X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy nowy Bond w kinie :) Moja mama przyjeżdża do nas w listopadzie więc może ... chociaż Natalia nie kuma butli a i sceny potrafi robić to raczej pozostanę w sferze marzeń ;)

aaaaga, jesslin87, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej ze dziadkowie nie znaja zwyczajow Artka w sumie od 3 tyg nie mogą się do niego wybrać a mieszkają 4km od nas wiec najpierw musieli by troche z nim pobyć zanim mogli by z nim zostać a to i tak nie wcześniej jak za moze 2 lub 3 miesiące hehe

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzą gwiezdne wojny w kinie nowa część wychodzi w grudniu

apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja swietny opis :) przeczytalam gdzies w poradniku ze po miesiacu lub 2 bede rozrozniac ktory placz na co jest. Inny na karmienie inny na pieluszke... ta jasne dla mnie kazdy placz jest identyczny ;)

PatiBelgia zazdroszcze tego halloween :D jak mialam 17 lat to kuzynowi(9 lat) i jego koledze wczesniej powiedzialam ze sie przebierzemy i pojdziemy straszyc. Mowilam w lato i do pazdziernika zapomnialam. Ale dzieci nie zapominaja ;) mam mi powiedziala ze jak obiecalam to mam teraz isc. No nic wymaliwalismy sie farbkami kazde z nas dostalo obrus lub przescieradlo do zniszczenia i poslismy. Duzo ludzi bylo b.milych dostalismy mnostwo slodyczy a dzieciaczki nawet kase jak ktos nie mial slodkosci ale trafili sie ludzie co nas wyzwali od szatanow. Przykre bo to byly male dzieci.

My mamy duzy problem w nocy. Moje dziecko jak zasypia spi ok 4/5 h ciagiem. Jak steka biore na karmienie na spiocha zje z 1 piersi ok 10 min dalej na spiocha na przewijak zmieniany pieluszke i dojadamy z drugiej od 20 do 30 min i teoretycznie moglibysmy isc spac na kolejne 4/5h ale moje dziecko jak sie nie odbije nie usnie. I mam problem z odbiciem nosze poklepuje i nic z tego a mlody spi mi na ramieniu. Jak odloze do lozeczka to po ok 10 min budzi sie bo go to meczy. Ostatecznie siadam na lezace i tak odvijam ale wtedy sie budzi i znowu cycek i znowu proby odbijania :/ gdyby nie to odbijanie to mielibysmy w nocy ok 30-40 min przerwy od spania a tak miewamy nawet czasami 2/3h i tu moje pytanie macie jakies sprawdzone metody by go szybciej odbic? A moze nie wiem w trakcie jedzenia probowac go odbijac? Macie wogole takie problemy?

małaMyszka, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała na cycu i dlatego boje sie zostawić. A nie powiem, bo mi tez marzy sie kino tyle, ze ja to bym ze starszym synem poszła na hotel Transylwania.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mi się marzą gwiezdne wojny w kinie nowa część wychodzi w grudniu

A my mamy znajomych co ogladalismy wszystkie czesci igrzysk smierci w kinie a teraz wychodzi ostatnia czesc i mamy isc. Mysle ze moja mama da rade z nim pobyc zebysmy wyskoczyli do kina. Tak o tym marze...

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Pulpecja swietny opis :) przeczytalam gdzies w poradniku ze po miesiacu lub 2 bede rozrozniac ktory placz na co jest. Inny na karmienie inny na pieluszke... ta jasne dla mnie kazdy placz jest identyczny ;)

PatiBelgia zazdroszcze tego halloween :D jak mialam 17 lat to kuzynowi(9 lat) i jego koledze wczesniej powiedzialam ze sie przebierzemy i pojdziemy straszyc. Mowilam w lato i do pazdziernika zapomnialam. Ale dzieci nie zapominaja ;) mam mi powiedziala ze jak obiecalam to mam teraz isc. No nic wymaliwalismy sie farbkami kazde z nas dostalo obrus lub przescieradlo do zniszczenia i poslismy. Duzo ludzi bylo b.milych dostalismy mnostwo slodyczy a dzieciaczki nawet kase jak ktos nie mial slodkosci ale trafili sie ludzie co nas wyzwali od szatanow. Przykre bo to byly male dzieci.

My mamy duzy problem w nocy. Moje dziecko jak zasypia spi ok 4/5 h ciagiem. Jak steka biore na karmienie na spiocha zje z 1 piersi ok 10 min dalej na spiocha na przewijak zmieniany pieluszke i dojadamy z drugiej od 20 do 30 min i teoretycznie moglibysmy isc spac na kolejne 4/5h ale moje dziecko jak sie nie odbije nie usnie. I mam problem z odbiciem nosze poklepuje i nic z tego a mlody spi mi na ramieniu. Jak odloze do lozeczka to po ok 10 min budzi sie bo go to meczy. Ostatecznie siadam na lezace i tak odvijam ale wtedy sie budzi i znowu cycek i znowu proby odbijania :/ gdyby nie to odbijanie to mielibysmy w nocy ok 30-40 min przerwy od spania a tak miewamy nawet czasami 2/3h i tu moje pytanie macie jakies sprawdzone metody by go szybciej odbic? A moze nie wiem w trakcie jedzenia probowac go odbijac? Macie wogole takie problemy?
    U nas wszyscy bardzo mili i każdy w Belgii przygotowany na przyjście dzieci. Duże dynie przy drzwiach a i duzo dorosłych sie w ten dzien przebiera i tak otwiera drzwi. Fajne wspomnienia dla dzieci :-) a i szkola organizuje taki spacer halloweenowy. Dzis o 19 cała szkola idzie. Dzieci i rodzice plus nauczyciele. Wszyscy przebrani. Nauczyciela chowają sie po polach i straszą a dyrektorka orzebrana za wiedźmę czyta straszne bajki z ogromnej księgi. Potem jest w szkole dyskoteka dla dzieci a dla dorosłych bar z piwem, winem i zupa z dyni. Co roku chodzę ale w tym odpuszczę ze względu na Roxanne. Maz pójdzie z Marcelem.

Edit : niestety ja nie mam takich problemów wiec nie wiem co Ci doradzić. Moze nie wybudzaj na karmienie. Jesli sam sie nie budzi to nie potrzebuje mleka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:31

lys, jesslin87, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Tym bardziej ze dziadkowie nie znaja zwyczajow Artka w sumie od 3 tyg nie mogą się do niego wybrać a mieszkają 4km od nas wiec najpierw musieli by troche z nim pobyć zanim mogli by z nim zostać a to i tak nie wcześniej jak za moze 2 lub 3 miesiące hehe

Ja mam takie wraZENIE ze tylko ja wiem o co mu chodzi, wiem kiedy jest zmeczony, kiedy głodny a kiedy znudzony a kiedy go cos boli...

aaaaga, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i u nas obawy są tego typu że tesciowa jest cukrzykiem na insulinie, nie raz widziałam jak jej ten cukier spada a ona twierdzi że jest ok, po czym jak mierzy to jest na poziomie 30-40...

moja mama pracuje w systemie 4 zmianowym więc ciężko wymagać żeby w weekend który wypada jej jeden w miesiącu siedziała z małym

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ja mam takie wraZENIE ze tylko ja wiem o co mu chodzi, wiem kiedy jest zmeczony, kiedy głodny a kiedy znudzony a kiedy go cos boli...
    mam to samo... i chociaż teściowa chciałaby mieć go codziennie tylko dla siebie, na zawsze, to ja go nikomu nie oddam...
    mam wrażenie, że to ja nie odetnę od niego pępowiny, a nie on ode mnie...

jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    mam to samo... i chociaż teściowa chciałaby mieć go codziennie tylko dla siebie, na zawsze, to ja go nikomu nie oddam...

Haha tez sie tego boje. Jak trzymaja mi dziecko na rekach to jestem zazdrosna a jak dadza buziaka to wogole. Ahh i kiedys bede tesciowa juz sie boje :D

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla samego halloween wyprowadzilabym sie do innego kraju. Mamy mozliwosc do Niemiec ale maz raz chce jechac a raz nie.

Jak nie wezme na spiocha to jak sie obudzi wyglodnialy to juz wogole nie bedziemy spac do rana :/ ciezkie zycie matki ;)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiam mała ale tylko z moja siostra blizniaczka. Z nią nie mam problemu tak jak teraz wyjechać, ale nawet z moja mama, tesciami czy druga siostra bym absolutnie nie zostawiła na dłużej niż godzinkę. Ale wiem ze ona zrobi wszystko tak samo jak ja no i bardzo dobrze zna Łucje bo widuje się z nią przynajmniej 5 razy w tyg i to po kilka godz. Ale to są zupełnie inne związki międzyludzkie i sądzę że nikt kto nie ma bliźniaka tego tak naprawdę nie jest w stanie zrozumieć :)

Pati Belgia, jesslin87, magda sz, zabka11, niecierpliwa, Paula_071, Pulpecja, Maniuś, lys, Martucha86 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moj tez sie caly czas slini, nawet sie smieje, ze szampon polknal bo sie tak pieni :-)

Moje kochane dziecko spedza w lozeczku (w swoim pokoju) 12h z przerwami na nocne jedzenie. Rano mnie budzi zazwyczaj glosnym smiechem do ptaszkow na karuzeli. Chociaz i placz sie trafia, jak mocny glod sie odezwie :-)

Ona - strasznie Ci wspolczuje. Duzo zdrowia dla meza.
    A macie nianię elektroniczna czy tak na czuja do niego zagladacie lub jak płacze?

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

uspokoilaś mnie, juz myślałam ze tylko ja jestem taką obłąkaną matką haha

jesslin87, małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Cholera jasna. Maly mial katar wyleczylismy go a po nocy wydawalo mi sie ze znowu ma zatkany nosek uruchomilam katarek ale prawie nic nie wyszlo a jak sie obudzil po wizycie na usg zauwazylam ze ma cale oczko lewe mokre i mu lzawi. To chyba kanalik ale ide jutro do lekarza z nim. Pieknie tylko tego nam brakowalo :(

Jesslin my tez katarek wyleczyliśmy po 2,5 tyg :/... czasem charczy ale nic sie nie odsysa bo takie gęściochy jakies resztki, psikam jej kilka razy dziennie sola morska i jest ok .

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze co ja przezylam, Szymon spadł mi z kanapy, na szczescie na dole był koc, spadł z ok cm, chwilke płakał, mam nadzieje ze wszystko jet ok, maz mnie zabije jak sie dowie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeslin, gdyby u mnie długo nie chciał odbić to bym położyła go na brzuszku. Wtedy zazwyczaj odbija i ewentualnie lekko ulewa nadmiar.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasami ryczy rano i nie chce cyca, jest jakby w półśnie w pół przebudzona.. biorę ją na ręce i łażę po mieszkaniu kilka minut, później kładę ją obok i je.

Maja jeszcze śpi o 21:30 wczoraj z cyckiem o 2, 5:30, 8:30, 10:10, kupy nie było dwa dni:/ i sumie nie pręży się, brzuch jej nie boli, dziś rano próbowała zrobić i puszczała tak śmierdzące bąki że myślałam że to mąż, kopnęłam go i mówię że jak będziesz takie zabójcze bąki puszczał to będziesz spał w drugim pokoju a on mówi że to nie on. Pruka i pruka ale kupy ni ma.

Kupiłam wczoraj jednego pampersa Bella Happy- są po 1 zł w Sipmly, ale średniawe- dupa po 2 siuskiach wiglotna, jednak pampers to pampers.

Idę budzić tą moją iskierkę i na spacer w chuście zmykamy. Trzeba kupić coś słodkiego bo nic nie ma w domu..

Aa i wczoraj słuchajcie uspałam małą wchodzę do dużego pokoju i patrze a mąż rozmarzony ogląda zdjęcia z naszej podróży poślubnej... pytam się co Ci się stało że album wyjąłeś? Jakąś rocznice mamy? a on nie że tak sobie chciał powspominać jak to było przed rewolucją... Bez kitu wymięka przy córce :) chciałam mu zrobić eral greja :D

zabka11, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaką chustę polecasz? Masz linka może?

Albo wy dziewczyny macie linki do chust które polecacie?

Jak długo się nosi w chuście dzidzie?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ