muszę zawsze wyjąć z wózka i ponosić trochę, bo nie może się uspokoić. Jeszcze niedawno tego nie było, a teraz jest jazda na całego.

zabka11 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie tesciowa farbuje wlosy.

Bylam dzis w dwoch zlobkach zlozyc deklaracje. W pierwszym dyrektorka szczerze powiedziala ze nikle szanse bo ma juz duuuzo podan. W drugim okazalo sie ze maja od wrzesnja 60 miejsc, a moje podanie jest 33, zatem na 100% klara jest przyjeta :):):) na tym zlobku najbardziuej mi zalezalo, bo jesdt obok szkoly julci i tuz obok mieszkaja tesciowie, wiec wybiora mala wczesniej w razie czego :) no i obie dziewczyny bede wozic w jedno miejsce :)

apaczka, Paula_071, jesslin87, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie po założeniu kombinezonu i czapki jest straszny dramat, płacz, zanoszenie się, darcie itp. Muszę zawsze wyjąć z wózka i ponosić trochę, bo nie może się uspokoić. Jeszcze niedawno tego nie było, a teraz jest jazda na całego.

U mnie to samo....nie cierpi sie ubierac.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier też nienawidzi czapki i wszelkiego rodzaju grubszych ciuszków.. Dzisiaj dzień mega marudy! Wyjście na spacer to wielki wyczyn.. Krzyk przy ubieraniu, znoszenie wózka aż się człowiek spoci, a później krzyk przez pierwsze 10 min spaceru! Jak żyć z takim terrorysta ;-) W dodatku księciunio na widok cycka dostaje białej gorączki.. Teraz po butli leży na macie, a ja siedzę z laktatorem z poczuciem porażki :(

• Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak podajecie dicoflor? bezpośrednio z buteleczki?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny jak podajecie dicoflor? bezpośrednio z buteleczki?

ja wkrapiam do mleka w butelce

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dokładnie i tak źle i tak niedobrze. Najlepiej się skonsultować z neurologiem, bo to nigdy nie wiadomo, a jeśli coś jest na rzeczy to rehabilitacja rozpoczęta tak wcześnie daje lepsze i szybsze efekty.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ja wkrapiam do mleka w butelce
    na ile starcza ci ta buteleczka?
    bo w niej jest 5 ml tak?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    na ile starcza ci ta buteleczka?
    bo w niej jest 5 ml tak?

tak, 5ml,
    kurcze, nie wiem na ile starcza,ja podaję 5 kropli dziennie, zużyłam połowę biogai, 1 cały dicoflor i od kilku dni używam drugą buteleczkę dicofloru

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    tak, 5ml,
    kurcze, nie wiem na ile starcza,ja podaję 5 kropli dziennie, zużyłam połowę biogai, 1 cały dicoflor i od kilku dni używam drugą buteleczkę dicofloru
    ale wkraplasz te krople bezpośrednio z buteleczki?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ale wkraplasz te krople bezpośrednio z buteleczki?

tak, z buteleczki do butelki z mlekiem
    zdarzyło mi się niechcący wkropić 6 kropelek zamiast 5

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiące sierpniówki na halloween ;-)

09032f595884a17amed.jpg

lys, AgaSad, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Laura, jesslin87, apaczka, Maniuś, sylwucha89, Pati Belgia, małaMyszka, Ashikaa, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wasze dzieci śpią w dzień to jaki poziom hałasu jest w domu?

Na początku w dzień jak Lily spała to zachowywaliśmy się normalnie, tv, wszystkie czynności itd. W nocy wiadomo cisza.
    Teraz od kilku tygodni najmniejszy dźwięk ją budzi, jak już uda jej zasnąć w dzień to trzeba na palcach chodzić, nic zrobić nie można.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ